Skocz do zawartości
Forum

Styczniówki 2018 :)

kiti

Rekomendowane odpowiedzi

Super ze same dobre wizyty za nami. Oby każda kolejna taka była. Faktycznie dziewczyny górą :)
Precel zdrowe podejście do zakupów. Ja to się boje na ciuchy wybrać bo coś mnie skusi żeby kupić a już nie potrzebujemy więcej. Wózek kupiłam nowy dla pierwszego dziecka. Łóżeczko pożyczone od brata. Bujaczek mamy kupiony używany ale w super stanie. Musze tylko kupić artykuły higieniczno-kosmetyczne. Ale nauczona doświadczeniem juz nie będę kupować różności tylko zostane przy sprawdzonych produktach.

https://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3nf6dnwie.png
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ry0m74u7s.png

Maartynka super. Cieszę się że u nasz wszystkich jest dobrze.
Co do rzeczy to pewnie większość trzeba będzie kupić. Wózek, łóżeczko,jakaś kolyske. Siostra jedna urodziła,druga rodzi w listopadzie więc nie będzie od kogo wziąć. Ciuchy będą o to się nie martwię. Najstarsza siostra ma córeczkę wcześniaka więc miejmy nadzieję że się podzieli ;)
Teść obiecał, że da na wózek więc liczę że nie zapomni. A to już duża pomoc. Trzeba pomału robić listę co potrzebne, bo jest tego masa. Już mi gin wczoraj mówiła, że to już połowa, a druga leci szybciej więc watro żeby się zastanowić nad szkoła rodzenia zwłaszcza, że to nasze 1 dziecko. Teraz czekam do 7 września na badania prenatalne, a kolejna wizyta 19 września i to w nasza rocznicę ślubu <3

Mam to szczęście że jest się do kogo zwrócić o radę co kupować bo rzeczywiście jest potrzebne i co sobie darować :) mogę zapytać Was i w męża rodzinie jest dużo dzieciaczkow i ktoś mi na pewno poradzi :) mnie tylko zastanawia ten wózek, resztę trzeba nową kupić :)
Dorisss ja prawdopodobnie też zfecyduje się na szkołę rodzenia i czekam na pierwszą wizytę swojej położnej, bo ma mi jakieś materiały przywieźć, ale to dopiero we wrześniu :)

Maartynka gratuluję córeczki. Super że wszystko ok. Ja wózek chyba kupię używany. Syn w ogóle nie chciał jeździć w wózku może z 6 razy byłam z nim na dworku później Zima to okna się otwierało wręcz wrzeszczał jAk go wkładałam boję się że z drugim może być podobnie. A ceny wózków powalają.od 1.200 się zaczynają takie co mi się podobają. Wolę później na wiosnę jakaś fajna spacerówkę kupić. Chociaż mam po synku w dość dobrym stanie. Łóżeczko kupuję nowe. Syn miał używane i już spalone więc teraz chce nowe. Bujaczek miałam po synku ładny nie zniszczony z fisher price ale pożyczyłam szwagierce i popsuła. Mówiła że odkupi. Się zobaczy jeszcze. Dziewczyny ja jutro wizytę mam już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję że potwierdzi mi już płeć to będzie 19/20 tydzień więc chyba już widać nie.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2w343r87prjqphq.png

dziewczyny w nocy mało spałam
dziś boli mnie prawa strona jakby od jajników nie cały czas ale co chwilę kłuje nie wiem czy to więzadła? ale tylko prawa strona i tak jakby ktoś szpilę wbijał....
nie wytrzymam normalnie ! chyba sie nie dzieje nic dobrego co? w poprzednich ciążach tak nie miałam
na dodatek starszaki sie pokłócili pobili i juz mm dość a gdzie tu koniec dnia??

Witam Was dziewczyny :) ja też wózek planuję kupic używany i to samą gondolę. Mieszkam na 2 pietrze i chce cos bardzo lekkiego. Moze macie coś godnego polecenia? :) pozniej kupię spacerowke ale tez cos mniejszego... A tak wgl to mam wózek po córce w bardzo dobrym stanie ale niestety ze względów osobistych muszę sprzedac :( moze któraś bedzie zainteresowana... Firma Jedo Fyn. Cena 1000 zl... Nowy kosztowal ok 1800. Az zal mi go sprzedawac hehe
A teraz zmiana tematu. Nie łapią Was czasem skurcze łydek? Bierzecie jakies wit na to? Do lekarza mam dopiero 15.09 bo wczesniej na urlopie. A i jeszcze tak sie zastanawialam jak to bedzie w zimie kiedy mała sie urodzi czy wychodzi sie z takim maluchem na zewnątrz? Moja corka jest z lata wiec nie bylo problemu...a teraz idzie do przedszkola i bede musiec ja odbierac bo R w pracy do wieczora...

Właśnie znajoma i siostra męża też mówią żebym na zimę wzięła ten stary wózek, a potem na wiosne kupiła jakąś dobrą spacerówke i chyba tak zrobię. Zresztą też się boję że bobus nie będzie chciał w wózku siedzieć, bo ja tak podobno miałam :) znajoma wydała ponad 2000 na wózek dla córki i mówi że tak tego żałuje, bo ten wózek dla niej nie jest wart tej ceny.
My na pewno łóżeczko i fotelik samochodowy kupujemy nowy. Ubranka raczej nowe bedziemy musieli kupic jak sie potwierdzi ze synek bedzie bo w rodzinie prawie same male kobietki a po facetach juz wszystko powydawane :)
Precel79 może skontaktuj się z lekarzem i zapytaj o te bóle,pewnie to nic groźnego a ty się uspokoisz przynajmniej :)
Malwi1989 powodzenia jutro na wizycie :)

Myszko na skurcze bierze sie magnez, czy to skurcze (napinanie się ) brzucha czy łydek. Ja łykam magnellę i mam spokój.
co do spacerów to chyba jak najbardziej można o ile nie ma jakiś siarczystych mrozów. Mój Misiek też idzie do przedszkola (3 latka) i też będę go odbierać tak więc może nie od razu po szpitalu ale po jakimś tygodniu czy 10 dniach zacznę własnie od odbierania dziecka z przedszkola.
Co do całej wyprawki to mam tylko po synku łóżeczko i spacerówkę bo wszystko porozdawałam. Wiec planuję kupic tylko gondolę + fotelik do stelaża. poprzedni wózek 3w1 nie bardzo mi pasował bo w gondoli mały wytrzymał i to z trudem 6m-cy a spacerówka duża, no i za każdym razem trzeba było rozpinać ją od stelaża by wsadzic do bagaznika a dużo jeździmy czy latamy, więc przy najblizszych wakacjach jakie nam wypadły kupiłam lekką spacerówkę co się składa do "walizki" i zajmuje mało miejsca w aucie. Jestem z niej b. zadowolona. a ciuszki muszę skompletować bo i tak mialam same chlopięce :)
A że u nas po rodzinie czy znajomych same chłopaki więc jestem do teraz zawalona ubrankami dla najmłodszego i praktycznie przez te 3 lata kupuję tylko buty. Teraz w końcu bede mogła zaopatrzyc sie w takie ciuszki jakie mi sie podobają :)

Mój termin 01.01.2018 - dziewczynka :)

Witajcie dziewczyny. U nas też po wizycie wszystko dobrze. Mały Kacperek ma już ponad 370g i był tak ruchliwy że nie dało się go w spokoju pomierzyć za to bardzo ładnie i chętnie pokazywał siusiaka.
Co do wyprawki ja na szczęście mam prawie wszystko po za częścią kosmetyczną ale to na spokojnie początkiem grudnia. Wszystkie te rzeczy kupowałam przez neta w aptece gemini. Polecam serdecznie bo i duży wybór i fajne ceny :) A rzeczy dla małego dziecka mają bardzo dużo.
Wózek kupiłam używany dla mojego starszego synka ale jeszcze był na gwarancji taki 3 w 1 firmy bebetto. Fajna polska marka warta uwagi :) Teraz młody się już w spacerówce wozi więc wózek mam wolny. Co do spania maluch będzie na początku w kołysce - myślę że spokojnie do pół roku albo do samodzielnego siadania :D - później większe łóżeczko (którego nawet nie złożyliśmy Pawłowi bo zaczął spać z nami :D )

Brzuch mi zaczyna twardnieć i się zastanawiam czy to nie za wcześnie aby... zapomniałam zapytać na wizycie. Ale prenatalne za tydzień więc jeszcze się dowiem. U nas w sobotę będzie połowa ciąży... kiedy te 20 tyg pykło?

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09k8fgg2ty0.png
https://www.suwaczki.com/tickers/961l3e5eiyle91jh.png
Aniołki moje pamiętam o Was... i tęsknię... bardzo [*]

Witam Stycznióweczki :) co prawda dołączam do Was dopiero w połowie (20 tyd 2d) ale zostanę do końca ;) widzę, że mamy wiele wspólnego z Caroline0887, również czekamy na małego Kacperka (ewentualnie Michałka), a w domu starszak 2 lata i 4 msc, również często robię zakupy w Gemini, również mamy Bebetto po starszaku (polecam tą markę). Pozdrawiam serdecznie Caroline0887 oraz wszystkie dziewczyny.

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3dqk3lu7o3von.png]

Witaj Kasiu :D No faktycznie wiele nas łączy :D A jak starszaczek się nazywa? Marcowy łobuziak?

Ja mam bebetto Nico plus - spacerówka i gondola, dwie bratowe bebetto silvia sąsiadka również i wszyscy bardzo zadowoleni. Z tych wózków które oglądałam mam wrażenie że te właśnie modele mają największe gondolki :)

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09k8fgg2ty0.png
https://www.suwaczki.com/tickers/961l3e5eiyle91jh.png
Aniołki moje pamiętam o Was... i tęsknię... bardzo [*]

Kasiu witamy :)
Caroline super ze same dobre wieści :) U mojej siostry i jej małej księżniczki też lepiej. Zaczęła sama robić kupki. Dalej karmiona mlekiem mamy przez sondę. Chcą jej odłączac pomału tlen ale będą robić inhalacje żeby w inkubatorze miała go więcej. Zależy im żeby nie miała podłączenia do noska. Przybiera na wadze więc wszystko idzie w dobrym kierunku.

Hej dziś ide do swojego gina zobaczymy czy mi dziecie pomierzy
wczoraj 3 razy twardniał mi brzuch ( właściwie sam dół jakbym kamień miała)i cały dzień kłuło mnie po prawej stronie jakby szpikulec mi wbijali....eh każe mu to sprawdzić...dobrze że mam monitor tętna bo wczoraj maleństwo sie prawie nie ruszało( albo właśnie kopało od spodu po tej prawej stronie???) dziś od rana kopa dostałam i to wyżej niż zazwyczaj także jest nadzieja.
plan na dziś 12 gin potem kawa u mamy moze jakieś zakupy ciuchowe bo nawet w gacie sie już nie mieszcze ;( i ortodonta na 15 potem leże do góry brzuchem w domu( chociaż podłoga to się już prosi o miotłę- no nic poczekam aż będzie błagać ;) moze jutro??)
Pozdrawiam

Witajcie dziewczyny, dobrze że u wszystkich sprawy idą w dobrym kierunku. Caroline 0887 mój Kubuś jest z 4 maja, więc dokładnie 4 września skończy 2 lata i 4 miesiące. Ja osobiście mogę polecić Bebetto, mamy model Holland bez nosidełka, bo woleliśmy dokupić fotelik Recaro z adapterami więc tez można wpinać na stelaż od wózka. Skusiły nas duże pompowane kółka, dobra amortyzacja, i przede wszystkim duża gondolka i spacerówka (dzieci z mojej strony rodzą się duże, mój Kubuś 4440g :)) Fotelik Recaro również mogę polecić, u nas ze względu na dużego synka ok. 7 miesiąca przesadziliśmy go do fotelika Axkid montowanego tyłem, również polecam.

https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3dqk3lu7o3von.png]

Mamusie, które czują już ruchy swoich pociech: Jakie to uczucie? Przyjemne, czy niekoniecznie? Pytam, ponieważ czasem coś poczuję, ale jest to raczej pojedyncze ukłucie, uderzenie lub pobolewania, niż jak to piszą "przyjemne łaskotanie", czy "przelewanie". Zastanawiam się, czy to dzidziuś, czy po prostu moje jelita mają dyskotekę ;)