Skocz do zawartości
Forum

Crazy Mums

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
widze ze dzis pierwsza jestem

Tree wiem co przechodzisz bo ja z Patryczkiem mialam to samo tydzien kataru tydzien w domu po nim dwa dni na dworze i od nowa, myslalam ze na leb dostane, tyle ze u nas pomogly witaminki cebionmulti x 3 krople i 2 x d3, zycze duzo zdrowka Julkowi, moge sobie tylko wyobrazic co przechodzicie

Pinki ja tak samo jak Twoj syn jestem uczulona na trawy i zboza w mniejszej postaci na pylki drzew i inne, od 17 roku zycia sie odczulalam co rok tzn szczypionki i nic nie pomoglo jedeynie to ze od kataru zaczelam sie juz dusic i te szczepionki zachamowaly astme, ale jak wezme pigule to pomaga

Majajula mam nadzieje ze to nie uczulenie bo dziecko sie przy tym strasznie meczy,rowniez zycze duzo zdrowka

u nas od wczoraj przepiekna pogoda sloneczko nas uraczylo i dzis rowniez swieci
moj maz cos chyrla mam nadzieje ze nas nie zarazi

http://www.suwaczek.pl/cache/a2dcdc4471.png

Gość pieczulka

hej lasencje.
ja dzis pospalam od 24 do 5,30 - sukces maly nawet nie zakwilil, ale za to o 6 juz brykal, dzis ide o 20-22 najpozniej spac zeby sie w koncu wyspac(mam nadzieje ze niezapesze)
jak mi sie maza spokojne noce!!! dalam mu wczoraj ok 23 pol butli z kasza i sobie tak ladnie pospal... nie wiem czy to ok ale coz warto bylo ;)

dzis siedzimyu w domku bo bardzo oslabiony tym antybotykiem(mimo ze lekki :/)

powieccie mi lepiej kubek niekapek ,czy ten kubek ze slomką? bo mlody rozwalil swoj stary kubek nk i nie wiem co teraz mu kupic(czy oba?) ponoc na zgryz dobrze z ta slomka...

Gość kwiatuszek9876

Majajula uwazaj bo mozesz przewitaminowac mala po co dwa cebiony jesli jeden zawiero wszytko a drugi to tylko witamina c uwazaj z tym . a jakie mleko podajesz malej bo tam tez masz wit d3 i c uwazaj

Hej Lejdis :)
A co tu tak mało czytania po całym wczorajszym dniu?
Mamusie, i ja Waszym maluchom dużo zdrówka życzę. A Wam otuchy i pogody ducha, bo na pewno wszyściutko szybko wyjdzie na prostą, a dzieciaczki to przyszłe okazy zdrowia!!! Mówię Wam! Wiosna już idzie, poza tym piękne lato ma być w tym roku :)

A co kubka niekapka i ze słomka, to ja mam oba i niunia z obu sobie pociąga. Z niekapka piciu w kazdej postaci dostaje, bo go ma zawsze pod ręką i do swojej dyspozycji. Z kolei z bidonu codziennie pije 230ml mleka, bo jest on dość duży i tylko w nim zmieszczę tyle płynu na raz :) Ale który lepszy, czy zdrowszy tego niestety nie wiem :(

http://suwaczki.maluchy.pl/li-28944.png

A co do witamin to ja podaje d3 codziennie po jednej kropelce i wit c (ja mam Juvit akurat). Jeśli Viki w ciągu dnia zje pokażną porcje owoców to z ,c' już rezygnujemy tego dnia. Co 2-3 dzien podaje profilaktycznie łyżeczkę naturalnego wyciągu z lipy. I to wsio. I odpukać ale moja w ogóle mi nie choruje. Tylko raz była chora w swoim życiu, ale dość poważnie (rotawirus, miała 5 miesięcy wtedy). Niestety cierpiała dość długo na nawracający katarek (całą jesień i zimę), który co prawda szybko przechodził, ale... do nastepnego razu. Podobno taki urok tej pory roku.
Ja podawałam otrivin extra care, jeśli katar był gęsty i zatykający nos, na zmianę z Euphorbium. Oba pięknie pomagały i oba są bardzo bezpieczne dla dzieci. Euphorbium to zresztą lek homeopatyczny, więc polecam zwlaszcza MajaJula, bo lubisz wszystko naturalne. Ja też.
A poza tym chciałam się pochwalić, że już 2 MIESIĄC mija, a moja mała nie ma kataru. Hurrra! Nie wiem, może to zasługa tej groty solnej do której dość regularnie ostatnio chodzimy? A może WIOSNA?

http://suwaczki.maluchy.pl/li-28944.png

cześc mamcie!
kilka dni temu było w mamo to ja wszystko o kubkach.
Zawitkowski mówił że niekapek to zabójstwo dla zgryzu i mięśni żuchwy, dzieci ponoć maja problemy z mową.
powiedział że albo normalny kubek albo taki ze słomka typu bidon albo normalny bidon.
ja mam niekapek alemały sie wiecznie krztusi więc po 2 tygodniach wróciłam do butelki. czsem ze zwykłego kubeczka daję .

Życie jest piękne:-)

Hej laseczki!

Pieczulka ja używam bidonu już od czasu jak mała miała 10 miesięcy, bo za chiny ludowe
nie chciała niekapka a z butelkami ja już chciałam się rozstać. Także i wodę i mleko
pije z bidonu i nie ma problemu :)
Ja polecam bidon tomee tipee taki jak ten
TOMMEE TIPPEE - BIDON TERMO EASIFLOW 330ml 12m+ /f (548617467) - Aukcje internetowe Allegro
Na początku miałam bidon z Canpola ale przeciekał jak się go zamykało, bo ta słomka nie
była całkowicie blokowana i woda uciekała.
A Kubusia, kefir czy coś takiego podobnego gęstego to
normalnie z kubeczka tak jak Pinki.

Mój mąż poradził, żeby na początku nalać jej dużo wody to tego bidonu to jej się łatwiej
pociągnie z tej słomki. I rzeczywiście :)

Nusiak on mówił że to nie o to chodzi w niekapkach że nie leci picie , tam chodzi o te wszystkie ustniki, i nie ważne czy twardy czy miękki, wszystkie do niczego, dziecko źle je chwyta i mięśnie nie pracują odpowiednio jak dziecko łapie za ten ustnik i ciągnie to nie tymi mięśniami co trzeba. iże to nie musi dać efektów od razu jak dziecko,uczy się mówić ale np. w zerówce i wtedy logopeda. U mojego syna w zerówce duzo dzieci miało problem z mową, z głoskami, Martusia mój syn cały czas z niekapka pił , teraz ma 10 lat i nigdy nam logopeda nie był potrzebny, ale jak mozna czaemuś zapobiegać to czemu tego nie robić?

Życie jest piękne:-)

Gość kwiatuszek9876

Pink wsumie tak ale jak tak patrzec czego oni zabraniaja a czego nie i jakby sie wychowywalo dziecko ich sposobami to ............. jak np. pokazywali w pytaniu na sniadanie o tych nocnikach ze juz niemowle moze na nocnik robic to dla mnie paranoja

Ja np podzieliłam sobie te wszystkie rady ekspertów na zalecenia i to czego odradzają.
I to co odradzają czyli np chodzik czy teraz jak pinki napisała kubek niekapek staram się
nie używać, po co mam sobie później pluć w brodę. A to co zalecają czyli np.
masowanie maluszka czy inne ułatwiające naukę i rozwój to jak uważam że jest coś
słuszne to staram się wprowadzać w życie.

Tak Pinki te nie przeciekają nawet w plecaku, bo jak nawet lookniesz na zdjęcie
w akucji, która pokazałam to przy ustniku jest taki plastik, dzięki któremu rurka się
zgina podczas zamykaniu bidonu. O ona się zgina cała, a w Canpolu to tylko jest taki
bolec i czasami rurka się z niego zsuwa i wtedy pzrecieka.

Ale ja właśnie pisałam, że jeśli chodzi o zalecenia to robię jak uważam. A nocnik w
6 miesiącu to tylko zalecenie, a nie przykaz. Ja staram się stosować do zakazów specjalistów
a do zaleceń podchodzę po swojemu i tak jest w przypadku nocnika.
I o to mi chodziło. W sumie też po coś oni są, Ci
eksperci żeby ich od czasu do czasu posłuchać ;)

Co do bezstresowego wychowania to takie nie istnieje ;)
Ale klapsów też nie stosuję, bo jak zacznie się w stosunku do dziecka
stosować klapsy to potem nie ma co się dziwić jak dziecko
spoliczukuje mame, tate czy rodzeństwo.
Ja nie jestem ani za klapsami ani za bezstresowym
wychowaniem ;)

Lecę mamcie na spacer bo mi pogoda ucieka :)