Skocz do zawartości
Forum

planuję dzidzię- start styczeń 2009!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Paulii
Ewciu na to wychodzi ,ze to juz 4 :D strasznie sie ciesze oby ten czas zlecial jak najszybciej . we wtorek jade do lekarza i zobacze moja dzidzie jak sie rozwija :D :smile: fajnie masz ,ze juz niedlugo do porodu,a zakupy to chyba najprzyjemniejsza sprawa zaraz po usg .

no tak zakupy są super, ale jalepsze jak to prasujesz, układasz i przygotowujesz kącik dla małej, na teraz tylko czekam na pościel, wózek i takie tam jeszcze rzeczy i jeszcze wyprać tą pościel i powiesić na łóżeczku i już prawie wszytsko gotowe:36_2_25: jeszcze pare miesięcy i będe czytać że WY robicie zakupki:36_2_25:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ja jestem, ale najadłam się strachu okropnie!!!! miałam być do 20 w pracy, ale sie nic nie działo a byliśmy w trójkę i pościli mnie wcześniej...już miałam wychodzić, a tu czuje mokro w majtkach..... pomyślałam sobie że śluz!!! idę do WC przecieram sie a tu krew czerwona plama-na papierze!!! Wpadłam w panikę od razu pojechałam się podmyć do szpitala i na odział, całe szczęście mnie przyjęli, bardzo nie miły lekarz zrobił mi usg,ale zanim tro mnie pyta a kto pani w ogóle powiedział że pani jest w ciąży! Zdębiałam...ale badanie wykazało dokładnie 7 tygodniowego 9,5 mm maleńkiego żywego szkrabika!!! Na koniec bąknął ja mam decydować co mam z panią zrobić pani doktor która jest prowadzącą bo będzie za 30min!! powiedziałam że poczekam, oczywiście burza myśli i uciecha ze maleństwo żyje!!
Po 30min przyszła uśmiechnięta pani dr. Przebadała i stwierdziła, że to jest akuratnie termin kiedy moja @ miała przyjść! Dlatego stwierdziła, że maleństwo z zarodka zmienia się na płód i w takim czasie może to wystąpić! jest to naturalne, nawet pokazała mi że na paluszku jest juz tylko brunatna krew i to końcówka, ze może ze mnie jeszcze troszkę takiej schodzić!
Dała mi prywatny nr telefonu! jutro mam zadzwonić czy jest Oki, a jakby co to ona mi poradzić co zrobić gdyby było krwawienie , ze na razie nie trzeba hormonów, bo bez sensu bo dzidzia oki i macica ma Oki ułożenie tylko ze jest w tyłozgięciu!!
Ehhhhh ale sie napisałam, ale mi ulzyło przynajmniej bo spanikowana juz byłam strasznie!!!!

Justyś
Ja jestem, ale najadłam się strachu okropnie!!!! miałam być do 20 w pracy, ale sie nic nie działo a byliśmy w trójkę i pościli mnie wcześniej...już miałam wychodzić, a tu czuje mokro w majtkach..... pomyślałam sobie że śluz!!! idę do WC przecieram sie a tu krew czerwona plama-na papierze!!! Wpadłam w panikę od razu pojechałam się podmyć do szpitala i na odział, całe szczęście mnie przyjęli, bardzo nie miły lekarz zrobił mi usg,ale zanim tro mnie pyta a kto pani w ogóle powiedział że pani jest w ciąży! Zdębiałam...ale badanie wykazało dokładnie 7 tygodniowego 9,5 mm maleńkiego żywego szkrabika!!! Na koniec bąknął ja mam decydować co mam z panią zrobić pani doktor która jest prowadzącą bo będzie za 30min!! powiedziałam że poczekam, oczywiście burza myśli i uciecha ze maleństwo żyje!!
Po 30min przyszła uśmiechnięta pani dr. Przebadała i stwierdziła, że to jest akuratnie termin kiedy moja @ miała przyjść! Dlatego stwierdziła, że maleństwo z zarodka zmienia się na płód i w takim czasie może to wystąpić! jest to naturalne, nawet pokazała mi że na paluszku jest juz tylko brunatna krew i to końcówka, ze może ze mnie jeszcze troszkę takiej schodzić!
Dała mi prywatny nr telefonu! jutro mam zadzwonić czy jest Oki, a jakby co to ona mi poradzić co zrobić gdyby było krwawienie , ze na razie nie trzeba hormonów, bo bez sensu bo dzidzia oki i macica ma Oki ułożenie tylko ze jest w tyłozgięciu!!
Ehhhhh ale sie napisałam, ale mi ulzyło przynajmniej bo spanikowana juz byłam strasznie!!!!

o matko az mnie ciarki przeszły, ale naszczęscie wszytsko dobrze się skończyło, ja tak nie miałam ale czytałam że tak może być, to już widziałaś swoją kruszynkę:36_2_25:, opoc\zywaj i nie przemęczaj się, buziaki dla was

Justyś
u mnie okio dziś byłam oddać mocz i krew do analizy.. czuję się oki, plamień nie mam, p[za tymi co mi sie przytrafiły w sobotę!! Wygląda na to że jest oki!

wszytsko będzie dobrze Justyś nic się nie martw.....a ja dziś torbe do szpitala spakowałam....i teraz czekam...jutro zaczne 37 tydzień, a po skońćzonym 37 tygodniu piszą że można urodzić w każdej chwili:whoot:

Paulii
kurcze no lekarz sie troszke martwi ta mofrologia bo maluszejk nie rosnie jak trzeba ... kazal mi lykac zelazo i domowe sposoby testowac jakie znacie??

znalazłam coś takiego!
lista zawartości żelaza w niektórych produktach (w mg na 100 g produktu):

Wątroba wieprzowa 17,5
Wątroba cielęca 10,3
Soja 8,0
Nerki wieprzowe 7,8
Żółtko jaj 7,2 (dla porównania: całe jaja- 100 g: 2,7 mg)
Fasola 6,9
Kasza gryczana 6,0
Mąka pszenna 6,0
Płatki owsiane 4,4
Natka pietruszki 4,3
Mąka żytnia razowa 4,0
Kasza jęczmienna 3,8
Kasza manna 2,9
Twaróg tłusty 2,8
Twaróg chudy 2,7
Ser topiony 2,7
Chleb razowy 2,7
Boćwina 2,6
Szpinak 2,4
Źródło:
Tablice wartości odżywczych produktów spożywczych J. Rudowskiej- Koprowskiej
Ponadto suszone morele i śliwki, rodzynki, sezam, brokuły są dobrym źródłem, nie mam przy sobie dokładnych wartości.
Duże znaczenie ma przygotowywanie potraw, zbyt długie gotowanie skutkuje przechodzenie składników do wywaru.
Poza tym dużo ruchu i przebywanie na świeżym powietrzu.

Niektóre składniki diety powodują zahamowanie wchłaniania żelaza np. kawa, herbata, pokarmy bogate w błonniki, sole fosforu.ze, nie znam niestety, wiem ze szpinak ma dużo zelaza

Ewciaa
Justyś co tam u ciebie??? bo nic się nie odzywasz, chyba wszytko dobrze

nie odzywam się bo teraz 4 dni po 12h mam, wychodzę wcześnie z ranka,a wracam późno!! Czuje się oki, choć sennie, nic nie boli, tylko mam dziwne gusta co do jedzenia teraz, rano jak wstanę to się aż boje tworzyć lodówkę, bo najchętniej bym nic nie jadła i nie piła ( ale się zmuszam zanim do pracy wyjdę), w pracy np. dziś kupiłam sobie taki talarek gotowy z szynką i serek i ryz z warzywkami i nie umiałam tego zjeść, na myśl o jedzeniu było mi jakby źle. Zjadałam bananka bo to przyjęłam a dopiero wieczorkiem dwie bułeczki!!
jak tam Pauli u Ciebie ? Co z twoimi wynikami w końcu? kiedy wyniki toksoplazmozy?
Ewciu a ty jak się czujesz? Dzidzia upomina się o wyjście na świat? Czy jeszcze troszkę?