Skocz do zawartości
Forum

Crazy Mums

Rekomendowane odpowiedzi

Rorita- dałabyś radę ;)

Nusiak- bliźniaki to wyzwanie- wszystko razy 2 a jeszcze jak jedno uśnie a drugie nie ;)?:36_19_1:naprawdę podziwiam rodziców, któzy mają bliźniaków

a ta babka co wam uwagę zwraca to chyba wszystkie rozumy pozjadała....co ja interesuje jak chowacie swoje dzieci???n o paranoja jakas
a bakterie są wszedzie, proponuje jej z mopem ganiać i zanim jej dziecko stanie gdzies to niech ona najpierw odkazi :36_19_1:

Ja jej wtedy w tym sklepie powiedziałam, że później pójdzie do przedszkola i będzie
cały czas siedziała w domu, bo do tej pory nie miała kontaktu z żadnymi mikrobami ;)
Echhh loozik, takie "ciocie dobre rady" to trzeba olewać, ale ciśnienie mi podniosła ;)

A jak Wam dzionek mija?
Ja się bawię z moją Julką, teraz mam przerwę bo wcina chrupy i pewnie za chwilkę
znowu wracamy do pokoju :)
Już jakieś przygotowania do Świat poczyniłyście? :D Ja jeszcze w sumie nie, ale jedziemy
do rodziców więc nie ma takiej gonitwy.
Powiem Wam, że ja wolę te święta niż Gwiazdkę. Strasznie mi się w czasie Wielkanocy
akumulatory pozytywnego myślenia ładują. Nie wiem czemu tak mam, ale odpowiada mi to :)
Odpoczywam, mam czas tylko na spacery i zabawę z Julką, mniej albo wcale myślę o
jakiś kłopotach :)

Zawsze taka "ciocia dobra rada" sie znajdzie :) I tak jak mówisz, jednym uchem wpuszczać drugim wypuszczać :)

Ja jeszcze nic świątecznego nie zaczęłam przygotowywać, no może serwetki wielkanocnej na stole :) Ale ja to z kolei wolę bardziej Wigilię, uwielbiam ten cały klimat. Te święta to nie wiem, tak jakby nie święta ... Nie wiem dlaczego tak mam ubzdurane :whistle:

http://s6.suwaczek.com/200906061762.pnghttp://s6.suwaczek.com/201204141662.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0191959d1.png?2723
:Aniołek:08.07.11

ta- dobre rady :36_19_1:

a i ja mam tak, ze Boże Narodzenie jakoś takie bardziej świąteczne
my w tym roku wyjeżdzamy na takie już "gotowe" święta.
Z rodziną męża tym razem.
Szukanie zajączka, malowanie pisanek itd

ja z chłopakami zrobiliśmy już kartki swiąteczne, w weekend zrobimy palmę sami;)
no i mąż mi zrobił niespodzinakę i na całe 2 dni przyjdzie Pani nam dokładnie w domku posprzątać :yuppi::yuppi::yuppi::yuppi: a planowałam sobotę spędzić przy oknie i na szmacie

zapraszam na kawunie
ja pracuje- oczywiście;) ale zaraz jadę po dziecko do szkoły
mam ten luksus, że pracuje w domu

Małgosiu a co robisz w domu, że tak wścibsko zapytam ;)

Hmm, to widzę , że tylko ja odmieniec lubię Wielkanoc :) Mnie Boże Narodzenie dobija
tym zabieganiem, pojawiającymi się już w listopadzie reklamami świątecznymi. Dlatego
jak już przyjdzie ta Wigilia to jej nie czuję. Poza tym szybko jest szaro, buro i ponuro ;)

Nusiak ;)

jak pewnie wiesz- zajmuję się Parenting.pl i MamaNaZakupach.pl

to moje dzieci, moje i wspólniczek ;)
bardzo wierzymy w te serwisy, ufam, że się rozwiną i pomogą niejednej mamie, ale długaaaa droga przed nami, bo to ciężki aczkolwiek przyjemny kawałek chleba.
Prowadzę również z mężem agencje tłumaczeń - która rozwinęłam i założyłam będąc na urlopie wychowawczym po którym już nie wróciłam do wydawnictwa w którym pracowałam ;)

A propos mama na zakupach: nie myśleliście, żeby dodać też ciuszki i jakieś jedzonka
w słoiczkach, kaszki czy coś podobnego?
Wiem, że w ciuszkach zmieniają się kolekcje, ale można by oceniać aktualne
albo poprostu jakość ubranek, czy dobra bawełna, czy np dzieciom wygodnie się raczkuje itp.
Dodawałam tam recenzje i tego by mi chyba brakowało.

OOO widzę, że żywność się już pojawiła :) Gapa ze mnie :)

Gość kwiatuszek9876

Niusiak właśnie widzę co piszesz i powiem ci że z tymi zupkami czy jedzonkiem to dobry pomysł chodz już jest ale co każda kaszkę z wiekim będziemy pisać i deserki i jedzomnka? A co do ubrań to nieżly pomysł

No to w takim razie czekamy na zmiany :) Teraz można trochę popisać o jedzonku i widzę
sporo farmaceutyków się pojawiło :)
Tylko czemu Disnemar po raz drugi? :):36_1_1:

Ja wysłałam męża na plac zabaw z Julką i trochę ogarniam mieszkanko, bo znajomi
wieczorem przybywają :) Także wieczorem: relax :)

Ja nie chcę nic mówić, ale kto tu jest crazy? :36_1_1:
Chyba raczej ktoś, kto sprząta przed Panią, która jutro ma to zrobić fachowo i porządnie ;)

Mi się coś spać odechciało, siedzę i kombinuję co tu zrobić żeby się nie narobić a zarobić :D
Coś by trzeba zacząć robić, poza etatem matki, żony i kochanki :D

Powiem Ci, że jeszcze jestem na etapie kombinacji. Gadem sobie właśnie z moim małżem.
Teraz udzielam korków z chemii i sobie tak kiedyś myślałam, o takim centrum korepetycji.
Może coś w tym kierunku, ale jeszcze myślę. Z drugiej strony myślę jeszcze o jednej
rzeczy, ale to jak już mi się uda to się pochwalę (bo nie chcę zapeszyć).

Według mnie Ty masz rewelacyjną sytuację. Możesz pracować w domu i jeszcze przy tym
co lubisz. Mnie strasznie spodobało się dodawanie recenzji i produktów do Mama na
Zakupach :) Fajowy pomysł, a pierwszy raz się z takim czymś spotkałam :)

Przez krótki czas pracowałam przed kompem dla biura tłumaczeń, ale nie tłumaczyłam
tylko zlecałam, odbierałam i do klienta. Ale przyszedł kryzys ;(

Nusiak cholera z tym kryzysem
u nas pomysł na biuro tłumaczen przyszedł ładne 6-7 lat temu.
Juz wtedy będą na macierzyńskim zdobywałam klientów i po kilku latach mąż przejął stery.
Teraz ja ją właśnie koordynuję, rozliczam i wciąż zdobywam klientów.
A serwisy to w sumie bardzo nowa sprawa, wciąż ( mam nadzieje) się rozwijają ;)
jeszcze naprawdę masa do zrobienia i powiem Ci, że jak słysze takie milo słowa to się serce raduje, ze jest sens siedzenia po nocach, i naprawdę wierze, ze serwisy będą fajne, funkcjonalne- takie aby kazda mama miala z tego pozytek.
Są i słowa krytyki, ale głową muru nie przebije

a czy to sper układ- wiesz kochana, punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.
Nie mam swobodnej przerwy w pracy, moj dzien zaczyna sie rano i konczy w nocy z przerwami na odbiór ze szkoły, przedszkola, zajęcia dodatkowe.
Weekendy przed komputerem itd, itd
ale faktem jest, że nie jestem uzależniona od widzi mi się szefa ;)

Kawuni ;)??

a tu proszę - bo piszecie i zaglądacie tutaj:

Recenzentkami marca zostały: majajula, Nusiak, pinklady
W nagrodę otrzymają książkę pt. "Nasz uroczy aniołek. Wychowanie grzecznego dziecka" Wydawnictwa Helion
Dane do wysyłki prosimy przesłać, korzystając z zakładki "Kontakt" na górze strony.
:yuppi::yuppi::yuppi::yuppi::yuppi::yuppi:

Już niedługo będzie większy wachlarz możliwości nagród ;)

Rorita dokładnie. Wchodzisz na mamanazakupach.pl, rejestrujesz się i dodajesz recenzje :) Tych produktów, które znasz i używasz. Tylko lepiej jak będzie to pełniejsza
recenzja, niż dwa słowa, że produkt jest ok. Bo przecież pewnie ktoś będzie się sugerował
przy zakupie,Twoją opinią dlatego im pełniej opiszesz, tym lepiej. Takie jest przynajmniej
moje zdanie :)

Już wysyłam dane do przesyłki. Cieszę się, bo chciałam mieć tą książkę :):36_7_8:

A kawusia chętnie, bo oczęta mi się zamykają. Chyba sobie dożylnie podam :36_1_1: