Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2018

Gość Lenka88

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kalinowa12

U mnie niby brzucha nie widać tzn osoby trzecie wciąż nie zauważają że jestem w ciąży. Dziwne bo położna suszy mi głowę że za dużo tyje (4 kg w miesiąc). Chuda nigdy nie byłam ale gruba przed ciąża też nie. Co do szkóły rodzenia u mnie w okolicy jest tylko płatna. Szkoda mi kasy trochę

Ja bym chętnie przypomniała sobie oddychanie no nigdy mi to nie wychodziło.Pamietam jak podczas ostatniego porodu mój mąż mówi do mnie (w czasie skurczu) "ale ty oddychaj!".Na co ja wściekła przez zaciśnięte żeby wycedziłam "a niby co robię?!".

Chustonoszenie też super sprawa.Niby trochę nosiłam już moje dzieciaki ale fajnie jest to potrenować pod okiem specjalisty żeby czuć się pewniej.

Cześć dziewczyny.
Ja na reszcie do domu ale niestety mam bardzo miękka szyjke a brzuch dalej twardnienie.
Plamienie było właśnie z szyjki.
Muszę dużo leżeć i leki .
Oczywiście pod stałą kontrolą swojego lekarza.
Czy któraś z was tez miała miekką szyjke?
Ja w poprzedniej ciazy miałam rozwarcie już od 26 tyg i miałam krążek. Być moze teraz tez będę musiała.
Oby dotrwać do 37 tyg

https://www.suwaczek.pl/cache/c338e8aafe.png

Gość GRZANKA4ever

O dziewczyny dziękuję:) olandia też brzuch mam taki spory, że się pytali, czy bliźniaki :) do szkoły rodzenia nigdy nie chodziłam, a porody wspominam dobrze, trochę czytałam na temat oddychania i to mi pomogło :) teraz bym poszła chyba tylko po to, by sobie odpocząć i poznać inne mamuśki na żywo :)
Był temat materacy, niestety u mnie też były robaczki, tzw gryzki, niby niegroźne ale jednak... Myślę ,że lepiej zainwestować w służący na długo piankowy lub lateksowy, z nimi nie ma problemów.
Kalinowa12 może być tak, że w końcu przystopujesz i się to jakby wyrowna... Pociesze Cię, ważę teraz tyle co pod koniec ciąży i bardziej boję się o kręgosłup niż coś innego.

Gość GRZANKA4ever

Milena chyba na Twoim miejscu lepiej sobie darować szkołę rodzenia, zwłaszcza, że pewnych rzeczy po prostu z poprzedniej ciąży i opieki z okresu niemowlectwa się nie zapomina :) najważniejsze, że jesteś już w domu :)

Ja chodziłam do prywatnej szkoły rodzenia. Położna, która prowadziła zajęcia była później u nas w domu po porodzie i zawsze w razie czego była na telefon także super sprawa. Cały czas mamy kontakt więc w tej ciąży również służy pomocą i po porodzie nas odwiedzi :) oczywiście teraz już za to nie płacę. Dobrze mieć taką zaufaną osobę :)
Dziewczyny niech te Wasze szyjki trzymają mocno do bezpiecznego terminu dacie radę!

https://www.suwaczki.com/tickers/qb3cjw4zpfihujt1.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qb3cj48abqs12fxc.png

Oj dziewczyny, mi znowu stawia sie brzuch :-( troche w domu pochodzilam i znowu to samo tylko bez plamień.
Przeraża mnie ze będę musiała ciągle leżeć. ....
W pierwszej ciazy to nawet jak miałam krążek to musiałam leżeć.
W ogóle to przeczytałam dopiero na spokojnie wypis ze szpitala i mam zagrożenie przedwczesnym porodem.
Termin według USG na 29.04.
Martwi mnie główka maleństwa bo jest za duża do reszty ciała i wymiary odpowiadające na 29 tydz.
Muszę zapytać moją lekarkę o co chodzi.
Iza powodzenia na glukozie :-)
Ale już nie jedz dziś słodyczy. ..;-)

https://www.suwaczek.pl/cache/c338e8aafe.png

Ja też miałam dzisiaj wizytę.Maly w sam raz na swój wiek,więc jestem dobrej myśli że giganta nie urodze:)Jak na razie 750g.Musze skończyć że słodyczami.Czuje się trochę jak na spotkaniu anonimowych pożeraczy słodkości;)
Poza tym wszystko w porządku.Szyjka zamknięta,uformowana 4cm.Wyniki badań też ok.Nastepna wizyta dopiero za 6 tygodni.

Milena nie martw się że dziecko ma większą główkę.To o niczym nie świadczy.Jesli lekarz nie widzi nic niepokojącego w budowie mózgu to wszystko jest ok.
Moje wszystkie dzieci miały duże główki,szczególnie córeczka i nie raz już po porodzie słyszałam pytania pediatrów czy innych lekarzy czy z małą wszystko w porządku,bo ma taką dużą główkę.A ona poprostu taka jest i tak ma.Jest zdrową, śliczną dziewczynką i twoja też taka bedzie - no chyba że to chłopczyk:)