Skocz do zawartości
Forum

mm

Gość listopasd

Rekomendowane odpowiedzi

witam, moja 5 miesięczna córcia jest karmiona piersią, pediatra stwierdził skazę białkową i kazał mi odstawić wszystkie mleczne produkty, objawy nie przeszły i dermatolog stwierdził AZS. Od dłuższego czasu jem już normalnie a mała nie ma żadnych objawów, teraz jej dietę rozszerzam o mm i dostałam od lekarza bebilon pepti ale Maluch nie chce tego jeść, strasznie płacze i wypluwa butle, a np. kaszkę zbożową z bobovity je i nie ma żadnych niepokojących objawów. Myśle o kupnie bebiko ha zamiast bebilonu. Ale nie wiem czy słusznie. Wprowadzam mleko mm bo odczuwam że mam za mało pokarmu, mm podaje w razie konieczności . Jakaś rada? Może inne mleko?

Ja tak trochę z innej beczki - brak odczucia dużej ilości pokarmu to objaw unormowania sie laktacji, a nie małej ilości pokarmu.
Co do mleka, jeśli dziecko nie chce to można spróbować inne (jak alergik czy atopik to skonsultuj z pediatra, dermatologiem czy alergologiem). Ale może nie chce bo po prostu nie czuje się głodna? Widzę, że już rozszerzyłaś dietę - jak zje kaszkę to pewnie jest syta dłuższy czas. Na wadze przybiera prawidłowo? Poza tym piersiowe dzieci niekoniecznie potrafią pić z butli.