Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Czarna23789

A ja wczoraj wykąpałam godzinę wcześniej bo tak pasowało do karmienia i mam pobudkę równo godzinę wcześniej :-)
Ach i nie wiem jak wy ale jak np wczoraj napisałam ze obudziłam po 4 godzinach to nie znaczy ze on tyle spal tylko ze tyle minelo od poczatku ostatniego karmienia.
A czasem zaśnie po godzinie, czasem po dwóch a zdarza się i tak że między karmieniami nie śpi wcale.
Więc to nie jest tak że mój tyko śpi :-) w nocy tak samo z godzinę schodzi na wszystkie czynności i do porannego karmienia zostają już tylko dwie godz.

Malaga głowa do góry. Może to jednorazowe problemy.

Czarna a ja licze od konca karmienia bo czemu od poczatku skoro jadl o 2 to odstawilam i wstane 4.30 lub 5. A jak sama budzisz to tym bardziej. Od poczatku to liczylam u wczesniaka w szpitalu a e domu odrazu od konca karmienia bo myslalam ze sie zatyram. Mala miala kontrole i bylo ok wiec i teraz tak robie.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

No wiedzialam. Pierwszy raz wstal na drugie nocne karmieni. Teraz doi to moze pospi do 8? Oby. Czarna jak pytalam poloznej w szpitalu to mi tez mowily ze 3 godz od koncapoprzedniego karmienia budzic. Tak jak pisze melly. Zwlaszcza ze moj potrafi i godzine prawie tylko doic. A jeszcze pielucha, ubieranie...

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Takaona, tak Hela ma taki brzuch, zwłaszcza przed kupą ;)

Ewee, co za cudna córa!!!
Co do twojego pytania, to oczywiscie że jeszcze MASZ PRAWO NIE MIEC pokarmu, to fizjologiczne i calkowicie naturalne tak jak to, że Malutka traci na wadze, moż tracić nawet przez kilka dni i nic z tym nie trzeba robić, choć w szpitalu najczesciej odbicie się w gorę od spadku jest gwarantem wyjscia ze szpitala.Robisz dobrze, przystawiaj Małą do piersi niech je ssa, liże zapoznaje temat to też wpłynie na rozwój laktacji, za kilka dni mleko powinno nadejść, pamiętaj żeby dużo pić doo tego.

Hela ma 4 tygodnie i tak jak pisałam śpi ze mną, to też zapewne daje takie wyniki na długość snu.

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Hej dziewczyny.
Widze ze poruszylyscie temat snu naszych maluszków wiec może i ja cos powiem ze względu ze Wiktor jest chyba najstarszy w gronie :D
Pierwsze co to nie dajcie sie zwariować. Każde dzieciątko jest inne, na swoje potrzeby i rozwija sie indywidualnie. Jedno jest urodzone w terminie inne zaś wcześniakiem. To ze jakiejś dziewczynie z forum dziecko przesypia ileś tam godzin to nie znaczy ze nam tez musi. Wiadomo fajnie jest sie wyspać i czytamy z zazdrością ze ona może sobie tyle pospać a my musimy siedzieć po nocach.. No cóż tak jest i nikt tego nie zmieni, nie wolno sie denerwować ze cos jest nie tak to juz jest, każde dziecko na inne zapotrzebowanie. To ze jedno zacznie juz chodzić czy siadać to tez nie znaczy ze mamy nasze maleństwo maltretować chodakiem bo jeszcze tego nie robi..
Uff ale sie rozpisałam .. Jak jakaś ciotka dobra rada :D
A tak ogolnie to u mnie Wiktor wstaje na jedzenie bardzo rożnie dzis np 21 - 0:30 - 4 - 7 i pewnie OK 9:30 wstanie juz na zabawe i poznawanie swiata :) mniej więcej tak to u mnie wyglada czasami zaśnie dopiero ok 23 to wstaje ok 3 i 6, ale na prawdę nie ma reguły.
Ogolnie to wydaje mi sie ze moj synek to mały śpioszek bo po 1-1,5 godzinnej zabawie jest juz marudny i musi sie zdrzemnąć :D a jeżeli jesteśmy na dworze a teraz jest to codziennie bo pogoda piekna to potrafi czasami ciurkiem 3 godziny spac a jak nie to marudzi i nic go nie interesuje żadne zabawki.
On jest urodzony miesiąc wczesniej wiec biorę to tez pod uwagę jak patrzę na jego rozwój czy potrzeby.

Ostatnim rozpakowanym mamom gratuluje!

Dzień dobry :) Ciekawe czy któraś z Was jeszcze śpi, szczerze wątpię ;)
Mi udało się do piątej, oczywiście między polnoca a piąta były 2 karmienia, drugie chyba godzinne...
Jak zwykle po nocy młody obslany po paszki, kiedy on to robi, nie wiem, chyba nad ranem...a wtedy aż się wylewa choć zakładam na noc większe pieluszki. To i tak za malo, jest cały do przebrania.
Nie narzekam, poprzedniej nocy dalam ciała... wyrodna matka.
Mały śpi obok łóżka w koszu (genialny "wynalazek"), na wyciągnięcie ręki a ja nie obudzilam się odrazu gdy glodny glosno płakał...
Trwało to dłuższą chwilę, zanim dotarło do mnie co się dzieje, po chwili przyszła zaniepokojona mama. ..Jaki dół :(

kresa czarnamacie jeszcze? Jaśnieje?
Zostały mi troche ponad 2 kg na plusie a do tego ta linia na brzuchu. Kg nie są większym problemem...ale jak się pozbyć kresy?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Gość Czarna23789

Heltinne h he o jakim spaniu ty mówisz? Mój brzdąc o 4.50 głośno oznajmił jaki to głodny, nie spal do 6.40 a o 7 krzyk bo on chce zainteresowania. Obecnie je :-) ja zęby nieumyte, włosy tragedia, odrobinę twarogu wciągnęłam z nim na rękach.
Cieszę się że u ciebie ok :) co do tego że nie słyszałaś Marcelka to nie martw się też raz zaliczyłam taką wpadkę. To ze zmęczenia.

Keresa czarna - moja nie wygląda jakby chciała zniknąć.trzyma się ostro. Wątpię czy można jej pomoc odejść.. Ja na dodatek mam okropny brązowy pępek w środku. Byl taki siny w ciąży i taki jest nadal. W sam raz na plażę :P

Paulina no bardzo dobrze to napisałaś.

Co do liczenia odstępów miedzy karmieniami to też na początku myślałam że liczy na od końca. Ale wszystkie położne, pediatra i ordynatorka noworodków powiedziały mi że od początku sie liczy i juz się tak przyzwyczaiłam. Mój czasem je 20 min czasem 40. Nie ma reguły

spanie to chyba zalezy od genow, ja jestem srrasznym spiochem i moje dziecko tez. Spi cala noc, budzony jest na sile co 4h na karmienie, ciumka max 9 minut i zasypia. Budzi sie o 6, oczy otwarte do 8 i potem znowu krotka drzemka. Na spcarze spi jak tylko zostanie wlozony do wozka. I jak spacerujemy 4h to tyle spi.

takaona Tymek tez ma wielki brzuch, szczegolnie jak gazy mu sie zatrzymaja. I ma brzuch wiekszy z jednej strony i ostatnio mu peklo kilka naczynek na brzuchu.

Tymon Jan ur 04.04.2016

Heltinne mi dzis mija 8 tyg od porodu a kreda nadal siedzi.. Nie wiem kiedy zejdzie i czy jakoś można temu pomoc..

Ja tez karmienie liczę od początku poprzedniego do poczatku następnego bo nawet jaka logika by w tym była jakbyśmy liczyli od końca. to wtedy trzebaby było liczyć od końca poprzedniego do końca następnego. Tak mi sie wydaje przynajmniej :)

Hahaha spanie :) moj od 4 nie spal. Moze troche ciumkal cyca na spiaco. Usnal pol godz temu a o 10 musze go budzic bo na 11.30 pediatra. Ech.
Kresa u mnie nadal ale to chyba kilka miesiecy moze blednac?
U mnie juz spadly wszystkie 16 kg. Z czego 12 w tydzien po porodzie a reszta przez ta cholerna diete. Nie wiem jak to bedzie dalej z tym karmieniem bo mam juz dosc tych wysypek. Boje sie ze wiecej szkody mu moim pokarmem robie niz pozytku :(

Hmm. Z tymi karmieniami podpytam jak to sie liczy dzis. Mi sie wydawalo ze przerwa miedzy karmieniami tzn ze dziecko moze nie jesc 4 godz. A nie je miedzy koncem ostatniego a poczatkiem nowego.
Ja po ciazy mam gorsze problemy z pamiecia i koncentracja niz w trakcie. Macie tak? Ostatnio stanelam przy kasie i za chiny pinu nie umialam sobie przypomniec. Albo o ktorej jezdzi autobus, co zawsze wiedzialam

Hmm dzis od porodu bylam pierwszy raz na zakupach ja maz i 2 dzieci, koncentracja ? Tak przydalaby sie.
Paulinaale skoro on je caly czas to po co liczyc od poczatku do poczatku. Jak sie naje to dopiero liczysz od konca do poczatku tak jak Ty zjadlas obiad i jesz za 3 h. Hmm nie wiem jak to napisac. A tak w ogole wyszlismy ze szpitala z waga 3300, teraz ma 3850 czyli w 10 dni 550 hmm gdyby byly 4 dni dalej to prawie idealnie. Pytaly czy ciagle wisi na piersi heh nie wlasnie je rano dluzej bo 2 h z przerwami ale reszta dnia co 2,5 h -3h. Dziwne. Mowia ze to dobrze ze zobacxymy nastepnym razem. 250 na tydzien norma. Hmm sama zrobilam oczy bo daje smoczek a on duzo spi.
Heltinne moj syn tez mnie budzi juz slysze go w snie i tak probuje sie ocknac a jak sobie przypomne, ze zaraz mi corke obudzi to odrazu wstaje. Synek nie placze w nocy tylko marudzi jak juz to placz przy zmianie pieluchy.

Dzis pobierali krew eh lzy mialam w oczach, corke wiecej kluli ale ja zawsze bede plakac. I jeszcze powiedzialy ze malo polecialo ze jak sie dowiemy ze nie wyszlo to jeszcze raz. Niby bolalo to ze trzymaja za reke a nie igla w rece.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Wg faktow tak ale ja nie widze zeby byl taki wiekszy a karmie jak karmilam corke i ona normalnie.przybierala, dziwne bo cos.mi tu.nie.pasuje. Zeby kluska sie nie.zrobila. heh. Zobacze nastepne wazenie w czerwcu na szczepieniu.
A w lato powinno.sie.dawac czesciej piers bo goraco i tak mysle czy.jak bedzie tak duzo przybieral to czy.nie bede dawac wody.

tradzik niemowlecy. Drobniutkie krosteczki. Duzo jedna przy drugiej. Taka kaszka. Z
Z.biala kropeczka na czubku. Po zalozeniu czapki lub przemyciu ciepla woda np robia sie bardziej czerwone pod wplywem temperatury.U nas na czole ale moze byc na calym ciele. I moze znikac i nawracac

monthly_2016_05/kwietnioweczki-2016_47447.jpg

Melly w sumie nie wiem jak to działa ale tak wlasnie czytałam zeby sie liczyło ten czas. Ale jak tak patrzę na siebie to zawsze mysle o tym o której był obiad a nie o której skończyłam go jeść :D no ale może ja dziwna jestem :P

Bbbb ja niczym nie leczyłam a synus miał na całej twarzy. Zniknął samoistnie.

Gość Czarna23789

Bbbb w zasadzie niczym sie nie leczy. Mój ma głównie na policzkach i brodzie. Raz dziennie lekko przecieram octaniseptem. Są wtedy trochę mniej czerwone. Jedne znikają nowe sie pojawiają . I tak juz trzeci tydzien. Spokojnie, nasze maluszki wyrosna z tego.