Skocz do zawartości
Forum

planuję dzidzię- start styczeń 2009!!!

Rekomendowane odpowiedzi

aldonka23
nio ja też naarazie ok z ciuszkami...przez te mdłosci troszkę schudłam.....dziś tylko rosołek....:36_2_21:
ale nadrobię to napewno:36_6_5:
ja tam dużo rzeczy na dzidzię nie będę kupowała bo mam po synku sporo rzeczy i od szwagierki:36_15_9: dobrze jak tak ktoś wspomoże....:tata:

A u mnie w najbliższej rodzinie jest już 5 dzieciaków rok po roku, w zasadzie, szwagierka już zapowiedziała, że wszystkie nie zniszczone ciuszki trzyma dla mnie, a uwierzcie jest tego mnóstwo, nawet kołdrę i poduszkę będzie miała dla mnie do łóżeczka, pościel-tylko że ja na pewno też dokupię nową żeby na zmianę było pokazywałam wam jakie pościele mi się podobają! Pod tym względem fajnie, przezcież małe dziecko tak szybko rośnie, że nawet nie zdąży zniszczyć takich rzeczy!

Paulii
jasne Justys ,ze masz racje niestety u mnie w rodzinie nie ma za bardzo malych dzieciaczkow ale co tam nie marwie sie tym za bardzo. jak trzeba bedzie to kupimy ,a wiadome ,ze jak ktos przyjdzie w odwiedziny to tez cos przyniesie wiec luzik

jasne i to samo u nas pewnie będzie, mało tego, że dostaniemy używane to i będą chcieli pokupować, jak w odwiedziny będą przychodzić!!!!

Ewciaa
co TU taka cisza??? jak tam mijają Wam dni??
ja dziś miałam mieć łóżeczko ale niestety nie ma musze znów czekać :(
a jutro ide na badania cziekawe co wyjdzie

Ewciu ty nas tu rozgrzewasz do rozmów!!!!
A dlaczego to Ci łóżeczka nie dowieźli- łobuzy!!!!
jakie badania usg? Czy jakieś inne tez będziesz miała robione?

Justyś
Ewciaa

no niestety coś z transportem ale w ciągu 2-3 dni mam mieć
a co do badań to krew, mocz i glukoze, usg będe mieć 30 marca już niemoge się doczkać ciekawe ile urosła moja niuńka :) ....czas nadal mi się dłuży jak holerka...nudyyy
a jak TY sie czujesz?

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
Justyś
Ewciaa

a co do badań to krew, mocz i glukoze, usg będe mieć 30 marca już niemoge się doczkać ciekawe ile urosła moja niuńka :) ....czas nadal mi się dłuży jak holerka...nudyyy
a jak TY sie czujesz?

Pewnie już duża, choć najwięcej i tak przybierze w ostatnim mies! Aż się człowiek dziwi że z takiego -można powiedzieć ziarenka, jak ja mam pewnie teraz,a ty miałaś X czas temu wyrastają później buzia, oczka, rączki itp. ehhh super!!!

A ja Nadal zero objawów, co prawda zdrzemnęłam się dziś, i czasem mnie piersi bolą ale to takie nic przy tym co dziewczyny mają, dziś m,nie troszkę korciło żeby sie wygadać szwagierce, ale uffff nie pękłam jeszcze 6 dni i każdy sie dowie!!!

Justyś
Ewciaa
Justyś

a jak TY sie czujesz?

Pewnie już duża, choć najwięcej i tak przybierze w ostatnim mies! Aż się człowiek dziwi że z takiego -można powiedzieć ziarenka, jak ja mam pewnie teraz,a ty miałaś X czas temu wyrastają później buzia, oczka, rączki itp. ehhh super!!!

A ja Nadal zero objawów, co prawda zdrzemnęłam się dziś, i czasem mnie piersi bolą ale to takie nic przy tym co dziewczyny mają, dziś m,nie troszkę korciło żeby sie wygadać szwagierce, ale uffff nie pękłam jeszcze 6 dni i każdy sie dowie!!!

Justyś ja cały czas to powtarzam, że ciąza to cud po 40 tygodniach rodzi się dziecko które powstało z czegoś czego nawet nie widać,
dobrze że wszytsko u Ciebie ok ja tez nie miałam żadnych objawów, inne muszą się męczyć wymiotują mają mdłości, nas to onineło, no chyba że jeszcze u Ciebie się pojawi
ja byłam na początku strasznie leniwaaaaa
moja mała ważyła 1400g w 32 tygoniu więc troszke mało mam nadzieję że teraz przytuła, bo brzuszek mam dośc mały

Ewciaa
Justyś
Ewciaa

a jak TY sie czujesz?

Justyś ja cały czas to powtarzam, że ciąza to cud po 40 tygodniach rodzi się dziecko które powstało z czegoś czego nawet nie widać,
dobrze że wszytsko u Ciebie ok ja tez nie miałam żadnych objawów, inne muszą się męczyć wymiotują mają mdłości, nas to onineło, no chyba że jeszcze u Ciebie się pojawi
ja byłam na początku strasznie leniwaaaaa
moja mała ważyła 1400g w 32 tygoniu więc troszke mało mam nadzieję że teraz przytuła, bo brzuszek mam dośc mały

zobaczysz teraz jest ten czas gdzie przybędzie Ci pewnie najwięcej, małą się nie przejmuj, nigdzie jej nie będzie tak dobrze jak w brzuszku u mamy, a potem w ramionach. Przybędzie jej na wadzę tyle ile potrzeba, dziecko najwięcej przybiera w ostatnim mies!!! Jeszcze będziesz się śmiała, że miała być malutka, a urodziła się dużo dużo większa, zobaczysz!!!!

ja już taka jestem o wszytsko się martwie ( a to brzóch oli, a to mało się rusza itd.) same zobaczycie,w tym tygodniu ciązy to juz chyba normalne coraz więcej myśli na temat dziecka i porodu... staram myśleć się pozytywnie ale czsami cięzko przychodzi...a jeszcze dziś nie zbyt dobrze się czuje....:8_1_221:

Ewciaa
Paulii
Ewcia jak tylko wrocisz od lekarza to pisz co wyszlo :) ja za tydzien a dokladnie 25 mam prenatalne jak wroce to tez napisze.

oczywiście że dam znać, ale pierwsza będzie Justyś bo ona chyba ma już w ten poniedziąłek, trzymamy kciuki będzie dobrze zobaczysz swoją kuszynkę po raz pierwszy

23 marzec, poniedziałek z ranka wizyta, obym się dopchała tylko, tak jak wspominałam wcześniej, są limity przyjęć w danym dniu, nie wiem ile osób mogą przyjąć,a le jak rejestracja jest od 7.15, to będę tam juz 6.45, oby wystarczyło, jak nie o się załamię normalnie przez ta służbę zdrowia!!!

Paulii
na szczescie chodze do gina prywatnie jakbym musiala tyle stac i czekac to chyba by mnie cos trafilo , u nas to samo kolejki jak nie wiem moj tata jak idzie to na 6 juz jest w przychodni.

ja też chodze prywatnie, ale czsami musze czekać bo u mnie lekarz zapisuje na konkrene dni ale nie godziny, więc zalezy która przyjade wiec tak czekam w kolejce

Justyś
Ewciaa
Justyś 6.30:36_11_1: strasznie wcześnie, a dlaczego nie chcesz chodzić prywatnie???

Teraz Ewciu idę państwowo bo na 100% wiem, że moja gin w prywatnym nie ma usg, no i zawsze i tak do szpitala wysyła, dlatego teraz pójdę do niej państwowo, zobaczymy co powie i się z nią dogadam, jak będę chodzić!!

aha rozumiem, ale dziwnie że ona w prywatnym gabinecie nie ma:36_11_1:, jak ja byłam raz państwowo to tam nie mieli sprzętu \USG ale przywatnie?! dziwne

Ewciaa
Justyś
Ewciaa
Justyś 6.30:36_11_1: strasznie wcześnie, a dlaczego nie chcesz chodzić prywatnie???

Teraz Ewciu idę państwowo bo na 100% wiem, że moja gin w prywatnym nie ma usg, no i zawsze i tak do szpitala wysyła, dlatego teraz pójdę do niej państwowo, zobaczymy co powie i się z nią dogadam, jak będę chodzić!!

aha rozumiem, ale dziwnie że ona w prywatnym gabinecie nie ma:36_11_1:, jak ja byłam raz państwowo to tam nie mieli sprzętu \USG ale przywatnie?! dziwne

Dla mnie tez dziwne, ale ona jest bardzo dobra ginekolog u nas ma bardzo dobra opinię, w dodatku z usposobienia jest bardzo empatyczna!!! Przekonałam sie do niej choć byłam tylko raz u niej, znam 4 osoby które do niej całą ciążę chodziły, nie mam ani jednej złej opinii, dlatego nie szukam innej, a ja do szpitala mam 5 min na nogach ode mnie więc pasuje mi!!!
Żeby nie zapeszać zobaczymy co będzie po wizycie poniedziałkowej! Czy w ogóle mnie przyjmie, słyszałam opinie, ż niektórzy lekarze na 1 wizycie nie chcą karty ciąży zakładać, i robić usg bo nie są pewni czy będą osobami prowadzącymi, z tego względu, że wiele osób idzie do kogoś z przypadku potwierdzić ciąże, a potem chodzi do innego lekarza!!!