Skocz do zawartości
Forum

USG prenatalne

Gość Marz79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam dziewczyny wczoraj miałam USG prenatalne w 13 tygodniu przez powłoki brzuszne, niestety nie udało się pojechać z pełnym pęcherzem i lekarz podczas badania dość mocno przyciskał głowice do brzucha. W niektórych momentach sprawiało to ból.
Czy lekarz mógł coś uszkodzić np. pęcherz plodowy tak mocno przyciskając ta głowicą czy raczej jest to wszystko dobrze chronione przez macicę?

Wody płodowe chronią maluszka przed wstrzasami, uszkodzeniami, utrzymują stałą temperaturę itp. Więc spokojnie. Aczkolwiek zachowanie lekarza pozostawia wiele do życzenia... Nie widział dobrze przez powłoki brzuszne to mógł zrobić usg dopochwowo a nie sprawiać Ci ból. Ja z pustym pecherzem miałam robione i wszystko widział jak trzeba a resztę dopatrzył usg dopochwowo.

"Śmierć dziecka... I dla matki żadne inne końce świata nie istnieją..."
marzec 2017 dwa Aniołki 4/5 tc
październik 2017 Aniołek Kacperek 22+1 tc
październik 2018 nasz cud Marcelek

maj 2020 Aniołek 8 tc

Dziękuję za odpowiedź Aniołkowa Mamusia bo cały czas o tym myślę czy wszystko ok czy czegoś nie naruszył. Lekarz stwierdził że miałam pusty pęcherz i żeby wszystko dokładnie pomierzyć to musiał ponaciskac bo lepiej widać. Już jestem po jednym poronieniu i teraz człowiek za każdym razem będzie drżał. Mój mąż to oaza spokoju i jest pewny że będzie wszystko dobrze a ja oczywiście panikuję

Doskonale Cię rozumiem bo w 3 października 2017 roku w 22+1 tygodniu ciąży urodziłam synka, niestety zmarł w trakcie porodu. Teraz jestem w 26 tygodniu ciąży z drugim synkiem i od samego początku bardzo się bałam. Przez pierwsze miesiące co 2 tygodnie byłam na wizycie bo się bałam. I z listą pytań. Spokojny i optymistycznie nastawiony mąż to skarb. Mój też powtarza, że tym razem musi być dobrze. Wiem że to trudne ale staraj się zająć czymś myśli. Jeśli na usg prenatalnym wyszło wszystko dobrze to uszy do góry. Dzidzia ma się dobrze i potrzebuje spokojnej mamy. Aniołek którego straciłaś na pewno nad wami czuwa.

"Śmierć dziecka... I dla matki żadne inne końce świata nie istnieją..."
marzec 2017 dwa Aniołki 4/5 tc
październik 2017 Aniołek Kacperek 22+1 tc
październik 2018 nasz cud Marcelek

maj 2020 Aniołek 8 tc