Skocz do zawartości
Forum

Sierpniówki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

strzelanie fochow nie wiadomo o co- skąd ja to znam ;) oczywiście na koniec - smiejemy się z tego razem, ale w trakcie "ataku" nie jest lekko - mój mąż w pewnym momencie wymyslil sobie, że lepiej będzie jak wyjdzie w kryzysowym momencie,ale efekt był jeszcze gorszy ;) więc teraz spokojnie czeka do końca, a po wszystkim śmieje się razem ze mną. Powiedzial kiedyś, że dobrze ze ciąża trwa tylko 9m, a nie dłużej bo nie wie czy dałby radę ;)
W ogóle patrząc na swoje koleżanki, kuzynki które mają dzieci stwierdzam, że coś mi się z głową stało;) bo one nie zachowywały się tak jak ja. Fakt, że żadna z nich nie leżała cała ciaze - troszkę mnie usprawiedliwia, ale wiem że jestem niezła zolzą ;)
Co do spania dziecka z rodzicami jestem na nie - znam wiele przykładów kiedy partner poszedł w odstawke - przecież Maleństwo powinno wnieść jeszcze więcej miłości, a nie zająć miejsce faceta w sypialni. Nie mówię, że nigdy nie wezme Małego do Nas do łóżka, ale wiem jedno: nigdy nie "wygonie" męża z naszej sypialni

Anulka165 moja mama wychowała 3dzieci. Kazde z nas miało max 8miesiecy i już bez pieluch- mam siostrę i brata. Mojej mamie nie było różnicy w poziomie rozwoju, po prostu Uważała że dłużej nie trzeba zakładać pieluch. Teraz słyszę że dzieci mają po 3 lata i jeszcze biegają w pampersach bo mama nie może nauczyć załatwiać się do toalety, bo dziecko jeszcze nie potrafi utrzymać swoich potrzeb itp. takze kolezanka ma rację 6miesiecy to bardzo duze dziecko, fakt trzeba trochę cierpliwości ale ono potrafi bardzo dużo.

Dziewczyny z tym goleniem bikini uwazajcie. Lekarz powiedział że przed cesarka nie powinno się golić ok 14 dni, bo golenie może zwiększyć prawdopodobieństwo zakażenia.

Jaś 24.07.2016

Teraz mówimy jak to będzie, ale położna powiedziała że plan porodu jest potrzebny bo w jego trakcie macica się kurczy, a zwoje mózgowe prostują np. 10cm rozwarcia a rodząca wstaje i mówi: ja dziękuję, przyjdę jutro:) Później zanim mózg wróci do normy to zajmuje kilka miesięcy. To jest powód wyrzucenia męża z łóżka a dziecko przejmuje jego miejsce.

Jaś 24.07.2016

Evee dziwna teoria biorąc pod uwagę ze w szpitalu jak jesteś niego łona rób położne same gola cie przed cc....
Szczególnie, że jakby lekarz rozkroil i włosy by nalecialy do środka to nie byłoby ciekawie :D

Mila myślę, że takich rzeczy " na zewnatrz" nie widać po prostu :) Foszki i największe afery zawsze są głównie w domowym zaciszu. :) Na pewno nie jesteś aż taką zołzą! :)

Anula między byciem okropna a troska o dzidziusia jest bardzo duża przepaść. Pamiętaj o tym i zadbaj o Was żeby ptem nie musieć się stresowac. :*

Być może tak jest u Ciebie w szpitalu ale nie wszędzie. Na stronach internetowych szpitali w których ja się orientowalam pisało, żeby przyjść ogolonym a jak nie to ze sami ogola ba miejscu. Zresztą przy mnie (oczywiście za parawanem ale w naszej sali) położna przygotowywała do cc dziewczynę i pytała się jej czy ma swoją maszynkę i tym byla golona. No ale może tak jak wszędzie co lekarz i co szpital to inna teoria. Mój na szczęście nie zwracał mi uwagi i do cc tez zamierzam ogolic się sama :)

Kukurydza
Ja glebne u siostry... Ustaliłam z moim M że jak bede się dobrze czuć to ma jeszcze 2 soboty swobody, chyba że lekarz powie stop już, w poniedziałek wizyta i wszystko będzie jasne...
Rok temu jak pracowałam koles, groził kolezance nożem i dlatego we wtorek 100km przede mną, mam wezwanie obowiązkowe na swiadka, uznają tylko zwolnienia od lekarza sądowego, więc tym razem mój M nie ma nic wspólnego z tym...
Ja bikini tez, gole na chybil, trafil i też sobie myślę jak komicznie muszą wyglądać efekty:)
Milego dnia spiochu:) Aha ja mam dzis 32tyg, a ty jutro?:)

To teraz proszę o wsparcie, bo juz chyba wszystkie przypadłości ciążowe mam... Leżenie - pessar, cukrzyca ciążowa i teraz czuje jak mi pracuje kość lonowa. Rozmawialam przed chwilka z lekarzem, ze jeszcze więcej odpoczywać - aż sam sie zaśmiał - jak ja ciągle WIECEJ odpoczywam, a teraz już z miednicą prawie na suficie. Ciekawe czy nie rozkręci się to do tego stopnia, ze bedzie CC... Dziewczyny, które miały bądź mają ten dyskomfort, o ktorym piszę proszę o szczegóły...

http://www.suwaczki.com/tickers/hchy3e3ksrr1txlh.png

Basia83 Po wizycie wszystko super :))) Mala ma 1300g i dlugie nogi ;) Daj znac koniecznie jak tam u Ciebie kiedy juz doczekasz sie upragnionej wizyty :) A jak sprawy urzedowe? Udalo sie wszystko zalatwic :)?

Dziewczyny w smyku sa super te wyprzedaze, gdybym nie miala wyprawki dla malej to pewnie teraz bym tam szalala, a tak to kupilam troche rzeczy ale w wiekszych rozmiarach :) No i na starsza corke troche koszulek i spodni sie znalazlo, i pare stowek przy kasie zostawilam :)

kukurydzaPisalas ze chcialabys tak urodzic zeby miec troche lata dla siebie :) Ale ja mysle, ze tak jak w tamtym roku wrzesien bedzie upalny pazdziernik piekny i zdazymy sie nacieszyc dlugimi slonecznymi spacerami z naszymi malenstwami :) wiec spokojnie :)

Wypoczywajcie :D

http://www.suwaczek.pl/cache/8339c5d7e0.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/ex2be6yds3jgvxlv.png

Virkael
Przesyłam moc wsparcia:) Moze buscopan by ci pomogl? Pessara nie mam, ale dziewczyny napewno ci cos doradza... Z tego co pamietam Kukurydza, też miała z nim ciężkie początki a teraz juz lepiej z tego co pisala. A ty masz dopiero co założony jak dobrze pamiętam. Trzymaj sie, trzymam kciuki za poprawe.
GlamJustyna
Super, ze z mała wszystko dobrze:)

Glamjustyna dam znać dopiero w piątek ale już pewnie mała różnica będzie :) w urzędzie wszystko załatwione dziecko od razu dostanie nazwisko taty i on sam będzie mógł załatwić formalności po porodzie.

Dziewczyny ja po porodzie ani przez chwilę nie pomyślałam o wygnaniu partnera z łóżka. Mówią ze jak dziecko śpi z rodzicami to najlepszy środek antykoncepcji hihi nie w naszym przypadku jak widać dziecko naprawdę nam w niczym nie przeszkadza mało tego nie raz jak mała zasnęła w swoim pokoju nie mogłam zasnąć bez niej mój M. ma to samo.
Nie mowie ze nie próbowałam nauczyć ja zasypiania samej bez cycka (u nas cycek ponad dwa lata był potrzebny do zasypiania) ale to dla mnie zbyt drastyczne metody i nie kieruje się tym co piszą w poradnikach supernianie tylko tym co podpowiada mój rozsądek. Tylko przy odstawieniu od piersi niestety musiałam być drastyczna i konsekwentna choć ciężko było i płakałam razem z nią ale teraz tez chciałabym długo karmić taka jestem wygodna :D

http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvmg7yia7b44tb.png

Anula no dobrze to niech będą jeszcze te 2 soboty! :* A u siostry nogi do góry :) Ja jutro zaliczam 31 i zaczynam 32 :)
Właśnie spałam godzinkę. :) Nie wiem z czego to moje spanie wynika. Może od lezenia dzień się już miesza z nocą :)

Virkael jedyne wsparcie jakie mogę Ci dać to poprosić żebyś zagryzła zęby i walczyła dalej. :* Cc to nie koniec świata. Zażyj apap jeśli potrzebujesz. I spokojnie, nie załamuj się. Za maksymalnie dwa miesiące wszystko się skończy :*

Glamjustyna tu nie chodzi tyle o lato (choć też bo brakuje mi słońca i pogody) co o to,ze nie chce leżeć te 2 tygodnie dłużej. Codziennie odliczam dni do pierwotnie ustalonego terminu i nie wytrzymam ani minuty. I możecie nazwać mnie wyrodną matka i pewnie nawet będziecie mieć trochę racji.;) Gdybym dziś miała cofnąć czas i przemyśleć ta decyzję jeszcze raz to po swoich doświadczeniach mocno bym się zastanowiła czy jestem teraz na to gotowa :)
Oczywiście pisze tu o ciąży, nie o chłopcach.

Kukurydza, kazda z nas miała jakiś moment zwątpienia we własne siły. Nie jesteś wyrodną matką tylko prawdziwą.
Każdy będzie idealizowal ciążę ale już po jej rozwiązaniu. Teraz słyszysz jak cudownie że jesteś w ciąży, szczerze gowno prawda. Ciągle jestem albo głodna albo śpiącą. Mam leżeć i sprawdzać ciśnienie sryliard razy dziennie. W mieszkaniu syf aż wstyd ludzi zaprosić. Ciągle sprawdzam rusza się czy nie nie rusza, liczę na cholerne ruchy i czekam, czekam bo nawet nie wiem ile to wszystko będzie trwać. Słucham jak to wszyscy na urlopy jadą odpocząć a ja wiem że czeka mnie jeden z trudniejszych okresów w życiu każdej kobiety. Na okrągło wysłuchuję tych wszystkich złotych rad, od ktorych mam czasami ochotę zygnąć.
Wiem że dziecko całkowicie zmieni mój pogląd na świat, priorytety i już nie mogę się doczekać aż będzie już obok, a nie w środku.

Jaś 24.07.2016

Evee, zgadzam się z Tobą... z kazdym slowem :p

Melduje sie po targach. Nie dostalam sie na USG ale przynajmniej zrobili mi KTG. Poza tym kupilam wino bezalkoholowe ktore naprawde smakuje jak winko (aaah!!!). A poza tym nic ciekawego tam nie bylo. Wszedzie wciskali ulotki i w sumie tyle. Troche strata czasu i kasy... no ale przynajmniej wino mam :D

[url=http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/p19uflw1g37bzopx.png

Natalia dzięki za info o targach bo chciałam jutro się wybrać ale skoro piszesz że nie warto to nie będę sobie głowy zawracać

Kukurydza u mnie też drzemka zaliczona katuje teraz Wspaniałe Stulecie na necie i zawsze w połowie odcinka zasypiam :)

Evee masz rację że nie zawsze jest kolorowo ja akurat narzekać nie mogę bo moja ciąża przebiega dobrze bez żadnych ekscesów (odpukać) ale mogę sobie wyobrazić co wy przechodzicie naszczęście dziewczyny już koncówka jeszcze trochę i będzie nasza wyczekana nagroda i tego się trzymajmy :)
A mój już mnie na drugie namawia :) mówi do brzuszka wczoraj tak : Jak ty będziesz spał to mamusia z tatą będą się o siostrzyczkę starać :):):) się uśmiałam bo wcześniej to na pierwsze go namówić nie mogłam :):):) Faceci...

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09klw2g90lr.png]