Skocz do zawartości
Forum

Moje Dziecko Idzie Do Przedszkola

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

może WAM się przyda

Mamo... niedługo przedszkole!

Zapraszamy maluszki od 6 m-ca do 3 lat na sobotnie spotkania Mamo...
niedługo przedszkole!

To propozycja dla tych rodziców, którzy pragną towarzyszyć dziecku w
jego rozwoju i świadomie go wspierać. To świetna okazja do
nawiązania jeszcze bliższych kontaktów z maluchem a także szansa
obserwowania jego radosnego i naturalnego rozwoju.

Zajęcia wprowadzają dziecko w świat różnych pojęć i symboli,
kształtują zmysły, stwarzają okazję do poznania własnych możliwości,
stawiają przed dzieckiem różne wyzwania. Na zajęciach dzieci przy
wsparciu rodziców rozwijają swoją twórczość i kreatywność, zdolności językowe i manualne, umuzykalnienie oraz umiejętności społeczne.

Zajęcia składają się z kilku części,
- Plastyka
- Muzyka
- Edukacja
- Literatura
- Elementy logopedii
- Swobodne zabawy

Zajęcia prowadzone są w trzech grupach wiekowych:

wiecej informacji :

Mamo... niedługo przedszkole! - Warszawa, Czas Dzieci

Ten cały rząd to wsadzić w rakietę i w kosmos wystrzelić, bez możliwości powrotu. Po co siedzą ci ministrowie, jak nie potrafią przewidzieć podstawowych rzeczy. Przecież tu nie trzeba być jakoś szczególnie inteligentnym, żeby wiedzieć, że jesli w 2000 roku urodziło się prawie dwa razy tyle dzieci co w 1999 to one w 2003 podą do przedszkoli i nie będzie dla nich miejsc. Ale po co oni się mają tym przejmować, przecież to trzeba by było nowe przedszkola pootwierać, ale po co?? ich stać na opiekunki, a szary obywatel niech płaci podatki i się martwi.

Nikolka
http://www.suwaczek.pl/cache/85b5fb45f4.png

Maja
http://www.suwaczek.pl/cache/27e310f6f4.png

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20050122290117.png

Po dzisiejszym poranku uwierzyłam, że cuda się zdarzają... W pierwszym rzucie Goska nie została zakwalifikowana. Napisałam odwołanie, bo utworzyli w naszej dzielnicy 4 dodatkowe oddziały (łącznie, na dzień 29 kwietnia było 127 wolnych miejsc). Rozpatrzono negatywnie. Więc 7 maja poszłam na zwiad po okolicznych przedszkolach. Nie miałam szczęścia, bo akurat było jakieś dzielnicowe zebranie dyrektorów przedszkoli, więc w żadnym z odwiedzonych przeze mnie nie zastałam osoby która mogłaby mi udzielić jakichkolwiek informacji. W jednym doradzono mi, abym dziś zadzwoniła po 8 rano, a w drugim żebym przyszła do 10. No więc jak tylko umyłam żabki, to złapałam za telefon. Oczywiście wszystko pod górę, bo nagle ERA nie miała u nas zasięgu :Histeria: Po 3 restartach telefonu i 2 nieudanych próbach połączenia się w końcu dodzwoniłam się do pani dyrektor. Była 8.15. Po krótkiej rozmowie i mojej opowieści o Gosi pani dyrektor wreszcie mi powiedziała, że rodzice jednego z dzieci o 7.50 :Szok: zrezygnowali i zwolniło się miejsce. Natychmiast zaklepałam, przed 10.00 poleciałam z bukietem tulipanów wypełnić karty. Do teraz jestem w szoku. To po prostu był jakiś dziki fart :Szok:

BĘDĄC MATKĄ NIGDY NIE MÓW, ŻE JESTEŚ NA COŚ PRZYGOTOWANA...

http://lb5f.lilypie.com/ItFmp2.png

kat_ja
Po dzisiejszym poranku uwierzyłam, że cuda się zdarzają... W pierwszym rzucie Goska nie została zakwalifikowana. Napisałam odwołanie, bo utworzyli w naszej dzielnicy 4 dodatkowe oddziały (łącznie, na dzień 29 kwietnia było 127 wolnych miejsc). Rozpatrzono negatywnie. Więc 7 maja poszłam na zwiad po okolicznych przedszkolach. Nie miałam szczęścia, bo akurat było jakieś dzielnicowe zebranie dyrektorów przedszkoli, więc w żadnym z odwiedzonych przeze mnie nie zastałam osoby która mogłaby mi udzielić jakichkolwiek informacji. W jednym doradzono mi, abym dziś zadzwoniła po 8 rano, a w drugim żebym przyszła do 10. No więc jak tylko umyłam żabki, to złapałam za telefon. Oczywiście wszystko pod górę, bo nagle ERA nie miała u nas zasięgu :Histeria: Po 3 restartach telefonu i 2 nieudanych próbach połączenia się w końcu dodzwoniłam się do pani dyrektor. Była 8.15. Po krótkiej rozmowie i mojej opowieści o Gosi pani dyrektor wreszcie mi powiedziała, że rodzice jednego z dzieci o 7.50 :Szok: zrezygnowali i zwolniło się miejsce. Natychmiast zaklepałam, przed 10.00 poleciałam z bukietem tulipanów wypełnić karty. Do teraz jestem w szoku. To po prostu był jakiś dziki fart :Szok:

dawno mnie tu nie było, ale podobnie jak Kat_ja zaczęłam wierzyć w cuda. Mój synek w drugim etapie również dostał się do przedszkola. Co prawda będzie musiał obejść się bez zajęć adaptacyjnych, gdyż przedszkole oddadzą do użytku tuż przed 1 września, ale poradzimy sobie :)