Skocz do zawartości
Forum

Sierpniowe mamusie 2017

ineeska

Rekomendowane odpowiedzi

Uśmiechnięta
A z OM na kiedy masz ? Bo ja na 5.09.
To niewiem czy Serpniówka jestem czy Wrzesniówka :D
No u mnie dzidzia podrosła bo na początku były wątpliwości czy ciąża nie jest młodsza. Ale się wyrównało i jest dobrze :-) i wszystko pasuje jak na dany tydzień. Więc już niewiem i się chyba nie dowiem dopóki sie dzidzius nie urodzi :)
Ps. Przepraszam że tak się wtrąciłam w Wasz wątek.

https://www.suwaczki.com/tickers/atdcpx9ixw5d09qp.png

wiecie, mi zęby (3) robiła koleżanka jak jeszcze studiowała, pojechałam do niej na zajęcia jak była chyba na ostatnim roku. wyglądało to tak, że ona po każdym etapie wołała prowadzącą, ta sprawdzała i mówiła czy dobrze, czy nie. akurat ta koleżanka to dentystka z powołania, już od podstawówki mówiła, że nią zostanie. to było jakieś 5 lat temu i odpukać nic się nie dzieje. za to jedną plombę robiła mi dentystka z wieloletnią praktyką i od początku coś mi się nie podobało, jakoś niewygodnie było, jak się przyzwyczaiłam to zaczęło pobolewać, niby bardzo rzadko, ale może coś się już pod spodem dzieje. i chyba drugi trymestr jest najlepszy na dentystę, więc trzeba się zebrać i chociaż na przegląd wybrać.

Uśmiechnięta ja też w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 16 tyg. a teraz to chyba po prostu już wiedziałam czego się spodziewać. ja to czuję tak jakby ktoś od środka tak palcem mi przejeżdżał i wypychał ścianki macicy.
a materiały kupuję najczęściej na grupie na fb tanie resztki kupony dzianiny, ale tam jest polowanie, kto pierwszy ten lepszy. pan sprzedaje końcówki belek, ale wpisz sobie sklep teofilów, oni mają takie same wzory, też niskie ceny, tylko chyba u nich trzeba od razu cały metr kupować, a ten pan ma różne kawałki. np na bodziaki mi spokojnie wystarcza 0,5 metra (chyba nawet na dwa by starczyło, tylko z resztek szyję i nie mogłam wymierzyć dokładnie).
a dresowki kupuję najczęściej na dresowka.pl ale ceny już wyższe (mają podane za pół metra), ale możesz tam zajrzeć w zakładkę inne-> wyprzedaże, czasem się trafi coś fajnego.

Princessa właśnie widziałam przy poście na dwóch kreseczkach Twój suwaczek i się zastanawiałam czy czasem na sierpień się nie łapiesz ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png

Gość Mama_2014

Hej dziewczyny, caly weekend sie nie udzielalam, ale juz Was nadrobilam.
Witam nowe mamy :-)
U mnie weekend nerwowy, tak sie poklocilismy z mezem, ze mialam ochote walizki spakowac i wyjsc :/ wczoraj chyba z tego stresu calego wieczorem tak mnie cos ciagnelo, bolalo podbrzusze, ze spanikowana jeszcze przed 23nie spalam i tylko latalam do wc sprawdzac czy nie plamie :( :( na cale szczescie nie. dzis jest OK. Poszlam na nowe mieszkanie posprzatac troche, bo moze nam meble w sr przywioza. Niestety musialam uzyc rozpuszczalnika, mam jego smak w buzi, chyba od zapachu, fuj fuj :-/ Nie moge doczekac sie przeprowadzki.

Co do zabkow dzieciakow, mam zamiar isc na pierwsza wizyte z cora(2,5r) w ktorys dzien jak maz bedzie mial wolne. Zabki wg mnie ma zdrowe, ale kontrol nie zaszkodzi, mnor tez by sie przydala kontrola i mam kilka srebrnych plab :-/

Hela, dziekuje za Promyczka, juz nie pamietam czy ktoras ksiazka tak mnie wzruszyla! Zaczelam czytac Gusa.

Princessa a Ty sie nie udzielasz przypadkiem w pazdziernikowych mamach ? Czemu Cie u nas nie ma ? :-)

Witajcie poniedziałkowo ;-)
Dziś weszłam się zarejestrować na forum,bo jak wcześniej wchodziłam to zapomniałam nick ale jest konto na mój mail więc jestem. ;-)
Wczoraj wieczorem już myśli głupie miałam bo gdzieś gulka się schowała w brzuszku i wogóle lepiej się czuje więc myśli czy aby z moim maleństwem wszystko ok :-/ ech tak już chyba będzie do dnia porodu.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgeobc1pzb.png

Princessa z miesiaczki termin mam 30.08.2017. Z 1 usg wyszło 28.08.2017 a z drugiego 29.08.2017. Po za tym ja dokładnie wiem kiedy miałam owulację bo akurat byłam wtedy u lekarza ( mikołajkowy prezent bo 6.12 :D).
Cichadoro ja stwierdziłam że spróbuje najpierw na synka coś uszyć. Stwierdziłam że body będę szyła jak bede wiedzieć płeć na sto procent bo po synku mam dużo chłopięcych i jakby miała być dziołszka to chciałabym coś dziewczecego jej uszyć a nie narobie sterte uniwersalnych hehh. Musi byc wtedy cos rozowego do tych starych :D

Mama_2014
No właśnie założyłam ten Wątek ponieważ jak z usg termin wyszedł na 5.09 to pomyślałam że Jestem Wrzesniówka ale teraz poważnie się nad tym zastanawiam :D Aczkolwiek dzidzius rośnie jak na swój tydzień dobrze a nawet bardzo :)
Jutro mam kolejną wizyte. Bo tydzień temu byłam w szpitalu na 5 dni bo plamienia nie ustępowały pomimo brania duphastonu. Ale na chwile obecną nie plamie.

Uśmiechnięta U Ciebie termin na sierpień tak czy siak a u mnie z usg na Wrzesień ;) więc dlatego mnie to nurtuje :)

https://www.suwaczki.com/tickers/atdcpx9ixw5d09qp.png

Adam ja mam lepsze relacje z moim byłym mężem niż jak byliśmy małżeństwem dosłownie nawet mój obecny partner i on normalnie rozmawiają ale my dla dzieci tak postępujemy one są najważniejsze i obydwoje je kochamy :)
Ja to wiecznie w biegu byłam jestem chyba " jeszcze" młoda mamuśka bo mam 30 w lipcu i moje córki nie raz do koleżanek mówiły że mają młoda mamę z którą wszystko mogą ha ha ( w ich mniemaniu) ja pomiędzy czasie jeszcze za granicę jeździłam do pracy.

Dalej leżę wczoraj mi się wydawało że już lepiej pojechałam z córcia i mama do dziadków i w nocy myślałam że kaszel mnie udusi dalej łóżko i dalej mnie gardło boli :(
U mnie też z @ na 02-08 a z usg 12-08
ale czasami mi się wydaje że już coś czuję jak się rusza albo swiruje już ;)
W piątek wizyte mam u lekarza to znowu zobaczę maleństwo będzie kolejne usg do kolekcji już mam troszkę tego :D
Przeczucia mam dobre że będzie wszystko w porządku ale jak pomyślę o porodzie to mam ochotę zabić mojego chłopa wczoraj mu przypomniałam jak mnie pocieszyl gdy rodziłam nasza Jagusie i chyba do końca życia będę pamiętała jego słowa " i po co ci to było tasku " ja wylam na korytarzu a on mnie tak pocieszyl ciekawe co teraz będzie ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhm97um47xs.png
https://www.suwaczki.com/tickers/qq87io4pu3yiw551.png

Gość Mama_2014

Pewnie Princessa zapraszamy :-)

Mnie brzuch swedzial na rozstepy, tam gdzie najbardziej swedzialo, tam pojawily sie pierwsze paski.

Usmiechnieta, niestety delikatnym srodkiem nie chcial zejsc klej z futryn, rozpuszczalnik dal rade.

Mnie też własnie swędzi juz też z tydzień. Ale chyba taki mój urok. W pierwszej też tak miałam. A nawet taką wysypkę że lekarz zlecil mi próby wątrobowe. Na szczęście wszystko było ok. Nie wiem czy ma to coś do rozstępów bo ja nie mam na brzuchu po ciąży wcale. Tylko na udach po kreseczce ale już ich nie widać. Tylko dla mnie zauważalne. Marzy mi się że i tym razem się uchronie :)

Gość Mama_2014

Ale z Was szczesciary. Mnie cora tak porozciagala, nawet nie sadzilam, ze tak sie moze zmienic cialo :-/ piersi, uda, brzuch mam paski, najbardziej nie moglam zaakceptowac brzucha, baaaaardzo dlugo wstydzilam sie rozebrac przed mezem, choc twierdzi ze kocha mnie taka jaka jestem z rozstepami tez. Mimo tego, ze smarowalam sie z rana i wieczorem, to i tak wylazlo. Chyba gorzej byc nie moze :-]

Usmiechnieta, maz w pracy, poza tym jeszcze jestesmy na sciezcie nieco wojennej. Pewnie jakbym mu to kazala zrobic, tzn poprosila zeby to umyl to by powiedzial ze to moja dzialka :-/ ostatnio cos mamy ciezko sie dogadac w niektorych kwestiach. Strasznie mnie to drazni. :-/

Natha, po ciazy wrocisz do normalnosci :-) narazie sie nie przejmuj :-)

Juz bym chciala pocwiczyc , poruszac sie troche, zrobic cos dla siebie, ale boje sie o dzidzie. Za tydzien w sr bede miec prenatalne, zapytam lekarza czy juz moge cos podzialac czy nie. . ;)

Princessa ja słyszałam , że najbardziej wiarygodny termin jest z pierwszego usg, bo na początku dzieci się rozwijają bardzo podobnie, a potem już coraz większe rozbieżności w wadze i wielkości. Z resztą w terminie jest też poród dwa tygodnie po terminie i dwa tygodnie przed terminem, więc urodzisz jak się dzidzi zachce wyjść ;) a że jakoś muszą to wyznaczyć to z OM w kartę wpisują, ale też np ja w kalendarzu internetowym wyliczyłam sobie inaczej niż położna z kółeczka, z usg jeszcze inny, więc po prostu mówię, że termin mam na pierwszą połowę sierpnia, bo też nie wiem który niby ten najwłaściwszy ;)

Nataszka mój mąż teraz w ogóle nie chce być przy porodzie, bo mówi, że nie chce patrzeć jak się męczę i jak tylko zaczyna się temat porodu to widzę, że się tym bardziej stresuje niż ja :P a mi wszystko jedno, bo w sumie tylko siedział i mnie wkurzał jak próbował mnie pocieszać ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7jj44j8203qdaz.png

https://www.suwaczki.com/tickers/9f7jvcqg68yf2fpx.png

cd9b6vgcw57kg1sz.png