Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Hejka,
Adaś już obczaja gdzie są domownicy,a gdzie obce osoby. Wczoraj był chrzestny, i Adaś go nie poznał, jak poszedł na ręce to przerażenie w oczach i płacz. Teraz jeżdżę masaże, bo znowu moja dyskopatia się odezwała, bo od dźwigania 9 kg rozkoszy znowu mi dyski wyleciały, jak wróciłam to jak mnie zobaczył to rączki do mnie wyciągnął i banan na twarzy. Taki mamusiowy się robił. A po po pokoju to już pełza na całego.

Cebulka wspołczuje. Mój już niedługo minie 10 kg i też już to odczuwam. Ja się jakoś trzymam, ale mama albo teściowa już go za długo nie ponoszą, bo obie mają właśnie problemy z kręgosłupem.
Edzia no już po ślubie :) mam to z głowy. Nie wszyscy dojechali, bo dzieci się pochorowały, ale i tak ledwie się zmieściliśmy. Ceremonia skromna, ale ksiądz bardzo ładnie to poprowadził. No i wiadomo - rosół był :)

Edzia ze mnie taki wpół inteligent że na szybko przeczytałam ze Twoja mama ma urodziny :) bardzo spóźnione wszystkiego najlepszego, szczęścia i zdrówka!
Szoti gratulacje!!! Też już bym chciała mieć to za sobą....
Cebulka współczuję :( mnie znowu biodro boli od naszenia mojego klocka..
Anonimowa u mnie z kolei po Lupilu była masakra. Używamy Pampers Premium Care. Różne już testowalam.

https://www.suwaczek.pl/cache/c3a7e9b4d2.png

My to znowu pampersy nie bardzo. Albo dada z biedry albo happy. I miałam napisać pokażcie te swoje maluszki- już dawno nie wstawiałyśmy zdjęć :)
Cebulka współczuję :( ale już jak Adaś zaczyna pełzać to może mniej na rączkach będzie chciał przebywać.
Szoti no to jak był rosół to przyjęcie udane hihi :) najważniejsze że już po i Wam się podobało.
Magda dziękuję kochaniutka :*
A u nas niestety nie rzucili tych komplecików- a szkoda bo są boskie. Magda miałam Ci napisać że śpiworek doszedł mi w piątek, ogólnie fajny i ciepły tylko ta wełna lekko gryząca na gołe ciało. Mam już przmały kocyk z minky i będę musiała wyciąć otwory na pasy, obrzucić i kłaść go na tym. Jak robiliśmy 1 próbę ze spacerówką dzisiaj to na samej wełnie nie chce spać, teraz położyłam mu jeszcze kocyk minky na to i śpi więc widocznie go gryzło. Swoją drogą też nie ppmyśleli i zamiast dać milszy materiał dla dzieci to dali taki gryzący.

https://www.suwaczki.com/tickers/zem32n0a4ct6fwwr.png

Wojtuś przeżył wczoraj chwilę grozy, bo Czarek już się bierze za raczkowanie. Wczoraj chciał dojść do zabawki oparł się na kolanach i przy drugim kroczku uderzył buzią o dywan. Rozpłakał się, więc Wojtek przy nim siedział i podawał mu wszystkie zabawki :) awantura jest tylko, jak mu brat rusza traktory. A ten mały z kolei tylko tam wędruje. No i szybki jest w tym turlaniu i pełzaniu. Od ponad tygodnia na dobre zaczęłam rozszerzac mu dietę
je ładnie, nie wypycha jezykiem. Ogólnie żarłok, ale bywa wybredny ;) A tak wygląda:

monthly_2019_09/marcoweczki-2019_78422.jpg

Śliczne te wasze maluszki
Szoti Czaruś taki dorodny chłopak. Ja już też rozszerzamy dietę Adasiowi, za poleceniem lekarza bo zobaczył morfologię i powiedział żeby ruszać, bo żelazo ok, ale za mało płytek. Dawidek dzieli się zabawkami, zwłaszcza jak Adaś płacze to odrazu mu przynosi Marshalla i strażaka Sama, więc oddaje to co najlepsze:-)

Córeczki chyba na siłę to nie ma co. Może próbuj różne rzeczy. Coś jej w końcu posmakuje. Ja małej staram się 3 razy dziennie. Rano owoce, potem warzywa z mieskiem a na wieczór kaszka. Jak ma dobry dzień to i po całym słoiczki zje wszystkiego ale najczęściej po pół. Zupy sama jej robię.
Ten twój Dawidek to kochany dzieciak Cebulka :)
Wy sprawdzalyscie krew maluchom?? Ja nic nie robiłam od wyjścia ze szpitala.

Magda ja też jeszcze nie robiłam żadnych badań. We wtorek planuje zaszczepić małego (Wojtek przyniósł jakieś śpiki z przedszkola, to jeszcze nie byłam), to podpytam lekarkę.
Cebulka Twój Dawidek to kochany starszy brat. Mój Wojtek też nie jest zły (wyjątek to traktory, ale to rzecz święta a większość kupił za uzbierane przez siebie pieniadze).
A jak Ci idzie rozszerzanie? Sama gotujesz? Ja jeszcze nie dawałam słoiczka, ale mam jakieś na zapas. Póki co gotuje warzywa, daje surowe jabłko, a wczoraj podalam kasze jaglaną z jabłkiem (pycha). Czasem podjada chrupki kukurydziane :)

O właśnie miałam się Was dziewczyny zapytać i Szoti mi przypomniała. Dajecie może kaszki? Jak tak to jakie?
Zastanawiałam się nad tymi kaszkami i nie wiem a mały się przestawił że robi sobie 2 drzemki w ciągu dnia. Ostatnia jest o 15 i pada o 20-21( je o 19-20) po czym wstaje o 24-1 zje 90ml i wstaje znowu o 5 i też 90-100ml zje. Myślałam żeby mu dać taką kaskę wieczorem może by dłużej pospał? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

https://www.suwaczki.com/tickers/zem32n0a4ct6fwwr.png

Maluchy z naszego tematu są wyjatkowe:)))
coreczki ja przy rozszerzaniu diety na początku nie brałam pod uwagę tego posiłku, a mleko dawałam jak zawsze (jak więcej zjadła,to mniej wypiła, ale zawsze jeszcze proponowałam mleko). Zupki mają mało kalorii i musiałaby zjadać cały słoik żeby zastąpić porcję mleka (nadal tego nie robi). A przez zęby znów się "uwsteczniła" z jedzeniem i zamiast jeść większe porcje jest wręcz odwrotnie.
Magda78 ja póki co nie robiłam żadnych badań. Rośnie, tyje i nic niepokojącego się nie dzieje. Wczoraj na szczepieniu było 7.9kg. Za 2 miesiące bilans w 9.miesiącu i zobaczymy czy coś się zmieni.
Edzia987 ja do mleka na śniadanie i kolację daję trochę kleiku ryżowego bądź kaszki manny (a czasem i w dzień)-nie pomaga xddd. Budzi się i chodzi spać podobnie jak Twój maluch. Też miałam nadzieję na dłuższy sen.

http://www.rossmann.pl/Produkt/Kaszki-i-kleiki/Gerber-Organic-kaszka-mleczna-pszenno-owsiana-o-smaku-bananowym-240-g,292818,8485

Edzia moja tą chętnie wcina. Ale robię połowę porcji bo cała to strasznie dużo. Mi kurczak przesypia już od kilku miesięcy całe noce. Idzie spać między 20.00 a 21.00 a wstaje po 5.00. Szybkie jedzonko i dalej śpi do 7.00. A dzisiaj do 08.00. Ale w dzień nie mam życia. Czasem ręce opadają. Najlepiej to na raczkach cały czas :(