Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Heltinne dobrze zdezynfekuj ranę i jsk spuchła to jakiś lodowy okład przyniesie ulgę.Tulę mocno :* I pamiętaj nie ma żadnej czarnej chmury nad tobą, nie myśl nawet tak, pamiętaj że sami kreujemy to wszystko .Więc żadnych chmur deszczowych tylko jasne błękitne obłoczki ❤️
Laleczek juz chyba nie wyrwę bo natychmiast zostały wciągnięte w wir zabawy ;)

Secondry z rodzicami zawsze raźniej i żadnej karetki nie trzeba będzie wzywać, tego się trzymamy, ok? :*

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Dziewczyny uważajcie na siebie! !!

AGI77 u mnie miała być Kaja. .. a teraz w międzyczasie spodobało mi się Irenka (poznałam jedna taka przeslodka)... ale twoje imiona piękne:)

dobra teraz przyznawać się która zaczęła pakować torby/ e do szpitala bo ja miał plan zmieścić się w jedną walizkę dla siebie i dziecka ale to chyba nie możliwe , chyba że z czymś przesadziłam ale jeszcze nie włożyłem ani kosmetyków dla siebie, kapci i klatek pd prysznic , szlafrok a, jednej koszuli ze nie wspomnę o kubku sztućce i papierze toaletowy i zapelnilam właściwie całą, dla dziecka tez jeszcze nie wszystko i jest pełna. . Czy takie walizki to standard czy ja jestem jakaś dziwna...?

Hmm a na wt do ś pakowania 3 na aktualny pobyt w szpitalu... w domu robi się obóz dla uchodźców ..

Gość heltinnee

Nat tak,ja wiem..samospelniajace sie proproctwo itd.
Jakos niestety nie mam na to wplywu,jak na pogode...Wypatruje tych jasnych blekitnych obloczkow, ale moje chmurzysko je zaslania.

Mam nadzieje, ze do jutra przejdzie z ta noga,gwozdz byl cienki., taki jak sie wbija pistoletem pneumatycznym. No i stapnelam zewnetrzna strona stopy, nie zahaczylam o kosc czy cos takiego. Och,a ile gwiazdek ujrzalam...Kosmos!

Heltinne bidulo!! noga ma nakaz odpoczynku od kwietnióweczek :* dbaj o siebie i uważaj kochana :)
Ah widzisz jak to jest z tymi cenami jak człowiek sam sobie zrobić nie umie, zaraz zobaczę te gwiazdki o których mówiłaś z decoupage :))

Secondtry dobry pomysł z wyjazdem do rodziców, tak jak mówią dziewczyny, na pewno wszystko będzie dobrze i nie trzeba będzie żadnych karetek :*

Majtynka ja mam plan spakować się w sztywną walizkę taką jak na bagaż podręczny - ona mieści może 8 kg, może nie.. małego w drugą, nie wiem czy to realne, bo rzeczy do szpitala mam prawie cały karton Oo, dziś chciałam zacząć, ale jutro to zrobię. Koszule trzeba wyprać w płynie dla dzieci?
U nas też graciarnia, wyniesione pół sypialni na korytarz do malowania, w salonie wspomniany przez Ciebie obóz, masakra!

Agi77 ja kocham nietuzinkowe acz jeszcze normalne imiona :) te o których mówisz cudne, my się rodziną nie przejmujemy, choć moja babcia co rozmowa pyta czy na pewno zostaje ten Jeremi, teściowa zrobiła listę swoich propozycji, więc kosmos co tu się działo i jak nasza decyzja była 'w delikatny sposób' negowana :S zawsze możecie postanowić i nie mówić do dnia porodu jakie to imię skoro i tak chcieliście niespodziankę :) ja trzymam mocno kciuki za któreś z tych co podałaś. Swoją drogą strasznie gratuluję córeczki, gdybyś wiedziała jakiś czas temu jak bardzo mi zależało, by nasz mały był małą, ohh morze wylanych łez i stwierdzeń, że ja chciałam córeczkę a nie dziecko (wariactwo, a jednak).

Unatu ja mam koty! ale raczej chodzą tam gdzie my jesteśmy aktualnie, liczę na to, że łóżeczko zostawią w spokoju :) mobil wieszam na początku nad przewijak.

No i stwierdziliśmy z mężem że jak już mała będzie z nami to zdradzimy jej imię ;-) Nadia jeszcze mi się podobala mojemu najbardziej ale bratowka urodzila w styczniu i przy wyjściu ze szpitala zmienili imię i dali Nadia. Mąż kazał mi już się nie chwalić jakie imiona mi się podobaja.
A te poduszki gwiazdy super muszę wyszukac na allegro.

Agi77 zarzekałam się, że kolejnej ciąży nie dam rady i że nie ma mowy nawet, ale teraz tak bym chciała spróbować.. oby i moje modlitwy pomogły :P zobaczymy jaki to dzidziuś będzie, na ile trudny/absorbujący i jak sobie poradzimy, jeśli spokojny i odnajdziemy się w sytuacji, to chciałabym by różnica wieku była 2 latka.
Jeśli córeczka rzeczywiście taka wypragniona to tym bardziej bym się nie przejmowała opinią rodziny względem imienia, a dała wymarzone :)
Ja znam z kolei jedną Sarę, to tak oryginalna, tak piękna dziewczynka...

Helltine trzymaj sie tam!
Co do torby to mam prawie spakowNa. Najpierw probowalam do takiej do noszenia sportowej. Porazka. Przepakowalam do malej na kolkach. Ale w polowie drogi jednak stwierdzilam ze nie ma sensu i przepakowalam do sredniej na kolkach :) a potem wyjelam rzeczy malego do tej podrecznej sportowej. Jeszcze pakowania nie skonczylam wiec nie wiem czy ostatecznie nie przepakuje sie po raz kolejny do duzej na kolkach. Tylko czy ja przejde z nia przez drzwi szpitala?? Takze miila powodzenia

Bartuś 14.04.2016 r. :-*

http://www.suwaczki.com/tickers/zem36iye9v5ivesn.png

Dziewczyny, a co Wy do tych toreb pakujecie ?? Ja zamierzam się spakowac do podręcznej torby na siłownię, zabieram ze sobą: 3 koszule, szlafrok, kosmetyczkę + suszarkę, klapki pod prysznic, majtki jednorazowe, woda do picia. Chusteczki nawilżone + krem do pielęgnacji pupy. Dokumenty, badania. Ubranka na wyjście zostawiam w domu, tata przywiezie jak będziemy wychodzic.
Majtynka, a po co Ci kubek i sztucce ??

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjg1g1k9nhx.png

Malaga poważnie? hehe :) ah my baby! ale ja tam jestem zdania, że lepiej mieć więcej niż mniej :)

Agi77 słyszałam o tej nowenie już wiele dobrego, ponoć rzeczywiście działa :)

Anna205 kubek i sztućce w państwówce chyba niezbędne, ja od znajomych słyszałam, że nawet wody nie dadzą ot tak, więc warto ze sobą mieć, być może szpital szpitalowi nierówny, ale ja też bym wzięła, gdybym rodziła w którymś z wrocławskich nfz'etówek.

Siłą rzeczy musze dać nodze odpocząć,przez to moje lipne lewe biodro cały ciężar ciała przekładałam na prawą strone. A teraz nie da rady. No nic, stało się. Miałam kiedyś szczepienie przeciw tężcowi, na ile lat to wystarcza? Chyba nie muszę nic takiego teraz?

Miila jak będziesz szukała gwiazdek to sprawdź w przedmiotach do ozdabiania.

A z ostatniej chwili,spójrzcie co wylicytowalam :)
Niebieski, gwiazdki i...psie kostki :)
Pasuje idealnie

monthly_2016_02/kwietnioweczki-2016_43629.jpg

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Nie wiem jak jest w innych szpitalach ale u nas w powiatowym trzeba mieć swoje... taki psikus. .. sporo tego do pakowania dla dziecka kosmetyki : chusteczki jednorazowe, płyn do kąpieli krem na oparzenia szczotka kremie do posmakowala buzi przed wyjściem woda morska do nosa aspirator; poza tym pieluchy jednorazowe , muslinowych i flanelowe, rożek, kocyk , ręcznik, podkładu do przewijania i ciuszki + ciuszki do wyjscia. Jeszcze nie wiem gdzie będę rodzic wiec musze mieć wszystko. .. dla siebie: podkłady, majtki jednorazowe, podkłady na łóżko, kosmetyki, koszule, szkafrok, klapki, laktator, staniki, skarpetki, wkładki laktacyjne, reczniki.. to i tak takie podstawy. .. a zastanawia mnie jedno. .. czy teraz są potrzebne jakieś książeczki ubezpieczenia czy coś bo chyba wszędzie jest już eWuś i wystarczy dowód czy się mylę?

Pytałam ostatnio siostrę kiedy pakowała torbę. Odpowiedziała, że po tym jak odeszły jej wody....

Ja tak właściwie nic brać do szpitala nie muszę prócz kosmetyków dla siebie i kapci.
Ale wezmę parę drobiazgów, wiadomo...Mysle.ze ok.2 tyg przed terminem będę się ostatecznie pakować,bo chyba dopiero wtedy dotrą do mnie rzeczy,które chciałabym zabrać.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Majtynka po co Ci aspirator i woda morska? Chcesz urodzić przeziębioną dzidzię? ;)
Płyn do kąpieli w szpitalu przewaznie mają.
U nas pierwsze doby po porodzie się nie kąpie tak na marginesie...
Laktator szpital tez zapewnia raczej.
Ja osobiście korzystałam bo miałam za dużo pokarmu, mala nie dawala rady.Ściągalam po 2 butelki w szpitalu...masakra.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Dziewczyny weźcie koniecznie ze sobą jakieś batony energetyczne, suszone owoce , naszykujcie w domu kanapki itp.Zdarzyć się może, że urodzicie poźno i nic do jedzenia nie będzie.Jak tak miałam zjechałam na salę z dzieckiem po 22 nic do żarcia, głód niemożebny .Dobrze , że Mac całonocny byl w tym miescie to małżon kupił jakiś syf do jedzenia.Choć muszę przyznać, że wtedy smakowało mi to jak z knajpy z trzema geiazdkami Michelin ;)

Helenka❤️Ziemowit❤️Jagódka❤️

Heltinne mistrz okazji allegro :D ja siedzę na pintereście i znów wzdycham do inspiracji pokoiku, jaka szkoda, że nie mogę zrobić od razu całego :(

Majtynka no trochę tego jest... ja najpierw zacznę od siebie, a małego będę pakować jakoś póżniej, w razie co to tata będzie mógł nam przywieźć to czego zapomnimy :)

Heltinne współczuję tej poranionej stopy.. z tezcem to kojarzy mi sie ze wazna jest kilka lat ale ile? Nie wiem... badz dobrej myśli i wroc troszke na ziemię :) tzn uwazaj na siebie. Slodkie te rzeczy ktore upolowalas.
Secondtry swietny z ruch z rodzicami, wierze ze nic przez ten czas nie bedzie sie dzialo ale Ty na pewno bedziesz spikojniejsza :)

Padam ze zmeczenia..

Z ttorba faktycznie duzo trzeba zabrac.. ja jeszcze o tym nie mysle ale pewnie noga bede upychac..

Miila ja swoje koszule i staniki na pewne bede prala w tym plynie dla dzieci. I do mycia tez chyba wezme na piczatku ten zel dla dziecka.

Agi77 imie ma soeWam podobac, Wy macie dobrze sie z nim czuc inic nikomu do tego. To Wasze dziecko i jesli komus macie sie tlumaczyc z wyboru to tylko temu dziecku jak bedzie duże. Znam przypadki osob ktor nazwaly tak jak rodzina naciskala pozniej do dziecka mowili po swojemu ito dziecko bedac juz duze zmienialo sobie imie w papierach.

Heltinne u mnie na stronie szpitala jest ze nalezy wziac ze soba urzadzenie do odciagania pokarmu a w nawiasie dodane ze mozna zakupic na oddziale.. takze w Polsce wszystko jest mozliwe..

Co do jedzenia to faktycznie kolezanki uprzedzaly ze jedzenie i picie jest konieczne bo po porodzie roznie mozna trafic z pora a glod dopada ogromny..

Nat dzieki za inspiracje z allegro co do poduszek gwiazdek. Ja momentami czuje ze ta ciaxa odebrala mi zdolnosc myślenia.. normalnie żal mi az momentami siebie...

Mąż kupil dziecku dwie maskotki, i chwilami bawi sie nimi - jest przy tym przeuroczy :D