Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Zuduarianka dziękuję za szybką odpowiedź 😉 ja kwasu foliowego mam aż 1200, ale lekarz te leki kazał brać dalej więc na jakiś czas nie będę nic zmieniać i dalej będę zażywać to co na dzień dzisiejszy czyli pregna start 1kasp., ovarin 2kaps., mio-inozytol 2kaps., wit D (muszę trochę zmniejszyć) i glucophage 850 do śniadania i 500 na noc. Nie wiem czy to te leki ale żyjąc w ciągłym stresie, który czuję już chyba od ponad roku bez przerwy w związku z pracą, staraniami, problemami rodzinnymi to zaczynam chyba być trochę spokojniejsza 😉

Powtórzyłam znowu prolaktynę, która ostatnie w ostatnich 2 cyklach wynosiła ok 23-24, tak w tym cyklu już jest ponad 25 więc zobaczymy czy ją inozytol obniży, czy też coś lekarz mi nie zaleci na obniżenie.

29 minut temu, Gość Olgik napisał:

Każda z nas czeka z testami żeby się nie rozczarować a i tak przeważnie robimy szybko 😉 nie poddawajcie się jeszcze, może zrobiłyście testy za wcześnie.. 😘

Mam pytanie, któraś z Was pisała mi ostatnio że też suplementuje mio-inozytol. Zrobiłam sobie tabelkę leków, które biorę i wyszło mi, że inozytolu łącznie mam 2100mg dziennie. W ciągu 3 miesięcy witamina D ładnie podskoczyła z 29 na 58 więc z 4-5tys.IU które brałam lekarz stwierdził, że mogę zmniejszyć na 3-4tys.IU dziennie a za jakiś czas sprawdzić. Liczę, że ten inozytol usprawni pracę jajników i pomoże z insuliną, skoro już widać że w ogóle pęcherzyk większy się pojawił bez stymulacji. Niestety ten drugi jajnik z 4 pęcherzykami dalej sugeruje pcos... wczoraj poczytałam o tym drillingu jajników (o którym wspomniał lekarz jeśli ten cykl się nie uda) i polega on na robieniu malutkich chyba 3mm nacięć w jajniku, żeby pozbyć się zbyt dużej ilości pęcherzyków produkowanych przy pcos. Ale to takie moje laickie rozumowanie 😄 mam mieszane uczucia po wczorajszej wizycie, ale lekarz jest dla mnie wspaniały i wierzę, że mi pomoże a na pewno nie będzie przepisywał Clo, dupka i tyle jak poprzednia gin. Ona już z kilku cykli z Clo przeszła na gonadotropiny i mówiła, że maksymalnie jeszcze 2-3 stymulacje i więcej nie pomoże, tylko już klinika... może ktoś tam nade mną czuwa i w dobrym czasie "zmuszona" byłam zmienić lekarza, który myśli działa i planuje 🙂

Olgik polega to dokładnie na tym jak to opisałaś. To nakluwanie jajnikow. Jak powedziala moja gin zmuszenie ich do pracy, obudzenie. Miałam mieć robione bo moja gin nie chciala czekać z kolejnymi cyklami ale clo zaczęło na mnie działać i na razie mam się starać z tabletkami jak już pojawiła się owulacja. 

Wida, że nowy gin ma na Ciebie pomysł więc wspaniale:) 

Zuduarinka a jak długo trwało? 

Gość Magdalena

Robimy przerwę w styczniu od clo i monitoringu ... Fakt że męża nie będzie ponad 2 tyg w domu ale jeśli się uda to będziemy oczywiście się starać bez wspomagania.

Chyba już nie chce 4 próby z clo i od razu ustalamy termin na laparoskopie i potem zobaczymy co doktorek wymyśli. Ufam mu bo mojej przyjaciółce pomógł zajść w 3 ciążę z czego jedna bliźniacza  ale niestety w 20tyg stracona. Ale ona miała też problemy z dotrzymaniem ciąż. 

W styczniu porobie badania żeby sprawdzić czy się nie pogorszyły i czy rezerwa jajników dalej w normie. 

Taki mam plan. A najważniejsze to dac na luz i opanować myśli o dziecku

Dół mnie jednak złapał...Jak tu dziś w pracy wytrzymać żeby nie płakać???!!! 

Magdalena- wydaje mi się że jeśli ma się prace trochę łatwiej jest nie myśleć i zająć czymś głowę. Ja niestety nie pracuje. Męża całe dnie nie ma w domu. Nie mamy dzieci ani nawet psa. Więc ja całe dnie siedzę sama . 

Gość Zuduarinka

Ola dosłownie 2 dni róż na papierze. Magda ja jak zaszłam w ciążę i pojawiły się pierwsze komplikacje to byłam strasznie nerwowa. W pracy bez kija nie podchodz. Po prostu mi się ulało. Poprosiłam lekarza o zwolnienie na trzy tygodnie i wróciłam ze świeżą głową. Czasami człowiek potrzebuje, przerwy i odpoczynku.

Gość Magdalena

Wyplakalam się mężowi....pociesza jak umie. 

Przyjaciółka dobrze mnie rozumie i też wspiera ale wiecie nic nie trafia do mojej głowy.

Praca no powiem że dobrze że jest bo przynajmniej trochę odcina się człowiek od tego. 

Trzeba mieć nadzieję i kiedyś będzie dobrze ❤

2 godziny temu, Gość Ola napisał:

A ze mną jest coś nie tak... Muszę iść do lekarza żeby mi zmienił duphaston na coś innego. Dzisiaj wymiotowałam a odkrecilam tylko słoik z ogórkami żeby je wyrzucić i ledwo do łazienki zdążyłam ... Masakra normalnie

Ola a kiedy miałaś owulację? Może to masz te "szczęśliwe" objawy już.. nie wiem kiedy najwcześniej się pojawiają. Dobrze doczytałam, że już od 14dc bierzesz duphaston? Ja pamiętam jak rok temu w grudniu dostałam duphaston pierwszy raz zamiast luteiny, to czułam się fatalnie i było mi niedobrze, bolały piersi... a od tamtej pory nie czuję żadnych efektów ubocznych tych leków z progesteronem.

Magdalena a @ dalej nie przyszła? Czasem trzeba się wypłakać, to nic złego, zbieraj siły na kolejny miesiąc. A jak trochę odpuszczacie to też Wam dobrze zrobi, odciąży głowy.

Ola noo może to nie wina duphastonu 🙂

Wiem że u mnie jeszcze są szanse ale jakoś tak straciłam entuzjazm. Zerwałam przyjaźń z moim kłującym jajnikiem i teraz go ignoruję. Mam wrażenie że ta ciąża to jest coś tak nieosiągalnego jak wygrana w totka.

Ogólnie od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przypadkami dziewczyn, które zrobiły już wszelkie możliwe badania, wszystko mają unormowane, mają owulację, a jednak im nie wychodzi. Widzę takie przypadki np na grupie na FB. Jakie to musi być frustrujące! Sama mogę być kiedyś w takiej sytuacji. Ciekawe z czego to wynika, zwykły pech? Coś jeszcze niezdiagnozowanego? A może medycyna nie jest na tyle rozwinięta i przyczyna leży gdzieś indziej? Niektóre latami się starają i nic... Jeszcze jak człowiek wie o schorzeniach to wie że da się to leczyć, a tak to naprawdę straszne jak się jest bezradnym.

10 godzin temu, Gość Olgik napisał:

Ola a kiedy miałaś owulację? Może to masz te "szczęśliwe" objawy już.. nie wiem kiedy najwcześniej się pojawiają. Dobrze doczytałam, że już od 14dc bierzesz duphaston? Ja pamiętam jak rok temu w grudniu dostałam duphaston pierwszy raz zamiast luteiny, to czułam się fatalnie i było mi niedobrze, bolały piersi... a od tamtej pory nie czuję żadnych efektów ubocznych tych leków z progesteronem.

Tak duphaston biorę od 14 dc i na początku czułam się dobrze. A od poniedziałku maskara.Owulację miałam 11 DC. Na ciążę nie liczę dzisiaj dopiero 20 to chyba za wcześnie na jakieś objawy. Dotrwam do końca opakowania i idę do gina po zmianę bo się wykoncze.🙂

9 godzin temu, Gość Elph napisał:

Magdalena a @ dalej nie przyszła? Czasem trzeba się wypłakać, to nic złego, zbieraj siły na kolejny miesiąc. A jak trochę odpuszczacie to też Wam dobrze zrobi, odciąży głowy.

Ola noo może to nie wina duphastonu 🙂

Wiem że u mnie jeszcze są szanse ale jakoś tak straciłam entuzjazm. Zerwałam przyjaźń z moim kłującym jajnikiem i teraz go ignoruję. Mam wrażenie że ta ciąża to jest coś tak nieosiągalnego jak wygrana w totka.

Ogólnie od jakiegoś czasu zastanawiam się nad przypadkami dziewczyn, które zrobiły już wszelkie możliwe badania, wszystko mają unormowane, mają owulację, a jednak im nie wychodzi. Widzę takie przypadki np na grupie na FB. Jakie to musi być frustrujące! Sama mogę być kiedyś w takiej sytuacji. Ciekawe z czego to wynika, zwykły pech? Coś jeszcze niezdiagnozowanego? A może medycyna nie jest na tyle rozwinięta i przyczyna leży gdzieś indziej? Niektóre latami się starają i nic... Jeszcze jak człowiek wie o schorzeniach to wie że da się to leczyć, a tak to naprawdę straszne jak się jest bezradnym.

Na ciążę nie liczę bo dzisiaj dopiero 20 DC to chyba za wcześnie na jakieś oznaki. 🙂

38 minut temu, Gość Ola napisał:

Na ciążę nie liczę bo dzisiaj dopiero 20 DC to chyba za wcześnie na jakieś oznaki. 🙂

Każdy organizm jest inny 😉 do zagnieżdżenia zarodka dochodzi w ciągu 6-12 dni od zapłodnienia jeśli się nie mylę. Dlatego chyba zalecają najwcześniej ok 14 dni po owu robienie testów bo już coś może być na rzeczy 😉 ale lepiej się nie nastawiać a najwyżej pozytywnie się później zaskoczyć 🙂 trzymam kciuki

5 minut temu, Gość Olgik napisał:

Każdy organizm jest inny 😉 do zagnieżdżenia zarodka dochodzi w ciągu 6-12 dni od zapłodnienia jeśli się nie mylę. Dlatego chyba zalecają najwcześniej ok 14 dni po owu robienie testów bo już coś może być na rzeczy 😉 ale lepiej się nie nastawiać a najwyżej pozytywnie się później zaskoczyć 🙂 trzymam kciuki

Duphaston mam brać jeszcze do 3.01. zobaczymy co będzie jak odstawie leki czy dolegliwość miną czy nie. Miesiączkę mam dostać 9 stycznia. Zobaczymy co będzie 

16 minut temu, Gość Ola napisał:

Duphaston mam brać jeszcze do 3.01. zobaczymy co będzie jak odstawie leki czy dolegliwość miną czy nie. Miesiączkę mam dostać 9 stycznia. Zobaczymy co będzie 

Nie chcę zabijać Twojej nadziei ale ja po duphastonie czasami też wymiotowałam i mdlilo mnie, ale nie w każdym cyklu (nie wiem od czego to zależało). Jak zaszłam w ciąże to mdlilo mnie dopiero ok tygodnia po terminie @ a w okolicach @ krecilo mi sie w głowie ale nie wiem czy to nie na skutek emocji po prostu 🙂 jedyne co to faktycznie kłucie i ciągniecie jajnika no i ból w pachwinie. Brzuch pobolewal podobnie ale nieco inaczej niż na @ i nie bolały mnie stawy (przed miesiączka zawsze bolą) i to było to, co dało mi do myslenia 🙂 

20 godzin temu, Gość Zuduarinka napisał:

Ola dosłownie 2 dni róż na papierze. Magda ja jak zaszłam w ciążę i pojawiły się pierwsze komplikacje to byłam strasznie nerwowa. W pracy bez kija nie podchodz. Po prostu mi się ulało. Poprosiłam lekarza o zwolnienie na trzy tygodnie i wróciłam ze świeżą głową. Czasami człowiek potrzebuje, przerwy i odpoczynku.

Jest jak piszesz. Dzisiaj już go nie zauwazylam ale w brzuchu to mi kręci chyba jak na @ i do tego jakieś skurcze się pojawiły. Dziewczyny tak się wszystkim przejmuje, że w nocy dziś o 2 wyladowalam na pomocy doraźnej miałam problem z oddychaniem tak mnie klatka bolała dostałam jakieś leki na nerwobóle😔

Ja to dzisiaj chyba zaszaleje. W końcu sylwester.🙂🙂 Bez wianka się nie obejdzie . Może jak się napiję to mi miną te moje dziwne dolegliwości. W święta nie wypiłam nawet lampki bo leciała mi krew  z nosa po kilka razy i się bała. Teraz już mam z tym spokój więc nadrobię. 🙆🙆🙆🙂

Kurczę teraz to mnie brzuch boli jakbym miała okres - tylko na tyle mocno jak już np 2-3 dnia okresu. Mnie zazwyczaj przed @ brzuch nie bolał, jak już to mega delikatnie. Powinnam być jakieś 5-6 dni przed, ale ciężko powiedzieć jak clo i owulacja wpłynęły na długość cyklu. Znowu jak Hopefull piszesz że miałaś takie podobne bóle, to zastanawiam się że może jednak się udało? Albo zaraz dostanę @ i zostanę odarta ze złudzeń 😄

Dziewczyny, udanego sylwestra! Spróbujmy na jeden wieczór zapomnieć o tym co nas trapi i świętować że wreszcie kończy się ten nieznośny 2020 rok 🙂

Kochane moje życzę wszystkim dużego brzuszka w 2021 roku. Aby nasze marzenie się spełniło i każda z nas została mamusią. Oby ten rok był dla nas łaskawszy i nie przyniósł smutku i cierpienia ❤️❤️❤️ Balujcie do rana 🍾🍾🍾

Cholera jasna!!!!!!

Chyba powinnam pójść do psychiatry....

Receptę mam na 6 m-cy, i NIE CHCĘ żadnego badania HSG... Dziewczyny jestem z Wami szczera, zastanawiam się czy po tym czasie nie pójść do gina jak gdyby nigdy nic po kolejną receptę, oczywiście gin zrobi mi badania w tym USG i jeśli się okaże, że nie ma żadnej nischy- ubytku w macicy po CC, to po cichutko odstawić tabsy i jak zajdę to będę się cieszyć! ....

ALBO wizyta u psychiatry.....

Wariuję, co innego powiedzieć głośno- REZYGNUJĘ ZE STARAŃ O DZIECKO.....

a co innego w głowie poukładać ten schemat, aby zacząć żyć....

Powtarzam sobie- MASZ CZAS NA CZYTANIE UKOCHANYCH KSIĄŻEK, NIE MYŚL O  TRZECIM DZIECKU......

Ale co w głowie, to w głowie.....

Tylko boję się, bo 39 lat to nie przelewki....

Zwiększone ryzyko dziecka chorego...,

Poza tym mam 5 m-cy tabsów przed sobą 😭😭😭

Boże, dlaczego to życie jest takie niesprawiedliwe,........

Co myślicie?????