Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe 2018

Silvara

Rekomendowane odpowiedzi

CichoSza gratulacje!
MamaColin fajny wózek, my też już mamy ale jednak bebetto vulcano. Byłam dziś na wizycie, mała dalej główkowo i niech tak już zostanie. Dostałam od położnej butelkę i smoczek lovi, więc narazie nie kupuję innych, przetestuję tą firmę. Wczoraj pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, miło zleciał czas. Też robię porządki i za tydzień, dwa dokupuję co trzeba.

No i padam na twarz;) cały dzień na biegu ale plan wykonany:))) Co miałam zrobić to zrobiłam jutro też będzie aktywnie tylko pewnie trochę wolniej wszystko tak mnie boli i przypuszczam że tylko przyłożę głowę do poduchy to od razu odlecę;)
Co do imion to o gustach się nie dyskutuje;))) u mnie w rodzinie 3 tygodnie temu pojawił się właśnie Gniewko ale totalnie nie mój typ;)
Byłam dziś w biedrze i zakupiłam pampersy 144 szt ( 3-6 kg) za 50 zł;) ostatnia paczka więc się połakomiłam;) Także pierwszy zakup dla dzidzi za mną:))) hehe;)
Kolorowych snów:-*

Halo mamusie :)

Eleonora
Pieluszki z biedronki dobrze z PL wspominam pare razy miałam jak byliśmy na odwiedzinach . Poszalalas z zakupami hehe
Masz może jakies doświadczenie z pieluchami z rossmana ?
Lub inne mamusie :)?

Zawsze używałam orginalnych pampersow ale myśle teraz spróbować coś innego dla odmiany chociaż w ciągu dnia

Amizka
Pochwał się wózeczkiem :)

Alice , Anamalka
Wydaje mi się ze lepiej niech maja tradycyjne polskie imiona w głowach wasi mężowi niz wyskoczą z jakimś amerykańskim imieniem które totalnie nie psuje do polskich nazwisk i rzeczywistości która tam panuje :) Haha wiec myśle możecie się trochę cieszyć

Gabi
Dokładnie widzę z wyprawka jak u mnie . Mąż ufa ze zajmę się tym lepiej i tylko był ze mną po wózek który i tak stwierdził ze normalny 4 kolka i co więcej chcieć .

Eleonora
Jak już pisałam dawno chętnie bym tez już wszystko kupiła ale mąż ciagle gada mamy czas ... i ma racje ale z
Drugiej strony chętnie bym chciała już wszystko widzieć mieć i wogole

Silvara
Witam w gronie nie jedzących miesa :) niestety u mnie 28 tyd i dalej wstręt . Chyba zostanie do końca ciąży . Żyje na samych ziemniokach i rybie hehe

U nas ostatnie dni tez chłodniej . Na szczęście od wtorku zapowiadają poprawę .

http://fajnamama.pl/suwaczki/yuv2v0z.png

http://fajnamama.pl/suwaczki/zhsqqws.png

Hejka:)
MamaColin w kwestii pieluch to z córką miałam problem bo w zasadzie na każde miała uczulenie i często jechałam na teatrach nie powiem bo było to uciążliwe ale pieluchy poszły w odstawkę jak skończyła tylko roczek:)
Z młodym nie było problemu i stosowaliśmy właśnie Dadę z biedry super się sprawdziły:)
A teraz kupiłam oryginalne z pampersa 2 bo promocja była;))) A do szpitala i na początek kupiłam 1 (newborn)z Dady :)
Z Rossmanna nigdy nie miałam żadnych pieluch.
A poro mięsa to moja córa mówi może w końcu zrobiłabyś na obiad coś z mięsem:) ja nawet nie pamiętam kiedy kupowałam kurczaka;) nawet nie zwróciłam na ten fakt uwagi;)
Czas zabierać się za robotę:))) Miłego dnia kochane:*

MamaColin nie uzywalam pieluch z rossmana. Najpierw 1 dada, a od 2 do 4 pampers. 2 dada nie przypasowala. Po wozek dla synka pojechała ze mna coreczka, maz w domu krotko skomentowal :) ladny wozek z duzymi pompowanymi kolami. Dodal jeszcze ze zajmuje cały bagaznik.
Amizka śliczny wozek.
Upaly powróciły. Bedzie ciezko.
Nie wiem jakie macie komentarze/ życzliwe slowa dotyczące waszego brzuszka, ale te ws mojego irytuja juz mnie wrrr. Ciagle slysze jaki masz maly brzuch, np. jak na 3 miesiac, albo z tak malym brzuchem kregoslup nie ma prawa Cie bolec, nie widac ze jestes w ciazy, nie narzekaj itp itd. Nie odpowiadam, bo nie chce mi sie gadac. Najlepiej zeby w 6 mies brzuch toczyl sie przede mna :) Najważniejsze ze babelek rozwija sie prawidlowo.

Gabi tak źle i tak niedobrze, mi mówią że mam wielki i czy aby na pewno nie na sierpień, choć poszło mi tylko w brzuch i mam 6 kilo więcej. No ale serio wyglądam jak z doklejoną połówką globusa.
Wczoraj byłam zanieść l4 to oczywiście wszystkich tylko to interesuje jaki wielki jest no i chyba żal niektórym że poza tym normalnie wyglądam nir jestem spuchnięta czy coś.
A koleżanka mi właśnie mówiła że jej jakaś życzliwa osoba pow w ciąży-ale Ty zbrzydłaś, więc widzisz ludzie nie mogą chyba znieść jak ktoś się trzyma i najchętniej by coś uszczypliwie skomentowali.

Wybrałam się z młodym na spacer żeby odpocząć od tych oparów ale nie da rady iść bąbelina uciska mi jakiś nerw i lewa noga drętwieje;/
Amizka wszystkich pieluch miałam 60 i szło to na bieżąco ogarnąć najpierw namaczanie i pranie ręczne (bo szybciej) A czasami pralka jak się nazbierało:) oczywiście większe wyjścia to zakładałam pampersa:)

No przykre to że tak ludzie komentują, mnie wcześniej nie interesowały ciężarne, jak któraś w pracy była to brzuch jak brzuch, każda ma inny, przecież tego się w sklepie nie dokleja. Ważne żeby schludnie wyglądać i się nie zaniedbać, nie podobało mi się tylko nigdy jak dziewczyny chodzą w za krótkich bluzkach ledwo za pępek a poniżej jakieś wiadomo rozstępy, żyły itp. Nie każdy chce to oglądać. Jednak tak końcówka ciąży 8-9 mies to lepiej wygląda dla mnie w czymś luźniejszym, nie mylić z workiem, teraz jest taki wybór że nie trzbea kupować nawet ciążowych ciuchów.

Ale teraz w modzie te luźne! Tak jak piszesz Amizka, nie trzeba działu ciążowego, tunik, bluzek, sukienek over size jest do koloru, do wyboru!

Mi te ciężarne, które zakładają obcisłe, dopasowane rzeczy to nawet nie wadzą, ale osobiście odnośnie swojej osoby to od początku ciąży latam tylko w luźnych... Ja jakoś swojego - i tak miniaturowego - brzuszka nie lubię eksponować.. Możliwe, że nieświadomie robię to właśnie by uniknąć sytuacji o jakich piszecie.. durnych komentarzy, a jaki ładny/nieładny kształt brzucha, a jaki duży/mały, a co ma być? (dziewczynka; ojjjjj naprawdę? szkoda, nie udało się mieć chłopca?), a na kiedy termin (odpowiadam: wrzesień), ale na kiedy DOKŁADNIE? nosz kuźwa, dokładnie to wtedy, kiedy dziecko będzie chciało wyjść - a co chcesz ze mną jechać na porodówkę?.....

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Dziewczyny, jeśli myślicie o pieluszkach tetrowych, bo widzę, że wywiązał się taki temat, to może warto zgłębić temat tych pieluszek wielorazowych? Chodzi o te bambusowe otulacze + wielorazowe wkłady do nich? Ja osobiście ekspertem nie jestem, ale moja koleżanka takimi rok temu zaczęła pieluchować swoją nowonarodzoną córeczkę i bardzo sobie chwaliła. Wydaje mi się, że to lepsza opcja niż tetra+cerata, bo jednak te bambusowe pieluszki wielorazowe są w pełni oddychające, poza tym chyba wygodniejsze niż tetry? Chociaż jak mówię, jestem w tym temacie laikiem, bo ja pod tym względem jako rasowe dziecko cywilizacji wychowałam starszą córkę na pampersach :)

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Odnośnie wózków mój kochany mąż dostał wczoraj ochrzan, właśnie za komentarz w stylu "wózek to wózek, cztery koła, wszystko jedno jaki, każdy prawie taki sam, nad czym tu debatować"..... nosz tak wzruszył moje ciążowe hormony, że bardzo dobitnie mu wytłumaczyłam łącznie z przykładami dlaczego np. kupować auta danej marki twierdząc, że są porządne i lepsze niż inne... auto to auto, cztery koła, kierownica, nad czym debatować? Albo po co kupować drogą whisky jak można najtańszą wódkę, to i to ma te same promile i efekt ten sam ;)
wrrrrrr, a ja jestem taki trochę wózkomaniak i to wcale nie jest dla mnie wybór pierwszego lepszego byle miał cztery koła i siedzisko....

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018

Milu, temat otulaczy już dawno poznałam, oglądałam recenzje na youtube i zniechęciłam się, koszt na start wysoki a potem może się okszać że jednak lepiej pampersy. Biorę ew. możliwość tetra plus otulacz. Ale powiedzmy spróbowałabym dosłownie parę dni tetry czy to opcja dla mnie, dla nas i jak się to ma w życiu codziennym. A jak nakupię otulaczy, wkładów za parę stówek i rzucę w kąt bo np. się okaże że dziecko gdzieś to przesikuje i jesteśmy niezadowoleni no to będzie drogi eksperyment i porażka.

Tym razem wolałabym uniknąć tego typu atrakcji;)

Silvara gdzie Ty się podziewasz:)???;)

Mam dość generalnych porządków:) jutro wolne A od poniedziałku dalej jazda. Ale to już pozostanie tylko wyszorować wykładzinę umyć okna i firanki. I w miarę będzie tylko na bieżąco trzeba to utrzymać i zabieram się za ciuchy dla bąbeliny:))))

Hej z wieczora.
Moje noce stają się koszmarem ze względu na kręgosłup biodra i nie wiem po prostu nie mogę się ruszyć jak wstaje do dzieci. Dziś też jestem już padnięta polezalabym w wannie ale nie mam wanny ;) na szczęście dzieci śpią mogłabym się pokusić o jakis manicure albo pedicure ale jakoś brak natchnienia. Wszyscy mnie wkurzaja.

Co do pampersow to używam oryginalne chyba że dostanę w prezencie to żadnymi nie gardzę. Pewnie kupowałabym dady bo tańsze gdyby nie uprzedzenia teściowej która cały czas coś tam narzeka że komuś coś z nich było. No ale zawsze kupuje na promocjach więc nie są jakieś mega drogie. Co do pieluszek wielorazowych się nie wypowiem bo kiedyś miałam w planach ale to może by u mnie przeszło przy pierwszym dziecku. Teraz chyba nikt mnie nie przekona do prania wkładów czy pieluch ;) niestety nie należę do tych osób co teściowa które to mogły do 2 po północy siedzieć prac gotować i pracować. Wg niej pewnie jestem nierobem ;) wiem że to może bardziej ekologiczne ale przy trzecim daruję sobie takie eksperymenty :)

W poniedziałek wizytujemy zobaczymy co tam słychać u póki co bezimiennego babelka:)

Mam zamontowana kuchnie w nowym domu brak tylko zmywarki i piekarnika które mają dotrzeć od mojej mamy w prezencie.

Amizka, a trzeba kupować zestaw za parę stówek czy można sobie coś kupić pojedynczo tak na próbę? Pytam, bo serio nie wiem. Ta moja koleżanka, która w ten sposób pieluchuje to wiem tylko, że od urodzenia młodej nie kupiła ani jednego pampersa, nawet na wyjścia czy wyjazdy.. dla mnie abstrakcja ;) ja kocham ten wynalazek jakim są pieluchy jednorazowe hihihi

Antonina 26.04.2010
Michalina 29.08.2018