Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Strunka
Bez względu na co zbiera katechetka nie ma prawa wyciągać kasy od małych, naiwnych dzieci. Powinna to uzgodnić z rodzicami. A nie na pierwszej lekcji nagadać maluchom że mają oddać swoje pieniążki bo ona na coś zbiera. Potem rodzic w domu musi dziecku tłumaczyć i przy okazji podważać autorytet nauczycieli, bo jak inaczej wytłumaczyć maluchowi że nie ma słuchać pani dopóki nie skonsultuje tego z mamą czy tatą?

Peonia
Renia74
A od kiedy używamy z mężem gumek to nie mam bez przerwy zapalenia, więc ten twój lekarz wiedział co ma na myśli, może wycieracie się tym samym ręcznikiem, może macie wspólną gąbkę, a przecież Mati nie śpi z wami goły.

Nie wiem zapalenie czego masz na myśli ale ja kiedyś miałam częste stany zapalne cewki moczowej po zbliżeniach. Skończyło się po wprowadzeniu w nawyk siusiania zawsze po zabawie... Płukanie jakby... Czasem kłopotliwe ale i tak mniej niż stan zapalny :-)

Sikanie i podmywanie po było konieczne, ale mimo to często nękały mnie zapalenia w pochwie. Myślałam że to od tamponów, ale od kiedy używamy gumek jest zdecydowanie lepiej.

Renia74
Hejka
Jak spędzacie weekend?
Nie lubię pisać z telefonu, ale muszę, bo nie mogę przy Michasiu wyciągnąć laptopa, bo zaraz chce oglądać bajki o traktorze.
Ale muszę go pochwalić, załapał sikanie na stojąco pod krzaczek na dworzu, już nie muszę wszędzie chodzić z nocnikiem :)

Ooo no to super gratuluje!!!:D

U nas niedziela leniwie uplywa jakos ale wiem zejak hanula sie obudzi to bedzie sajgon:D

Kasiamamusia super ze Adas jest taki samodzielny. Ale slusznie zauwazylas ze takie rzeczy powinny byc po konsultacji robione bo nie kzde dziecko dostaje kase i ja ma na takie rzeczy. Poza tym to maluszki jeszcze.

Powiem Wam ze nie moge doczekac sie jak wejda robic nam plyty GK bedzie wreszcie widac i bede mogla cos zaczac juz myslec i kombinowac.
Ogolnie to co jakis czas kupuje cos do wyposazenia kuchni- jakos musimy uzbierac te "rupiecie":D jakos jestem taka podjarana tym :D A tu daleka droga jeszcze:D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~Misiakowata
Hej hej :)
Gin przyjal jako pierwsza..nawet nie badal,dal leki..w drode mam przyjsc po wybraniu globulek i wtedy cytologie zrobi..nie powiem,ale lepiej mi po tych globulkach co zapisal ;)
Zdrowka dla wszystkich dzieciakow!!
U nas tez jeden wielki gil,policzki czerwone,goraczki brak.
Ja wstalam z bolacym gardlem.
p od wcziraj na kawalerskim.jutro wraca..
Gdybym nie pracowala dzis i jutro,to bym odpoczela :)
W pracy dostalam upomnienie,bo nie sprawdzilam jednej rzeczy a puscilam zamowienie klientowi..w sumie wina lezy pos tronie goscia co je sporzadzal..no ale ja nie sppkszalam..no i pogadanka byla..ech w ogole coraz czesciej coś..
Te wstawanie do zlobka wychodziuwazacem zmeczona hehe
Nooo ale..musze przywyknac i bardziej uwazac.
A Mati spi w zlobku bez problemu godzine :)
Odbieramy go o 15 zadowolonego :) i jest lepiej niz wczeaniej :)
Dzis wstal ze mna po 5..myslal ze do dzieci jedziemy :) tesciowej padl o 9 na drzemke heeh i ze mna o 16 na pol godzinki.lece kapac;)
Od dwoch dni Mati zasypia sam w swoim lozeczku !!!:)

Wow!!!! No prawie same dobre wiadomosci :D Mati taki dzielny:D Ale zasypia tak ze go kladziesz i wychodzisz czy siedzisz z nim?

Czasem niestety cos nam umknie ale pracodawca czy kierownik musi upomniec nie moze postapic inaczej niestety. Tylko kwestia jak to zrobi.

Peonia
Renia,
to jeszcze nic do tekstów katechetki w naszej szkole na lekcjach wychowania do zycia w rodzinie...
ostatnio moja 10-letnia córka się dowiedziała n tej lekcji, że "miesiaczka to łzy macicy, bo nie zamieszkało tam dziecko". no nie wiem, co mam o tym myslec, ale zastanawiam się nad wypisaniem jej z tego przedmiotu.....

no nie rozumiem, dlaczego katechetce powierzono taka tematyke, przeciez biorąc jeszcze pod uwage ideologie promowaną przez "dobrą zmianę", to skrzywienie tematu jest dalece prawdopodobne....

Nie no na to to mi sie noz w kieszeni otwiera!!!! Poszla bym i wytargala za wlosy normalnie!!!
Oooooo nie przepuscilabym. Poszlas do niej i powiedzialas co myslisz?
Ja bym jej jebnela jeszcze w leb i jakby krew poszla to bym powiedziala ze to glowa placze ze mozg w niej nie zamieszkal :D hehehh

Peonia
Renia74
A od kiedy używamy z mężem gumek to nie mam bez przerwy zapalenia, więc ten twój lekarz wiedział co ma na myśli, może wycieracie się tym samym ręcznikiem, może macie wspólną gąbkę, a przecież Mati nie śpi z wami goły.

Nie wiem zapalenie czego masz na myśli ale ja kiedyś miałam częste stany zapalne cewki moczowej po zbliżeniach. Skończyło się po wprowadzeniu w nawyk siusiania zawsze po zabawie... Płukanie jakby... Czasem kłopotliwe ale i tak mniej niż stan zapalny :-)

Ooo tak!!! Moja mama mnie tez przestrzegala zebym zawsze poszla siusiu po zeby nie bylo problemow:D

Madika
Peonia
Renia,
to jeszcze nic do tekstów katechetki w naszej szkole na lekcjach wychowania do zycia w rodzinie...
ostatnio moja 10-letnia córka się dowiedziała n tej lekcji, że "miesiaczka to łzy macicy, bo nie zamieszkało tam dziecko". no nie wiem, co mam o tym myslec, ale zastanawiam się nad wypisaniem jej z tego przedmiotu.....

no nie rozumiem, dlaczego katechetce powierzono taka tematyke, przeciez biorąc jeszcze pod uwage ideologie promowaną przez "dobrą zmianę", to skrzywienie tematu jest dalece prawdopodobne....

Nie no na to to mi sie noz w kieszeni otwiera!!!! Poszla bym i wytargala za wlosy normalnie!!!
Ja bym jej jebnela jeszcze w leb i jakby krew poszla to bym powiedziala ze to glowa placze ze mozg w niej nie zamieszkal :D hehehh

Madika
Przez ciebie prawie się posikałam :))))) Ty to masz teksty zajebiste :))))))

do któregoś rż umowy kupna sprzedaży zawarte z nieletnim są nieważne, chyba od 14 rż zaczynają być wyjątki. Tyle że tu do końca nie pamiętam. W sumie nie ważne tez jakie i w sumie to powinni tego pilnować rodzice. I czy to cegiełka czy cukierek nie ma znaczenia. Może rzecz jasna dziecko 7 letnie będąc z opiekunem w sklepie kupić sobie samo coś, ale opiekun ma nad tym piecze tak czy siak

inna już rzecz, że pani w szkole nie powinna wykorzystywać naiwności dzieci.

tyle tylko czy nauczycielka nie musi mieć zgody dyrekcji na rozprowadzanie cegiełek czy innych podobnych rzeczy?

żoo
Peonia
Ale ja szanuję przekonania innych. Tylko nie uznaję podążania za grupą.
A właściwie to po prostu ślepego, głupiego naśladownictwa.
Mnie to ominęło i mam nadzieję, że moje dzieci odziedziczą tą cechę ponieważ ona chroni przed robieniem głupot zwłaszcza w wieku nastoletnim.

chyba nie wyjasniłam, co miałam na mysli :) nie zrozumiałas mnie.

naśladownictwo bez zastanowienia jest bez sensu, choć w wieku żłobkowo-wczesnoprzedszkolnym to jednak system nauki jakby :)))

ale do rzeczy.
moja córka jest przez mnie wyedukowana w takiej materii. po to, aby ewentualnych bzdur z podwórka lub takich "lekcji" nie brała jako prawdę. tak więc teksty tej pani traktujemy jako przyczynek do podśmiewania się. nie oczekuję, aby każdy nauczyciel był dla dziecka autorytetem, bo zdarzają sie niestety rózni, jak to ludzie...
wiec ta pani jest dla niej w sumie nieszkodliwa. chyba, ze bardzo przegnie, a na razie jest śmieszna....

nie każde dziecko w wieku 10-12 lat jest indywidualistą i podąża swym oryginalnym kierunkiem. Niektóre bardzo potrzebują akceptacji grupy (jak moja córka) i jak np. przez moje nieuważne decyzje miałabym ja postawić w sytuacji, ze czuje sie inna, z czegoś wykluczona - to nie byłoby dobrze dla niej.
no więc wolę inaczej trzymac rękę na pulsie.

tak czy owak pani przyszła na wywiadówkę i była rozmowa. może juz się naprawi.

o148j44jsuj4r1nc.png

Madika
Peonia
Renia,

jesteś boska :))
tekst musze sprzedać dalej :))) mogę? :))

niemniej po takiej akcji wyszłabym niestety na matkę -wariatkę, której wiarygodność byłaby zbyt niska, żeby cokolwiek w szkole załatwić, jak choćby zwrócenie uwagi na zachowania nauczyciela :)))
współpraca ze szkołą lepiej działa u nas na zasadach dyplomatycznych. niestety "klientów awanturujących się" nie obsługują... zlewają ich i tyle :)))

o148j44jsuj4r1nc.png

Gość Misiakowata

Ja zawsze siusiam po sexie i sie myje ;)
Madika normalnie go zostawialam z butla,lamoeczki tylkod awaly polmrok...ale to nieaktualne.
Mati sie rozchorowal..kaszel ma mokry,gil ciagle,w nocy mial lekki stan podgoraczkowy..od 1 poplakiwal,spac nie mogl..jakos od czwartej spal na mnie wtulony.
Dobrze ze moglam wstac dzis ok 8..bo bym chyba padla w pracy.
Rano do tesciowej na rece nie chcial..tylko do mnie...jednak w koncu musialam isc sie szykowac..to jakos sie uspokoil i pozegnal mnie z wesolym papa.

~Misiakowata
Madika normalnie go zostawialam z butla,lamoeczki tylkod awaly polmrok...ale to nieaktualne.
Mati sie rozchorowal..kaszel ma mokry,gil ciagle,w nocy mial lekki stan podgoraczkowy..od 1 poplakiwal,spac nie mogl..jakos od czwartej spal na mnie wtulony.
Rano do tesciowej na rece nie chcial..tylko do mnie...jednak w koncu musialam isc sie szykowac..to jakos sie uspokoil i pozegnal mnie z wesolym papa.

Tosie 9 dzień męczy już, wczoraj zrobiłam syrop z cebuli i czosnku i wydaje mi się ze najlepiej dziala, podaje kilka łyżek dziennie. Może spróbuj. Mnie też wzieło, że smaku ani zapachu czosnku i cebuli nie czułam :)
Zdrowia

~Misiakowata
Renia mnie wzdyma poa zoltym serze,czeronej papryce ,kapuscie pekinskiej..jesli zauwazylas ze masz to po laktozie,to moze zacznij an jakis czas jesc sery bez laktozy..pelno tego..w Biedronce na przyklad :)

Ser zawiera niewiele laktozy, jogurty również, mogę odstawić serki homogenizowane które uwielbiam i mleko do kawy, ale tak naprawdę mleko jest w tylu produktach, że unikanie go jest trudne i kłopotliwe. Mogłabym ewentualnie brać laktazę ale nie mam pewności czy to od mleka mnie tak wzdyma, Po prostu musiałabym iść do lekarza, porobić sobie wyniki różne, może coś by się wyjaśniło, tylko wybieram się jak sójka za morze do tego lekarza :/

Chorowitkom zdrowia życzę, pogoda pod psem, zimno, mokro, wirusy szaleją. A w zeszłym roku był taki piękny, ciepły wrzesień...

Zdrowia dla chorusków :)

Córka jest przeziębiona, mam nadzieję, ze nam nie sprzeda. Młody dziś maruda i jakiś nieswój, nie wiem, czy mu sie cos kluje i dlatego, czy może to efekt mnożenia sie wirusów po Priorixie.... W lesie mały grzybiarz za nic nie dał sie wziąć w nosidło, musiałam go prowadzać za raczkę po lesie, nawet z nikim innym pójśc nie chciał, więc synowi i mężowi musiałam moje znaleziska kazac zbierać....

A ja teraz tonę w obróbce grzybów....

o148j44jsuj4r1nc.png

Renia74
Madika
Peonia
Renia,

Madika
Przez ciebie prawie się posikałam :))))) Ty to masz teksty zajebiste :))))))

Ciesze sie ze moglam poprawic humor:D hehe

Peonia
żoo
Peonia
Ale ja szanuję przekonania innych. Tylko nie uznaję podążania za grupą.
A właściwie to po prostu ślepego, głupiego naśladownictwa.
Mnie to ominęło i mam nadzieję, że moje dzieci odziedziczą tą cechę ponieważ ona chroni przed robieniem głupot zwłaszcza w wieku nastoletnim.

chyba nie wyjasniłam, co miałam na mysli :) nie zrozumiałas mnie.

naśladownictwo bez zastanowienia jest bez sensu, choć w wieku żłobkowo-wczesnoprzedszkolnym to jednak system nauki jakby :)))

ale do rzeczy.
moja córka jest przez mnie wyedukowana w takiej materii. po to, aby ewentualnych bzdur z podwórka lub takich "lekcji" nie brała jako prawdę. tak więc teksty tej pani traktujemy jako przyczynek do podśmiewania się. nie oczekuję, aby każdy nauczyciel był dla dziecka autorytetem, bo zdarzają sie niestety rózni, jak to ludzie...
wiec ta pani jest dla niej w sumie nieszkodliwa. chyba, ze bardzo przegnie, a na razie jest śmieszna....

nie każde dziecko w wieku 10-12 lat jest indywidualistą i podąża swym oryginalnym kierunkiem. Niektóre bardzo potrzebują akceptacji grupy (jak moja córka) i jak np. przez moje nieuważne decyzje miałabym ja postawić w sytuacji, ze czuje sie inna, z czegoś wykluczona - to nie byłoby dobrze dla niej.
no więc wolę inaczej trzymac rękę na pulsie.

tak czy owak pani przyszła na wywiadówkę i była rozmowa. może juz się naprawi.

Peonia bardzo madre podejscie! Musze je zapamietac bo nie zawsze chcac chronic dziecko "robimy mu dobrze".

A co Pani mowila Wam na wywiadowce? Jak sie tlumaczyla?

Peonia
Madika
Peonia
Renia,

jesteś boska :))
tekst musze sprzedać dalej :))) mogę? :))

niemniej po takiej akcji wyszłabym niestety na matkę -wariatkę, której wiarygodność byłaby zbyt niska, żeby cokolwiek w szkole załatwić, jak choćby zwrócenie uwagi na zachowania nauczyciela :)))
współpraca ze szkołą lepiej działa u nas na zasadach dyplomatycznych. niestety "klientów awanturujących się" nie obsługują... zlewają ich i tyle :)))

Sprzedawaj!:D TYLKO drogo!!!!:D:D:D heheh

No to to taki juz ruch ostateczne... Ale w razie jakby co to zaloz krawat i sprawa bedzie zalatwiona :D heheheh

~Misiakowata

Ojjjj kurcze to chyba takie sialatajstwo krazy teraz.
Hanula ciagle ma gila i chyba zadzwonie po lekarza. Chociaz juz spi normalnie w nocy i na plasko wiec jest na pewno lepiej.
Nooo zobacze.

Znajomi wracaja z urlopu tez bo cora kaszel dostala. Ja tez troche smarcze z reszta moja mama tez.
Mezulek od soboty z bolacym gardlem wiec wszyscy w strachu i odrazu dalam mu w sobote wieczorem antybiotyk. Ale przynajmniej juz organizuje sobie lekarza szczepienia na zoltaczke i na usuniecie chce isc.

Wiec zyczymy Mateuszkowi zdrowka jak i innym dzieciaczkom!!!! Slemy nie zawirusowane buziaczki :*

~Misiakowata
Renia mnie wzdyma poa zoltym serze,czeronej papryce ,kapuscie pekinskiej..jesli zauwazylas ze masz to po laktozie,to moze zacznij an jakis czas jesc sery bez laktozy..pelno tego..w Biedronce na przyklad :)

Renia ja tez zauwazylam ze po ciazy czesto jestem wzdeta. Czasem juz sie zastanawialam czy jakis zaworek mi sie nie popsul odpowietrzajacy ze tyle tego sie zbiera :D hehehe

Ale moze wlasnie przyjzyj sie swojej diecie bo moze po konkretnych rzeczach tak sie dzieje. W ciazy np musialam unikac zoltego sera.

Albo moze za szybko jesz i powietrza duzo lykasz. Bo tez slyszalam o takich rzeczach.

Peonia
Zdrowia dla chorusków :)

Córka jest przeziębiona, mam nadzieję, ze nam nie sprzeda. Młody dziś maruda i jakiś nieswój, nie wiem, czy mu sie cos kluje i dlatego, czy może to efekt mnożenia sie wirusów po Priorixie.... W lesie mały grzybiarz za nic nie dał sie wziąć w nosidło, musiałam go prowadzać za raczkę po lesie, nawet z nikim innym pójśc nie chciał, więc synowi i mężowi musiałam moje znaleziska kazac zbierać....

A ja teraz tonę w obróbce grzybów....

Ale Ci zazdroszcze tego chodzenia po lesieni zbierania grzybow!!!! Jak nam sie chce pojechac na dzialke i pojsc do lasu... tylko ze nie mozemy bo tam remont tesciu robi i wszystko pozabieralismy juz w czerwcu.
Boze tak tesknie za takim pieknym wrzesniem na wsi... zawsze staralismy sie pojechac we wrzesniu na dzialke na tydzien i na grzyby pochodzic... tesknie za tym:(

Gość kasiaamamussiaa

~Gosc 90
Naprawdę trzeba obrażać obcą osobę nazywając ją s..ą? W tym momencie poziom wypowiedzi Reni zszedł na psy... Nie obrażając psów, bo do nich nic nie mam.
Skąd tyle agresji??? Po co rynsztokowe i bardzo obraźliwe słowa w odniesieniu do nieznajomej osoby?

:D

Szkolny autobus "Amibus" ;)
To by nie było wcale takie złe być obecnym na lekcji religii, mąż jest zdania czy w ogóle musi tam chodzić.....no raczej musi bo nie chce by był wytykany palcami , a dorośnie to sam zrozumie, że dziś to kościołem rządzi mamona

Madika a ty na wychowawczy chciałaś iść nie? Czyli jednak wracasz do pracy...wcale się nie dziwię, odskocznia zawsze mile widziana :)

Tez bym chciała :(......