Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~kalae
Madika, znaczy się że twoja mama nie widziała mnie jak byłam w wieku Tosi. Pozdrawiamy z Tosią twoją mame :D

Pozdrowienia przekazane:D

Dzieki dziewczyny za podzielenie sie informacjami o kuchni... Jestem przerazona robieniem jej... Przede wszystkim dlatego ze nie wiem co chce :( bo tyle kasy na wiekszosc zycia muszewydac... i to mnie przeraza:D Blat chcemy kamienny lub konglomerat. Bo nie trzeba myslec czy cos jest goraceczy nie tylko mozna postawic. I to dosyc kocno ogranicza kolor mebli... Tymbardziej zenie chcemiec sterylnej kuchni tylko taka domowa ciepla:D

Hanula dostala kataru bo ida 3 alecale szczescie szybko zareagowalm i nie zdazylo sie rozwinac. A zebole juz widac :D

Sylwia Twoja Martynka to taka gadula i tak ladnie juz mowi ze szok... Hanula zaczela mowic ciocia noiiiii Skorcz jest obrazony ze mowi ciocia a nie mowi babcia tylko baba :D hehehehe Dobre co :D

Ja ostatnio przechodzilam kryzys... kryzys wypalonej matki polki:( Nawet doszlam do wniosku ze juz nie umiem zajmowac sie Hania i myslalam o powrocie do pracy...
Ale pogadalam z Mezulkiem i podniosl mnie na duchu:D

Ostatnio wogole jakos tak nie moge sie zebrac do roznych rzeczy... No ale mam nadzieje ze bedzie lepiej.

Jestem nadal 4 dni do tylu ale staram sie jak moge nadrobic te 10 stron. Nie wiem jak mi sie to uda...

Aaaa noi jeszcze pochwale sie ze od tygodnia cwicze z MelB:D I mam zamiar wytrwac bo czuje sie lepiej teraz :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Renia74
Miałam napisać że Madika nic nie pisze bo ma 18 pralek do wypranie, wysuszenia i wyprasowania :))))) A tu wchodzę i widzę, jest Madika :)
Ja w kwestii kuchni polecam cały dół w szufladach, fajny jest dostęp wtedy do wszystkich rzeczy, ja mam wszystkie sypkie rzeczy w słoikach i dna szuflad wyłożone matą antypoślizgową i nie latają mi słoiki i garnki przy otwieraniu :) Ale fronty mam z płyty w takie wrąbki (nie wiem jak to się nazywa) i rzeczywiście kicha z myciem, pewnie gładkie na wysoki połysk byłyby lepsze. Ja mam górę białą a dół ciemny brąz,prawie czarny , blat siwy i wszystkie sprzęty inox, płytki białe, duże, połysk.

Nooo tak :D Jak Madiki nie ma to znaczy ze tonie pod sterta prania i prasowani :D hehehehe
Kocham Was dziewczyny za to:D:D

Plytki do kuchni na podloge mamu jasnoszare i wlasnie mebli na wysoki polysk nie chcemy bo wszedzie bedzie widac paluszki:D heheh

Na poczatku bylismy napaleni na ciemna kuchnie ale juz nam sie odmienilo... Szarych mebli nie chce moj Mezulek... Myslelismy zeby zrobic jasne drewno z bialym moze a agd czarne zrobic. A bo najwazniejszego Wam nie napisalam:D Jedna sciane bede mila cala czarna i 2 pary bialych drzwi na niej.

Tez mam zamiar robic szuflady tak jak piszesz i nawet pod zlewem chce zrobic. I zastanawim sie czy nie zrobic jej elektrycznej. Ma moze ktoras?

~kalae
Madika
~ANikod
Oj widzę, że coś z powietrzu wisi, że te chłopy takie działając Wam na nerwy ostatnio. U nas o dziwo odpukać w miarę dobrą fazę mamy :) Ale jak wiadomo nic nie trwa wiecznie ;-P To już chyba tak jest zaprogramowane, że nie może być ciągle dobrze. W sumie lepiej jak jest jakaś ostra kłótnia, to wtedy oczyszcza się atmosfera :) Mój też mnie czasem nieziemsko denerwuje i normalnie mi się agresor w stosunku do jego głupoty włącza!
Kalae a jeśli chodzi o rabat w rosmanie to mi kiedyś się karta przedawniła, tzn nie robiłam wtedy tak często zakupów, bo miałam zapasy porobione na początku i musiałam zarejestrować nową kartę.
A u nas jest przełom :-D Młody z końcu zaczął biegać :) pominął etap chodzenia, od razu przeszedł na 5bieg:)

Oooo no to super:D Wreszcie mamusi zaczniesz sprint trenowac:D

Hanula juz sama siega sobie wiele rzeczy z blatu w kuchni. Musze bardzo uwazac i wszystko klasc juz dalej. Masakra... Te raczki powinny rosnac dopie w okolicach 5 rż :D heheeh

Ja powiem Wam ze ostatnio zaczelam die zastanawiac czy nie powinnam wrocic do pracy... Jakos czuje ze sie wypalilam jako mama...:( Nie mam jakos cierpliwosci i pomyslow... Jestem zla na siebie bo ta moja mala nie jest niczemu winna...:(

zrób tak, żeby było dobrze dla ciebie, to i dla Hani będzie dobrze. Bo zadowolona mama to zadowolone dziecko.
A może ona czuje tą twoją złość i dlatego bardziej chce być z babcią? Tak jakby chciała ci dać odpocząć?

Muszę powiedzieć, że boję się powrotu do pracy, głównie dlatego, że po 2 latach to jest tak naprawdę nowe miejsce/nowa praca. Ale wiem, że nie wysiedziałabym z Tosią w domu już, potrzebuję takiej odskoczni.

A co do spania, ja Tosi nie kładę. Ona sama wchodzi do łóżeczka, kładzie się, dostaje butelkę, zjada, zabiera smoczek. I np. wstaje, zaczyna zaczepiać, albo płakać, ale ja jej nie dotykam :D mówię tylko czasem, żeby się przytuliła do podusi. W końcu daje za wygraną i się kładzie. Ostatnio też daje jej buzi w czółko nim się położy, mówię dobranoc. Zauważyłam, że jak jest jakaś interakcja na jej zaczepki/płacz, to ona to wykorzystuje. Dlatego nie reaguje. Leżę na łóżku, a ona jest w łóżeczku obok.

Nie wiem czy pisalam ale ja Hanule trzymam za raczke albo hlaszcze po buzi przez pratki izrby na nia nie patrzec i nie reagowac to czytam ksiazke tak jakby za lozeczkiem :D

A jak poloze do lozeczka Hanie to najpierw glaszcze i mowie ze idzie spac.

Gość Alesandraa

Nati, cieszę się, że fasolinka ma się dobrze i jaka zbierzność dat :) Ze złym samopoczuciem musisz jeszcze chwilę wytrzymać, dobrze że nie ma upałów, ja je strasznie znosiłam.

Alexann, nie dołuj się. Masz dwóch maluchów w domu i jeszcze pracujesz. Jesteś wielka, głowa do góry.
Michaś rozmiar buta ma 21, a ubranek 92.

Sylwia, masz śliczną i pogodną córeczkę. I taka duża dziewczynka się wydaje, przy niej Michał to dzidziuś, ale może to przez te jej blond loczki:) Mój synuś nie ma ich jeszcze za wiele.

Kalae, my na zabawki mamy takie pudełka. Są do nich pokrywki i można je stawiać jedno na drugim

.http://m.ikea.com/pl/pl/catalog/products/art/80098516/

Alexann
Madika

Ja powiem Wam ze ostatnio zaczelam die zastanawiac czy nie powinnam wrocic do pracy... Jakos czuje ze sie wypalilam jako mama...:( Nie mam jakos cierpliwosci i pomyslow... Jestem zla na siebie bo ta moja mala nie jest niczemu winna...:(

Doskonale Cię rozumiem z tym powrotem do pracy. Kocham moje dzieci najmocniej na świecie, ale zaczynałam je obwiniać za to, że siedziałam w domu. Ja,jak na razie, powrotu do pracy nie żałuję.

Ja raczej czulam ze nie potrafie Hani zainteresowac niczym i raczej usilowalam ja splawiac i brac na przeczekanie az wroci ktos inny i bedzie sie moglz nia pobawic.

~Ciaza3166
Dzieki Renia:-)
Mya sporo mowi. Duzo po swojemu. Najczesciej powtarza po angielsku po mezu. Jednak wyrazy sa krotsze i mniej skomplikowane. Np wczoraj powtarzala foot, ale stopa juz nie powie.
Justyna biedny piesio:-(
Tak sie zastanawiam czy u nas cos sie nie dzieje ostatnie kilka dni. Mala je sporo. Cycus tak ale na noc jej wczoraj kilka razy proponowalam to wzielam. Niby ssie sle sie bawi. A ostatnie z 4 noce??? Tylko 2 pobudki:D!!!! I tez spie w drugiej sypialni a Ona z tata. Moze to to... bo juz ok 22 sie nie obudzila tylko ok polnocy. Oby cos sie zaczynalo dobrego plissss
Madika, kuchnia to fajne miejsce w domu ale jak ja urzadzic... ja narazie zastanawiam sie nad kolorami scian w pokojach i mam metlik w glowie hihi. Hmm a jakby walnac wszystko na...zielono? Haha

Jak zrobisz sciany na zielono to do UK wysle Ci dla podkreslenia koloru pare naklejek o srednicy od 20 do 100 cm z wizerunkiem :D

Gość Lili jka

Dziś myślałam o Tobie Madika :) zawsze jak prasuję to myślę o Tobie ;)

Ance brakuje już tylko piątek :) teraz to już się cieszę, że tak szybko jej poszło z zębami. A wam współczuję!
Buty ma rozmiar 21, ale są lekko przyduże, a 20 był już na styk. Ubrania ma 80/86.

Dziewczyny co z wtorkowym spotkaniem?

Annie, pisałaś też, że masz długie cykle teraz. Może wypróbuj inofem na wyregulowanie? Na owulacje też może pomóc.

Nati, ale fart z datami :) serdecznie gratuluję zdrowo rosnącego maluszka.

Alexann, myślę, że każda z nas miewa takie chwile zwątpienia w swoje macierzyństwo. Ja miałam nie raz... I wciąż miewam. Ania do 6 miesiąca też była bardzo płaczliwa, bardzo wrażliwa. Także wiem co przeżywasz.

Sylwia! Widać, że Martynka jest bardzo radosnym dzieckiem. To dobrze! Bardzo mnie to cieszy, że mimo tego co się wokół niej działo, te zawirowania nie odbiły się na tej słodkiej buźce. Trzymam za was kciuki, za Ciebie i małą.

Gość Justyna_mama

Kalae
Chętnie przyłącze sie do Was na mesengerze tylko muszę sie wstrzymać do końca lipca bo przyjdzie mi nowy telefon bo póki co ten co mam takich cudów nie ma :) a kompa odpalam rzadko jak tylko otworze laptopa to Mikołaj jest pierwszy :) chyba będziecie musiały mi wysłać zaproszenie bo rozumiem ze jest utworzona specjalna grupa??? A na Fb jak mogę Was znaleźć??
U nas pada z samego rana, mikus obudził sie cały mokry zasikal sie...

Gość Lili jka

Jutro popołudniu ma być ładnie, nikłe prawdopodobieństwo deszczu. Tak mi pokazuje apka. Do sal zabaw mam uraz po ostatnim razie, gdzie Ania złapała trzydniówkę. Także wolę park.
Na 14 za wcześnie dla nas, bo zazwyczaj o tej godzinie Anka wstaje i je obiad, ale to najwyżej dojedziemy trochę później.
Będę dziś sprawdzać forum by wiedzieć co wymyśliłyście.

~Justyna_mama
Kalae
Chętnie przyłącze sie do Was na mesengerze tylko muszę sie wstrzymać do końca lipca bo przyjdzie mi nowy telefon bo póki co ten co mam takich cudów nie ma :) a kompa odpalam rzadko jak tylko otworze laptopa to Mikołaj jest pierwszy :) chyba będziecie musiały mi wysłać zaproszenie bo rozumiem ze jest utworzona specjalna grupa??? A na Fb jak mogę Was znaleźć??
U nas pada z samego rana, mikus obudził sie cały mokry zasikal sie...

chyba coś źle zrozumiałaś. Nie pisałam nic o grupie na fb itp.
Madika pisała o messengerze, ale z tego co zrozumiałam w innym kontekście

Olija
Dziewczyny to ja proponuje 18tego we wtorek, bo zaraz po spotkaniu bede jechac na kilka dni na wies do rodzicow. U nas 12-14 wypada drzemka więc nie bardzo mam pomysl jak to zrobić zeby Nela miala okazje sie wyspac? Kalae u Ciebie drzemka wypadala podobnie,masz jakiś plan? Mozemy rozlozyc kocyki tylko nie wiem czy rozentuzjozmowana dziecmi Nela zasnie....chyba ze w drodze z parkingu w wózku usnie to wtedy bede miala z głowy jej usypianie. Lilijka i Kalae są mobilne Jola od 12 Strunka od 14. Miejsce przy fontannie tam gdzie ostatnio. Nie wiem kto bylby jeszcze chetny? Ostatnio w parku była jeszcze Karola. Wstępnie 12-13? A tak poza tym jestem na biezaco ale baaaaaaaardzo zmeczona i poprpstu nie chce mi sie odpisywac. Mam jakis kryzys 16 miesiaca:( zaluje ze dluzej sie nie wybyczylam na macierzynskim tylko w 7 msc poszlam do pracy. Chcualabym tydzień przelezec i jedną nic przespac w całości

mi się wydawało, że skoro nie było 'sprzeciwów' to mamy ustalone tak jak Olija zaproponowała.

Gość Lili jka

~kalae
Olija
Dziewczyny to ja proponuje 18tego we wtorek, bo zaraz po spotkaniu bede jechac na kilka dni na wies do rodzicow. U nas 12-14 wypada drzemka więc nie bardzo mam pomysl jak to zrobić zeby Nela miala okazje sie wyspac? Kalae u Ciebie drzemka wypadala podobnie,masz jakiś plan? Mozemy rozlozyc kocyki tylko nie wiem czy rozentuzjozmowana dziecmi Nela zasnie....chyba ze w drodze z parkingu w wózku usnie to wtedy bede miala z głowy jej usypianie. Lilijka i Kalae są mobilne Jola od 12 Strunka od 14. Miejsce przy fontannie tam gdzie ostatnio. Nie wiem kto bylby jeszcze chetny? Ostatnio w parku była jeszcze Karola. Wstępnie 12-13? A tak poza tym jestem na biezaco ale baaaaaaaardzo zmeczona i poprpstu nie chce mi sie odpisywac. Mam jakis kryzys 16 miesiaca:( zaluje ze dluzej sie nie wybyczylam na macierzynskim tylko w 7 msc poszlam do pracy. Chcualabym tydzień przelezec i jedną nic przespac w całości

mi się wydawało, że skoro nie było 'sprzeciwów' to mamy ustalone tak jak Olija zaproponowała.

To nie chodzi o sprzeciw, tylko o ewentualną złą pogodę. Poza tym Olija też pisała, że to są godziny drzemki Neli. Ania ma tak samo, z reguły. Także chciałam tylko poinformować, że będziemy prawdopodobnie później. Ot tyle.