Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie  czytałam już w kilku miejscach że dziewczyny miały monitoring. Mi lekarz przepisał clo i duphaston i przyjść na kontrole za jakieś 3 cykle od 10 do 14 dc. Dopiero zaczynam starania przy pomocy leków i jestem trochę zielona w temacie .. wstyd się pzyznać, ale w listopadzie byłam dopiero pierwszy raz u lekarza. 🙈

Dokładne, Aga ma rację. Nie powinnaś brać CLO bez monitoringu. Jeśli pęcherzyk nie pęknie może zrobić się niebezpieczna torbiel lub też doprowadzisz do przestymulowania jajników. Każdy organizm jest inny i nie wiadomo jak Ty zareagujesz na podany lek. Mój ginekolog mówił, że monitoring jest konieczny. Pozdrawiam 😊 

Kokardkaa mówi prawdę. Clo powoduje stymulacje, różnie może być. każda ciąża mnoga jest dużym obciążeniem dla organizmu. a jak będzie 7 pęcherzyków ? co w tedy.

Ja przy 3 musiałam podpisywać oświadczenie, że jestem świadoma ewentualnego zagrożenia 

Dzisiaj 27dc, dzień przed @. Miałam testować we wtorek, Ale coś dzisiaj nie mogłam spać i stwierdziłam że zrobię już teraz, test o czulosci 10 i negatywny. Miałam jeszcze 2 dni brać luteine, ale chyba już ja odstawię żeby szybciej dostać @ i zacząć kolejny cykl. Co myślicie? No nic 1 cykl stracony, a tyle objawów było 🤣 niby się nie nakręcałam, ale jakaś nadzieja  była. Inne dziewczyny co miały testować, co U was ? Dajcie tu jakąś pozytywną wiadomość 🥰

1 godzinę temu, Gość Beti94 napisał:

Fikumiku a może za wcześnie testujemy? 🤔🤔

No u mnie nic nie widać, a myślę że już powinno. Odstawię już luteine i zrobię drugi test po miesiączce. No jak u Ciebie widać cień drugiej kreski to super, masz się z czego cieszyć.  Jedź na bete dla pewności i daj znać 🥰🥰

Gość aplaneta18
2 godziny temu, Gość Beti94 napisał:

Ja dzisiaj jestem na nocce, miałam ze sobą test. Zrobiłam rano po 4, widać cień, jutro powtórzę i myślę, że pojadę zrobić bete. Pobolewa mnie podbrzusze i tak dziwnie się czuję. Miesiączka na jutro 😂

Beti jak jest cień to coś czuję , że wynik będzie pozytywny ☺️  trzymam kciuki.

U mnie raczej lipa .nie czuje zupełnie nic. Dziś 26 DC . Skończyłam brać duphaston w piątek ... Ale ani cyce nie bolą ani nie kłuje w podbrzuszu totalna pustka. Jak nie przyjdzie @ do 33dc to zrobię test ale nie nastawiam się na pozytywny...

Aplaneta18 ja właśnie też nic, brzuch mnie nie boli, cycki też nie.  Przez prawie cały cykl okropnie bolały mnie jajniki, A od paru dni zero. Tak myślałam że nic z tego, ale trochę jednak się zasmuciłam. Już mam trochę dosyć tego chodzenia po lekarzach, tych badań itp Niektórzy nie chcą mieć dzieci i wpadają przez przypadek, a człowiek musi tyle się namęczyć. 😔

A mnie teraz boli jak na miesiączke i czuję, jakby za chwilę miało coś polecieć 🤔

Za wszystkie 3mam kciuki 🤞 ❤️❤️

A jutro mam urodziny więc jeśli się okaże, że jest mała fasolka to będzie najpiękniejszy prezent 😊😍

Helios, głowa do góry ja mam 36, więc jestem zaraz po Tobie w tej grupie 😗 to wszystko dlatego, że jesteśmy w Polsce:) na zachodzie laski koło 40stki starające się o dzieci to normalka i dzięki temu nie czuje się takiej presji, ważne, że się uda!

Beti94, nie rozumiem o co chodzi z Twoim postem, że chyba się nie uda, przecież nawet super słaba kreska oznacza ciążę, więc...? 😊

Hopefull, jak się czujesz?

2 godziny temu, Gość Beti94 napisał:

A mnie teraz boli jak na miesiączke i czuję, jakby za chwilę miało coś polecieć 🤔

Za wszystkie 3mam kciuki 🤞 ❤️❤️

A jutro mam urodziny więc jeśli się okaże, że jest mała fasolka to będzie najpiękniejszy prezent 😊😍

Beti! Jak jest cień to super!!! ❤️ Po cichu już gratuluję i trzymam kciuki za betę! 🙂

fikumiku może jeszcze za wcześnie na test. W 25dc robiłam betę i było zero... A ciąża była 🙂

Helios wiek w tych czasach nie ma znaczenia 🙂 najważniejsze na ile się czujesz 😉

muszę się wam poskarżyć że od dwóch dni mam taką okropna migrenę ,że w ogóle nie mogę jeść, mdli mnie i mam już dosyć 😞 oczywiscie oprócz paracetamolu nic innego nie mogę brać...