Skocz do zawartości
Forum

planuję dzidzię- start styczeń 2009!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Justyś
Ewciaa
Justyś

oż kur.....a co to tak długo, miałaś wywoływane? czy same cie skurcze wzięły?

23,5 godziny o matkoooooo ale długoooo, czy ten ból można do czegoś porównać???

jeżeli to jest choć troszkę porównywalne z bólami okresowymi moimi to masakra!!!

Justyś ja mocnych bóli okresowych nie maiłam, jedyne co przeszłam to aparat na zęby strasznie boliii

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Gość aldonka23

Ewciaa
aldonka23
Justyś

oż kur.....a co to tak długo, miałaś wywoływane? czy same cie skurcze wzięły?

sama...oxytocynę na wywołąnie dostałam 2 godz przed urodzeniem bo już szyjka macicy nie pracowałą więc musieli....a do tego próżnociag (zakładają na główkę dziecka i to przy skurczu ssie go do przodu) oraz klescze.....

i ten próżnociąg nie działa negatwynie na dziecko???

nie da się do niczego prónąc ale Ewcia nie bierz tego do siebie bo każdy ma inny organizm....też zależy od wagi a oj sym był duży a ja wąska w talii.....
a próźżnociąg....nie wiem....w niektórych szpitalach kleszcze są zabronione już.....Natan miał tylko na główce i koło oczka siniaczki ale zeszły po 2 dniach....mam zdjęcia ale w polsce....

aldonka23
Ewciaa
aldonka23

sama...oxytocynę na wywołąnie dostałam 2 godz przed urodzeniem bo już szyjka macicy nie pracowałą więc musieli....a do tego próżnociag (zakładają na główkę dziecka i to przy skurczu ssie go do przodu) oraz klescze.....

i ten próżnociąg nie działa negatwynie na dziecko???

nie da się do niczego prónąc ale Ewcia nie bierz tego do siebie bo każdy ma inny organizm....też zależy od wagi a oj sym był duży a ja wąska w talii.....
a próźżnociąg....nie wiem....w niektórych szpitalach kleszcze są zabronione już.....Natan miał tylko na główce i koło oczka siniaczki ale zeszły po 2 dniach....mam zdjęcia ale w polsce....

mi kleszcze i próżno ciąg zabrzmiało tak bardzo starodawnie, ale nie znam sie na tym, najważniejsze ze udało sie urodzić.
To ja chyba nie powinnam mieć problemów jestem szeroka w biodrach, takie mam kosci!!!

Gość aldonka23

Ewciaa
aldonka23
dziewczyny najgorsze są skurcze bo nie możesz się ich pozbyć.....i nie wiadomo jak załągodzić ból.....a parte to tak jakbyś kupkę robiłą....

może to głupie ale możesz opisać skurcz bo ja dokłądnie nie wiem jak się je czuje

masz już skurcze przepowiadające? napewno.....
to takie tylko o wiele silniejsze.......w szpitalu moj M stał 100 metrow odemnie i nie mogłam do niego podejść bo nie dałam rady.....do tego bóle z krzyża miałam a one są najgorsze.....niektóre maja normalne jak na @ i mniej boli.....mnie to łzy same leciały z bólu...nie wiesz co zrobić ze sobą.....masaż- nic nie pomaga...dobrze, jeśli masz w szpitalu jakieś piłki do porodu albo inne rzeczy...

aldonka23
Ewciaa
aldonka23
dziewczyny najgorsze są skurcze bo nie możesz się ich pozbyć.....i nie wiadomo jak załągodzić ból.....a parte to tak jakbyś kupkę robiłą....

może to głupie ale możesz opisać skurcz bo ja dokłądnie nie wiem jak się je czuje

to takie tylko o wiele silniejsze.......w szpitalu moj M stał 100 metrow odemnie i nie mogłam do niego podejść bo nie dałam rady.....do tego bóle z krzyża miałam a one są najgorsze.....niektóre maja normalne jak na @ i mniej boli.....mnie to łzy same leciały z bólu...nie wiesz co zrobić ze sobą.....masaż- nic nie pomaga...dobrze, jeśli masz w szpitalu jakieś piłki do porodu albo inne rzeczy...

co toś takiego jakbym miała skurcz łydki?? te przepowiadające to włąśnie oczuwam pod bielizna w macicy czy gdzieś takie skurcze jak skurcz łydki i szybko przechodzi

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Gość aldonka23

Ewciaa
aldonka23
Ewciaa

co toś takiego jakbym miała skurcz łydki?? te przepowiadające to włąśnie oczuwam pod bielizna w macicy czy gdzieś takie skurcze jak skurcz łydki i szybko przechodzi

to mocniej kochana bedzie boleć jak ściśnie to bedziesz wiedziała,że to już........

Paulii
no tez mi sie wydaje ze przy porodzie to nie realne :D

po to jest tylu specjalistów w jednym miejscu żeby zapobiegać takim rzeczom!!!! ja teraz na razie nie myslę o porodzie moje myśli są skupione raczej na pierwszej wizycie!!! Czy juz usłyszę serduszko?, czy iść w ten poniedziałek czy następny? Czy wszystko rozwija się jak należy?Burza mózgów jednym zdaniem!!!!

Ehh no to zrobię jak mi doradzasz od jakiegoś czasu pójdę w następny poniedziałek! Wiem ze masz rację, tylko przy ciąży pierwszej człowiek taki jakiś niecierpliwy!!!Ja juz bym wózki wybierała, pościele do łóżeczka, kocyczki itp.
Nie czuję się źle wiec raczej obaw nie mam podstawy żeby mieć, FOLIK łykam codzinnie ranko wiec nic mi nie będzie!!