Skocz do zawartości
Forum

Kwietnióweczki 2016

Gość Agataaaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

majtynka macica sobie cwiczy... O ile bol przy takim napieciu nie utrzymuje czy powtarza rytmicznie to chyba nie ma czym sie niepokoic.
A jesli chodzi o bol spojenia lonowego, nie wiem, co jest norma a co juz problemem. Moze dojsc do rozejscia spojenia.
Mi sie "rozlazi"niemal wszystko, mam z tego powodu rehabilitacje i zdaje sie bede musiala uzywac kuli, oby nie.
Staraj sie nie przeciazac dlugim chodzeniem czy staniem. no i najlepiej pogadaj o tym z lekarzem przy najblizszej okazji.

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆25.04.2016 godz.7:27☆
☆52cm, 3620g☆

Marta gratulacje z pomyślnych wiesci!
Heltinne wydaje mi sie ze sporo tych ubranek, ale jako doświadczona mama powinas wiedziec lepiej :-) z drugiej strony chyba fajnie miec wiecej i mic wybierać, ja bym bynajmniej wolała. A roz? Ja sxukam niebieskich zielonych, zolci pomaranczy i czerwieni. Byle nie w kwiatuszki, co by neutralnie bylo. To byloby tyle na temat różu..

@Malaga sprawdziłam ile to jest i jestem przerażona :D doszło do mnie właśnie, że już połowa, jak druga zleci tak samo szybko, to nie wiem czy ja się psychicznie ogarnę do tego czasu, a z drugiej strony... męki się skończą :)

Zazdroszczę Wam strasznie dziewczyny, że w większości znacie już płeć. Ten mój lekarz nie jest wnikliwy i usg zawsze trwa minute, przyłoży sondę, zmierzy, dwie szybkie foty i tyle. Teraz w czwartek mu nie odpuszczę, niech chociaż spróbuje powiedzieć na co mu ten nasz dzidziuś wygląda.

Z ubrankami to niby trzeba z umiarem ale tak na dobę to czasem i 3-4 razy trzeba przebrać bo takie maleństwo często ulewa a czasem kupka wyjdzie z pieluszki. Mój syn dopóki nie usiadł to miał sliniak bo tak ulewal.
Z uwagi na to ze pranko dla maluszka trzeba nastawiać osobno a pralka tez powinna być odpowiednio obciążona żeby bęben nie poszedł to optymalnie minimum 10-15 sztuk bodziakow i śpiochów trzeba mieć żeby co 3-4 dni prac. Mi pediatra powiedział żeby prasować pajace tylko przez miesiąc a potem wyciągać w ręku. ....
Wspaniały pomysł! ;)

GABRYSIA ur. 18.03.2016r. CC o godz. 13.30.waga 3030g 50 cm.

Spojenie łonowe boli dokładnie na środku z przodu tam gdzie włosy łonowe czasem się wygala w pasek;) mnie rwało ok 17tc i zapytałam gina czy to coś niepokojącego i podobno to normalny objaw rozciągania na tym etapie ciazy.teraz juz mi przeszło ale najgorzej było przy gwałtownym wstawania po dłuższym siedzeniu.

Ataa nawet nie zdawalam sobie sprawy z tego, ze az tyle zgromadzilam. Kiedys nie mialam nawet cwierci z tego co teraz.
Kupilam pake 0-1dla chlopca, reszte pojedynczo,ale raczj spioszki czy polspioszki.
U mnie to przede wszystkim biele, beze, blekity, zwierzaczki, kropeczki,paseczki,zabawne napisy.
Nie moge sie doczekac przygotowan. Prania,prasowania i ukladania w szafeczce....

Motylko super brzuszek :)

Miila pod koniec przewanie sie dluzy,kazda chce zeby bylo juz po wszystkim i odlicza dni...

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

też chodzę do PF, moja koleżanka rodziła tam miesiąc temu i mówiła że wszystko było ok, miły personel no i atmosfera.. martwi mnie tylko to, że słyszałam, że jeżeli są jakieś komplikacje przy porodzie, to nie zawsze mają tam odpowiedni sprzęt i zdarza się, że w przewożą taką ciężarną na górkę, do 2.. trochę mnie to przeraża, nie wiem na ile w tym prawdy, bo słyszałam to od znajomych które "o tym słyszały.."

Pamietajcie niewazne jaki personel przynajmniej ja mam gdzies czy jakas polozna jest mila czy nie, wazne czy jest zaplecze neonatologiczne. Nawet jesli teraz sa zdrowe dzieci to po porodzie moze cos wyjsc a wtedy dziecko jest blisko.
Ja rodzilam bez znieczulenia od 8 do 15 skurcze dalm radę wiec tym razem tez dam.
Co do ciuszkow pamietajcie ze zaraz maj czerwiec i lato wiec ja bym pozniej na biezaco ale na dlugi bym tez wiecej wolala bo wtedy nie trzeba dwoch warstw tylko same body na dlugi chyba ze cieplo to krotki. Co do prania nazbiera sie bo uleje to przescieradlo pieluchy bo podkladasz do karmienia kocyki beciki czapeczki zawsze sie uzbiera;))
Ja tez nie znam plci;) czytam ze ktoras chlopca ktoras dziewczynke heh fajnie ja bymchciala wiedziec chociaz ja poza forum nie mam kiedy myslec o 2 dziecku raz myslalam czy kopie i probowalam sie wsluchac podotykac brzucha to zaraz corka mnie obskoczyla i tak ciagle hehe takze ja wolalabym juz urodzic i cieszyc dwójka.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

cześć dziewczyny :-)
od wczoraj nadrabiałam zaległości na forum. Naskrobałyście tyle, że ciężko było :-)
Gratuluję udanych badań połówkowych! Ja mam dopiero 23.11.
Dziś idę do gin. ponieważ moje wyniki nie są najlepsze. Dostałam trochę stracha ponieważ pierwszy raz zadzwonił do mnie lekarz z lux medu, że trzeba udać się na konsultację.
I tak o to. Mam podwyższone leukocyty, do tego anemia i tarczyca! Nigdy nie miałam problemów z tarczycą, a tutaj nagle za wysokie TSH.
Życzę miłego dnia bez żadnych bólów za to z kopniaczkami od bąbelków :-)
nasz 15.11 w końcu kopnął tak, że nawet tatuś poczuł :-)

http://www.suwaczek.pl/cache/ebe45947a3.png

A u mnie dramat! Wczoraj wieczorem mialam wizyte, z 3cm szyjki zostalo mi tylko 2 cm.... Pewnie czeka mnie pesar i lezenie do konca ciazy...

Dzis od rana wymiotuje bez przerwy, taki mam stres.

Jestem zalamana, mam dosyc i nienawidze byc w ciazy, nie dosc ze fatalnie sie czulam tyle czasu to jeszcze teraz najblizsze 20 tygodni spedze w strachu i stresie, bo mam zagrozenie przedwczesnym porodem. To takie niesprawiedliwe, po co ja to wszystko zaczynalam...

Dramat!

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Secondtry oj wspolczuje Ci bardzo bo ten problem jest mi bliski, ja przed kazda wizyta sie modle zeby szyjka\sie\nie\skrocila ale juz od nastepnej wizyty ide z kasa bo jak cos to od reki mam pessar. Maz przypomnial\ze na polowkowych w 21 tyg juz mialam skrocona wiec teraz licze dni. Nie denerwuj sie bo wiesz ze stres to pogarsza. Wazne ze w domu a nie w szpitalu lezysz. Szpital jest dobry dla bezdzietnych.
Nie zaluj ciąży, w kwietniu bedziesz szczesliwa ze zdecydowalas sie na\to\dziecko. Teraz musisz byc spokojnoejsza bo kazdy tydzień jest wazny. Na pocieszenie Co powiem ze od 20 tyg do 35 przetrzymalam i dziecko ur miesiac wczesniej a nic jej nie\jest tylko na poczatku inkubator i po tygodniu w domu. Bedzie dobrze;))))

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

secondtry współczuję ale z Ciebie twarda babka i dasz rade! Jesteś wściekła bo masz powtórkę z pierwszej ciąży ale to było do przewidzenia bo mnie też się pytała gin czy mi się w pierwszej ciąży skracala szyjka wcześniej bo to się przy kolejnej powtarza zazwyczaj. Mi się zaczęła skracać od 30tc a w 35 tc miałam już rozwarcie na opuszek palca a akcji żadnej. I cc mi zrobili w 38tc ze wzgkedu na NT a nie rozwarcie.Wcześniej też miałaś passer? A może i krążek i szew? Nie wiem od czego to zależy ale mojego męża siostra z krążkiem mogła swobodnie się poruszać, nie musiała leżeć i urodziła w terminie.
Idzie zima wiec ciepły kocyk, herbatka owocowa i do wiosny dotrwasz.dużo gorzej miałaś z synkiem bo przelezala cała piękną wiosnę.

Dziewczyny ból nie przeszedł To nie spojenie łonowe Bardziej jak jajnik Prawa strona, nisko przy kości miednicy Może to te więzadła ale kur... 12 godz to mam dość Pomogła mi nospa o 2 w nocy bo do tej godziny byłam na.siku chyba 6 razy a chodzenie bolało Teraz też boli ale przynajmniej mogę się wyprostować Czekam na mojego rzyga porannego i już się boję bo przeważnie targa mną bardzo secondtry nie stresuj się bo to rzyganie źle na ciebie działa psychicznie Jeśli nie będziesz wymiotować to dasz przecież rade I dziewczyny mają rację lepiej ze w domu niż w szpitalu

@Secondtry głowa do góry, choć pewnie łatwo mi mówić. Staraj się nie denerwować, bo sama wiesz, że stres pogarsza nasz stan i dodatkowo potęguje cholerne wymioty. Będzie wszystko dobrze, pocieszające jest to, że już prawie połowa, założą szew czy co tam mają i urodzisz terminowo :) zleci, zobaczysz. A póki co rada od koleżanek z forum - wypoczywaj i nic nie dzwigaj (to ważne). Ściskam :*

@Ansta - dobrze, że zadzwonili, pewnie zalecą branie jakiś suplementów dodatkowo, nie martw się na zapas :) :*

Secondtry,Ansta,Agabalbina trzymajcie sie Super Girls!

Jestescie mega dzielne i ze wszystkim dacie rade :) Jestescie juz polmetku,teraz to juz z gorki!
Secondtry uwierz,ze ta kruszynka wynagrodzi Twoje poswiecenie,dla niej naprawde warto!
Ansta w ciazy organizm szaleje, ale to napewno da sie opanowac.
agabalbina moze skontaktuj sie ze swoim lekarzem,chociazby dla swietego spokoju. To troche za dlugo trwalo,tak mi sie wydaje przynajmniej

☆☆☆Marcelek ☆☆☆
☆52cm, 3620g☆

Wszystko bylo do przewidzenia, wiem... ale mialam jeszcze taka nadzieję, ze zasluzylam na troche spokoju.
Narazie jestem totalnie zalamana, placze tylko i rzygam.
Nie moge tego znieść, nie chce takiego stresu,nie dam sobie rady kolejny raz. Rozsypuje sie na kawałki...
Teraz kiedy dzidzia sie rusza, kiedy ciut mi lepiej i troche stanelam na nogi, jest ryzyko, że to wszystko strace. Boze dobrze, ze mam juz jedno dziecko.

Zuzienko witaj na swiecie! 53 cm 2800gr godz.8.25 24.03.2016!

Flawia mi z kolei kazdy lekarz gadal ze nie musi byc tak samo w drugiej ciazy ze moge przenosic. A pessar to trzeba lezec ale na pewno sie oszczedzac ale na pewno kolo soebie podstawowe rzeczy bez strachu a w szpitalu gadali ze szwy to z nogami do gory cala ciaza i robia kolo Ciebie. Szew jest gorszy. Mi z kolei w 35 przy rozwarciu 4 cm wywolali bo\przez rozwarcie mogly sie dostac bakterie grozne dla dziecka tym bardziej ze przed szpitalem i w bralam globulki bo ciagle cos w moczu. Teraz narqzie nic.
Widzicie taka sprawiedliwosc sa takie co z reguly usuwaja ciaze lub rodza od niechcenia a te co pragna cierpia martwia sie, ale coz winne sa te wszystkie dzieci. Dobrzr ze zyjemy w tych czasach a nie w ciemnogrodzie i sa jakies metody na to wszystko

Secondtry przestan moec czarne mysli, jeszcze nie\rodzisz. Wazny jest kazdy dzien tydzien. Od 22 tyg jest granica bezpieczenstwa a od 24 czy 26 sa przypadki ze dzieci sa zdrowe wiec nie boj sie a im dalej tym lepiej. Scisnij nogi i kladz sie do lozka nie zalamuj sie bo stres to tez przyczyna skracania szyjki.
Najgorrsze w tym wszystkim jest to ze nie czuc skracania dopiero pod konoec czuc jak glowka napiera. Dzidzia daje Ci znac o sobie wiec walcz.

heltinne poczytalan artykuł od ciebie O tych mięśniach to chyba był autora konik bo musiałam się z Google konsultowac Szfagierka mnie tak jakby pocieszyla mówiąc że to się zdarza i jeśli będę miała nawroty to czeka mnie kurs u fizjoterapeuty ja to rozmasowywac Ostatecznie jak nie przejdzie to mąż ma dzisiaj wolne i będzie krążył ze mną po lekarzach