Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2019

Rekomendowane odpowiedzi

Gość _anonimowa_

Magda78 mam to samo :/ Wiem, że to zęby, bo wyczuwam już drugi ząb "niedaleko", ale czy tylko-tego nie wiem. Wczoraj w dzień nie spała ponad 6 godzin! Poleży ze 30 min.jak odkurzam, czasem ją oszukuję i włączam dźwięk odkurzacza z netu xd. Zamówiłam dwie zabawki-jak się sprawdzą, to polecę ;)

Gość _anonimowa_

A u nas marudzenia ciąg dalszy ;) I kolejny ząb na stanie. Na szczęście wraca apetyt, w końcu jedno zmartwienie mniej :)) I powtarza już słowo "tata"-pewnie nieświadomie, ale miód na serce <3 ("Mama", tudzież "myma" wymyka jej się tylko jak jest sfrustrowana i nikt nie bierze jej długo na ręce xd). Kurde, zapomniałam już jakie to fajne uczucie :)))

Magda jak postukasz delikatnie łyżeczka w dziąsło, to będziesz wiedzieć na 100 procent.
My już po Chrzcie. Fajnie mieć to z głowy. Pechowo trafiła się upalna pogoda i nawet w kościele nie dało się wytrzymać, ale Czaruś jakoś dał radę - wcale w kościele nie spał, ale był bardzo grzeczny. Tylko poszedł ubrany jak plażowicz, bo to co mu wcześniej kupiłam było za ciepłe ;)
No i dałam mu raz spróbować marchewki - szału nie było, ale trochę zjadł.

Hej dziewczyny! U nas od piątkowej nocy tragedia, mało spał w sobotę - porażka ze spaniem. Poza tym wczorajszy dzień do południa to jeden wielki płacz. Przy jedzeniu płacz( mleka troszkę zje i wyrzuca butelkę, za to papki je ze smakiem aa i już znalazłam sposób żeby zjadał obiad. Wystarczyło podgrzać), przy zabawie czy też podczas drzemki. Zastanawiam się czy też czasami nie zaczynają się zęby. Wczoraj skądś poleciało mu troszeczkę krwi ze śliną ale sprawdzałam buźkę -w miarę możliwości bo przecież nie da zobaczyć- to nic nie widziałam. Nie wiem czy przygryzł języczek czy zruszył dziąsło. Ale kupiłam wcześniej maść na dziąsła i wczoraj posmarowałam mu to się uspokoił. Wieczorkiem też mu posmarowałam ( przed snem) i spał normalnie z 1 pobudką w nocy na jedzenie.
anonimowa o tak wyczekujemy tego ,,mama" a później o jeny powtarza milion razy dziennie hehe :)
szoti super że już macie za sobą. Ee tam przecież czy wszystkue dzieci musza być poubierane w suknie i garnitury- nie wiem skąd to się wzięło. Ja też musiałam kupić bo chrzestna powiedziała że jak nie kupie to ona kupi i go ubierze. Musi się przekonać do nowego smaku :)

https://www.suwaczki.com/tickers/zem32n0a4ct6fwwr.png

Magda na ząbkowanie do gryzienia z czystym sumieniem polecam zyrafke Sophie, chciałam kupić jeszcze dla Dawidka, ale jakoś nie kupiłam jednak. Teraz kupiłam Adasiowi miesiąc temu i żadnego innego nie gryzie a ta żyrafę namiętnie mietoli. Poczytaj sobie opinię w necie, podobno światowy przebój. Tym guzkiem się nie przejmuj, Adaś też guzka dostał po szczepieniu na pneumokoki.
Szoti dobrze że już masz z głowy. Ja jeszcze nie dawałam nic, ale wczoraj babcia przyniosła mi obrane i pokrojone jabłka, miałam na kolanach Adasia i jadłam i ten jak złapał moją rękę i zaczął jabłko ssac i gryźć, ciężko było mi to jabłko mu zabrać. Ale ja jeszcze czekam z rozszeżaniem diety, jeszcze z dwa tygodnie pewnie.

Cebulka ja dałam łyżeczkę marchewki w piątek i od tej pory nic, może dzisiaj albo jutro dam znowu spróbować. Boje się trochę to odkładać dłużej, bo Czarek jest bardzo duży i nie chce, żeby mu później czegoś zabrakło. Więc póki co w ślimaczym tempie dam mu popróbować nowych smaków. A skoro zęby wychodzą, to robi się gotowy na jedzenie :)

Szoti ja właśnie dziś Adasiowi zrobiłam morfologię i żelazo, wyniki bardzo dobre, dla tego też poczekam jeszcze chwilę, bo chciałam doczekać tych skończonych 6 miesięcy i karmić blw, gdyż Dawidek bard,o długo jadł same papki i w sumie teraz nic nie zje z.surowych warzyw.
Jutro mamy dzień lekarzy, bo z rana.jedziemy do pulmonolog na kontrolę, generalnie babka ma 3 specjalizacje, pulmonolog, pediatra i alergolog, więc mi go dokładnie zbada, a po południu mamy szczepienie.
Magda przy Dawidku o tej żyrafie trochy za późno się dowiedziałam i było mi trochy szkoda kasy. Teraz zaopatrzyłam się o Adaś miętoli non stop tą żyrafę:-)

Cebulka nie wiem, czy to zasługa metody karmienia ale mój Wojtek chętnie sięga po surowe owoce i warzywa. A zaczęło się od papek po skończeniu 4 miesięcy (standard). Ale jak tylko siedział to dostał jedzenie do rączki m.in. ćwiartki jabłka itp. i dobrze mu szło. Z Czarkiem wszystko później zacznę i mam zamiar zmieniać konsystencję - np. zamiast wszystko blendować rozgniatać lekko widelcem, a jak będzie siedział to blw.

Edzia a chce być noszony w tym nosidełku? Bo z moim to różnie - zwykle woli być noszony w drugą stronę. Dobrze, że nie kupowałam drogiego nosidełka ;)
A z tym strachem, to doskonałe Cię rozumiem. Człowiek sobie wielu rzeczy nie wyobraża, boi się a później się dzieją. Ja np. teraz nie wyobrażam sobie, że Wojtek będzie kiedyś sam jeździł na rowerze np. do szkoły (u nas nie ma chodnika). A przecież kiedyś to się stanie i inne dzieciaki jeżdżą. Ale mnie na te myśl aż ciarki przechodzą... Albo że sam na kolonie pojedzie. Albo wyjedzie na studia BEZE MNIE. Aż w końcu on pojedzie a ja sobie to w głowie poukładam. To są takie przykład, ale wiele razy już to przechodziłam :) zaczyna się od samodzielnego jedzenia... ;)

Szoti powiem Ci że chce siedzieć w nim, mało tego nawet zasypia jak się we mnie wtuli. Za to mu się przestawiło i odwrotnie nie chce siedzieć (znaczy plecami do mnie) zaraz płacze. W sumie tak ma więcej atrakcji może mamę próbować ugruźć w szyję, pociągnąć za włosy, uszczypnąć w policzek lub pobawić się łańcuszkiem hahaha.
Nie mów mi nic nawet ja tu się boje dać mu jedzenia do ręki a co to będzie później to nawet nie chcę myśleć

https://www.suwaczki.com/tickers/zem32n0a4ct6fwwr.png