Skocz do zawartości
Forum

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialam opisac swoj problem. Moze podobny temat juz byl ale nie udalo mi sie znalesc kogos dokladnie w takiej samej sytuacji.

Otoz mam dopiero 20 lat, okolo 3 lat temu mialam laparoskopowo usuwana torbiel z prawego jajnika. Potem lekarz przepisal mi Novynette ktory bralam okolo 2 lat, nie potrafie dokladnie okreslic jak dlugo. Przytylam a z jajnikiem byl spokoj wiec zrezygnowalam z tabletek. Od tamtej pory z chlopakiem zabezpieczamy sie prezerwatywa. Miesiaczke dostaje zawszew ostatnich dniach miesiaca wiec pewna ze dostane okres zrezygnowalam z zabezpieczenia. Teraz jednak nie mam okresu a powinnam go dostac najpozniej w pierwszych dniach lutego, poza tym zauwazylam ze urosly mi piersi, sluz zmienil konsystencje i kolor na mlecznobialy, odczuwam bole brzucha w roznych miejsach, nie mam zaparc a nawet przeciwnie czesto udaje sie do toalety, na siku jeszcze czesciej, ciagle mam ochote na jedznie, nie wiem czy to ma zwiazek ale pojawily sie rozstepy, mdli mnie czesto wiec bylam przekonana ze zaszlam w ciaze przez ten wybryk przed terminem spodziewanej miesaiczki. Z tym ze jest jedna ale. Zrobilam kilka domowych testow, wynik zawsze niegatywny wiec stwierdzilam ze moze za wczesnie, dla pewnosci wczoraj zrobilam badanie krwi na obecnosc hcg, wynik <1, wiec takze negatywny. Ale nie daja mi spokoju objawy ciazy. Czy mozliwe ze to ciaza pozamaciczna? nie wiem jak wtedy przedstwaiaja sie wyniki hcg. Obawiam sie tego przez byly problem z jajnikiem i to ze bralam tabletki, poza tym jestem osba palaca a slyszalam ze to tez moze miec wplyw. Wizyte u ginekologa mam dopiero za tydzien a przez ten czas chyba stres mnie zje, poza tym wiem ze pani ginekolog nie przedstawie wszystkiego tak jak tutaj bo nie jestem osoba zbyt smiala. Prosze o pomoc i z gory dziekuje.