Skocz do zawartości
Forum

KWIECIEŃ 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było. Widziałam dyskusję na temat pozycji do spania. Ja śpię tak, jak się akurat ułożę. Też czytałam o lewym boku itd, ale ciężko upilnować się w nocy. Chcę też zamówić rogal dla ciężarnych i teraz nie wiem czy brać normalny czy premium, czy one w ogóle znacząco się różnią, tak że warto płacić więcej?
Od kiedy usłyszałam pierwszy raz bicie serca przez stetoskop, codziennie go przykładam i słucham i słyszę te uderzenia coraz wyraźniej :) uspokaja mnie to i już nie panikuję.
W nst tygodniu powinnam dostać wyniki badań prenatalnych i laboratoryjnych. Czekam jak na szpilkach..

Czytałam kilka wpisów mamyginekolog, ale nie mam zdania. Może zajrzę tam znowu, bo ostatnio czytałam to przed ciążą.

https://www.suwaczki.com/tickers/zi13gywll0g5wiyl.png

Na 12 :-) u nas dają od razu skierowanie na pappa żeby na USG przyjść z wynikami i wtedy lekarz wszystko wylicza i takie badanie daje 96% pewności, a samo USG podobniez 80%. U mnie lekarz ma bardzo dobry sprzęt jeżeli chodzi o USG. Z 10 tyg mam zdjęcie 3 d mojego maluszka :-) mąż ma jutro wolne bo wcześniej mam wizytę u dermatologa i nie miałabym z kim syna zostawić więc musiał sobie załatwić i możliwe że uda mu się zobaczyć naszą drugą pociechę. W pierwszej ciąży zawsze był w pracy. Tylko ciekawe czy się lekarz zgodzi żeby go wpuścić z synem :-)

Karisa super wiadomość, niech sobie maleństwo spokojnie rośnie :)

Ja już się nie mogę doczekać mojego usg, chociaż umówię się dopiero po wynikach prenatalnych....
Z dnia na dzień mam coraz więcej energii, co mnie trochę martwi, ale w sumie lepiej tak niż w drugą stronę. Mam ochotę i siłę żeby ćwiczyć, spacerować, jeździć na rowerze. Oczywiście w granicach rozsądku :) Trochę też schudłam, chociaż nie planowałam, jem też normalnie. Brzucha dalej zero a nawet chyba trochę mniej, bo oponka się zmniejszyła. Któraś z was też dostała takiego kopa mocy?? :D

https://www.suwaczki.com/tickers/zi13gywll0g5wiyl.png

karisa gratuluję udanej wizyty.

karola94 drugi trymestr to przypływ energii organizm przyzwyczaja się a brzuszek jeszcze nie duży to tak nie przeszkadza.
ja dziś w nocy tak się szarpnelam że aż mnie brzuch bolał.
25 wizyta. mam zamiar poprosić o wymazać z szyjki bo boję się powtorki z pierwszej ciazy gdzie złapałam ekoli i przez to szyjka się skracala.
16 listopada usg połówkowe.