Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

No to się dołączę do klubu... Nie mam ochoty widzieć się z teściową od prawie miesiąca bo mnie irytuje. Mąż na szczęście nie naciska po jej ostatnich wyskokach.

Moje dziecko niezmiennie w stanie totalnej mamozy. Innych widzi jedynie w przypadku braku matki w pobliżu. Czego babcia też nie potrafi zajarzyć... A tatuś ostatnio jak młody sam do niego pobiegł się poskarżyć że czegoś tam mu zabroniłam był szczerze podekscytowany że raz dziecko tuliło się do niego a nie do mnie.
Żadne ze starszych tak nie funkcjonowało... Ten taki odmieniec.

o148j44jsuj4r1nc.png

Po 9 latach małżeństwa z mężem z trójką dzieci mój mąż zaczął wychodzić z innymi damami i pokazał mi zimną miłość, kilkakrotnie groziło mnie rozwód, kiedy chciałem zapytać go o jego romans z innymi panienkami, Byłem całkowicie zdewastowany I zdezorientowany, dopóki stary przyjaciel mnie nie opowiedział mi o lekarzach miłosnych o imieniu DR Goko, którzy pomagają ludziom w ich związku i ich małżeństwie, wprowadza mnie do tego lekarza,

żoo
A moje dziecko woli ostatnio ojca właśnie dlatego, że matka jest cały czas w domu i w związku z tym jak tylko pojawia się ojciec to mnie ignoruje.

Ja kwituje reakcje dziecka gdy tatus wrocil z pracy do domu... Wreszcie widze jakies inne twarze :D

Renia74
Teściowe mają to do siebie że potrafią podnieść ciśnienie przy każdym spotkaniu, nie wiadomo właściwie dlaczego. Moja dopiero ok 80tki się ogarnęła i przestała być wnerwiająca. Teraz jest miła i spokojna, lepiej późno niż wcale :)))

Bo pewnie czuje, ze grunt coraz bliżej... ;)

tola512
Madika
tola512
Ufff żyję... Dziękuję Wam wszystkim za miłe słowa i dobrą energię. Dałam radę, choć w gardle czuję szpilki (jednak dwa lata zawieszenia od pracy robi swoje). Dzieciaczki super, trochę płaczu i histerii było, ale to normalne na początku. Widać w dzieciach wielkie zaciekawienie, były bardzo chętne do udziału w zaproponowanych przeze mnie zabaw.
Mam nadzieję, że później przeczytam, że Wasze dzieciaczki super sobie poradziły z rozłąką... a może gorzej Wy to przeżyłyście. Powiem Wam szczerze, że jak pierwsza dziewczynka zaczęła płakać, to już miałam łzy na wierzchu. Także pierwszy, oficjalny dzień w pracy za mną :).

Ale dzielna bylas!!!:D Super ze 1 dzien juz za Wami :D A jak Twoje dzieciaczki sobie poradzily?

Moje dzieciaczki od poniedziałku ruszają do boju. Dzisiaj byłam z Laurą w żłobku porozmawiać z p. Dyrektor. Jak ją zobaczyła nie była szczególnie zachwycona, ale jak już zobaczyła salę z zabawkami i dzieci, to już uśmiech się pojawił i bez problemu zaczęła zabawki wyciągać i na koniec pa pa do dzieci,takie to było słodkie. Na bank w poniedziałek się poryczę i dobrze wiem, że moje małe dziecko sobie lepiej poradzi ode mnie. O Stasia jestem spokojniejsza...
W tym żłobku opieka sprawowana jest w formie opieki dziennej. Można przyprowadzać dzieci na późniejszą godzinę.

No to super ze Laura tak fsjnie zareagowala na dzieci. Zobaczysz bedzie dobrze!!! Ale Tobie latwiej jest rozmawiac z rodzicami ktorzy 1raz zostawiaja dzieci w placowce.

Wczoraj nic nie pisalam bo najpierw blad wyskakiwal a potem ruszylismy na zakupy i sie oblowilam :D Musze teraz zrobic pozadek w garderobie:D zobaczymy co wywale:D znajac zycie nic bo wszystko sie przyda:D hehe jak nie teraz to jak moda wroci:D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

czarna.ana
~kalae
żoo, i właśnie tak patrząc, zupełnie nie rozumiem motywacji kobiet rezygnujących z pracy bo dostają 500+.

Już tłumaczę :)

Znajoma zarabiała 1 300 na rękę prawie 3 lata temu. Teraz ma 1000 z 500+, 1000 kosiniakowe i prawie 800 z mopsu bo tylko mąż pracuje a jest rodzina 4 osobowa. To tego co raz jakieś bony lub talony lub dopłaty. Nie zamierza wracać do pracy. :)

No tak ale jak dzieci podrosna albo nowe rzady wycofaja ta kase to bedzie miala problem zeby wrocic na rynek pracy. Juz nie mowie o emeryturze...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

dostaliśmy, a właściwie Tosia, pieluszki z lidla. Otworzyłam i myślę fajne. Ale niestety Tośka takich odparzeń nie miała nigdy. Wczoraj na wieczór już mi się nie podobało bo miała samo siku, a pupa czerwona. Na noc ubieram jej pampersa. Rano znów były lidlowe i tak jak ona płakała bo ją bolało to chyba nie płakała jeszcze. Dałam je do żłobka, muszę wymienić.
Zrobiłam test z wodą i niestety ona jest mokra. Tak sobie myślę, że dziś musiała odparzyć z siku potem zrobiła mini kupę to ją podrażniło i zaczęła płakać. Potem to nawet myjąc prysznicem nie pozwalała się dotknąć. Bo po nocy nie miała już czerwonej pupy.
A myślałam, ze się na nie przerzucimy, no nic pozostaje pampers.

A co do pieluszek do 8.09 jest promocja na pampersy baby dry, łączy się rabatem Rossne, ale radzę sprawdzić na paragonie czy podliczyło rabat.

żoo
Kalae
Ja sobie chwalę te zwykłe rossmanowe fit&fun. Ostatnio ważyła ponad 0,5 kg i dała radę ;)
I podobno bezchlorowe.
Ja na nowo szukam dla malucha.

te też pasują Tosinkowej pupce :D myślalam jeszcze spróbować zwykłe babydream, bo pantsy były ok.

Mi to się zdaje, ze nie masz co jeszcze szukać, jedna mała paczka do szpitala ci starczy, a dalej to zobaczysz jak maluszka pupa reaguje. Z tego co pamiętam to do szpitala miałam dade, bo mała paczka była i akurat na promocji to mi tak do torby spasowała. Potem bella też fajna, a dodatkowo miała wycięcie na pępek. Te dalsze rozmiary belli już nam tak nie pasowały.

U nas jednak najlepsze pampersy, a u kogoś innego te lidlowe, albo inne jeszcze. Także jak to z wszystkim nie ma reguły :D

~kalae
żoo
Kalae
Ja sobie chwalę te zwykłe rossmanowe fit&fun. Ostatnio ważyła ponad 0,5 kg i dała radę ;)
I podobno bezchlorowe.
Ja na nowo szukam dla malucha.

te też pasują Tosinkowej pupce :D myślalam jeszcze spróbować zwykłe babydream, bo pantsy były ok.

Mi to się zdaje, ze nie masz co jeszcze szukać, jedna mała paczka do szpitala ci starczy, a dalej to zobaczysz jak maluszka pupa reaguje. Z tego co pamiętam to do szpitala miałam dade, bo mała paczka była i akurat na promocji to mi tak do torby spasowała. Potem bella też fajna, a dodatkowo miała wycięcie na pępek. Te dalsze rozmiary belli już nam tak nie pasowały.

U nas jednak najlepsze pampersy, a u kogoś innego te lidlowe, albo inne jeszcze. Także jak to z wszystkim nie ma reguły :D

to właśnie u nas te Lidlowe. Po Pampersach tragedia... Może użyc jedną ich pieluchę dziennie, po drugiej już problem. Na wakacjach skończyły się nam pieluchy a były dostepne tylko Pampki i jakies lokalne. Prawie miesiąc leczyłam potem pupe, a uzywał ich tylko 3 dni.
W sumie próbowałam parę róznych firm, po tej serii Pampersa Premium było lepiej, ale w Lidlowych zero problemu. W sumie ciut dłużej chłoną płyn niż pampers, ale przy zmianie pieluchy nigdy nie jest skóra wilgotna. I Pampers (zużyty) szybciej nabiera nieprzyjemnego zapachu.
W sumie nie wiadomo co w tych pieluchach jest, składu to ja sie nie doczytałam...

jak szukałam pantsów (wole na noc gatki) innych niż Pampers i Lidla na grudniówkach dziewczyny podesłały takie źródło, zamierzam je kupić na próbę:
https://www.drogeria-ekologiczna.pl/44-pieluszki-jednorazowe-

te są ładne i podobnież równiez z serii eko - teraz cena do przyjęcia, bo w nomalniej za wpadajace w oko pieluchy, które i tak ląduja w koszu to chyba bym sie nie skusiła:
https://www.emag.pl/pieluchy-1/brand/pufies/c?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=%2Bpieluchy%20pufies&utm_campaign=diapers_brands&cmpid=62340&gclid=Cj0KCQjw0K7NBRC7ARIsAEaqLRHNT0XU6RxqW3X3Pj5yTSDs67meqVbPSb60wnyYOJBSZDy_uF8UZy8aAnghEALw_wcB

o148j44jsuj4r1nc.png

Renia
A o których rossmanowych piszesz? Ja używam tych najtańszych i są ok i właśnie podobno bezchlorowe.
o te

U nas problemy były tylko po białych pampersach.
Nie chce mi się jeździć nigdzie po pieluchy a do roska mam najbliżej.

Z rossmana używałam też premium activ ale teraz ich nie widzę.

Lubię też pieluchomajtki rossmanowe ale te zakłada głównie babcia bo w ciągu dnia i zażądała pampersów. No to ma ale teraz ponieważ babcia już z młodym nie siedzi to chcę się przerzucić na właśnie rossmanowe pantsy.
Mi one bardziej pasują niż pampersy bo jakoś lepiej się układają.

Teraz dla malucha kupiłam ekologiczne rossmanowe natsy 1 i są sztywne.

Już nie wiem gdzie co piszę bo na trzech wątkach to samo o pieluchach ale akurat odświeżałam sobie temat.

Peonia
Mi się nie chce zamawiać bo nie lubię czekać na kuriera. Zawsze przyjeżdza o innej godzinie niż zapowiada.

A jeszcze kiedyś używałam rossmanowych night czy jakoś tak, w całkowicie czerwonym opakowaniu (4) i te zdecydowanie mi nie pasowały. Były jakieś takie grube.

żoo
z e-maga mozna odebrac tez z punktu albo paczkomatu. kurierów nie trawiłam, ale teraz ciut inaczej - jak jest DPD dostepne, to zamawiam, bo i do domy i do pracy są bardzo fajni kurierzy i łatwo sie z nimi dogadać :)) ja zawsze większośc zalezy od ludzi własnie :)

o pufies są dobre opinie, skoro podobno miękkie, delikatne i nawet wybredne pupy były ok, to spróbuję, promo jest to co mi tam...

a jak rosmannowe pantsy wychodzą rozmiarowo? bo mój na dzień z Lidla nosi 4 - one wypadaja spore, ale na noc z Pantsów Pampersa musiał mieć 6. dużo pije i w nocy tez duzo sika...
i cikawe jak po nich pupa będzie, ale w sumie nocnego Pampersa- gacie znosi, to może i z tymi będzie ok... tylko ciekawe jak w kwestii przeciekania.

o148j44jsuj4r1nc.png

Żoo
Ja tych fan&fit nie miałam tylko te pantsy, one chyba nawet fajniejsze są niż pampers. Teraz zakładam mu tylko na noc, w dzień biega w majtkach ale nocnik musi być gdzieś w pobliżu, więc wszędzie go nosimy ze sobą. Ostatnio pod Tesco na parkingu na siku go posadziłam a on kupę zrobił. Nigdzie nie było toalety i musiałam tą kupę w krzaki wyrzucić i nocnik myć wodą z butelki.