Skocz do zawartości
Forum

Majówki 2018

Gość Lenka88

Rekomendowane odpowiedzi

Aga-ta, też mam problem z twardniejącym brzuchem ;/ mam wrażenie, że to przez stres. Najcześciej brzuch wydyma mi już pod koniec pracy i czasem utrzymuje się napięty przez cały wieczór. Mam wtedy wrażenie, że chwila moment i skóra mi pęknie..

Majcyss, trochę teraz sama zaczynam się martwić. Piszesz, że szyjka 24mm i strasznie mało. Moja ma 23mm, normalnie pracuje, tylko biore luteine i w poniedziałek na kotrolę.. mam nadzieję, że nie dzieje się nic złego ;(

WeroNika, My zdecydowaliśmy się na materac marki Hevea DuoActiv :)

https://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7yi68imlv4.png

Kamilla ja to czasem sama nie wiem o co temu mojemu ginowi chodzi:( 1.5 tyg temu sprawdzał mówił ze jest ok w czwartek juz mu się nie podobało chociaż jak stwierdził się nie pogorszylo. Fajnie macie ze kompletujecie wyprawki myślicie o wózkach łóżeczkach kurcze ja kupiłam kocyk i z reszta czekam do marca może gdyby ten mój lekarz nie podchodził tak do wszystkiego pesymistyczne to mi mi było by lepiej. Żałuję że go wybrałam no cóż teraz to już chyba bez sensu szukać innego

Majcyss ja trafilam na podobnego lekarza, stad moze kazdego dnia jestem zestresowana i stad moze rowniez ten twardy brzuch...przed swietami na badaniu powiedzial, ze szyjka strasznie krotka i ze on "nie wie jak to teraz bedzie", ze chyba zalozenie szwu trzeba bedzie zrobic, nie przepisal lekow, kazal tylko wie w miare oszczedzac i wizyta za tydzien. Ja w tym stresie zapomnialam zapytac o dlugosc tej szyjki, zaczelam czytac w necie, ze poronienia, przedwczesne porody i wiadomo zalamka...Poszlam nastepnego dnia do innego lekarza prywatnie i mowi, ze jest wszystko ok, ze szyjka moze najdluzsza nie jest, ale zle tez nie jest (miala jakos 32-35 mm wtedy) no to juz zwatpilam co moge robic, a czego nie moge, czy caly czas lezec czy moge cos przygotowac na swieta. Na kolejnej wizycie zapytalam mojego lekarza ile wtedy miala wg niego szyjka, stwierdzil, ze 20mm... z tego co wiem szyjka nie moze sie wydluzyc, wiec jak to mozliwe, ze jednego dnia ma 20 mm,drugiego 32mm, a ostatnio bylam jeszcze u innego lekarza, ktory mowi, ze ma 42mm i ze wszystko jest ok, ze moge normalnie funkcjonowac, isc na basen itp....i powiedzcie mi jak tu sie nie stresowac jak kazdy mowi co innego...milej niedzieli w kazdym razie ☺

Tak Wero-Nika niestety zagrozona:( Aga_ta ja w poprzedniej ciazy na pierwszej wizycie usłyszałam ze musiał by się zdarzyć cud żeby ta ciążę utrzymać (tętno było o połowę mniejsze niż powinno) co ja się ubeczalam przez 2 tyg czekając na kolejną wizyte. Później to samo co teraz skracajaca się szyjka szew później szew się zsuwal tez średnio to widział teraz ten cud ma 6 lat i daje czasem popalic. Wiec w tej ciąży tez mam nadzieje na dobry finał bo według mnie jest lepiej na tym etapie niż w poprzedniej.

Dziewczyny,a nie myślicie o zmianie lekarza?oni nie są od uprawiania czarnowidztwa,tylko od tego,żeby pomóc.Majcyss a ty się nie blokuj tak bardzo,chociaż wiem,że jesteś po przejściach...lepiej ze spokojem skompletuj podstawowe rzeczy,gdybyś troszkę wcześniej urodziła.
Dziewczyny,a ja wczoraj miałam twardy brzuch,bolały mnie jajniki,brzuch,potem miałam bóle krzyżowe,jakby skurcze.wzięłam leki nospe i wieczór leżący.dzisiaj zauważyłam mocne upławy,bardzo.i mam stres czy szyjka może mi się skraca?czy to wynik piątkowego stresu...wizytę mam w czwartek,ale sama nie wiem co może to oznaczać.

Olandia obserwuj i jeśli się powtórzy to ja bym Ci radziła podjechać na IP. Zwłaszcza że te bóle krzyżowe miałaś. Mnie miejsce po cc też czasami pobolewa, ale nie jakoś mocno. Lekarz mówi, że blizna jest nadal ok i nic się nie rozchodzi. Teraz we wtorek wizyta, na którą też czekam jak na zbawienie bo chciałabym wiedzieć, jak wygląda sytuacja. Jednak te 4 tygodnie między wizytami to długo. Mam nadzieję, że teraz zaczną być częściej. Chodzę do lekarza prywatnie, ale jak on nie widzi żadnych wskazań to ustala wizyty z maksymalnym możliwym odstępem czasowym.

http://fajnamama.pl/suwaczki/xd1yhop.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/xlzu2pq.png

Po pierwszej cc nie chcieli zrobić drugiej,musiałam rodzić Sn,ale mały był ułożony poprzecznie i po ostrej wymianie zdań raczyli zrobić cc.To było w największym szpitalu w moim mieście,tam rządzi prawo dżungli..ogólnie i po pierwszej i drugiej czułam się dobrze,o wiele lepiej niż po Sn.przy drugiej cesarce dłużej blizna się goiła,ale wtedy też były upały i ta rana dosłownie się pociła i szczypało jak nie wiem.teraz będę rodziła w innym szpitalu i tam już mają inne podejście do drugich,trzecich cc.

Aga_ta strasznie ciężko coś doradzić.Dziwni ci lekarz że taka rozbierzność w pomiarach.42/32mm to dużo.Ważne jest czy szyjka jest zamknięta i czy nie jest miękka - możesz o to zapytać na następnej wizycie.Ja bym na twoim miejscu poszła do jakiegoś polecanego w twoim mieście lekarza a jeśli już u niego byłaś to może warto kierować się jego opinią i zacząć do niego chodzić.Po co ci lekarz prowadzący który tylko naraża cię na niepotrzebny stres i wynajduje ci rzeczy których nie masz.Ja bym z niego zrezygnowała.

Dzieki dziewczyny☺ tak tez wlasnie zdecydowalam, zmieniam lekarza, bo wlasciwie po kazdej wizycie sama przed soba go tlumaczylam, ze moze on taki jest, ze moze woli przedstawic najgorszy scenariusz...a u mnie wiadomo wywolywalo to tylko kolejny stres. Wizyte mam 5go lutego i powiem szczerze jestem ciekawa co powie lekarz, bo ten brzuch mam serio caly czas twardy i nic nie pomaga, ale bede sie starala myslec pozytywnie ☺

Hej dziewczynki ja dziś trafiłam do szpitala bo zaczęłam rano plamic i lekkie skurcze. Muszę zostać parę dni . Mam nadzieję ze wszystko się uspokoi. Mam kroplówkę z magnesem, nospe ,i luteine. Ważne żeby tą macice uspokoić.
Synek duży bo 960 gr już wazy i według nich ciąża półtorej tyg starsza
Trzymajcie kciuki żeby było dobrze.
Acha i witam nowe mamusie

https://www.suwaczek.pl/cache/c338e8aafe.png