Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2018

Gość Lenka88

Rekomendowane odpowiedzi

Milena oby szybko przeszlo. Olandia ja może chodzę łącznie z 15 min dziennie wiec nawet nie wiem. Ale jak leżę to czuje ze mi się czasem napnie brzuch nie boli ale takie niefajnie uczucie. Ja biorę magne b6 3×2 i nospe od czwartku 3×1 a i luteine 2×1 niby nospe kazał brać doraznie ale po tym jak się zdenerwowałam w czwartek to częściej czuje napięcie w tym brzuchu

Co prawda ja nie mam takiej historii jak wy ale ostatnio też mi się brzuch bardzo napina i kłuje.Czasami mam też to dziwne uczucie w dole,jakby mały chciał zaraz wyjść tak mnie ciśnie i tak kopię.Pamietam że w którejś ciąży lekarz mi powiedział żebym uważała na to ciśnienie w dole,że to nie dobrze.Nospa i leżenie.

Myślę sobie jednak że na tym etapie to naturalne że brzuch się napina i twardnieje.W końcu przygotowuje się na ten najważniejszy dzień.

Ja przez ostatnie dni czułam maleństwo b.nisko,a jak kopał czy wierzgał rączkami to jakbym w cewkę moczową dostawała.wczoraj do 1ej w nocy dawał czadu.dzisiaj w miarę spokój.też mam schizę czy to ma wpływ na szyjkę. Jeśli chodzi o przygotowanie się macicy to możemy odczuwać już pomału,ale jak za często to chyba niedobrze..
A jeszcze tyle przed nami..

Hej , ja dalej na kroplówkach i lekach. Skurcze troche mniejsze ale plamienie dalej jest. Dziś nie byłam badana , dopiero jutro żeby zobaczyć po lekach czy szyjka się dalej skraca .
Synek tez mi pcha na samym dole ale to dlatego ze od miesiąca jest głową do dołu i przez to tez mogą być skurcze ,wynikiem czego skraca się szyjka.
Och, mam nadzieję ze to uspokoją i doczekam szczęśliwie do porodu.
W ogóle to szpital jest tak przepełniony ze brakuje już miejsc

https://www.suwaczek.pl/cache/c338e8aafe.png

Czesc dziewczyny
Jesli chodzi o napinanie brzucha to mimo ze nic nie robie to i tak sie napina w godzinach popoludniowych i tak zostaje do wieczora. Jak leze to po ok 15 minutach mieknie ale tylko jak wstane napiecie jeszcze sie powieksza wiec staram sie poprostu siedziec na pol lezaco ale nie bezposrednio na plasko zeby nie bylo zbyt duzego szoku. Szczegolnie to nic mnie nie martwi w ciazy. Chociaz wolalabym jak wy przezywac kazdy skurcz czy niskie kopniecie niz znagac sie ze stanami poddepresyjnymi i nie dawac sobie rady ze swoja psychika.
Standardowo juz poczulam sie lepiej wiec pomyslalam ze napisze do sasiadki co urodzila w listopadzie i odwiedze ja w koncu, ale jak tylko mi odpisala i zapytala o ciaze podly nastroj wrocil jak bumerang. Wiec chyba lepiej do porodu nie udzielac sie wcale.
A i jeszcze chcialam dodac ze ja standardowo nie spie do 1 lub 2 w nocy. Dziecko jak zacznie buszowac po 23 tak wali bez konca wlasnie do 1 czy 2. Zastanawiam sie czy to normalne zeby bylo az tak intensywne przez tyle godzin. Raz jak meza obudzilam to sie przerazil ze brzuch to mi normalnie caly skakal jakby siedzialo tam stado zab. Kiedys te ruchy laskotaly teraz moze nie kobie po narzadach ale normalnie boli mnie cala skora i jak sie uspokoi to musze z 15 minut pomasowac brzuch bo mnie caly boli.
To sie rozpisalam. Milego popoludnia zycze

Czesc dziewczyny☺a u mnie nadal bez zmian, brzuch jest caly czas twardy, niezaleznie od trybu dnia, czy leze caly dzien czy tez funkcjonuje normalnie. Postanowilam sie z tym oswoic, moze taki juz moj urok. W poniedzialek ide do innego lekarza, jestem ciekawa co powie, co jest przyczyna twardego brzucha. Mam rowniez glukoze, ona rzeczywiscie taka niesmaczna?☺ moze wiecie czy przed badaniem mozna pic wode mineralna?