Skocz do zawartości
Forum

Drgawki dzidzi w brzuszku

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mavissa

ja mialam podobnie, ale bardziej niz czkawke przypominalo to kilku(-nasto) sekundowe napady padaczki albo cos w tym stylu. lekarz tez mowil o niedojrzalosci ukladu nerwowego i zeby się tym nie przejmować. maluch oczywiście zdrowy :)

Gość Mikamikamik

Rowniez tak mialam, drgal caly brzuch co kilka minut. Jak wibracja w telefonie, cos niesamowitego. Trafilam wtedy do szpitala, tam takze lekarze mi nie wierzyli, cale szczescie to ustalo i wiecej sie nie pojawilo. Rowniez myslalam, ze dziecko ma padaczke. Jednak jest zdrowym maluszkiem, a te drgania wciaz sa dla mnie zagatka.

Rónież tak miałam w ciąży 30 tydzien, prawie zawału dostałam, ja to drżenie rowniez porownywalam do wibracji w telefonie. Trwalo to pol nocy az do południa nastepnego dnia, pojechalam do szpitala, okazalo sie ze dostalam skurczy, zatrzymali mnie na 4 tyg, urodzilam w 35 tyg zdrowego chlopczyka, a drgania sie wiecej nie powtórzyły i nie mam pojecia co to bylo az do dzis.

Trzesacy sie brzuch w ciazy mozw wskazywac na zbyt wysokie cisnienie.nalezy poinformowac swojego lekarza I zaczac przyjmowac leki.przy pierwszym dziecku lekarz to zbagatelizowal.urodzilam dziecko z wylewem I ogromnymi problemami.przy drugiej ciazy reakcja byla natuchmiastowa I doagnoza tez.po przyjeciu lekow na cosnienie brzuch przestal sie trzasc I wszystko skonczylo sie dobrze.