Skocz do zawartości
Forum

Październikowe mamusie 2016

AnAd

Rekomendowane odpowiedzi

"Risus"Mi dzisiaj założył pessar... żadnej różnicy nie czuję i nadal mam leżeć...
Mieliśmy wyjechać na tydzień w sb, ale ja jestem unieruchomiona.

Ojej risus to współczuję. I tego wyjazdu i tego że jednak nie było innego wyjścia.. mi się jakoś udało obejść bez passeru i dostałam pozwolenie na chodzenie i dzisiaj od męża dostałam parę słów za to że w ogóle nie leżałam tylko ciągle chodzę.. jutro postaram się bardziej odpoczywać.. dobrze chociaż że nie czujesz różnicy..

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5eeh18zaka.png

https://www.suwaczki.com/tickers/ex2banli8pjg5xqf.png

Ja też jeszcze w ogóle nie mam pokarmu,nie wycieka mi nic,ale nie obawiam się. W sumie to się cieszę że wcześniej nie muszę pilnować czy nie mam plamy na bluzkę. Co do stanikow do karmienia to kupiłam dwa modele w esotiq i jestem bardzo zadowolona. Świetny kształt miseczki, fiszbiny dobrze trzymają biust i bardzo fajnie się odpinaja-n8c się nie przesuwa.
Termometr to ważny temat a go przeoczyłem,dzięki za podpowiedzi ;)
Wzięłam się jednak za zmatowienie łóżka :) jutro maluje :D

Czesc Dziewczyny. Piszr do Was ze szpitala. W nocy z niedzieli na poniedzialek dostalam skurczre. Jak dojechalam do szpitala rozwarcie na 6 cm. Po 2 h juz 9. W dniu 08.08.2016 przyszla na swiat nasza coreczka przrz cc. Dluga 46 waga 1300. Dostala 9 pkt. Jagodka jest juz w Bydgoszczy w inkubatorze. Trzymajcie za nas kciuki. Dzis b yl 28 tc 6 dni. Ja fatalnie znioslam cc.

Ja juz od dwóch osób usłyszałam czy czasem mi sie nie opuścił. Ja nie widzę. Na zdjęciach które robię od jakiegoś czasu tylko rośnie, nie jest niżej. No i osoba która widzi go najcześciej tez mówi ze jest na miejscu. Jedynie w dole brzucha czuje ze bardziej ciągnie jak dużo chodzę, ale młody juz swoje wazy.

Poza tym zgaga jest, cieżko mi sie oddycha, jak siedzę to brzuch mnie ciśnie górą no i ręka pod biust nie wchodzi na płasko.

Zwariować idzie. Wciąż mu sie przyglądam przez te głupie uwagi.

Zuzu111
Mi właśnie ręka na płasko wchodzi pod biustem... ale nikt nie stwierdzil (nawet moja mama) że mi sie obniżył. Mimo ze to druga ciąża to nadal nie umiem rozpoznac tego. Jak więcej się poruszam to mnie ciągnie na dole a nawet cały brzuch się "stawia" 2-3razy w ciągu dnia. Zgaga dokucza mi nocą najbardziej i siusianie też min.5razy!jestem umęczona przez to wszystko.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ke6x11xzt.png

Mari83, pierwsze twardnienia zauważyłam w 19tc i tak jest do teraz z rożnym nasileniem, wiec przestałam zwracać na to uwagę (nie boli mnie to twardnienie).

Po pięknej miniaturce widzę, ze to nie pierwsza ciąża. Czytałam ze w kolejnej brzuch moze sie obniżać dużo wcześniej i o niczym złym to nie świadczy.

Lwica, gratulacje. Myśl tylko pozytywnie. Znajoma mojej mamy urodziła ekstremalnego wcześniaka (końcówka 6 miesiąca) dzisiaj jest juz dorosłym facetem. Skoro 25 lat temu medycyna dała rade to dzisiaj powinno byc tylko lepiej. Twoja Córa jest większa wiec jest dodatkowy plus. Wszystkiego dobrego dla Was!!!

O ja!!!!!!!jestem w szoku,az sie poplakalam bo jestem strasznym wrazliwcem.

Lwica najwazniejsze,ze malutkuej nic nie jest,ale taki robaczek 1300. To Ty na koniec pazdziernika musialas miec termin skoro 28tc 6d. Jej,nie moge uwierzyc..ale dluuuga,jakas modelka czy co:-))

To ja sie powoli dla pewnosci pakuje do szpitala,przestraszylam sie bardzo..ja 31tc 6d.

Lwica dużo sił dla Ciebie i córeczki. Wcześnie na świat się rwala, ale ładnie dostała punkty i duża dziewczynka jest. Jak będziesz miała już trochę sił ,to pisz jak się zaczęło i czy było coś wcześniej wskazującego ze może być tak szybko.

Gdy lezalam w szpitalu to na sali ze mna lezala dziewczyna w 39tc. Generalnie polozna mówiła jej, ze jeśli w końcówce ciąży powracają wymioty, pojawiają się częste wizyty w toalecie szczególnie po posiłku w celu wyproznienia itp to oznacza to, ze organizm rozpoczął oczyszczanie przed porodem i jest to jiz kwestia kilku dni :)