Skocz do zawartości
Forum

Pomóżcie :(

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkie kobitki :)
Aktualnie jestem w pierwszej ciąży i mam 32tc... Dzisiaj od samego rana bardzo dziwnie się czuję... A tak szczerze to chodzi o to, że często kuje mnie podbrzusze i boli mnie pochwa :/ mój lekarz dzisiaj niestety nie przyjmuję... I postanowiłam napisać do was, może ktokolwiek miał tak jak ja i powie mi co to może być :( a wiecie jak to nie które mamy co są w pierwszej ciąży boją się co to może być :( także błagam pomóżcie... Będę bardzo wdzięczna

Szpital i jeszcze raz szpital.na co czekasz.chcesz przedwcześnie urodzić? Kłucie może oznaczać że coś sie dzieje,może nic nie oznaczać.jedź na izbe niech sprawdzą ja jak miałam takie kłucia i ciągniecia w 34 tyg,dzień pozniej wylądowałam na fenoterolu na oddziale.przetrzymali ule sie dało.dotrwałam do 36 i było rozwiązanie.

A ja mam pytanie. 10 dni spóźnia mi się okres. Zrobiłam test ciążowy i wyszły mi dwie kreseczki :-D Problem polega na tym, że do lekarza najszybciej dostanę się dopiero 11 września, a dziś dopiero 9 sierpnia. Okres ostatni był 3 lipca, a owu koło 16-17 lipca. Czy to nie za długi czas oczekiwania jak na pierwszą wizytę?

Też nie raz miałam dziwne kłucia i boleści ale nie szłam do lekarza ani szpitala, uznawałam to za coś normalnego (bo przecież wszystko w ciąży rośnie, rozciąga się) a to też moja pierwsza ciąża jest (36 tydzień). Tyle że u mnie od samego początku nie było niczego niepokojącego w trakcie, żadnych anemii ani problemów więc pewnie dlatego byłam spokojna.
A jak u Ciebie przebiega ciąża od początku? Jeśli z czymś miałaś problemy to warto iść i sprawdzić czy wszystko w porządku, chociażby właśnie dla własnego spokoju psychicznego.

https://www.suwaczki.com/tickers/thgfyx8ds56okvbm.png