Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny. Gratuluję bycia żoną. Brzuszki też bardzo ładne.

Kurde Renia jestem zachwycona tą koszulą bo faktycznie większość z jakimiś misiami jest. Chyba też sobie zakupie. A brałas może rozmiar S? Z opisu wydaje się nie być mała w tym rozmiarze, ale czy w 9 miesiącu się w nią zmieszcze ;)

Lilijka ja nim zaszlam w ciążę też nie byłam świadoma istnienia majtek poporodowych :) Jak zaczęłam się interesować, to wyczytałam że są na liście rzeczy do szpitala.

Mnie dziś w nocy trochę kluło ale jakby tak w pochwie. Zdarzało się Wam?

Właśnie zjadłam suszone daktyle. Smakowały prawie jak krówki, takie słodkie. A po nich mnie dziecię pokopało :)

Aha ja na plecach z wyprostowanymi nogami też już nie leżę. Ciągnie brzuch i gin wspominał żeby unikać.

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s2n0accustsf9.png

Dzien dobry
Myslalam ze wszyscy pampersy uzywaja. Ciekawy pomysl z tymi pieluchami z wkladami ale nie znam nikogo kto stosuje wiec chyba mi latwiej zaopatrzyc sie w pampersy.
Moje przeziebienie w ogole nie przechodzi. Wkurza mnie to juz. Jak ja nie cierpie byc chora i uziemiona :P
Mnie chyba przez to przeziebienie nic juz nie boli;-) moze cialo sie rozruszalo przez kichanie co 5 sekund. Bo nawet po schodach moge wbiec, jak nigdy... Tylko jeszcze zebra mnie bola jak sie klade na sofie na boku... Dziwne troche
Ja tez nie klade sie na prosto na plecach, bardzo niewygodna pozycja. Staram sie miec lekko podniesiony tulow i poduche pod kolanami. Duzo lepiej wtedy
Olciaa ale brzucho;-) czyli juz mezatka wrocilas do nas? Gratulacje!
Dla mnie tez kazda informacja cenna z tego forum:-) zabiera mi ono duzo czasu ale lepsze info z pierwszej reki niz czytanie jakis sztywnych artykulow
Kaczy chod? Mi sie juz zdarzyl kilka razy a do porodu jeszcze troche;-)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Nie mogę się zdrzemnąć bo naszły mnie kolejne pytania odnośnie tych majtasów :p
Jak często się je zmienia? Raz dziennie? Za każdym razem przy zmianie wkładki / podpaski? No i tu kolejne pytanie, jak wygląda oczyszczanie organizmu? To przypomina okres czy raczej plamienia? Jak długo może to trwać?
Kiedyś mi mama mówiła, że ona po jednym z nas to krwawiła przez miesiąc (?) aż mi się wierzyć nie chce, a poza tym to było dawno i się jeszcze takimi rzeczami nie interesowałam by dopytać.

Olcia gratuluję, wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!

Asik no ja tez długo szukałam gładkiej bez żadnych głupich wzorów jak dla 10-cio latki ;) ja wzięłam m bo nosze m na codzien. Na razie jest luzna u spokojnie sie zmieszczę w 9 miesiącu. Jak ty nosisz s to weź s, one mają luz :)
Matkapolka polecam, ja jestem bardzo zadowolona :)
Co do klucia w pochwie to mam często i miałam w kazdej ciąży.

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

Olciaa to gratulacje i duzo szczescia na nowej drodze zycia:)

Mnie to boli kregoslup - tak po 5 godzinach w pracy zaczyna... Brzuch gdzies czasem ciagnie ale boli tylko jak sie mala wcisnie w kacik:)

Jestem troche przerazona wyprawka szpitalna, ale ten poradnik mysle fajna sprawa dla takich laikow:)
Jak jestesmy przy majtkach poporodowych - powiedzcie mi jaka jest roznica miedzy podpaska a podkladem poporodowym? :>

Odbieram dzisiaj rogala i baaardzo licze ze troche pomoze przy spaniu:)

A melise mozna w ciazy?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3csqvfone4cp2.png

Lilijka połóg to np dla mnie coś obrzydliwego. U mnie nie było tego dużo ale za to zapach obrzydliwy więc podkład trzeba zmieniać dość często a majtki co któryś raz ja zmieniałam ze względu na ten zapach. Niektóre dziewczyny na oddziale miały jedną parę na dzień ale to wszystko zależy komu jak leci :). Bardzo możliwe że twoja mama miała tak przez miesiąc niestety.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3k9a7suot.png

Lilijka sporo się krwawi wiec te majtki raczej nie starczają na caly dzień bo i sie szybciej ubrudza :) to są takie siateczkowe albo z takiego materiału jak fartuchy szpitalne. Wiec sie wyrzuca. Warto miec w szpitalu kilka par.
A krwawi sie na poczatku mocno, później slabiej ale może to trwać nawet 6 tyg. Ale chyba zazwyczaj wcześnie sie konczy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

misiakowata30
hej,kurczę,naklikałyście..Odpisze teraz,a potem nadrobię..Dziękuje za wsparcie :*
Moje wyniki igM to 1,240 czyli reaktywny
igG to 238,80 czyli niejednoznaczny
W laboratorium powiedzieli,że warto ta awidność zrobić,bo jest zakażenie
Dzwoniłam z tym do gina,to powiedział,że skierowanie i do chorób zakaźnych muszę jechać..
Trzy lata temu nie widziałam tej kartki z wynikami,ale lekarz mi wspomniał,że kiedyś chorowałam już.
No nic..może tamten lekarz sie nie znał i źle powiedział,albo po prostu ta niejednoznaczność to po prostu minus.
Czytałam,że nie można drugi raz zarazić,ale może się znów uaktywnić..Nie wiem nie myślę o tym..wstałam z cholernym bólem głowy..czekam na kawę ...i z dobrym nastawieniem na 18 ide na połówkowe..zobacze maleństwo i to jest najważniejsze :)

fajnie, ze napisałaś Igm jest bardzo niskie (podobnie jak u mnie), a igg to nie masz reaktywne? bo ja mam w diagnostyce że do 30 jest niejednoznaczny a ty masz 238..

tak jak dawałam link co się lekarz wypowiadał, to wychodzi, że masz zwyczajnie Igm fałszywo dodatnie, a masz wynik tamtego pierwszego badania toxo?

awidność jest ważna bo pokazuje kiedy było zakażenie, a tylko świeża infekcja jest groźna.

Olciaa gratulacje i wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia :-)
Lilijka zmieniasz majtki wg potrzeby. Ja mniej więcej 2 razy dziennie zmieniałam, rano po prysznicu i wieczorem po prysznicu. Wkłady są duuuużo większe niż podpaski (w sensie dłuższe, grubsze i bardziej chłonne) ja po 2-3 dniach zmieniałam na podpaski. Jeśli chodzi o oczyszczanie organizmu to to jest bardzo indywidualna sprawa. Po porodzie naturalnym miałam krwawienie bardzo intensywne przez 2 pierwsze doby, potem jak podczas miesiączki przez jakieś 10 dni i później plamienia tak do miesiąca czasu aż pojawił się normalny okres. Po cesarce krwawienie było zdecydowanie słabsze i krótsze. Po tygodniu juz korzystałam z wkładek , nie musiałam z podpasek.

http://www.suwaczki.com/tickers/rolo3e5ezp5zik75.png

~kalae
misiakowata30
hej,kurczę,naklikałyście..Odpisze teraz,a potem nadrobię..Dziękuje za wsparcie :*
Dzwoniłam z tym do gina,to powiedział,że skierowanie i do chorób zakaźnych muszę jechać..
Trzy lata temu nie widziałam tej kartki z wynikami,ale lekarz mi wspomniał,że kiedyś chorowałam już.
No nic..może tamten lekarz sie nie znał i źle powiedział,albo po prostu ta niejednoznaczność to po prostu minus.
Czytałam,że nie można drugi raz zarazić,ale może się znów uaktywnić..Nie wiem nie myślę o tym..wstałam z cholernym bólem głowy..czekam na kawę ...i z dobrym nastawieniem na 18 ide na połówkowe..zobacze maleństwo i to jest najważniejsze :)

fajnie, ze napisałaś Igm jest bardzo niskie (podobnie jak u mnie), a igg to nie masz reaktywne? bo ja mam w diagnostyce że do 30 jest niejednoznaczny a ty masz 238..

tak jak dawałam link co się lekarz wypowiadał, to wychodzi, że masz zwyczajnie Igm fałszywo dodatnie, a masz wynik tamtego pierwszego badania toxo?

awidność jest ważna bo pokazuje kiedy było zakażenie, a tylko świeża infekcja jest groźna.

Jeju,sorkam...tak igG jest reaktywne...Na razie pójdę z tymi wynikami do gina i on powie co dalej..zrobię awidność jak powie i wtedy zobaczymy co dalej.

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

leniwiec_leniwiec
~przyjazna
Ja tez juz weszłam w ta stronkę:-)
A co do laktatorów to każdy doradza mi elektryczny avent ale to koszt ok 400zl. Chyba ze używany na ok widziałam za połowę ceny.

Ja mysle o tym - http://www.ceneo.pl/20169882
Ale jak same zobaczycie jest drogi...wiec chetnie czytam co piszecie o laktatorach, bo moze jeszcze zmienie zdanie i zaoszczedze grosz;)

Ja kupuje laktator ręczny Avent. Moje dwie kuzynki miały i znajoma i były zadowolone. Mam nadzieję nie używać tego często więc po co przepłacać.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

Dobrze,że piszecie o tych majtach...warto sobie zakupić rzeczywiście,bo z doświadczenia wiem,jak sie kijowo leży z samym podkładem i brudzi prześcieradło :(

Renia super sa te koszule,musze sobie kupić bo rzeczywiście wygodniej w szpitalu w takiej koszuli bedzie niz w tradycyjnej piżamie :)

Olciaa gratuluję ślubu no i piękny masz brzucholek :)

Dziękuję dziewczyny,że tak mnie wspieracie :)to miłe bardzo..mam przeczucie ,że bedzie dobrze wszystko..:)

Zaraz biorę się za obiad..Będę robię pierwszy raz papryki nadziewane..ciekawe czy smaczne :)
Później do lekarza..jej jak się nie mogę doczekać zobaczenia mojego kruszonka :D

misiakowata30
~kalae
misiakowata30

Jeju,sorkam...tak igG jest reaktywne...Na razie pójdę z tymi wynikami do gina i on powie co dalej..zrobię awidność jak powie i wtedy zobaczymy co dalej.

a pisałaś że ten gin kazał iść do pierwszego kontaktu żeby dał skierowanie do poradni chorób zakaźnych?
tam są terminy oczywiście, ale jak powiedziałam, że ciąża to mi ten sam tydzień dali.
a na awidność się czeka jakoś z tydzień, mi zlecono jeszcze IgA, a na to czekałam chyba 2 tygodnie.

no misiakowata, lekarzem nie jestem, ale ze wzgl na te moje dziwne wyniki trochę się interesowałam i dużo mi lekarz tłumaczył, mi się wydaje, że nie masz zakażenia aktywnego, ale ten z chorób zakaxnych napewno zleci ci powtórzyć IGm i IGg i awidność IGg, możliwe że jeszcze IGa ale to drogie badanie, choć jakbyś poszła już z awidnością to miałby pełny lepszy obraz. W każdym razie też myślę, że będzie ok :)

Dziewczyny, które miały juz cesarkę. Jak przeszłyście połóg?

My w Pradze do soboty. Dzisiaj tylko zwiedzanie okolicy i co chwile przystanki,bo wczoraj się nachodziliśmy sporo i nie dość,że zaczynam kaszleć to jeszcze boimy się o to,żeby mi sie szyjka nie skracala. Takze dzisiaj oszczędny tryb.
Dzidzia szaleje,rano i wieczorem to takie akrobacje, że hoho :)

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73hdgeli2cuo5h.png

dostałam taką książeczkę od położnej o ciąży i połogu, i tam jest napisane, że nawet się załatwić ciężko na początku połogu, tzn nie czuje się parcia na wypróżnianie, a moja mama prawie nie umarła w połogu także dla mnie to przerażające jest, chyba bardziej niż poród,a tu jeszcze się zajmować maluszkiem itd. mam nadzieje ze takie to straszne nie będzie

Miskowata ja mam 30 lat i jak byłam mała to cały czas spałam z kotami całowałam im łapki jak były malutkie.byłam pewna ze przeszłam toxo bo moja siostra przechodziła.teraz bedąc w ciazy dla pewnosci zrobiłam IGG i IGM okazało sie ze nigdy nie byłam chora.wiec wpadłam troche w panike ze moge sie zarazic.myje warzywa i owoce po dwa razy, miesa surowego tylko w rekawiczkach a i jeszzce kota nie dotykam nawet.moja gin powoedziała ze jak przez 30 l sie nie zaraziłam ti jest mała szansa ze siew zaraze.mysle ze twój wynik to pomyłka mam takie przeczucie

~kalae
no misiakowata, lekarzem nie jestem, ale ze wzgl na te moje dziwne wyniki trochę się interesowałam i dużo mi lekarz tłumaczył, mi się wydaje, że nie masz zakażenia aktywnego, ale ten z chorób zakaxnych napewno zleci ci powtórzyć IGm i IGg i awidność IGg, możliwe że jeszcze IGa ale to drogie badanie, choć jakbyś poszła już z awidnością to miałby pełny lepszy obraz. W każdym razie też myślę, że będzie ok :)

Hm no tak zobaczymy co jeszcze powie gin,jak sam zobaczy..jak cos to uderzam do rodzinnego i załatwiam skierowanie do tej poradni zakaźnych..no własnie ,a czy jak od rodzinnego to wizyta nie bedzie na nfz??moze na miejscu zrobią mi te igM i nie będę musiała płacić?zobaczymy:)

~anna13
Miskowata ja mam 30 lat i jak byłam mała to cały czas spałam z kotami całowałam im łapki jak były malutkie.byłam pewna ze przeszłam toxo bo moja siostra przechodziła.teraz bedąc w ciazy dla pewnosci zrobiłam IGG i IGM okazało sie ze nigdy nie byłam chora.wiec wpadłam troche w panike ze moge sie zarazic.myje warzywa i owoce po dwa razy, miesa surowego tylko w rekawiczkach a i jeszzce kota nie dotykam nawet.moja gin powoedziała ze jak przez 30 l sie nie zaraziłam ti jest mała szansa ze siew zaraze.mysle ze twój wynik to pomyłka mam takie przeczucie

Dziękuję kochana :*
Jak już marcóweczki maja przeczucie,że to błąd to musi być błąd :) hehe
zmykam robic te papryki bo się nie wyrobię :) Zajrzę później do Was,albo po wizycie wieczorkiem :*