Skocz do zawartości
Forum

Wywolywanie porodu

Gość MamaDwójki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MamaDwójki

Witam,

Czy sa tu jakies mamy ktorw mialy wywolywany porod?? Jak to u was wygladalo? Macie moze.porownanie z poprzednimi porodami naturalnymi??

W piatek mam isc na oddzial no i oczywiscie jak nic sie do tej pory nie wydarzy to bede miala porod wywolany... i strasznie sie tego boje bo wyczytalam ze porod przy takim wywolaniu przechodzi sie gorzej, dluzej trwa i jesr bardziej bolesny...

To bedzie moj trzeci poród,  dwa poprzednie SN ale zaczely sie same, w domu i nie byly takie znowu najgorsze, wiadomo bolalo jak diabli ale w miare szybko poszlo...

A teraz przy tym wywolywaniu boje sie jak to bedzie... 😞

Gość MamaDwójki

No wlasnie przeraza mnie to ze bede sama w tym momencie, to moj trzeci porod i przy poprzednich maz byl przy mnie... mimo to chcialabym bardzo zeby byl i mnie wspieral... dzisiaj bylam na ktg, wszystkobylo ok, ale z samego rana CHYBA odpadl mi czop sluzowy... takze jeszcze licze na to ze cos sie zacznie dziac do piatku... 

Ola a na kiedy mialas termin?? Ja na 21 

Gość MamaDwójki

Ola dziekuje ja takze trzymam kciuki, obysmy urodzily jutro :-))

mi w ciagu dnia tak kolo 16 chyba kolejna czesc czopa wyszla, choc pewna nie jestem....

ale przez caly dzien cisza, ani pół skurcza nie miałam,  chociaz podlogi wyszorowane, okna pomyte, herbatka z malin pije juz od kilku dni, spacery co tylko nic nie dziala...

uparciuch i tyle, nie zapowiada sie dobrze skoro juz od samiutkiego początku mamy nie slucha 😁 

juz odpuszczam, zadnych podłóg itp myc nie bede, bedzie co ma byc....