Skocz do zawartości
Forum

Poronienie samoistne

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj dowiedziałam się, że serduszko nie bije.
Jestem mniej więcej na etapie 10tc, lekarz stwierdził, że płód wygląda na 9tc.
Mam teraz czekać na samoistne poronienie, a jeśli ono nie nastąpi to zgłosić się za tydzień do szpitala.
Czy któraś z Was przez to przechodziła? Czego mam się spodziewać?
Lekarz nastraszył mnie, że może być dużo krwi i mogą pojawić się mocne bóle brzucha

Bardzo mi przykro...ja kilka lat temu też to przechodziłem o też ok 10tc. Również miałam czekać na samoistne poronienie.niestety po 10 dniach dostałam w domu takiego krwotoku,że do szpitala zawiózł mnie m nieprzytomną. Nie życzę tobie takich przeżyć i ja osobiście zgłosiłabym się na zabieg.
Trzymaj się..

Natalaai Ja poroniłam w święta wielkanocne w domu też było obumarcie serduszka o którym dowiedziałam się w 7tc. Czekałam cierpliwie aż sama poronie bez ingerencji lekarzy i szpitala. Gdyby nic się samo nie chciało zadziac to miałam receptę na tabletki na szczęście się nie przydały nawet nie wykupiłam. Dwa tygodnie po tej informacji zaczęłam ronić. Trwało to akurat całe święta i jeden dzień po chyba. W moim przypadku ból nie do opisania ALE dlatego że mam tyłozgięcie macicy, podejrzenie endometriozy, bardzo bolące miesiączki. Brałam Ketonal 50 i przetrwałam ten ból fizyczny oraz psychiczny,ale chce o tym zapomnieć. Po tym poszłam do mojego ginekologa (prywatnie) i wszystko się oczyściło nie zostało nic...