Skocz do zawartości
Forum

Listopadowe mamusie :)

Gość aldonka23

Rekomendowane odpowiedzi

monikstar
mjk 150 zł? Ja bym sie nawet nie zastanawiała.przynajmniej jesli chodzi o warunki warszawskie. W tym szpitalu, gdzie ja rodze jest oficjalny cennik. Położna 700zł.

oddział kliniczny położnictwa i ginekologii
cena pobytu osoby towarzyszącej (doba hotelowa)-oddział ginekologiczny 54.00 zł.
Cena pobytu osoby towarzyszącej (doba hotelowa)-oddział patologii ciąży 35.00 zł.
Cena pobytu osoby towarzyszącej (doba hotelowa)-oddział położniczy 35.00 zł.
Cena pobytu pacjenta (doba hotelowa) - oddział ginekologiczny 630.00 zł.
Cena pobytu pacjenta (doba hotelowa) - oddział patologii ciąży 335.00 zł.
Cena pobytu pacjenta (doba hotelowa) - oddział położniczy 335.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna - pacjentka po operacji w godz. 15.00-19.00 120.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna - pacjentka po operacji w godz. 19.00-7.00 300.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna - pacjentka po operacji w godz. 7.00-19.00 250.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna w godz. 19.00-7.00 - pacjentka po cięciu cesarskim 300.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna w godz. 19.00-7.00 - pacjentka po porodzie drogami natury 200.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna w godz. 7.00-19.00 - pacjentka po cięciu cesarskim 250.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna w godz. 7.00-19.00 - pacjentka po porodzie drogami natury 150.00 zł.
indywidualna opieka wskazanej przez pacjentkę położnej w czasie porodu 700.00 zł.
pobyt w sali dwuosobowej o podwyższonym standardzie z łazienką (osobodzień) w oddziale ginekologii 150.00 zł.
Pobyt w sali jednoosobowej o podwyższonym standardzie z wc (osobodzień) w oddziale ginekologii 200.00 zł.
Sala o podwyższonym standardzie (osobodzień) w oddziale położniczym 250.00 zł.
Sala porodów rodzinnych - sala o podwyższonym standardzie 500.00 zł.
Transport pacjenta sanitarką 3zł/1km
rozporządzenie ministra zdrowia
z dnia 17 grudnia 2004 r.» zł.

osz kurde ale ceny;/
szok poprostu... No tak to te 150zl nie jest duzo;)

tylko cholerka nie moge sie do niej dodzwonic;(((:36_2_24:

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jku234d9j.png
20.03.2009 - II kreseczki
28.04.2009 - bicie serduszka ;)
17.05.2009 - muśnięcia motylka
27.06.2009 - pierwsze kopniaki maleństwa ;]
16.07.2009 - tatuś Cie poczuł ;)

http://s1.suwaczek.com/201108104965.png
13.12.2010 - II kreseczki
03.01.2011 - bicie serduszka
18.02.2011 - muśnięcia motylka
16.03.2011 - pierwsze ruchy
28.03.2011 - 20 tc będzie córcia ;)
04.04.2011 - ważysz 373 gramy
26.04.2011 - 100% córcia - 520gram

monikstar
MJK 150 zł? ja bym sie nawet nie zastanawiała.przynajmniej jesli chodzi o warunki warszawskie. w tym szpitalu, gdzie ja rodze jest oficjalny cennik. położna 700zł.

Oddział Kliniczny Położnictwa i Ginekologii
Cena pobytu osoby towarzyszącej (doba hotelowa)-Oddział Ginekologiczny 54.00 zł.
Cena pobytu osoby towarzyszącej (doba hotelowa)-Oddział Patologii Ciąży 35.00 zł.
Cena pobytu osoby towarzyszącej (doba hotelowa)-Oddział Położniczy 35.00 zł.
Cena pobytu pacjenta (doba hotelowa) - Oddział Ginekologiczny 630.00 zł.
Cena pobytu pacjenta (doba hotelowa) - Oddział Patologii Ciąży 335.00 zł.
Cena pobytu pacjenta (doba hotelowa) - Oddział Położniczy 335.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna - pacjentka po operacji w godz. 15.00-19.00 120.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna - pacjentka po operacji w godz. 19.00-7.00 300.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna - pacjentka po operacji w godz. 7.00-19.00 250.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna w godz. 19.00-7.00 - pacjentka po cięciu cesarskim 300.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna w godz. 19.00-7.00 - pacjentka po porodzie drogami natury 200.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna w godz. 7.00-19.00 - pacjentka po cięciu cesarskim 250.00 zł.
Indywidualna opieka pielęgnacyjna w godz. 7.00-19.00 - pacjentka po porodzie drogami natury 150.00 zł.
Indywidualna opieka wskazanej przez pacjentkę położnej w czasie porodu 700.00 zł.
Pobyt w sali dwuosobowej o podwyższonym standardzie z łazienką (osobodzień) w Oddziale Ginekologii 150.00 zł.
Pobyt w sali jednoosobowej o podwyższonym standardzie z WC (osobodzień) w Oddziale Ginekologii 200.00 zł.
Sala o podwyższonym standardzie (osobodzień) w Oddziale Położniczym 250.00 zł.
Sala Porodów Rodzinnych - sala o podwyższonym standardzie 500.00 zł.
Transport pacjenta sanitarką 3zł/1km
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ZDROWIA
z dnia 17 grudnia 2004 r.» zł.

hmmm nie wiedziałam że jest taki oficjalny cennik!!! Faktycznie ceny niezła! Ale różnica pomiędzy warszawa a mniejszymi miastami tez duże!!! a cenniki o których ja mówiłam to raczej takie nie oficjalne sa!

dlatego ja nie biorę zadnej połoznej ani lekarza (bedą dyżurni) w koncu urodzic musze. wolę zainwestowac w znieczulenie 650. ale licze na to ze zrobią mi cesarkę (chociaz nigdy nie wiadomo na jakiego nadgorliwego sie trafi). mam nadzieje ze wytrwam do konca, a wtedy mój gin 12.11 wystawi mi skierowanie do szpitala i kaze przyjsc na swoj dyzur 14.11 do cc

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49vcqglq1qn685.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2wldf9h1hs3o8v3.png
:kawa-woman:
kawa to podstawa

divalia
U mnie w szptalu oficjalna jest tylko cena za udział męża w porodzie. Kosztuje to 50zł. A resztę załatwia się, tak jak u Justysi po "cichu":) :10_1_136:

U mnie też poród rodzinny to koszt oficjalny 50zł za ten kitel co karzą ubrać! Ale to forma raczej cegiełki bo oni kupują za to potem ubranka, rozki na oddział noworodkowy i pieluszki, bo u mnie w szpitalu nie trzeba brać swoich ubranek do szpitala tylko oni dają my musimy mieć na wyjście tylko........

justys nie, to mały panstwowy szpital kliniczny. musi jakos dorabiac, bo jest dotowany tylko z ministerstwa. w szpitalach klinicznych uczą sie studenci, jest mnóstwo szkoleń, itd. to prawie placówka naukowa. ten cennik jest ze strony intern.szpitala. jak byłam po I cc, to od razu mi zaproponowali opiekę nocną za 300zł, oficjalnie
divalia masz racje, fajnie miec dzieci z jednego miesiąca. od przyzszłego roku urodziny jak dla bliźniaczek. w 1 dniu. no, tez jestem ciekawa czy zuza dostanie siostre na urodziny, czy tylko w okolicach
bo jak juz wczesniej pisałam mój maz ma okres godowy w lutym :hahaha:(oby ten był ostatni)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49vcqglq1qn685.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2wldf9h1hs3o8v3.png
:kawa-woman:
kawa to podstawa

monikstar
justys nie, to mały panstwowy szpital kliniczny. musi jakos dorabiac, bo jest dotowany tylko z ministerstwa. w szpitalach klinicznych uczą sie studenci, jest mnóstwo szkoleń, itd. to prawie placówka naukowa. ten cennik jest ze strony intern.szpitala. jak byłam po I cc, to od razu mi zaproponowali opiekę nocną za 300zł, oficjalnie
divalia masz racje, fajnie miec dzieci z jednego miesiąca. od przyzszłego roku urodziny jak dla bliźniaczek. w 1 dniu. no, tez jestem ciekawa czy zuza dostanie siostre na urodziny, czy tylko w okolicach
bo jak juz wczesniej pisałam mój maz ma okres godowy w lutym :hahaha:(oby ten był ostatni)

:sofunny::sofunny::sofunny:, na prawdę upolowałaś nieźle! Fajny prezent na urodziny dostanie twoja córa! Masz jeszcze kilka dni może coś się rozkręci i faktycznie urodzisz ale wtedy nici z cesarki chyba i opieki twojego lekarza!
Ja tez po cichu liczę że trafie na dyżur mojej gin. Kobieta jest arcy sympatyczna-naprawdę miło by było wiedzieć ze ma akurat dyżur!:36_1_21::36_1_21::36_1_21:

Witam kobietki

ja właśnie zwalcowałam śniadanko i poprawiam ciasteczkami i kawką. Jakoś ciężko mi było dziś się dobudzić.

Justka super, że synuś ma się lepiej, rośnie i nabiera sił :) Wszystko będzie dobrze, życzę abyście już niedługo mogli się nacieszyć maleństwem w domku.

Aldonka nie masz się co martwić, jak już cię weźmie to na pewno szybciutko urodzisz, obyś tylko szybko do szpitala dojechała, więc sobie zawczasu zorganizuj opiekę nad starszym synkiem, miej pod ręką torbę do szpitala i kaskę na taksówkę. Z takim rozwarciem i jeszcze to nie jest I ciąża to kochana migusiem poród zleci.

A co do opłaconej położnej... Ja nie brałam takiej opcji pod uwagę. Przy pierwszym porodzie obyło się bez zamawiania indywidualnej opieki duoli to i teraz dam radę. De facto położna odgrywa kluczową rolę przy porodzie, lekarz to na sam koniec przychodzi, więc to ważna osoba i fajnie, jakby była kompetentna i miła przede wszystkim, dodawała otuchy, ale nie za taką kasę... Będę musiała zdać się na los, na kogo akurat trafię na tego bęc ;)

Nie wiem jak u was, ale w Wawie wszystko kosztuje i to majątek, nawet jak ktoś ubezpieczony w NFZ jest, a szpital przecież państwowy to każą bulić. I tak za salę do porodu rodzinnego 600 zł (a chcę rodzić z mężem), za znieczulenie kolejne 500 (nie wiem czy będę brała). Pomyśleć, że miałabym jeszcze położnej płacić, a najtańsza w stolicy to kolo 500 bierze. To ja wymiękam. Po prostu mnie nie stać. A już najlepsze ceny mają w renomowanym i bardzo obleganym szpitalu położniczym na Żelaznej im. św. Zofii, normalnie cennik na stronie - sala do porodu rodzinnego 1000 zł, a indywidualna opieka położnej 1700 zł, o chyba, że ktoś chce zamówić słynną położną gwiazd i gwiazdeczek to musi wybulić 3000 zł :alajjj: Swoją drogą ciekawe co ta pani takiego robi, że tyle zarabia, gotowa byłabym tyle zapłacić jedynie, gdyby to ona za mnie urodziła ;)

Miłego dzionka kangurki

http://www.suwaczek.pl/cache/b55836df51.png

http://www.suwaczek.pl/cache/d49c111a6d.png

http://kuchnia.mamopolis.pl

A wiecie co, ja od wczoraj wieczoru czuje takie kłucie w dole brzucha, troszkę jakby na okres, a troszkę jakby na "kupę" mnie miało wziąć i od czasu do czasu w pachwinach mnie ból lekki bierze może cosik mi się zapowiada ........... nie wiem jak to rozpoznać bo generalnie nie rodziłam, ale coś tam czuje! tyle że nie boli jakoś znacznie, wiec nic konkretnego to być nie może............

Justyś
A wiecie co, ja od wczoraj wieczoru czuje takie kłucie w dole brzucha, troszkę jakby na okres, a troszkę jakby na "kupę" mnie miało wziąć i od czasu do czasu w pachwinach mnie ból lekki bierze może cosik mi się zapowiada ........... nie wiem jak to rozpoznać bo generalnie nie rodziłam, ale coś tam czuje! tyle że nie boli jakoś znacznie, wiec nic konkretnego to być nie może............

ja sie kochana czasem tez zastanawiam bo tak odczuwam jak ty...wczoraj jak bylam kupe to sie balam zeby mi dziecko czasem nie wylecialo nie wiem dlaczego ale mam takie glupie obawy;/
ale u mnie do porodu pewnie daleko bo maly wariuje jak nigdy ...do spokojnego mu bardddzzzooo daleko;]

mjk89
Justyś

ja sie kochana czasem tez zastanawiam bo tak odczuwam jak ty...wczoraj jak bylam kupe to sie balam zeby mi dziecko czasem nie wylecialo nie wiem dlaczego ale mam takie glupie obawy;/
ale u mnie do porodu pewnie daleko bo maly wariuje jak nigdy ...do spokojnego mu bardddzzzooo daleko;]

tylko że regułą nie jest ze ma się uspokoić............ wiec tym bym się nie sugerowała, a ja w wc to 4 dni nie byłam i wczoraj od ranka jadłam śliwki z kompotu i wsunęłam aktivie na wieczór i poszłam i wieczorem wczoraj i dzis rano, troszkę mi lepiej już, bo się bałam ze jakby mnie wzięło na poród to potem bym na stole wszystko zostawiła do posprzątania:36_1_21::36_1_21:

Justyś
mjk89
Justyś

tylko że regułą nie jest ze ma się uspokoić............ wiec tym bym się nie sugerowała, a ja w wc to 4 dni nie byłam i wczoraj od ranka jadłam śliwki z kompotu i wsunęłam aktivie na wieczór i poszłam i wieczorem wczoraj i dzis rano, troszkę mi lepiej już, bo się bałam ze jakby mnie wzięło na poród to potem bym na stole wszystko zostawiła do posprzątania:36_1_21::36_1_21:

eh jestem ciekawa kiedy nastapi ten wazny dzien;]:36_17_1: brat jechal dzis na wycieczke bylam wczesnije zakupic sobie majtki poporodowe w sumie normalne - ja zawsze w stringach chodzilam wiec musialam zakupic zwykle figi;)

Witajcie mamusie!!!:mon:

Super, że Klabacka z małym juz wychodza do domku!!!

Justka81 synek śliczny!! No i najważniejsze, że wszystko juz oki!! A kiedy wyjdzie do domku?

Aldonka super zakup za takie pieniadze!! Ty to masz farta!!

Motylek21 daj znać jutro jak po wizycie!

Mjk89 ja nie miałam położnej prywatnej. Ale na położna przy porodzie narzekać nie mogę! Gdyby nie ona to bym nie urodizła! Super kobieta!! Ale jak masz mozliwość i pieniązki to jak najbardziej polecam!! Porodówka to jest szok takze jedna przyjazna osoba sie przydaje!!A na pewno lepiej zapąłcic położnej, która robi cała robotę niz lekarzowi!

Justys polecam herbatke z lipy- super rozgrzewa!!

Monikstra cóż...Warszawa....Cennik imponujący! Ale mój lekarz, który prowadził ciażę- ordynator oddziału położniczego- za poród też bierze 2tys!!! Chyba, że prowadzi ciażę to wtedy nic. No i przy moim porodzie był i nawet mi pomagał oddychać!! Spisał sie!!
A poród rodzinny kosztuje 250pln.

A apropo znieczulenia. O jakim mówicie? O okołooponowym? A wiecie, że to wymaga anestezjologa! Mi dali znieczulenie juz w ostatniej fazie porodu- ale takie w krocze, nic za nie nie płaciłam. Szczerze to różnicy nie poczułam- dopiero przy zszywaniu sie przydało.

U mnie dzis śniegu nie ma tylko słonko śliczne świeci!! Dziś spacerek bedzie bardzo przyjemny!!
Do potem kochane!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/e87b98cf69.png

http://www.suwaczek.pl/cache/8cb5d0cb4a.png

http://www.suwaczek.pl/cache/7a700c8404.png

u nas nie ma znieczulenia wogole;(
:36_2_24:
eh a u mnie juz sniegu nie ma ... za to pochmurno ;/

ANIU milego spacerku z synkiem;):mon:

Dzien dobry mamuśki!!

Pierwsze słowa kieruję do Justki81! Kochana synuś super, cieszę się, że rośnie zdrowo i zmienił inkubator na łóżeczko\! oby tak dalej maleńki- no w sumie to już kawał chłopa, Justka dzielna kobietka z Ciebie!!!!!!

Motylku odezwij się po wizycie , ja mam wizytę dziś ale nie wiem czy badać mnie będzie bo tak na prawdę jadę po L4, no zobaczymy.

Aldonka trzymam kciuki za jutrzejszy dzień, oby Julianek był tak punktualny jak jego starszy brat!

A ja kobietki dziś strasznie spałam, tzn wcale nie spałam, nie wiem o co chodzi ale...bolą mnie biodra strasznie, spać nie mogę, obrócić się nie mogę, M w nocy masował, to jakiś cyrk jest- i to już 2 noc....
ze złości wzięłam się za szorowanie kuchni, zresztą kuchnia i łazienka to moje 2 królestwa, muszą błyszczeć!

A co do rozstępów, oj kobietki u mnie masakra, a najlepsze jest to , że smarowałam się od 3 m-ca ciąży, pierwsze rozstępy powitałam...płaczem, teraz już mam to w d...... Już powiedziałam M , że skoro ciąża tak mnie potraktowała, to będziemy musieli w ładną bieliznę inwestować-hehehe, na czymś oko trzeba będzie zawiesić aby te rozstępy ukryć!

http://www.suwaczki.com/tickers/1usadf9hc7ds9nb2.png

ZawszeBosa
Dzien dobry mamuśki!!

Pierwsze słowa kieruję do Justki81! Kochana synuś super, cieszę się, że rośnie zdrowo i zmienił inkubator na łóżeczko\! oby tak dalej maleńki- no w sumie to już kawał chłopa, Justka dzielna kobietka z Ciebie!!!!!!

Motylku odezwij się po wizycie , ja mam wizytę dziś ale nie wiem czy badać mnie będzie bo tak na prawdę jadę po L4, no zobaczymy.

Aldonka trzymam kciuki za jutrzejszy dzień, oby Julianek był tak punktualny jak jego starszy brat!

A ja kobietki dziś strasznie spałam, tzn wcale nie spałam, nie wiem o co chodzi ale...bolą mnie biodra strasznie, spać nie mogę, obrócić się nie mogę, M w nocy masował, to jakiś cyrk jest- i to już 2 noc....
ze złości wzięłam się za szorowanie kuchni, zresztą kuchnia i łazienka to moje 2 królestwa, muszą błyszczeć!

A co do rozstępów, oj kobietki u mnie masakra, a najlepsze jest to , że smarowałam się od 3 m-ca ciąży, pierwsze rozstępy powitałam...płaczem, teraz już mam to w d...... Już powiedziałam M , że skoro ciąża tak mnie potraktowała, to będziemy musieli w ładną bieliznę inwestować-hehehe, na czymś oko trzeba będzie zawiesić aby te rozstępy ukryć!

Twoje złe spanie w nocy może być już objawem zbliżającego porodu. Może coś się rozkręci, w końcu zostało ci tylko 6 dni! :36_2_25:
JA mam tak jak ty, wczoraj szorowałam lodówkę, a łazienkę kilka dni wcześniej, człowiek już nie wie co z sobą zrobić, to jakaś masakra takie oczekiwanie! właśnie umyłam włoski, jak się wysusza zmykam na spacer-zakupowy :) trzeba coś na obiad wymyślić!