Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe maluszki 2016

Gość Dżastaa

Rekomendowane odpowiedzi

Nikaa76
No chyba lekarze wiedza co robia przepisujac nam rozne leki. Ale rzeczywiście mają różne opinie.

Coś mnie kłuje w brzuchu. Raz z lewej a raz z prawej strony. Mam nadzieję że to normalne. Też tak macie?

Stardust powodzenia na jutrzejszym usg. O której godz.masz wizytę? Trzymam kciuki!!!

9.45 muszę być zwarta i gotowa w gabinecie ehhh cieszy mnie tylko to ze zobaczę moja dzidzie. Tak to mam poczucie ze mam depreche buuuuu

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgs88tv4jq.png

Stardust, ja o 9:45 zaczynam przerwę w pracy, to będę się łączyć z Tobą:)
Co do acardu, to ja nigdy nie brałam, ale brała znajoma po kilku poronieniach i na acardzie dotrzymała ciążę do końca. On chyba rozrzedza krew, dzięki czemu łatwiej przepływa. Po zabiegach operacyjnych dają też acard albo clexane przeciwzakrzepowo właśnie.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3i09kqgef4enx.png

stardust.serw
Pozostawia wiele do życzenia Ale wygląda lepiej wciąż leżeć bezwzględnie. Natomiast już wiem że w drugim trymestrze laparoskopowo będą usuwać mi ta torbiel z jajnika rośnie w zastraszającym tempie i zaczyna zagrażać ciąży.

mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze, ze Dzidzia w porzadku, no i juz wiesz, ze to nie bedzie zaden gwiazdor skoro fleszy nie lubi :D

Nikaa76
No chyba lekarze wiedza co robia przepisujac nam rozne leki. Ale rzeczywiście mają różne opinie.

Coś mnie kłuje w brzuchu. Raz z lewej a raz z prawej strony. Mam nadzieję że to normalne. Też tak macie?

Stardust powodzenia na jutrzejszym usg. O której godz.masz wizytę? Trzymam kciuki!!!

Nika tez mam klucia w brzuchu - to chyba powieksza sie macica, dodatkowo czasem bola mnie jajniki tak jak przed okresem (czy to dobrze nie wiem) no i cycki MASAKRA!!!!! tez tak macie? czasami nie moge ich dotknac :(

Gość kkarolka87

hej dziewczyny:) u mnie z kalendarza wychodzi termin na poczatek nczerwca ale lekarz jeszcze nie okreslil... mam takie pytanko, bo duzo czytam w necie co wolno, a czego nie i sa rozne info na temat jedzenia sledzi w ciazy... mam ochote!ale z drugiej strony to chyba surowa ryba, wiec ryzyko listeriozy moze byc??jedne pisza ze jedza, inne ze nie, juz sama nie wiem jak to ze sledziemi jest...:(

Gość kkarolka87

i jeszcze mam watpliwosci co pic, bo zwyklej herbaty i kawy nie pije, ze wzgledu na kofeine i ze zmniejszaja wchlanianie kwasu foliowego, a co jest z owocowymi herbatkami? wiele kobietek pisze ze pija tylko owocowe, a prawie wszytskie takie herbatki zawieraja hibiskusa, ktory podobno moze miec wplyw na przekrwienie macicy, co sprzyja poronieniu... to owocowej tez lepiej nie pic??

~Bea.ta
Nikaa76

Nika tez mam klucia w brzuchu - to chyba powieksza sie macica, dodatkowo czasem bola mnie jajniki tak jak przed okresem (czy to dobrze nie wiem) no i cycki MASAKRA!!!!! tez tak macie? czasami nie moge ich dotknac :(

Hej:) mnie tez kluje, zwlaszcza z lewej strony - to chyba jajniki, ale nie wiem czy to normalne.
Ale za to cycki prawie wogole. No chyba ze sie poloze na brzuchu i jakos mocniej przycisne - to tez nie wiem czy normalne:( lekarz kiedy powiedzial ze dobrze jest jak bola.:)

~kkarolka87
i jeszcze mam watpliwosci co pic, bo zwyklej herbaty i kawy nie pije, ze wzgledu na kofeine i ze zmniejszaja wchlanianie kwasu foliowego, a co jest z owocowymi herbatkami? wiele kobietek pisze ze pija tylko owocowe, a prawie wszytskie takie herbatki zawieraja hibiskusa, ktory podobno moze miec wplyw na przekrwienie macicy, co sprzyja poronieniu... to owocowej tez lepiej nie pic??

Hej. Najlepiej pic wode i swieze soki. Ja tez pije zielona herbate, ale max dwie filizanki. Wydaje mi sie ze wszystko szkodzi w nadmiarze, jak wypijesz filizanke lub dwie dziennie to bedzie ok:)

~kkarolka87
hej dziewczyny:) u mnie z kalendarza wychodzi termin na poczatek nczerwca ale lekarz jeszcze nie okreslil... mam takie pytanko, bo duzo czytam w necie co wolno, a czego nie i sa rozne info na temat jedzenia sledzi w ciazy... mam ochote!ale z drugiej strony to chyba surowa ryba, wiec ryzyko listeriozy moze byc??jedne pisza ze jedza, inne ze nie, juz sama nie wiem jak to ze sledziemi jest...:(

Ze masz ochotę na ryby rozumiem Ale śledź jest ryba tłusta która wchłania wszystkie ciężkie pierwiastki pamiętaj że Bałtyk jest zanieczyszczony i to bardzo więc na twoim miejscu odpuscilabym . Zawsze halibuta możesz zjeść albo dorsza atlantyckiego

Kamila85
~kkarolka87

Hej. Najlepiej pic wode i swieze soki. Ja tez pije zielona herbate, ale max dwie filizanki. Wydaje mi sie ze wszystko szkodzi w nadmiarze, jak wypijesz filizanke lub dwie dziennie to bedzie ok:)

W dzisiejszym zatrutym chemia srodowisku wlasciwie nie wiadomo co jesc i pic, wszystko cos tam zlego zawiera :( najwazniejsze dzialaj zgodnie z wlasnym instynktem i rozsadkiem. Co do sledzi - jesli nie jesz ich surowych, tylko przetworzone to mozna bodajze raz na dwa tygodnie. Najlepsze sa ryby slodkowodne np pstrag.

~Bea.ta
stardust.serw
Pozostawia wiele do życzenia Ale wygląda lepiej wciąż leżeć bezwzględnie. Natomiast już wiem że w drugim trymestrze laparoskopowo będą usuwać mi ta torbiel z jajnika rośnie w zastraszającym tempie i zaczyna zagrażać ciąży.

mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze, najwazniejsze, ze Dzidzia w porzadku, no i juz wiesz, ze to nie bedzie zaden gwiazdor skoro fleszy nie lubi :D

Tak się wnerwil że natychmiast miał fhr 174 hehe i lekarz szukał lobuziaka bo się chowal.

stardust.serw
~Bea.ta
stardust.serw

Tak się wnerwil że natychmiast miał fhr 174 hehe i lekarz szukał lobuziaka bo się chowal.

wyznaczyl Ci jakis nowy termin porodu? ktory to teraz tydzien?

Czesc dziewczyny! Pisze bo mnie tez pobopewa brauch tak po prawwj stronie pulsujacy bol a pozniej przestaje...wizyte u gina mam w czwartek...boje sie strasznie. Wy tez macie takie obawy non stop czy wszystko bedzie dobrze? Ja nie moge normalnie funkcjonowac przez to...

~magdalas
Czesc dziewczyny! Pisze bo mnie tez pobopewa brauch tak po prawwj stronie pulsujacy bol a pozniej przestaje...wizyte u gina mam w czwartek...boje sie strasznie. Wy tez macie takie obawy non stop czy wszystko bedzie dobrze? Ja nie moge normalnie funkcjonowac przez to...

nie mozesz normalnie funkcjonowac, bo tak bardzo Cie boli? czy tez dlatego, ze sie boisz?

Stardust ciesze się ze z dzidzią wszystko ok. Oszczędzaj się kochana!

Ja dziś wzięłam nospe, ale dalej mnie trochę boli brzuch. Co jakis czas cos zakluje. Dziś miałam wrażenie że coś mi się rozciąga w brzuchu. Pomyślałam ze to macica. W końcu jest już wielkości grejpfruta :D

Kamila mi w pierwszej ciąży gin.mowila żeby na brzuchu nie leżeć więc teraz też uważam aby się nie kłaść na brzuch. Nie wiem dlaczego takie zalecenia ale się do tego stosuję.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jqv6ew1kq.png
(*) Aniołek 13.01.2015 (8 tc.)

~Bea.ta
stardust.serw
~Bea.ta
stardust.serw

wyznaczyl Ci jakis nowy termin porodu? ktory to teraz tydzien?

Jeszcze nie obczytalam dokładnie tego usg trochę tym jajnikiem i reszta byłam zaabsorbowana potem zobaczę w aucie zostawiłam teczkę zakupy i reszta . Muszę Wam się pochwalić ze coś odkryłam na te zaparcia diabelne

Nikaa76
Stardust ciesze się ze z dzidzią wszystko ok. Oszczędzaj się kochana!

Ja dziś wzięłam nospe, ale dalej mnie trochę boli brzuch. Co jakis czas cos zakluje. Dziś miałam wrażenie że coś mi się rozciąga w brzuchu. Pomyślałam ze to macica. W końcu jest już wielkości grejpfruta :D

Kamila mi w pierwszej ciąży gin.mowila żeby na brzuchu nie leżeć więc teraz też uważam aby się nie kłaść na brzuch. Nie wiem dlaczego takie zalecenia ale się do tego stosuję.

Bierzesz zwykłą nospe czy forte ?

Magdalas tak samo mamy obawy. Ja dziś sie naczytalam ze jak tak mocno boli z prawej strony to może to być Wyrostek.
Można w nerwicę wpaść od tych ciągłych obaw.

Ja dziś powiedzialam o ciąży szefowej. Bardzo się ucieszyła i wyruszyła. Dzis ma urodziny i powiedziała ze to najlepszy prezent i ze będą mnie oszczędzać :D Mam jeszcze 3 prezesow do poinformowania o ciąży, ale jeszcze się wstrzymam :D

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jqv6ew1kq.png
(*) Aniołek 13.01.2015 (8 tc.)