Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kokardkaaa

Dobra wiadomość do tych co maja pakiet lux med, zadzwoniłam do ginekologa na konsultacje i większość z badań które wymieniłam kilka postów wcześniej lekarz zlecił mi w pakiecie, wiec próbujcie robić wyniki na lux med pewnie dużo zależy od lekarza i od tego na kogo się trafi 🙂 

17 godzin temu, Gość Karska napisał:

Hej- ja zaczęłam w Bocianie na Stawki u doktora Niemoczynskiego i jestem zadowolona. Polecają jeszcze dr Sałatę.  Póki co konkretnie i rzeczowo 

Hej napisz coś więcej. Jakie badania zlecił lekarz, jak cenowo? Pytam bo ja też się tam wybieram. 

3 godziny temu, Gość Anna napisał:

Hej napisz coś więcej. Jakie badania zlecił lekarz, jak cenowo? Pytam bo ja też się tam wybieram. 

Hej. Doktor Niemoczycki bierze więcej o 50 zł, bo jest dyrektorem. Pierwsza wizyta była dla par , gdzie doktor przeprowadzał wywiad by mieć ogląd na sytuację. Druga wizyta kosztuje 250 zł. Mi zrobił badanie dopochwowe i kazał zrobić badanie hsg 700 zł i Amh 170 . U mnie wszystko jest ok Ja miałam tsh już wcześniej zrobione i inne prolaktyny o które się pytał więc nie zlecał mi więcej. Generalnie kazał mi dupka odrzucić i przyjść po świętach by wywołać miesiączkę i zacząć stymulację ale nie Clo tylko innym lekiem. W święta dostałam @ bez wspomagaczy, naturalnie, więc zobaczymy co powie po nowym roku. Generalnie jego podejście jest takie. Nie ma co czekać tylko działać. 3 stymulacje lekiem , jak nie wyjdzie to 3 inseminacje a potem to już inv. Oczywiście on sam powiedział że to od nas zależy i też nie ma sztywnej zasady , bo to, kiedy będziemy chcieli podejść do inv to odległy temat  ale on musi w dok tak napisać bo wymaga tego ustawa. 

Witajcie kochane.... Jak się macie?           ELPH piszesz że twój wujek i ciocia spodziewają się potomstwa też w późnym wieku... Jeśli mogę zapytać, wiesz może czy udało im się począć maleństwo naturalnie?                             HOPEFUL, dziękuję Kochana za miłe słowa... Cieszę się że mogę z kimś popisać, zapytać i jeszcze dowiedzieć wielu rzeczy.... Czuję się tutaj wielkie wsparcie... Ja dziś 3 dzień jak wzięłam Clostilbegyt.... Tak bardzo się bałam zacząć, a tym czasem nic mi nie jest... Żadnych boli, mdłości.... Może jedyne co zauważyłam to gorzej śpię w nocy.... A może ten lek nie działa na mnie tak jak powinien? Zaczynam panikować z każdym dniem zbliżając się do owulacji. Tak bardzo chciałabym aby się udało.... 

25 minut temu, Gość Anna napisał:

Dziękuję bardzo ja jadę w styczniu dlatego dopytuje, żeby wiedzieć jak się przygotować również z badaniami 

Jeżeli masz możliwość, to zrób wcześniej takie podstawy , bo w klinice są drogie 50 zł za badanie.  A o tsh i prolaktynę lekarze pytają na wstępie 

Gość Zuduarinka

Hej dziewczyny,

rozmawiałam z pielegniarką i dała mi termin wyjątkowo na jutro na 18.45 ( pierwszy wolny termin -luty), ale dzisiaj jak powiedziała lekarzowi, że krwawię nieustannie od 23 listopada to na 15.30 mam być koniecznie u lekarza na badaniu.

No zobaczymy co wyjdzie i co mi przepisze.

Godzinę temu, Gość Anna napisał:

Dziękuję bardzo. Ja też do tego samego lekarza jestem zapisana. Po 1,5 roku leczenia i braku efektów postanowiłam jeszcze tam spróbować. A czy mogę zapytać jakie leki Tobie przepisał doktor?

Bardzo miły lekarz, który podchodzi do tematu bardzo rzeczowo. Poświęca tyle czasu ile potrzeba. Odpowiada na każde pytanie. I pierwszy raz wyszłam z gabinetu uśmiechnięta  . my poszliśmy ze względu na nieciekawe wyniki badania nasienia męża i beznadziejnego mojego  gin. Cały tydzień  przeplakalam  a on nas uspokoił i powiedział że nie widzi nieprawidlowosci. Przypuszcza że dupek mi zablokował owulację i póki co miał rację bo bez leków dostałam okres. Mi kazał tylko brać  kwas foliowy ja biorę jeszcze ovarin . Co do leku na stymulację nie pamiętam za groma ale to nie jest Clo - jedyne co pamietam,to że ma te same działanie i składniki. 4 stycznia mam wizytę więc dam znać . A i hsg jakbyś robiła to  w większości klinik wymagaja badań przed ( biocenozy i innych) mi tylko kazali przynieść ważna cytologię. Muszę komuś zaufać bo inaczej zwariuje . 

Asia, co do wujka i cioci to niestety nie wiem, mamy bardzo słaby kontakt. Podejrzewamy że wpadli, bo nawet nie mieszkają razem i nie wygląda żeby to się miało zmienić. Wiem że nie ma takiego obowiązku, to ich życie, ale mojej głowie ciężko to ogarnąć żeby być w związku, mieć dziecko i nie mieszkać razem 😄 stąd też myślimy że gdyby planowali dzieci to by to jakoś bardziej po kolei zorganizowali, ale do końca nie wiadomo jak to było.

Gość Magdalena

Dziś dzień @.  Na razie cisza ... Rano nie zdążyłam zrobić testu bo po 5tej na nogach. Jutro zrobię jeśli w nocy się nie pojawi @. 

Nic mnie nie boli. Pachwina przestała ciągnąć do nogi. Jedynie sutki bolą przy dotyku ale to pewnie po luteinie.

Pozdrowionka

U mnie prażaka to totalna. Od 25.12 czyli 14 dc biorę duphaston i od wczoraj jestem nie do życia. Boli mnie głowa, brzuch jak na @, plecy w odcinku lędźwiowym i najchętniej nie wychodziła bym z łóżka.. to pierwszy cykl z lekami i nie mam pojęcia kiedy @, przewidywania są na 9.01 . Dzisiaj dopiero 18 DC. 

U mnie dawno nic się nie działo... kolejne cykle bez stymulacji żadnej, ostatnia była jeszcze u starej gin we wrześniu. Pozbywanie się torbieli, leki, suplementy i dieta... W końcu dzisiaj doczekałam się wizyty i poszłam z nową siłą i nadzieją dzisiaj w 8dc. Byłam pewna że będzie pusto bo przeciez nie było Clo, że pogadamy o planach leków na kolejny cykl, o hsg lub tym podobnych... a tu okazało się że w prawym jajniku który od 2 dni mnie pobolewa są 4 małe pęcherzyki ale brak dużego dominującego a w lewym jajniku 13mm pęcherzyk więc może być tym dominującym ale mam nie robić sobie nadziei tylko cierpliwie czekać i się nie stresować ;P Na tym rozmowy zakończone bo musimy zobaczyć czy będzie z tego owulacja, jeśli tak to jakoś w weekend więc na wspomożenie mam 3 noce brac distreptaze i oczywiści współżyć z mężem w miarę często i 04.01. zobaczymy czy pęcherzyk w ogóle urósł czy przestanie rosnąć lub czy była owu przez weekend czy może będzie trzeba zastrzyku. Gdyby rósł prawidłowo to w niedziele miałby już ok. 23mm... 

Jeżeli cykl się nie powiedzie to zapisał sobie w planach jakieś wymazy i hsg, oraz drilling jeśli go dobrze zrozumiałam ale chyba chodzi o jakieś udorżnienie poprzez nakłówanie jajników? Trzymajcie kciuki, może właśnie cykl bez Clo przyniesie mi szczeście :)

Magdalena, właśnie mi się przypomniało że miałaś testować, to czekamy do jutra 🙂 objawy miałaś obiecujące!

Zuduarinka, kurczę co za pech 😞 i jakie plany na tą torbiel, wiesz już coś?

Olgik, widzisz taka niespodzianka, dobra wiadomość, oby pęcherzyk ładnie rósł 🙂

Ja coraz większe nadzieje pokładam w tym kłującym jajniku, coś czuję że jak się nie uda to będzie bardzo bolesne przeżycie. Naczytałam się na internecie że to objaw zajścia w ciążę i już mi się wkręca... Kusi mnie zrobić test już jutro, w 26dc, chcę go zrobić ale jednocześnie boję się porażki. Ale mam jeszcze 5 testów w zapasie więc może zrobię 😄

Jestem po jednym traumatycznym poronieniu, od 5mcy staramy się o kolejna ciąże, ale nie wychodzi... u partnera wszystko super, u mnie TSH niby w normie ale lekarz mówi, ze powinno być poniżej 2,0, dostałam euthyrox 25mg, dodatkowo stwierdzono mutacje MTHFR, co mogło ale nie musiało być powodem poronienia. W dodatku ginekolog nie widzi u mnie owulacji, przy następnej miesiączce między 2-5 dniem mam zacząć stosować Clostilbegyt. Czuje taką pustkę po poronieniu i już bezsilność po 5 miesiącach starań, mam nadzieje ze uda się przy pierwszym cyklu. Jeśli w ogóle dostanę okres, ponieważ poprzednio cykl u mnie trwał 60dni!! Lekarz nie chciał wprowadzać farmakologi, uznał ze lepiej jak wszystko naturalnie się ustawi. 
Czy ktoś z Was ma podobną sytuacje a skończył z happyendem? 

Gość Zuduarinka

Elph nie przejmuj się, ja 14 dni po zastrzyku miałam nawet betę ujemną, a trzy dni później już testy pozytywne, więc jest nadzieja.

U mnie plan na leczenie jest taki, że mam jutro powtórzyć betę i zaczynam brać tabletki z progesteronem. Lekarz mówi, że macica musi się porządnie oczyścić bo nie do końca się złuszczyła. 10 dni tabletki, okres i wtedy mam się do lekarza odezwać co dalej.

Powiem wam, że naprawdę lubię swojego lekarza, bo on terminy ma najwcześniej w marcu, a mnie przyjmuje z dnia na dzień bo nie chce żeby pojawiły się jakieś komplikacje. I ma takie spokojne podejście, że człowiek mimo tych kłód jakoś spokojniej do tego podchodzi.

Też nie wytrzymałam i dziś z samego rana zrobiłam i jedna krecha do tego zauważyłam jakieś plamienie😔, a dziś dopiero 27dc gdzie u mnie średnia to 35dni. Cóż tak to jest przy tym cholernym pcos, że się @ pojawia kiedy chce. Czekam czy się rozkręci jak nie to jeszcze będę próbować. 

Każda z nas czeka z testami żeby się nie rozczarować a i tak przeważnie robimy szybko ;) nie poddawajcie się jeszcze, może zrobiłyście testy za wcześnie.. :*

Mam pytanie, któraś z Was pisała mi ostatnio że też suplementuje mio-inozytol. Zrobiłam sobie tabelkę leków, które biorę i wyszło mi, że inozytolu łącznie mam 2100mg dziennie. W ciągu 3 miesięcy witamina D ładnie podskoczyła z 29 na 58 więc z 4-5tys.IU które brałam lekarz stwierdził, że mogę zmniejszyć na 3-4tys.IU dziennie a za jakiś czas sprawdzić. Liczę, że ten inozytol usprawni pracę jajników i pomoże z insuliną, skoro już widać że w ogóle pęcherzyk większy się pojawił bez stymulacji. Niestety ten drugi jajnik z 4 pęcherzykami dalej sugeruje pcos... wczoraj poczytałam o tym drillingu jajników (o którym wspomniał lekarz jeśli ten cykl się nie uda) i polega on na robieniu malutkich chyba 3mm nacięć w jajniku, żeby pozbyć się zbyt dużej ilości pęcherzyków produkowanych przy pcos. Ale to takie moje laickie rozumowanie :D mam mieszane uczucia po wczorajszej wizycie, ale lekarz jest dla mnie wspaniały i wierzę, że mi pomoże a na pewno nie będzie przepisywał Clo, dupka i tyle jak poprzednia gin. Ona już z kilku cykli z Clo przeszła na gonadotropiny i mówiła, że maksymalnie jeszcze 2-3 stymulacje i więcej nie pomoże, tylko już klinika... może ktoś tam nade mną czuwa i w dobrym czasie "zmuszona" byłam zmienić lekarza, który myśli działa i planuje :)

Gość Zuduarinka

Ola ja też takie plamienie miałam w szczęśliwym cyklu czyli tak zwane plamienie przy zagnieżdżeniu.

Olgik ja pisałam, że biorę inofem, tylko ja biorę dwie saszetki, czyli dzienna dawka to

Mio-inozytol 4000 mg

Kwas foliowy 400 ug