Skocz do zawartości
Forum

Maluszki na Luty 2018

Rekomendowane odpowiedzi

hej
ja robiłam wczoraj badania - leukocyty przekroczone i neutrofile, do tego podniesione CRP. Reszta w normie, tsh=1,89. Glukoza też ładnie 4,9 (norma do 5,5). A o to się bałam, bo od początku ciąży mam uwrażliwienie na smak słodki - wszystko jest bardziej słodkie.
W piątek idę do gin to zobaczę co mi powie.

Szykują się upały - w tym tyg jeszcze jestem na urlopie, to w domu posiedzę, ale jak ja wytrzymam od pon w pracy to nie mam pojęcia...

Anula ja też mam LEUKOCYTY i neutrofity podniesione... I to świadczy o jakimś stanie zapalnym w organizmie... tabl ani nic nie dostałam.. może być alergia jak mi tłumaczyli.moze być przeziebienie.od zęba.. daj znać co lekarz Ci powie..
Iwaneczka:)to masz teraz spokój.. super.ze wszystko jest Oki.: )

Hej,
Monka widać już wyraźnie brzuszek, ale u Ciebie wygląda to bardzo ładnie - w ogóle jesteś mega filigranowa, szczerze mówiąc, to ja też czuję już różnicę, szczególnie jak zagładam obcisłe spodnie, ale znajomi póki co nic nie widzą - trzeba jednak przyznać, że to końcówka 10 tc, a nie jak w Twoim przypadku 12 tc. Postanowiłam, że będę robić regularnie pamiątkowe zdjęcia, rano na czczo, żeby zobaczyć różnicę. Póki co, wrzucam 2 fotki. A reszta jak tam? Są już brzuszki czy nie?
Jeśli chodzi o mnie to nie wymiotowałam, na pocztątku nie miałam apetytu, a teraz już wszystko wróciło do normy, ale przez ograniczenie ruchu przytyłam 1,5 kg.
Co do smarowania- też stosuję olej kokosowy, ale sama nie wiem czy to jest wystarczające czy powinno się zainwestować w jakieś specjalistyczne oliwki/kremy - jakie jest Wasze zdanie?

monthly_2017_07/maluszki-na-luty-2018_59504.jpg

Lucky ja narazie tylko olej kokosowy choć czasem zapominam ale z poprzednich ciąży mam sprawdzony Elancyl po 3 miesiącu i będę napewno go stosować bo ani jednego rozstępu nie mam. Ja myślę że to raczej chyba o geny chodzi bardziej bo moja mama w ciąży tyla nawet do 30 kg i rozstępow też nie ma a wtedy to takich specyfików nie było. Na twoich zdjęciach widzę lekka różnice w wielkości brzuszka.

Mi powoli mdlosci odchodzą, ostatni paw był w niedzielę, powoli też przepraszam się z warzywami. Samopoczucie też już lepsze, nie jestem aż taka wścieklizną, zmęczenie też ciut mniejsze choć zasypiam wieczorami razem z synkiem już o 20.00. Biedny mąż ;)

Co do brzucha to jeszcze się mieszcze w swoje obcisłe rurki choć muszę nieźle go wciągać. W 1wszej ciąży kupiłam spodnie ciążowe już w 13 tc bo nie było szans żeby komfortowo nosić moje jeansy. Ale póki co to nadal jest taki wzdęto-spuchnięty, jeszcze kilka tyg i będzie piękna ciążowa piłeczka.

Lucky Ty też jesteś mega zgrabna a brzuszek lekko zaokraglony. Ja tez robie co tydzień zdjęcia ale niestety co tydzień w innym ubraniu a jednak fajniejszy efekt moim zdaniem jest gdy za każdym razem jest się ubranym w to samo tak jak ty to zrobiłaś :)

Kremy to tylko wspomagacz. Myślę że geny robią tu dużo jak pisze Wiola

Ja w pierwszej ciazy smarowalam sie tylko balsamami nawilżającymi, tylko po nich nie swedziala mnie skora na brzuchu. Mam nadzieje ze to tez geny i ze tak jak w pierwszej tak teraz nie wyskoczyi ani jeden rozstep. Mimo to mam zamiar sie smarowac ale jeszcze nie namyslialam sie czym, myslal tez o tej bielendzie.

Gość Asia30-85

Jak wam zazdroszcze ze juz nie macie mndlosci mnie wczoraj wieczorem tak umeczylo ze masakra. Co sie polozylam to Zaraz musialam wstac do toalety bo mnie rwalo na wymioty. Ja mam w piatek wizyte mowil lekarz ze bedziemy Rozmawiac o badaniach prematalnych ale ja sie skusze chyba tylko na usg bo test papa sobie odpuszcze a wy robicie test papa??

Asia ja mam termin na poniedziałek na test pappa i na wolną podjednostkę beta hcg i też bije się z myślami czy go robić czy odpuścić. Gin wypisał mi skierowanie ale w ogóle się nie pytał czy ja chce czy nie. Nie jestem w grupie ryzyka jesli chodzi o wiek moj i choroby genetyczne w rodzinach. Czytam różne fora czy dziewczyny robiły te testy i zdania są podzielone a ich koszt to prawie 400zł. I tak we wtorek mam usg mieć więc wszystko moim zdaniem będzie zmierzone i to będą bardziej wiarygodne fakty niż statystyka z krwi. Nie wiem co robić.

ja tez sie zastanawiam nad tym pappa, a co jeśil wyjdzie negatywny, bede musiala robic tą biopsje za 1600 zł z worka owodniowego by potwierdzić wynik...nie wiem czy to nerwy dla mnie. Tez jestem w miare młoda wiec gin powiedział ze nei ma takiej potrzeby , chyba że bardzo chcę.

Ja zawrotów nie mam ale kołatania serca wieczorem a dziś boli mnie głowa od samego rana.

Po wczorajszej wizycie dzidzia ładnie rośnie ma 4 cm i termin mam na 6.02 z usg to 11 t
Anula jeśli chodzi o test papa to wiarygodny jest dopiero razem z usg ja badań prenatalnych robić nie będę nie ma ryzyka w rodzinie więc nie mam potrzeby by go robić i lekarz jest takiego samego zdania powiedział mi też o lepszej metodzie z samej krwi NIFTY i jest lepsza od badań prenatalnych ale o wiele droższa bo nie jest refundowana ale nawet określi płeć dziecka i wszystkie choroby.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkrqvl5z62s.png]Tekst linka[/url]

Do dziewczyn, które mają w domu maluchy- nosicie/ dzwigacie swoje dzieci? Ja staram się już w ogóle nie nosić swojego 14kg synka ale kilka razy dziennie muszę go podnieść (posadzić na przewijak, na blat kuchni, w wózek sklepowy itp). Dziś go kilka razy dzwignęłam plus przytargałam dość ciężkie zakupy (miały być małe, ale kupiłam tez ok 2 kg owoców i ok 3 kg cukinii) i bolało mnie w pachwinach i spojeniu łonowym. Przegięłam, co?
Ale jak funkcjonować z malym dzieckiem i codziennym robieniem zakupów jeśli nie powinno się nosić?