Skocz do zawartości
Forum

Już nie wiem co myśleć

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie,
Od długiego czasu mam cykle co 25-26 dni. Ostatni cykl był conajmniej dziwny. Stosunek w 8dc, później już nie z powodów niezależnych.
W ok 20dc bóle podbrzusza, kręgosłupa, klucie jajników. Później zaczęło się częste odbijanie, częste korzystanie z ubikacji.
Odbijanie, częste oddawanie moczu, tkliwosc sutkow, których nie miałam przed okresem trwają do dzisiaj.
Test robiłam w 27dc. Negatywny.
Dzisiaj 31dc i @ ani widu ani slychu. Podbrzusze jak przed okresem nie boli.
Pytanie brzmi, czy możliwe, żeby test wyszedł negatywny po terminie miesiączki i nie było żadnych objawów?

Teoretycznie w becie powyzej 10 testy z ta czuloscia powinny wyjsc. Mnie nawet takie byle jakie najtansze bez pl instrukcji z allegro wychodzily w dniu spodziewanej miesiaczki a w tej ciazy juz w 21 dniu cyklu (bylam zmuszona przez zaplanowany na ten dzien rezonans wykonac test) i z popoludniowego moczu. Moje cykle 28-30 dni. Krew z beta hcg rozwieje watpliwosci. Chociaz mnie nigdy testy nie zawiodly.
Twoje samopoczucie i rozne objawy moga ale nie musza wskazywać na ciążę. Jesli nie dostaniesz miesiaczki tak jak napisalas zrob bete i bedzie wszystko jasne. Powodzenia.

Multima
Stresuje się trochę, bo w pozamacicznej też nie miałam kompletnie żadnych objawów..
Test mogę zrobić dopiero w piątek o ile @ nie przyjdzie..
cia

Ciaza ciazy nie rowna również w przypadku pozamacicznej. Nie ma co sie doszukiwac dziury w całym i wszystkiego az tak nadmiernie analizowac chociaz rozumiem Twoje obawy.

Ja robiłam test po 2 dniach spóźnienia i wyszedł ujemy. Miałam objawy jak przed okresem wiec czekałam ( po ponad 4 latach starań myślałam o wszystkim tylko nie o ciąży). Dopiero po 10 dniach spóźnienia zobaczyłam druga kreskę na teście.
Zdecydowanie lepiej zrobić betę z krwi...

Tak cię pocieszę że mi przez cały pierwszy miesiąc ciąży się co chwilę odbijało, plus były gazy... :D i piersi bolały niemiłosiernie. Robiłaś test tylko jednej firmy? Może wypróbuj testów innej firmy chociażby plus badania z krwi. Ja używałam Clearblue (taki elektroniczny) bo w aptece polecali jako najskuteczniejszy (plus pokazuje mniej więcej tydzień ciąży) i faktycznie nie kłamał. :)
Jeśli się stresujesz to też może ci się okres spóźniać niestety. A "objawy" które masz mogą być zwyczajnymi "anomaliami" organizmu. ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/thgfyx8ds56okvbm.png