Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2008

Renatka

Rekomendowane odpowiedzi

mnie tez fioletowy wydaje sie ladniejszy - ma tez ten fajny paseczek wiec mala nie bedzie wygladala jak kulka jak to ma miejsce w wiekszosci kombinezonow;) Zazdroszcze Wam tego bezowjawowego wylazenia zebulcow, u Tosi niestety to droga przez meke, ida te zeby ida i nie moga wyjsc;) ale moze tym razem bedzie w koncu szybciej;)
Ciekawy grafk maja zeby hihi, czworki potem trojki a potem co? jak leci czy w kolejnosci?;):hahaha:

Allayiala mój tez nie przechodzi tak całkiem lajtowo bo rzuca się w nocy i tak kilka razy musze wstac do niego i go albo odłozyc jak stoi w kojcu bądź siedzi, albo poprawic jak gdzies zawędruje i płacze no i poszewke przytulaske mu podać i cumla. A w dzien tez ślini sie jak buldog i albo by chciał cały czas cumla albo ładuje ręce do buzi i się wkurza..Skaranie z tymi zebolami..

Allayiala dokładnie powinny być :)
Mój jak w dzień ma kryzys na spanie albo maruda mu sie włączy to od razu po poszewke zapiernicza i nosi ją całą pozwijaną (to poszewka na duza poduszkę :D) i tuli do policzka hehe i jemu bardzo pomaga bo od razu jest spokojny.
Musze mu w koncu zrobic fotke jak slodko tak wygląda w momencie kryzysu :)
Teraz ma kryzys i tuli sie do niej bo głodny a dopiero sie robi risotto :)

tusia,Villanelle nie no !!!! jestem w szoku...macie boskie,uzdolnione córeczki :D:D:D pogratulować ;) :*
Villanelle co do zmiany czasu to kacper zawsze zasypial o 20 i spal do 7 a teraz zasypia ok 22 i spi do 9-10 :)
Allayiala moim zdaniem na śnieg lepszy jednoczęściowy a na wyjścia dwu :) chociaż z jednoczęściowego szybciej wyrośnie...co do kombinezonków to mi wpadł w oko zielony :D
Karina bidulo! to ci rozpieścili małą....

co do ząbków to patrzyłam dzisiaj w paszcze kacperka i pchaja sie dolne trójeczki!
mój mały łobuziak gada cały czas ale...po swojemu;) czasami powie coś po "naszemu" ;)))

http://kacper-kacperek.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png http://s2.pierwszezabki.pl/007/007215981.png?9220
:11_6_204:
http://maja-majeczka.aguagu.pl/suwaczek/suwak4/a.png

Allayiala ten fioletowy kombinezon jest słodziutki.

A co do ząbalków to wczoraj postanowiła sprawdzić co tam u małej w buzi piszczy i okazuje sie że wylazla dolna i górna prawa i tutaj nie wiem chyba jenak czwórka. Teraz czekamy na te po drugiej stronie. Jak troszkę podrosną to będzie wiadomo co to. A tymczasem moja Karola przeszła wczoraj samą siebie z jedzeniem.
PO śniadaniu poszła do szafki gdzie trzymamy pieczywo, wyjeła sobie kromkę weki i zjadła. Niania sie smiała ze sama sobie wzieła drugie śniadanie.
Po spacerku wsuneła całą swoją miseczkę krupniku, a na drugi gulasz z ryżem.
Po jej obiedzi Monika chciała sie napić kawy z ciastkiem i mała stała nad nią tak długo aż dostała małą bułęczkę maslaną. Że to dziecko wczoraj nie pękło to ja sie dziwie.
Postawiłam ją wieczorem na wadze takiej łazienkowej i pokazało 9300 no zobaczymy u lekarki, ale chyba jednak przybiera wiec sie bardzo cieszę.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-46242.png

He, a Tosiakowi tez wylazl zabek - na razie kawalek, ale juz czuc pod palcem gorna lewa dwojke:) dzieki temu mamy cale 8 zabkow;) tusia witamy w klubie zębaczy;) pogratulkowac malej nowych zabkow:36_3_19: Mala ma niezly apetycik, chyba na zimno - Tos tez zasysa wiecej niz zwykle, pokazuje na lodowke zeby jej cos dac, a nie daj boze sama chcę cos zjesc to tylko tupie nozkami, ze czemu jej nic nie daje a ona tu przeciez umiera z glodu;)
Tusia, Ty Karoli sama gotujesz? no bo zastanawiam sie czy Tosiak tez nie powinna dostawac juz posiłku z dwoch dan... A ile Karolcia dostaje zupki i drugiego? Toś zjada po spacerze 190 ml słoiczkowego obiadku, potem zjada jakas kanapke, chrupki albo wedlinke.

MM no i Ty tez masz racje... jak nic potrzebujemy dwoch kombinezonow:D Ogladalam wczoraj jednoczesciwe kombinezony na allegro ale jakos nic mi sie nie podobalo, moze na bazarku beda i jednoczesciowki, albo moze sie cos trafi w pobliskim szmateksie.

No i te buty mi sen z powiek spedzaja, mam nadzieje ze uda mi sie w niedziele cios zakupic, bo bartki nie dosc ze maławe to jeszcze za zimne na taki mroz - a dodatkowa skarpeta sie juz nie zmiesci:(
Mam na oku te:
ecco.com - Polska: Dzieci�ce > Niemowl�ce > TRACK UNO
albo takie same krotsze:
ecco.com - Polska: Dzieci�ce > Niemowl�ce > SNOWRIDE
Przynajmniej bedzie jej wreszcie cieplo w nozki...

Allayiala buciki słodziutkie, bardzo podobne kupilam Karli tylko geoxy. Wydaje mi sie jednak że te wyższe bedą lepsze bo jak spadnie śnieg to przy naszych ruchliwych dzieciaczkach, prawdopodobieństwo że śnieg wpadnie do bucika jest mniejsze.
A co do obiadów, to Karola je to co my właściwie, a może my to co Karola.
Przesałam jej dawać obiady ze słoiczka jakieś 3 tydognie temu. Tydzień sie aklimatyzowała a terez już nie ma problemu.
Co do ilości to zupy zjada tak myślę ok 150 ml (gdzieś tyle ma jej miseczka no może trochę wiecej bo nie leję zupy po brzegi) i drugiego róznie ale gdzieś ok. 120 myślę. Jak jej nakładam to połowa miseczki. Zwykle robię jej mięsko z sosem żeby ryz, makaro, czy kasza nie byly za suche.

tusia Hm, to moze i ja zakupie jej jakas zupke, jako ze na gotowanie nie ma na razie szans:/ Pichce jej zawsze cos na powieczorek, ale jezeli chodzi o obiadki to niedyrydy (tym bardziej ze babcie karmia). Widzialam fajne zupki bobovity, a to kupniczek, a to barszczyk - moze sprobuje jej dac gdzies po godzinie po drugim daniu z 1/3 - 1/2 sloiczka to moze przestanie sepic jezdzenie od nas ;) Widzialam geoxy na allegro sa super - tylko nigdzie ich nie widzialam w sklepie, a bez mierzenia nie kupie. Te wyzsze bardzo mi sie podobaja, ale i tak zadecyduje sam Tosiek - w ktorych jej bedzie wygodniej chodzic. Co do smiegu to jak bedzie miala kombinezon to do butow nie powinno jej sie chyba nasypac, co?

Wsadzilam Tosiaka na wage i wyszlo, ze Malenstwo wazy 11 kilo (olaboga:surprised: ). Musze sprobowac ja jeszcze zmierzyc na wysokość, bo mam wrazenie ze w ciagu ostatniego tygodnia Tośka jest jakby wiecej...:hahaha:

Allayiala jeśli kombinezon ma specjalne ściągacze wewnątrz nogawki to sie na pewno nie nasypie. Ja tez po buty sie wybiore w przyszłym tygodniu. Ciekawe czy cos jeszcze będzie..
Gratki ząbka:)

Jeśli chodzi o obiadki to ja bym z torbami juz dawno poszła gdybym wciąż karmiła małego słoikowymi. Tyle co on potrafi zjeść to szok. Ledwo wstanie to juz mniam mniam i oblizuje sie i pokazuje na kuchnie :) i tak wiele razy w ciągu dnia a ja szans nie mam zjeśc czegokolwiek bez jego udziału posiłku :)

Juz ugotowałam mu ogórkową zupkę a na drugie zrobie mu chyba watróbkę z sosikiem i kaszą kuskus.

W sumie je 5 posilków pełnych dziennie nie licząc przelotnej kanapki, jabłka itp. Każdy co 3 godz :) równo o 6,9,12,15,18 haha:D waży w tym momencie 12kg wiec mało tyje a power jest 100%

Tusia gratki ząbka:)

U mnie nuda maruda zebowy..strasznie go boli :/ Teraz śpi po zaaplikowaniu czopka vibrucol..moze obudzi sie pogodniejszy, zje zupke i pojdziemy na spacerek..

Allayiala ja kupiłam Karolince nr 21 bo z 20 już wyrasta a 22 są za duże wiec zostało tylko 21. A kupiłam takie:
Śliczne kozaczki GEOX jakość ECCO idealne R 25 (799037631) - Aukcje internetowe Allegro
Co do gotowania to ja gotuję małej wieczoram i zostawiam nini w lodówce, a ta podgrzewa. Te zupki w słoiczkach to tez dobry pomysł, kupiłam nawet małej krupniczek, ale jakoś nie chciała jeść.
Ostanio polubiła jabłuszko i nic tyko żeby jej obrać i dać (bo ze skórką to oczywiście nie zje).

anitaa84 oj to sie bidulek namęczy z tymi ząbkami, mam nadzieję że szybko mu wyjdą. A pogoda dzisiaj faktycznie super, szkoda tylko że jak wrócę do domu to już nie pójdziemy na spacerek bo już późno i zimno będzie.

hej Dziewczynki:)
u nas caly wczorajszy dzien przeleciał oczywiscie na płaczu,marudzeniu i calkowitym protescie objadowym <3 podejscia do zupy i 2 do drugiego dania-zadne udane> Tys wczoraj przez caly dzien zjadla tylko rano butle mleka,potem troszeczke budyniu i dopiero ok 18 jabłko z bananem a potem troszke kaszki.
Zupa i objad z wczoraj stoja w lodowce i jak Mała sie obudzi bedziemy znow probowac-mam nadzieje ze dzis bedzie troche lepiej:)
Za oknem słonko wiec pewnie wybierzemy sie do parku;)
anitaa84 z tym tv to u nas tez zazwyczaj jest tak ze jest właczony a Tys spogląda tylko przy posenkach,ale jakos tak mimo wszystko nie chce jej nauczyc ze kiedy nie spojrzy to obrazki skacza i ciagle ktos gada;) Tym bardziej ze skubana jak tylko wstanie wedruje do pokoju najpierw sama probuje wlaczyc a jesli sie nie da to przynosi nam pilota...;/
Mam nadzieje ze po pobudce Oskiemu powroci dobry humor i zębiska dadza spokój:*:*:*
Piszesz ze robisz Oskarkowi wątrobke-cielęcą,wieprzową,czy drobiowa?tez ostatnio myslalm o wątrobce ale nie moge dostac cielecej...
Czekam na zdjecie Oskiego z wielka ukochana poszewka:)
Allayiala kombinezoniki i butki supcio-mi bardziej wpadł do oka fiolecik:)modny teraz:D
gratulujemy nowego uzębienia:*
tusia13 mały żarłoczek rosnie z Karolki.co do jablka to u nas tez na topie;)
MlodaMamusia Tys tez głownie prowadzi monologi w tylko sobie dobrze znanym jezyku-zrozumiale potrafi powiedziec tylko kilka słow;)

pozdrówka:)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlx1hp9wz200zp.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5sej28yip5rcjt.png

Karinka spróbuje mu zrobic zdjecie choc nie bedzie to łatwe bo ma fila na punkcie aparatu i jak widzi ze go biorę to od razu biegnie zeby djęcia oglądac :D
Co do wątróbki to drobiową mu zrobiłam z cebulką i kuskusem i wsunął cąłą michę :D

Tusia pieknie dziś było, ale niestety u nas trochę wiało i zimno przez to..no ale i tak poszliśmy oglądać brum brumy :)

anitaa swietne fotki!!! kawal paoszewki Oski targa, hihi;) Toś zasuwa tylko z pieluszka trzymana za rozek - a wiec ciagnaca sie za nia po ziemi jak tren;)
Z tymi klockami to rewelacja! Jak bede w tesco tez planuje zakupic taka pake:)
karina a ten strajk jedzeniowy to od zebów? moze jakis parracetamol albo viburcol by pomogl jak bidula sie tak meczy?:/

Kupilam wczoraj w szmateksie kutke puchowa dla Tosi - na rozmiar 86 ale o dziwo tylko rekawy sa nieco za dlugie. Sama kurtka tez jest dosc dluga wiec nie bedzie jej wialo w pupe;) W tym samym sklepie widzialam tez butki - srednio mi sie podobaly wygladowo, ale byly dla dzieci o wysokim podbiciu, wiec jezeli nic nie uda nam sie kupic w niedziele pojdziemy zmierzyc te. Czy Wasze dzieciaczki maja teraz wiecej niz jedne butki? jak kupie malej zimowki z misiem to wystarczy? jak juz pisalam jesienne bartki sa juz za male ale kupowac za zime drugie butki nieco lzejsze to nie wiem czy jest sens...?

Allayiala ja mam dwie pary ale to tylko dlatego że kupiłam jej na wyrost nr 22 i są sporo za duże wiec musi do nich dorosnąć, a co do ocieplenia to nie mają kożuszka tylko taką cieplejszą wyściółkę.
Właściewie to jeszcze w weekend mała chodziła w adidaskach zuepłnie niskich, od poniedziałku jak mróz sie pojawił to chodzi już w zimowych, ale nie planuję jej kupować jeszcze jednych.
Jako że Karola jest z serii tych mniejszych to mamy kurtkę na 80 cm, a mała wygląda w niej jak w płaszczyku.
A co do chodzenia z kocykiem czy pieluszką to ja sie zaczynam martwić o Karole, bo ona ani kocyka ani pieluszki, nawet ulubionego misia nie ma. Wogóle jakoś misie czy lalki nie są w jej guście i tylk klocki, pchacz czy stolik. Ostatnie dwa misie skończyły marnie jeden porzucony gdzieś na rondzie w Hiszpanii, a drugi w centurm handlowym.
Gdzieś wyczytałam że przychodzi taki czas ok roczku że dzieci zaczynają mieć pluszowych przyjaciół a tutaj echo.

tusia13
Ostatnie dwa misie skończyły marnie jeden porzucony gdzieś na rondzie w Hiszpanii, a drugi w centurm handlowym.

Buhahahaa:hahaha: no nie moge, biedne miski :hahaha: moze Karolcia bedzie techniczna i w wieku lat dwóch bedzie skladac TV do kupy;) mysle ze kazde dziecko bawi sie czym innym i w inny sposob, a co do pieluszki czy kocyka, to moze nie potrzebuje ich jako zwiększenia potrzeby bezpieczenstwa i tyle;)
Nowa kurtałka jest tez na tyle dluga ze wyglada jak plaszczyk, ale z tego sie akurat ciesze;) Bidny Tosiek wyglada jak toczaca sie kula w tym calym zimowym opakowaniu i tylko butki pod spodem smigaja;)
A-propos butkow, to na razie zobaczymy jaka bedzie pogoda, w razie ciepla ma jeszcze dobre rozmiarem pumy, ale nie sadze zeby jeszcze w nich pochodzila po dworze:/

Allayiala dzieki :D no kawał poszewki :) czasem tez ja ciągnie za soba albo zarzuca przez ramie hehe
Ja mam w planie kupic jedna pare butów zimowych, teraz chodzi w jesiennych ciepłych z deichmanna rozm 22 wiec nie wiem jaki rozm zimówek kupie..

Oskiego kurtki zimowe tez sa za pupe wiec w komplecie z dołem od kombinezonu wygladaja ok a bez spodni wyglada jak w sukieneczce hehe. Ma kurtke jesienna ciepla, puchowy bezrekawnik wiec poki nie ma sniegu to w nich oblatuje :)
Musimy sie dzis znowu ruszyc na zakupy i jakas wycieczke zaliczyc żeby sie dotlenił bo słonko świeci:)

Tusia ja mojego od początku nauczyłam że śpi z pielucha na głowie a potem pielucha byla za mała to dostał poszewkę i mysle ze glownie dzieki temu nigdy nie usypial lulany czy bujany tylko sam i tak mu zostało ze teraz przez nia pokazuje swoje zmeczenie lub uspokaja go gdy jest smutny.
Co do misków to on tak do pol roku sie bał wszystkich duzych, a potem nastapil czas ze sie tulil i całował, ale to na polecenie "przytul Macka/Zuzie i daj mu/jej buzi". Zeby tak sam od siebie miał ich za swoich ulubieńców to nie ;)
Wiec mysle ze nie masz sie czym martwić:) Kiedys sobie znajdzie ulubiony przedmiot z ktorym sie rozstac nie bedzie chciala :)

Ide sie zbierac bo zanął a jeszcze w wolnych chwilach o ktore ciezko musze sie uczyc bo mam tyle materiału ze szok..w zyciu sie nie wyrobie z nimi wzystkimi jeśli nie bede czytac tych ustaw na bieżąco..

Milego dnia :D

hej dziewczyny:*
ja tylko na chwilke...chciałam się podzielić z wami pewną informacją...otóż czytałam sobie dzisiaj o pieluchach i znalazłam fajne pieluszki i tanie!!!! HIGIECO mozna je kupić na stronie internetowej sklepu Pieluchy i pieluszki jednorazowe z transportem gratis już od 150 sztuk
300 sztuk pieluch...UWAGA za 152,99 z transportem GRATIS!!!!!!!
czytałam o nich i pieluszki podobno rewelacyjne :))

http://kacper-kacperek.aguagu.pl/suwaczek/suwak3/a.png http://s2.pierwszezabki.pl/007/007215981.png?9220

Mloda Mamusia u nas dzis było za to słonecznie i ciepło, tzn bez szłu ale baaardzo przyjemnie wiec wycieczka sie udała :) snieg super sprawa ale butów oski nie ma ;)
Powiem Ci ze wydaje mi sie super sprawa z tymi pieluchami. Dzieki za informacje. Chyba kupie je. Duza róznica w cenie miedzy nimi a Pampersami a i rzeczywiscie chwalą na necie. I co oznacza brak reklamy..
Ja kilka mies temu kupilam w promocji 3 pudła czyli łącznie 333szt Pampersów i wciąż została mi jedna paczka tak wiec takie 300szt znowu by mi starczyło na 3-4 miesiace.

anitaa84
Mloda Mamusia u nas dzis było za to słonecznie i ciepło, tzn bez szłu ale baaardzo przyjemnie wiec wycieczka sie udała :) snieg super sprawa ale butów oski nie ma ;)
Powiem Ci ze wydaje mi sie super sprawa z tymi pieluchami. Dzieki za informacje. Chyba kupie je. Duza róznica w cenie miedzy nimi a Pampersami a i rzeczywiscie chwalą na necie. I co oznacza brak reklamy..
Ja kilka mies temu kupilam w promocji 3 pudła czyli łącznie 333szt Pampersów i wciąż została mi jedna paczka tak wiec takie 300szt znowu by mi starczyło na 3-4 miesiace.

to super:) macie chociaz pogode na spacery...a u nas caly dzien padał snieg...co do pampersów...to gdzier kupowałaś, na necie czy w sklepie? i ile płaciłaś?