Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Ensuenogratulacje!!!!!!!!

Tja....a ja wracam do domu po nocy na porodowce :/ Trochę nieregularne ale bardzo bolesne skurcze,70-100 na KTG, nawet ponad 2 minuty, nadal cholerne 3 cm, wg położnej niewiele brakuje...ale czasem 1 cm to daleka droga.

Faen,dlaczego nie potrafię tak po prostu urodzić tego małego uparciucha?

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne a moze Marcel tak jak moj cos uparcie bedzie, tylko ze moja gin mowila ze pwpowina krotka dlatego odgylil glowe i mimo rozwarcia slyszalam ze szyja dluga mimo skurczow na porodowce.

Ja sie ciesze ze mam Synka bo te Maluszki takie slodkie, corka tez w domu a ja mowie Wam ze dziwna ale juz zapominam ze bylo mi niewygodnie i ciezko w ciazy, patrze na brzuch i juz nigdy kopniaczka ani czkawki to smutno, na porodowce tez mezowi ze juz 3 nie bedzie ze boje sie komplikacji, ale jak ja tak zapominam to kto wie co za kilka lat, ale nie chce zeby samo sie wychowywalo. Ale tylko byle przezyc porod;D

Zaraz karmienie takze ide sie ogarnac.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Ojj heltinne biedactwo :* odpoczywaj sobie bo na pewno jestes padnieta. Ale te nasze dzidziusie i ciąże przewrotne. I nie daj sobie wmowic ze to Ty nie potrafisz. Dobrze wiesz ze jest inaczej i nie masz na to wpływu

A czy macie ustalony jakis plan dzialania z poloznymi na przeterminowanie sie? Nie wiem czy w No wywołują porody itd?

Ensueno gratulacje!!!

malaga a jak u Ciebie samopoczucie?

Melly daj sobie czas. .. moze jeszcze zmieńcie zdanie odnosnie trzecirgo dzieciaczka... nawet jesli mialoby by troche mlodsze. Takie dzieci podobno daja b. Duzo radosci poniewaz inaczej patrzy sie na macierzyństwo i wychowanie. heltinne pewnie niedługo nam opowie :)

Poniewaz dzisiaj termin i cisza... z tej okazji odwiedzam szpitala na kontrolne ktg ;--) Ciekawe czy rozwarcie sie zrobilo wieksze.

♡ Anielka♡ 04.05.2016

U mnie już po spaniu, będę udawać ze 2 godziny to dużo. Dostalam tabletki przeciwbólowe, ale nie miałam odwagi wziąć, nie chce nic przypadkowo wyhamować. Trudno kiedyś odespie

Życzę każdej rodzącej opieki ze strony takich położnych z jakimi ja miałam do czynienia w nocy i tydz.temu.
Przykład tej,która opiekowała się mną w nocy: przez cały ten czas uśmiechnięta, otwarta i mila, przeprosiła mnie przed badaniem z góry,jeśli będzie to dla mnie nieprzyjemne,chyba z 5 razy proponowała nam obojgu coś do picia,pukala przed wejściem do gabinetu, rozmawiała z brzuszkiem, głaskala mnie podczas bardzo bolesnego skurczu mówiąc ze bardzo dzielnie to znoszę, wykazywała bardzo dużo zrozumienia i empatii, na pożegnanie powiedziala ze chciałaby być wróżka i sprawić abym wkrotce urodziła swoje malenstwo i byłoby jej miło gdyby stało się to na jej dyzurze tak by mogła powitać małego uparciuszka na świecie.

Nie było w tym sztuczności czy gry,wyczuwam takie akcje.
Ogromna szkoda,że nie wszystkie położne są z powołania...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Ewee chyba dziś nie odpoczne, za chwilę zacznę trening na schodach ;) Padnięta jestem, po paru godzinach skurczy która scianaja z nóg (serio musze usiąść w trakcie) czuje się jakbym przeorala pole.
Plan jest taki ze tydz.po terminie ( tzn.w piatek) mam się zgłosić do szpitala. Wtedy lekarz decyduje czy czekac czy wywolywac w zaleznosci od stanu lozyska itd.Wg położnej to mało realne abym dotrwala, ale z moim lobuzem...kto wie...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Eweea jakie masz rozwarcie?

Melly za parę lat wszystko jest możliwe, ja też już nie miałam w planie 3 dziecka...
malaga co Ty wymyślasz, ze sie źle zajmujesz dzieckiem? Co niby robisz nie tak wkładając w to 100 % serca i zaangazowania?
Pomyśl sama czy rzeczywiście mogłabyś zrobić coś lepiej...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Heltinne tak bardzo serdecznie współczuję... bardzo mocno przytulam! I duzo sil Ci życzę! No co za mały uparciuszek!

U mnie wczoraj wieczorem tez pojawiły sie skurcze i tanczylam duzo machalam tymi biodrami, na wkladce pojawilo sie cos jakby resztka czopa jeszcze, wiec pomyslalam ze szyjka dalej ruszyla, to dalej tanczylam, maltretowalam sutki i poszlam pod prsznic cieply i po wszystko sie wyciszylo : ( po 1 poszlam spać, nie mając ani sil ani ochoty na kolejna dawke prostaglandyn, czesto wstawlam do wc a teraz wszystko mocno mnie boli.. i ogolnie czuje sie do d....
Wiec tym bardziej Heltinne mocno prxytulam bo zdaje sobie ze Ty o niebo bardziej cierpisz i jestes bardziej zmeczona i masz prawo byc sfrustrowana. Tylko ze to nie nasza wina.. i tyle.

Malaga jestes caly czas przy dziecku i robisz wszystko dla niego,proste ze sie uczysz oboje soe poznajecie! Jestes wspaniala mamą! Ale mozesz zrobic dla dziecks cos wiecej! Zadbaj o swoj nastrój, z pomoca moze meza moze kogos inego, zrob cos dla siebie, dluga relaksujaca kąpiel, samotny spacer, zebys mogla odpoczac i zlapac dystans lekki, szczesliwa mama to szczesliwe dziecko! Dziecko czuje Cie i Twoje emocje i kest ich odbiciem. Wszystko co robisz dla siebie robisz dla dziecka!

Heltinne no bosko by bylo gdyby u mnie ptys zadzialal jak na Miile :) ale nie mam az takich zludzen..
Co do przebicia tego pecherza plodowego to czytalam na stronie rodzic po ludzku ze to nie jest wcale takie glupie, i tez sie zastanawialam czy w Pl dali by Ci sie tyle meczyc... z jednej strony fajnie ze czekaja na akcje daja Wam czas ale z drugiej strony chyba wolalabym miec to juz za soba..

Eh dziewczynki nie wiem co Wam napisac, biedne. Ciezko Wam wiem ale pozniej taka nagroda, Heltinne Ty wiesz najlepiej. Wlasnie moze za duzo przyspieszacie bo ja tanczylam z corka bo zabawa a seks dla przyjemnosci przed pologiem. Dluga gra wstepna moze w tym cos bylo ze wszystko uwrazliwione. Nie bez przyczyny przy pierwszym porodzie mialam wykrecac sutki heh.
Ja dzis juz moge do domu ale czekam na dziecko, moze jutro bo usg go czeka ale dzis juz zolty sie robi.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

divana odnosnie zaparć- na mnie dziala inka i kiwi. Teraz juz jest ok ale jak bralam zelazo to czesto mnie to spotykalo :/

heltinne we wtorek rozwarcie bylo na palec... ale mam wrazenie ze samo sie zrobilo bo nie mialam jakis boli czy skurczow. Teraz brzuch codziennie sie napina i czasami pobolewa wiec mam nadzieje ze szyjka tez sie troche ruszyla.

Ataa ptysie... takkk... moga zadzialac :D u mnie ciasto rabarbarowe bedzie grane :D

Wlasnie wróciłam z krotkiego spacerku bo dzisiaj maratonczycy biegna u nas pod oknem i poszlismy im pokibicowac. Ciekawe kiedy my wystartujemy z naszym maratonem ;)

♡ Anielka♡ 04.05.2016

Annaoby nie w drodze do szpitala ;)

Ataa u mnie to już konieczność, akcja nie ustala i zaczynam mieć nadzieję, że coś z tego wyniknie...Od blisko 2h skurcze co 12-15 min.Jak zejdzie do 5min mamy natychmiast jechać
Melly trzymam kciuki za Wasze jutrzejsze wyjście,może 1 dzień naświetlania wystarczy

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆