Skocz do zawartości
Forum

Clostilbegyt? Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kokardkaaa

Czytam wasze wpisy regularnie

Nie udzielam się bo u mnie nic się nie dzieje czekam na @ ma być przed świetami. 22.12 wizyta i lekarza zmiana planu leczenia -może to będzie jakiś przełom. 

hope, niezle się trzymasz, jestem pod wrażeniem .. 

i jak testuajce? Któraś coś? 

Ja kadrowa lat 30, w lutym już będzie 31.  U mnie dzisiaj 21dc i czwaty dzień duphastonu za mną... jeszcze 6 tableteczek przede mną. Zero jakichkolwiek objawów więc chyba faktycznie owu u mnie nie było, także byle do nowego cyklu 🙂

U mnie dzisiaj 8dc tak jak w poprzednim cyklu czułam się fatalnie po clo tak w tym nie czuje nic 🙈 we wtorek mam monitoring jak się znajdzie jakimś cudem tym razem pęcherzyk to testowanie mi przypadnie na ostatni dzień tego roku więc może się chociaż dobrze skończy 🙂

Ola lat 28 z-ca kierownika w firmie sportowej, Olgik też się w lutym starzeje 😛

22 minuty temu, Gość Olgik napisał:

Ja kadrowa lat 30, w lutym już będzie 31.  U mnie dzisiaj 21dc i czwaty dzień duphastonu za mną... jeszcze 6 tableteczek przede mną. Zero jakichkolwiek objawów więc chyba faktycznie owu u mnie nie było, także byle do nowego cyklu 🙂

OLGIK ja tez lutowa.

Ja mam 28 lat 😄 

Gość Kokardkaaa

Dziewczyny, dzisiaj 21 dc po stosunku miałam brązowe plamy na pościeli, nie krew ale takie zmieszane, co to może być???? Było tego niewiele, tyle co po normalnym stosunku tyle, ze podbarwione krwią. Przepraszam za szczegółowy opis ale się zmartwiłam ...

26 dc, zrobiłam rano test o czulosci 10, można powiedzieć, że jest przebłysk cienia ale pojawił się dopiero po czasie, zrobię jeszcze jutro i w poniedziałek. Nie robię sobie wielkich nadziei, bo raczej nic z tego nie będzie 😢

19 minut temu, Gość Beti94 napisał:

26 dc, zrobiłam rano test o czulosci 10, można powiedzieć, że jest przebłysk cienia ale pojawił się dopiero po czasie, zrobię jeszcze jutro i w poniedziałek. Nie robię sobie wielkich nadziei, bo raczej nic z tego nie będzie 😢

Skoro coś tam widać, to nie ma co się załamywać. Wiadomo jak to z tymi sikanymi testami. Kiedy masz mieć miesiączke? Trzymam kciuki i głowa do góry 🥰🤩

Dziewczyny, czy któras miała taką sytuację - napisałam maila do kliniki z pytaniem o badania do sono-hsg i w odpowiedzi dostałam :

Do wykonania zabiegu należy mieć komplet badań takich jak:
Pełna wirusologia (HIV, HCV, HBS, HBC, VDRL) 171zł
wymaz z pochwy 35zł
Wymaz na Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Ureoplasma urealitycum 270zł
Covid19 metodą pcr 350zł

normalnie jakieś jaja! Nie dość że samo hsg 700zł, badania prawie 500 to jeszcze test na covid!! 
17 minut temu, Gość Inez napisał:

Dziewczyny, czy któras miała taką sytuację - napisałam maila do kliniki z pytaniem o badania do sono-hsg i w odpowiedzi dostałam :

wymaz z pochwy 35zł
Wymaz na Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Ureoplasma urealitycum 270zł
Covid19 metodą pcr 350zł

normalnie jakieś jaja! Nie dość że samo hsg 700zł, badania prawie 500 to jeszcze test na 

Hmmm, a czemu nie pójdziesz na NFZ, fakt że to nie sono-hsg tylko normalne, ale za darmo i ja musiałam tylko robić posiew z pochwy, bete i morfologie.. 🙂

2 godziny temu, Gość Inez napisał:

wymaz z pochwy 35zł
Covid19 metodą pcr 350zł

normalnie jakieś jaja! Nie dość że samo hsg 700zł, badania prawie 500 to jeszcze test na covid!! 

Oszaleli 😲😲😲😲. Ja nie musiałam nic robić. Jedynie ankietę wypełnić że nie jestem chora na covid. W trakcie zabiegu lekarz tylko odkazil i wstrzykiwał kontrast . Powiedział że usługi robią na wysokim poziomie i tylko cytologię ważna musialam miec. Może napisz do innej kliniki jeszcze. 

Chyba po weekendzie podzwonię po innych miejscach.. Mąż idzie tam na badanie nasienia więc tak pomyślałam, że może pociągniemy tam temat.. Planuje zrobić to sono hsg i pomyslec później o inseminacji jeśli tu wyjdzie wszystko ok. Tylko za bardzo nie wiem jak się za to wszystko zabrać.. 

39 minut temu, Gość Inez napisał:

Chyba po weekendzie podzwonię po innych miejscach.. Mąż idzie tam na badanie nasienia więc tak pomyślałam, że może pociągniemy tam temat.. Planuje zrobić to sono hsg i pomyslec później o inseminacji jeśli tu wyjdzie wszystko ok. Tylko za bardzo nie wiem jak się za to wszystko zabrać.. 

Inez jak byłam u lekarza wcześniej, to powiedział mi, że jeżli wszystko będzie w hsg ok, to robimy monitoring , jeżeli owulacji nie będzie,to zastosują lekami wspomaganie ( niekoniecznie Clo). On stosuje trzy cykle, jeżeli nie pyknie to inseminacja a potem to już ivf. Jakoś mi dziwnie, że dupka nie będę brać ale tak mocno chce  wierzyc że nowy lekarz ma rację , że dupek mi zablokował wszystko. Jak byłam w klinice w pon,to słyszałam że od nowego roku podwyższka jest za ivf i inseminację 😬😬😬😬.