Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

niuska_aw
kalae oczywiście, tylko w tabletkach np Rutinoscorbin itp. jest tyle witaminy C ile kot napłakał bo ok 60 do 100 mg. Dla dorosłego człowieka w okresie choroby zalecana dawka to minimum 6000 mg. Taką właśnie dawkę ma łyżeczka witaminy C w proszku do analizy. Ale kto co woli!

ale rutinoscorbin a wit C to co innego jednak, bo rutinoscorbin to jednak preparat złożony (nie zawiera tylko witC), tylko poco pisać że lewoskrętną bierzesz skoro każda taka jest, ta w rutinoscorbinie także. A tobie chodzi po prostu o większą dawką wit C niż tą w rutinoscorbinie,

~przyjazna
Niuska ja piłam Czystek długo przed ciąża a później odstawiłam..myślisz ze w ciąży mm można?? Chętnie bym do niego wróciła:-)
Co do obiadu to polecam Wam przepis Okrasy na kopytka z kurkami i suszonymi pomidorami. Pycha! Jak juz są kopytka to szybki przepis;-) a kurek nam zamrożonych bo uwielbiam z nimi kaszotto :-)

nie można w ciąży, na moim czystku jest napisane na opakowaniu, przy karmieniu piersią takze

ajka, z tego co wiem to powinnas miec wszystkie wyniki swoje chociazby do porodu, nie koniecznie z okresu calej ciazy ale te ostatnie miesiace napewno. Ja dostaje wszystkie wyniki na wizycie u ginekologa, mam je wszystkie w domu.

ja sie zastanawiam nad kupnem wit d, jaka polecacie? czytalam ze ta w kroplach najlepsza jest. co do wit C to na wielu stronach jest napisane ze nie jest wskazana w ciazy, na innych z kolei ze mozna brac ile wlezie.

niuska_aw
kalae może nie każdy wie, jaka forma witaminy C jest tą odpowiednią. A jesteśmy tu po to żeby siebie wspierać i pomagać a nie łapać za słówka:)

ale jedna jest tylko forma którą się przyjmuje.
aha, to napisałaś informacyjnie że są lewo i prawoskrętna, a tylko lewoskrętna jest aktywną witaminą C ktorą przyjmują wszyscy w różnych dawkach, a ta nie spostrzegłam że to informacyjnie jest o rodzajach wit C.