Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

~Bea.ta1
gusia1910
Właśnie jestem skołowana - bo mam 3,61 a norma niby od 0,4 do 4,0 mIU/l. i teściowa też mówi że źle nie jest. Zapisałam się na czwartek do endokrynologa zobaczę co mi powie. A co Wy o tym myślicie?

gorna norma dla ciezarnych to 2,5

wiem to, bo tez mi wyszla niedoczynnosc, gin zapidal mi euthyrox 50 i zlecil dodatkowe badania ft3 i ft4 i anty Tpo dzieki ktorym mozna rozpoznac czy jest to pelna niedoczynnosc \
tu masz linka
http://www.tarczyca.info/ciaza-a-tarczyca/niedoczynnosc-tarczycy-w-ciazy/

Dzięki wielkie :* zabieram się do czytania :)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhgv16dcva.png

gusia1910
Beata a u Ciebie jak to wygląda? Skoro wiesz o co chodzi to pewnie chorujesz na tarczyce? Bierzesz leki? I jak długo je już bierzesz?

kilka lat temu bardzo zle sie czulam, bylam zmeczona, ospala, zasypialam w pracy, zrobilam wtedy badanie tarczycy zlecone przez lekarza, ale wyszlo ksiazkowo, od tamtej pory badan nie robilam, jakos nie cierpie chodzic do lekarza z wlasnej woli :)

dopiero w ciazy lekarz zlecil mi TSH, tak jak mase innych badan i wtedy sie dowiedzialam, gin powiedzial, ze mogl byc to jednorazowy skok, dlatego te dodatkowe badania, a teraz jeszcze raz mam ponowic TSH, zeby byla jasnosc w temacie :)
zobaczymy jak bedzie, troche zalamalam sie tym na poczatku, bo jak dostalam leki bylam juz w 8 tyg, ale jedna z dziewczyn z forum pocieszyla mnie, ze u niej wykryto w 10 tyg, a urodzila zupelnie zdrowe dzieciatko, wiec jestem dobrej mysli :)

~Bea.ta1
gusia1910
Beata a u Ciebie jak to wygląda? Skoro wiesz o co chodzi to pewnie chorujesz na tarczyce? Bierzesz leki? I jak długo je już bierzesz?

kilka lat temu bardzo zle sie czulam, bylam zmeczona, ospala, zasypialam w pracy, zrobilam wtedy badanie tarczycy zlecone przez lekarza, ale wyszlo ksiazkowo, od tamtej pory badan nie robilam, jakos nie cierpie chodzic do lekarza z wlasnej woli :)

dopiero w ciazy lekarz zlecil mi TSH, tak jak mase innych badan i wtedy sie dowiedzialam, gin powiedzial, ze mogl byc to jednorazowy skok, dlatego te dodatkowe badania, a teraz jeszcze raz mam ponowic TSH, zeby byla jasnosc w temacie :)
zobaczymy jak bedzie, troche zalamalam sie tym na poczatku, bo jak dostalam leki bylam juz w 8 tyg, ale jedna z dziewczyn z forum pocieszyla mnie, ze u niej wykryto w 10 tyg, a urodzila zupelnie zdrowe dzieciatko, wiec jestem dobrej mysli :)

Troche mnie to zmartwiło że ja żadnych leków nie dostałam. Cóż dzieki za informacje w czwartek mam wizytę i zobaczymy.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09zbmhgv16dcva.png

gusia1910
~Bea.ta1
gusia1910

Troche mnie to zmartwiło że ja żadnych leków nie dostałam. Cóż dzieki za informacje w czwartek mam wizytę i zobaczymy.

moze skonsultuj to jeszcze z jakims lekarzem, moze masz kogos znajomego

~Bea.ta1
Kokardka
Hej dziewczyny. Dlugo mnie nie bylo bo caly czas zabiegana jestem i brakuje mi czasu. Przynajmniej tygodnie szybciej leca :) Na poczatku tak sie dluzylo a teraz tylko odliczac do konca trymestru.

Mam pytanie: Czy jak kichacie to boli Was podbrzusze? Ja wczoraj kichnelam dosc mocno w nocy jak lezalam i tak mnie zabolalo w porbrzuszu ze sie az zwijalam z bolu. Trwalo kilka sekund i potem juz nic ale przestraszylam sie...

Kokardka, przy kichaniu mnie nie boli, ale czasem przy gwaltownych ruchach, naglym wstawaniu itp tak

musisz nie kichac :D

Kokardka, mnie też czasem boli jak kichne, a niestety kicham często bo złapałam przeziębienie. Myslicie że można wyparzać nogi w ciąży? :) bo gorące kąpiele sa zakazane.

http://www.suwaczek.pl/cache/7cc5c5ed9a.png]Tekst linka[/url]

kawa z mlekiem
~Bea.ta1
Kokardka
Hej dziewczyny. Dlugo mnie nie bylo bo caly czas zabiegana jestem i brakuje mi czasu. Przynajmniej tygodnie szybciej leca :) Na poczatku tak sie dluzylo a teraz tylko odliczac do konca trymestru.

Mam pytanie: Czy jak kichacie to boli Was podbrzusze? Ja wczoraj kichnelam dosc mocno w nocy jak lezalam i tak mnie zabolalo w porbrzuszu ze sie az zwijalam z bolu. Trwalo kilka sekund i potem juz nic ale przestraszylam sie...

Kokardka, przy kichaniu mnie nie boli, ale czasem przy gwaltownych ruchach, naglym wstawaniu itp tak

musisz nie kichac :D

Kokardka, mnie też czasem boli jak kichne, a niestety kicham często bo złapałam przeziębienie. Myslicie że można wyparzać nogi w ciąży? :) bo gorące kąpiele sa zakazane.

tego niestety nie wiem, mysle, ze chodzi o unikanie ewentualnego podwyzszenia cisnienia

moj skuteczny sposob na przeziebienie-mikstura czosnek, miod, cytryna w proporcjach 1:1:1, syrop z kwiatu czarnego bzu, napar z lipy lub majeranku i codziennie rano i wieczor plasterek swiezego imbiru

Paula0305
Cześć dziewczyny,
im bliżej do wizyty tym większy stres, a czas się ciągnie okrutnie.
Mdłości mnie opuściły chyba już na dobre.
Jak z Waszym apetytem ? bo ja nie mam ostatnio prawie wcale więc się trochę zmuszam...
Wiecie, że u mnie nadal wiedzą o ciąży tylko nieliczne osoby, no ale po czwartkowej wizycie - w piątek minie 12 tydzień i będę chciała już o tym mówić, teraz nie czuję się na to jeszcze gotowa. Chociaż wczoraj siostra mnie sama zapytała, bo pojechałam do mamy i że spodnie ciężko się "domykają" miałam rozpięte no i "trochę tego brzucha wystaje" ;)

Powodzenia na dzisiejszych USG :)
Miłego dnia Wam wszystkim :)

U mnie z apetytem też tragicznie do tego cały czas mdłości nie odpuszczają. Jem na siłę bo wiem że muszę. Waga stoi w miejscu.
Dzisiaj zaczynam 11tc. Chociaż na ostatnim usg dzidzia kilka dni starsza i to by się zgadzało bo owulację miałam raczej wcześniej.
Jutro o 10 mam usg genetyczne więc zobaczymy co wyjdzie. Nic w sumie nie jest dla mnie ważne ani płeć ( choć to dopiero za pare tygodni) ani termin kilka dni w tą czy tamtą ważne by dzidzia była zdrowa. Boję się bo mąż jest po chemii i podobno miał marne szanse na powrót płodności. A tu niespodzianka

aga8207
Paula0305
Cześć dziewczyny,
im bliżej do wizyty tym większy stres, a czas się ciągnie okrutnie.
Mdłości mnie opuściły chyba już na dobre.
Jak z Waszym apetytem ? bo ja nie mam ostatnio prawie wcale więc się trochę zmuszam...
Wiecie, że u mnie nadal wiedzą o ciąży tylko nieliczne osoby, no ale po czwartkowej wizycie - w piątek minie 12 tydzień i będę chciała już o tym mówić, teraz nie czuję się na to jeszcze gotowa. Chociaż wczoraj siostra mnie sama zapytała, bo pojechałam do mamy i że spodnie ciężko się "domykają" miałam rozpięte no i "trochę tego brzucha wystaje" ;)

Powodzenia na dzisiejszych USG :)
Miłego dnia Wam wszystkim :)

U mnie z apetytem też tragicznie do tego cały czas mdłości nie odpuszczają. Jem na siłę bo wiem że muszę. Waga stoi w miejscu.
Dzisiaj zaczynam 11tc. Chociaż na ostatnim usg dzidzia kilka dni starsza i to by się zgadzało bo owulację miałam raczej wcześniej.
Jutro o 10 mam usg genetyczne więc zobaczymy co wyjdzie. Nic w sumie nie jest dla mnie ważne ani płeć ( choć to dopiero za pare tygodni) ani termin kilka dni w tą czy tamtą ważne by dzidzia była zdrowa. Boję się bo mąż jest po chemii i podobno miał marne szanse na powrót płodności. A tu niespodzianka

Aga nie boj sie na zapas, wszystko bedzie w porzadku, sama widzisz, ze cuda sie zdarzaja :)

Oj a myślałam, że to ja mam horror z jedzeniem, piciem i zapachami.
To już 10 t.c i schudłam 10kg.
Jestem apatyczna i wymeczona i powoli mam dość :(

Chciałabym funkcjonować normalnie a nie trzymać się w pobliżu toalety i pamiętać czy jakaś awaryjna torebkę mam w torbie.

Szukałam torecan ale nie ma...

Hej dziewczyny, ja za to nie wiem co to mdłości, jak tak dalej pójdzie z jedzeniem to będę wyglądać jak mała ciężarówka ;)
Jestem w 10 tc i robiłam dzsiaj badania, morfologia, cukier ok, ale w moczu leukocyty i bakterie, wyczytałam, ze możne być to przeziębiony pęcherz, wizytę mam dopiero w czwartek. Przekładać ją na wcześniej. Czy któraś z Was miała podobny problem? pozdrawiam

Agani4
Arytkaa, sok z żurawiny, herbata moze byc tez, imbir. Generalnie duzo pic. Czujesz dyskomfort? Krew w moczu?

Ogólnie nie czuje, żeby coś mi było, czuje się ok, żadnego dyskomfortu, pieczenia itp. Erytrocyty wg wyniku 1 wpw, ale czytałam, ze norma jest do 3.
Herbatkę z żurawiną kupiłam.

stardust.serw
~Bea.ta1
stardust.serw
Miłego tygodnia nowe i stare czarownice .

hej hej :)
co tam z Toba?

No czekam jutro mi to usg robią i w końcu wypuszcza a że usg mam dopiero o 15.50 w domu będę o 20 bo przecież wypis itd ehhh

ale nocke spedzisz juz w swoim lozeczku :)
wynudzonaś pewnie przez to lezenie :)

Dziewczyny też mam problem mdłości z tym że jakieś dziwne jak jestem glodna jest najgorzej mam odruch wymiotny i najbardziej męczy mnie od gardła ściskanie powodujące odruchy nie wiem czy to normalne. To moja pierwsza ciąża i mnie to męczy strasznie bo w pracy nikt jeszcze nie wie... A jest to ok 7 i 5 a ja chudne i tak jestem szczupła już by się to mogło zakończyć :(

http://www.suwaczki.com/tickers/ckai3e3kwlknu3e0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/8unes65g1giu5hc4.png