Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Renia74
Na 13 do fryzjera, trochę mi zetnie i ułoży, potem siostra zrobi mi pazurki, oko trochę malnę, majtasy zacisnę na brzuchu i już mogę pokazać się ludziom :))))

Baw sie dobrze i pamietaj ze jak ostatnio naciagnelam gacie na brzuch to się okazalo ze w ciazy jestem :D
Gość Misiakowata

Hejka :D Chwile odpoczywam to poczytalam co U WAS :)
Mati marudzi,bo druga drzemke mial krotka..ale bylo mi zimno zeby lazic dodatkowa godzine by pospal..mokro,szaro..nie chcialo mi sie ;) nalazilam sie..kupilismy z Matim zabaweczke dla synka przyjaciolki.Jutro nas odwiedzaja :) 3 miesiace ma Oskarek :D

Sylwia ja je*ie..ale by mnie to wpienialo..na pewno cos bym powiedziala tesciowej.Sylwia to Sylwia i robi po swojemu :D
Zycze Ci zebyscie sobie wszystko poukladali i poszli na swoje :)
Zdrowka dla Martynki :*
Alexan koniecznie potrzeba Ci pomocy .moze hakas babeczka bedzie chciala dorobic do renty..daj ogloszenie lokalne i juz :)
Renia wybaw sie za mnie :)
Madika z P.rzadzilismy wczoraj do 2 !! Dzis o 7 myslalam ze nie wstane..no ale Mati sie domagal..
Jakos mu sie pieluszka poluzowala i bodziaka mial mokrego od siuskow.Myslalam,ze tak o mnie budzil..ale jak poczulam ze ma mokro to od razu sie obudzila we mnie mama i wstalam :)

Gość strrrunkaaa

Alexann
Zmienił nam się plan remontu i mam męża w domu :)

Jego dzisiejszy hit - na moje pytanie "a kochasz ty mnie jeszcze" usłyszałam: "Kocham Cię bezwarunkowo bo inaczej już dawno bym Cię zamordował."
No prawie jak romantyzm :D

Cóż za wyznanie! :D hehe nie wiadomo czy martwic się czy się śmiać ;)

Gość Misiakowata

..aleeee dzień!!.Mati nie mial porządnej drugiej drzemki i mi ciagle marudzi..a przeciągam go do 21..do tego wywalil sie tyłem na szafkę na buty i ta go nakryła..wygladalo jakby go przydusila,ale jest lekka jak piórko,więc..nic się nie stało :D jesuu :D
Do tego od kilku dni kaszek nie chce,bo jest ryk i matka cuduje..Dziś ze zmeczenia dalam mu kaszke,to po kilku łyżkach byla straszna awantura..dałam mu suchą piętke chleba i zjadł zadowolony..
Także tego..zaraz kąpie i leżę,bo umrę :D

Swoją drogą dorośleje i już całkiem ma swoje zdanie ;)

Znów mnie wcięło na dłużej i nie umiem 50 stron nadrobić, a jak nie nadrobie to nie napiszę bo nie wiem co tam u Was. Tyle nadrabiania jak kiedyś, suuuper :D dam radę :D A wszystko przez Skurcza i wizytę u niej w ubiegły weekend, cały tydzień nie mogę się obrobic, nie mówiąc o praniu :P

Tak na szybko co u nas, bo sezon przeziębien w pełni. Byliśmy pierwszy raz u lekarza z Jaśka kaszlem to dostał flegamine i witaminy, masc na plecy i tyle. Lekarka żadnych zmian nie słyszała. Weekend u Skurcza, Jasiek oczywiście jak kaszlal tak kaszle, no i wiadomo zaczęły się wywody, że na bank oskrzela, że na płuca mu pójdzie blablabla. No więc poszłam znów w pon do lekarki. I znów to samo-nic się nie dzieje na oskrzelach, flegma stoi w gardle aż swiszczy (KasiaMamusia chyba mieliście tak samo i dostaliście antybiotyk...), on nie potrafi się jej pozbyc i koło się zamyka. Powiedziała że antybiotyku dawać nie będzie na kaszel bo to bez sensu, flegamina jak nie pomogła to już nie pomoże i żeby odstawić. Oklepywac i smarować
Dla spokoju dostałam skierowanie na morfologia i CRP, wszystko ok. Na koniec lekarka przy oglądaniu gardła drugi raz wysnula podejrzenie że to może być od zębów, bo coś tam ma powiększone. Wróciłam do domu, przeanalizowalam kaszel który Jasiek miał na początku listopada (7.11. Wyszedł mu pierwszy ząb), drugi kaszel na Święta (w okolicy Świat wyszło mu 5 zębów) i ten teraz. 2 dni po wizycie u lekarki czyli w srode ząb się wybił, w czwartek ani razu nie zakaszlal. Ot, taki dodatek mamy do wychodzących zębów ;)

Miłego wieczorku, idę czytać :D

http://www.suwaczki.com/tickers/o148jw4zryx0935t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/74dianliy9gjlbfs.png

Ann1ee w sumie lepiej mi sie tu mieszka niż u mnie bo nie ma awantur i mojego starego. Ja z natury lubie ludzi i zawsze staram zrozumiec ich postepowanie (wiadomo do czasu) tesciowa nie jest zla tylko ma swoje dziwne zasady. Czasem pyta mnie jak robie dane danie mowi jak Magda robila =D ale chyba po robie skapla sie, ze sie wkurzylam bo zapytalam czy musimy wszystko jesc jak Magda =D dzisiaj juz sie nie wtracala.

Gość KasiaMamusia aa

Madika
Renia74
Naprawdę wystarczy ci się poprzytulać przed tv???

Żeby odpocząć i się zrelaksować to tak :D Bo wiadomo ze czasem trzeba się bardziej przytulić żeby się zrelaksować :D heheh
Ale potem jak tak odpocznę włosku mogę iść spać :D tak np ok 23.

A Wy tak nie macie? To ja jestem taka dziwna?:D

Jesteś jedyna w swoim rodzaju:D

Gość Misiakowata

RedNails a teraz wytlumasz tesciowej ,ze twn kaszel od zebow :D walka z wiatrakami :)
O i u nas ostatnio kaszelek sie pojawia..a idzie jedynka u gory,dzis juz kreseczka taka i czuc ja :)
Sylwia..ale swietego spokoju to nie masz bidulo..ale dobrze,ze przestala sie wtracac Moze nie wiedziala,ze Cie to wkurza :)

Padl dopiero o 22..jem.padam.dobranoc:*

Gość KasiaMamusia aa

~kalae
Peonia
a tak z innej mańki - jestem tu od niedawna i nie jarze tych Waszych tajemnych teksów teściowa - Skurcz :)) o co kaman??? ciekawie to brzmi ale to dla mnie szyfrowane jest :))

hehe, ja już nie kojarze, z czego to wyszło :D
ale teraz jak ktoś pisze Skurcz to wiadomo, że to Teściowa.

A to nie od przyjaznej wyszło?Coś się mnie kojarzy, że to z czerwoną bluzką i teściowa skurcz dupy dostała i stąd ta nazwa......;)

Gość KasiaMamusia aa

Ciaza316
Czesc:-) jestem ciagledo tylu chce Was poczytac:-) zawsze czegos ciekawego mozna siedowiedziec w tym ze nie jestsie samemu przy nieprzespanych nocach.
Dopadlo mniechorobsko. Czuje sie jakbym miala glowe jak balon.
KasiaMamusia chyba Ty pisalas zd Nikola meczy sie z kupkami? Tak piszesz o tym Bieluchu i sobie pomyslalam czy to nie od niego, jogurty itp.
Czytam dalej bo tata kapie coreczke

Tak męczyła się, potem zęby to z kupką nie było problemu,teraz znowu się męczy bo chwilowo zęby łagodnie idą,ale daje czopku Nurofen i po tym kupkę zrobi , po bieluchu by miał męczyć brzuszek?Chyba raczej nie......

I znowu starszy się zerwał z rykiem niedawno, matko ja już dziewczyny głupia jestem co się dzieje z tym dzieckiem;( no siłą muszę go trzymać,buzię woda chlastać,eh:(

Ale mialam dziś super dzień :) przyjechali moi rodzice i brat, zajęli się Dawidkiem i moglam ogarnąć chalupke ojjjj jak bylo mi to potrzebne!!! Dawid poszedl spac o 19.30, a my cały wieczór gralismy w planszówki :) super sprawa! Uwielbiam takie chwile :)

~KasiaMamusia aa
Madika
Renia74
Z jakiego przepisu robisz te placuszki z manny ? placki w miarę zjada to może i takie by zjadł.

http://alaantkoweblw.pl/puszyste-placki-z-kaszki-manny-2/

Tutaj je znajdziesz :D Dzięki Kalae wszystkie zaczęłyśmy robić placuszki z manny. Ale Hanula chyba nie jest ich fanka. Ona zdecydowanie woli mięsko :D hehe

Hejo;)
To tak jak u nas:)też mięsna kobietka rośnie;)
Walentynki hm.... może już do tego czasu uda się wyleczyć to też ten tego wygibasy będą:D o ile dzieci pozwolą heh
Jestem 2 dni do tyłu,ale......
Jesteśmy o wizycie w Grzawie a dokładnie w Miedźna Silesia Med, słuch się poprawił, cała reszta typu migdały nadaje się na zabieg adenotonsillotomia ,czas około pół roku,a w przeciągu miesiąca będzie tel kiedy dokładnie, całą podróż tam było ok,bez cyca podstawiałam chlebka i herbatkę do picia,jakiś obiad w KFC i ciepły napój,za to z powrotem były jazdy i z jednym i z drugim, zmęczenie dawało się we znaki,przed 1 w nocy byliśmy w domu
Fajny doktorek;) może przymkną oko i całą rodziną uda się z Adasiem być w pokoju po zabiegu,bo wizyta tylko płatna a zabieg już NFZ:)
Dzisiaj była moja mamunia heh,eh ....Ale nic pobawiła się z wnukami potem mąż odwiózł do domu i spokój, następna wizyta z mamcią 20 lutego:), wtedy też udało mi się umówić starszego do alergologa,a mi się dzisiaj fuksem udało do ginekologa,mam to samo Justyna co ty,ja to się dziwię czemu to się takie coś przypałęta nawet jeśli o higienę się dba

Dzisiaj w tv mówili o tym karambolu znów.....Powiem wam , że nie dziwię się,na własne oczy widzieliśmy jak jeżdżą pomimo złych warunków na drodze i mgły, tylko jak już do wypadku dopuszczą wtedy zdziwienie, zamiast wcześniej nogę z gazu wziąść, tylko jeden drugi ostrożny a znajdzie się taki co do wypadku doprowadzi, tego szkoda nie da się uniknąć

Druga drzemka trwa u nas od przed 16, ciekawie się zapowiada:D

Hehehe no i zaś moje miasto a raczej jego okolica takie sławne i w telewizji o nim trybie. Jak nie ksiądz co posyła baby po kolędzie to karambol. Nie było tego widać ale to było zaraz za taką wielka górka. Drogę przecinaly tory kolejowe i musieli to jakoś rozwiązać więc drogę puścili nad torami. Jest tam stromo, na podjeździe ograniczenie do 60, a jak się jedzie za tirem to w ogóle jedzie się 40. No i teraz najlepsze, dzień przed karambolem wieczorem pisali w lokalnych gazetach że tam się zrobił korek przed tą gorka, bo mróz chwycił, lód, no i auta nie potrafią pod górkę podjechać. I czekali ileś tam na piaskarki.

I teraz ja się pytam: skoro wieczorem tak się działo to chyba logiczne że jeśli w nocy jest mróz to rano będzie to samo. Nie można było wysłać piaskarek o 5? I jakos temu zapobiec? To jest dojazdowka do autostrady na Wrocław ale też do strefy ekonomicznej, mnóstwo ludzi tamtędy rano do pracy jeździ... ale nie, lepiej zostawić jak jest, i może akurat nic się nie stanie.

Uff doczytałam, już wczoraj nie dałam rady ale dziś z rana już tak :D

Wszystkim dzieciaczkom dużo dużo zdrówka!

Strunka, super że jesteście w domu :))

Sylwia, hehehe, jak teściowa coś ugotuje to stan i powiedz, że niedobrze, że Magda zrobiła by to lepiej :D ciekawe co wtedy powie :D

Szykuje się leniwa niedziela, za oknem szaro buro i ponuro, a moje chłopaki pierwszy raz chyba po obudzeniu zajęli się sobą, tzn Wawrzek zajal sie Jaskiem, dawal mu zabawki do łóżeczka,itp. I zostali w pokoju a my dosypialismy pół godzinki :D
Miłej leniwe niedzieli :)

A co do wspominek to tym razem nie poszalałam z alkoholem na początku ciąży. W ogóle istniała możliwość że jestem w ciąży, okres miałam dostać w poniedziałek a na weekend szliśmy na wesele. Naczytałam się że test może wyjść kilka dni po zaplodnieniu więc w sobotę test. Nic. A z tylu głowy myśl że to jeszcze nic nie znaczy. No i całe wesele przebimbalam na 1lampce wina której chyba nawet w połowie nie wypilam, wykrecajac się antybiotykiem :P
w poniedziałek drugi test i już były 2kreseczki :D

Dzien dobry w niedziele:-) jeszcze tylko kilka stronek i juz bede cala Wasza;-)
Powiem Wam ze2 nocki z rzedu Mya spala super! 2 razy po 5h a zeszlej nocy 7h!! I potem przez godzine nie chciala zejsc z rak az wkoncu w lozeczku takiego bakala walnela ze zasnela o 5i pobudka o 7:-) wiedziala ze mama chce pospac:D
Madika pytasz o zabki. Mala ma ich 2 dolne jedynki i 2 gorne takie malenkie dopiero sie poprzebijaly.
Fajnie bylo poczytac Wasze wspomnienia:-) ja tez na samym poczatku pilam sobie fajne piwka bo akurat na urlopie bylismy. I jedno, ostatnie tak mi uderzylo do glowy ze jak sprawdzilam butelke i bylo nspisane jakos ponad 8% to juz wiecej nie pilam bo cos mnie tknelo. I po urlopie wrocilismy a moj chrzesniak wskazuje na moj brzuch i pyta czy mam dzidziusia w brzuszku?! Tak przy wszystkich wypalil a to musialo byc nie wiecej niz tydzien od poczecia!!! Potem juz czulismy, test potwierdzil i zaczela sie przygoda:-)
Alexann musi byc Ci bardzo ciezko w ciazy i z takim malym brzdacem przy nodze. Ale moze rzeczywiscie chociaz nianie bys sobie zalatwila nawet na godzinke czy 2 dziennie czy kilka razy w tyg? Wiem ze dziewczyny tak robia. Nie chce Ci sie wtracac tylko tak pomyslalam:-)
Milej niedzieli kochane

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~Alesandraa
Mamy trzeciego zęba!!! W końcu po kilku tygodniach męczarni się przebił. Czekamy na następne...
U nas bezproblemowe usypianie trwa zazwyczaj tydzień, a potem Michaś decyduje że już odetchnęłam wystarczająco i zaczynają się cyrki. Wczoraj wstawał w łóżeczku chyba z 500 razy, a ja wytrwale brałam go na ręce po czym od razu odkładałam. Zasypianie trwało pół godziny, a dziś podobnie tylko że troszeczkę krócej.
Pieluchy w nocy nie zmieniam już od kilku miesięcy.

Alexan bardzo współczuję:( Na pewno jest Ci ciężko, ale musisz pomyśleć o swoim zdrowiu i najlepiej by było jakbyś miała kogoś do pomocy w domu, żeby zajął się Kacperkiem.

Renia mi też się wydaje że wciąż tak samo się bawię z Michasiem. Młody lubi układać wieże z kolorowych kubeczków albo z takich klocków od ślimaka, oglądać książeczki, zajmie się też szczeniaczkiem uczniaczkiem albo gąsienicą gawędziarką. Stolik interaktywny jest codziennie w użyciu i ulubiony samochód, który podobny jest do żelazka. A jak jestem zajęta obiadem to Michał otwiera szafę, wyciąga rurę od odkurzacza i jeździ po mieszkaniu.

Gratuluje zabka:-)
Wytrwala jestes przy usypianiu. Ja probowalam odkladac ale to nie na moje nerwy. Mala sie darla itd ahh.
Odpukac ostanie kilka nocy pielucha bez zmiany nie przemaka.
U nas zabawki sa na chwile. Uwielbia teraz 2 miski i ciagle je przytula albo ksiazeczki, czytamy je i Mala wertuje karteczki i przy tym tak fajnie gada:-) rura od odkurzacza! Sprobujemy

~justyna_mama
Hej mamusie!! Ile mam do nadrabiania!!
Z nowości Mikolaj zaczął raczkować, podnosi sie sam wszędzie tzn przy meblach, sofach:)
a mama sobie strzeliła wczoraj brwi pernamentne a co :)
Miłego dnia!! Lecę Was nadrabiać bo nie wiem co słychać u Was!!

Super to moze nowe uniejetnosci zajma go na chwile i mama bedzie miala labe:D haha
Tez musze cos zrobic ze soba. Chyba zaczne od fryzjera! Na ile takie brwi starczaja?

Sylwia921125
Hej, ale tu sie ciazowo zrobiło =D wspominanie plus milion stron do nadrobienia.
Madika gdzie te moje 14 h spania plus drzemka w ciągu dnia?? =D moje dziecko mialo spac a nie spi =D
Pamietam pod koniec ciąży jak żadna nie mogla spac, ale ja moglam =D
Co do Skurczów dupy to musze tam dopisac moja tesciowa. Ja pier... ze ja ja kiedys lubilam =D wszystko co robie nie tak jak jej corka jest zle. Jeszcze mowie, ze robie dzisiaj na obiad rybę mirune. Ona mowi ok a jak mialam jechac do sklepu to mowi, zebym zadzwonila do Magdy jaka ona robi bo ona robi inna. Robilam zapiekanke ziemniaczAna to tak sie nie robi bo Magda robila inaczej =D ostatnio Martynka poszła ze mna do łazienki robic pranie to teściowa do niej, Magda to by Ci pozwolila do lazienki wejsc. Maskara kur...

No wlasnie Sylwia, musisz pogadac z Martynka odnosnie jej spania:-)
A Skurcz co odwala? Musi byc wkurzajace Magda to Magda tamto...

Sylwia921125
Zmienilam Martynce lekarza. Juz wcześniej podejrzewali u niej alergie.Dusila mi sie w nocy. Wczoraj lekarz robił jej crp i jest zdrowa. Dostala sterydy do inhalacji. W aptece babka mowi mi, ze bez testów nie powinno sie podawac tych lekow. I co teraz robic jak dziecko jest cale zarypane od srodka i kaszel ja dusi w nocy. Oddechu nie moze zlapac ?? :/

Biedna. Powinni testy zrobic. A moze to przez przeprowadzke? Kurz? Brud? Nowe zapachy? Tak tylko mysle bo u mnie tak bylo miedzy innymi. Wspolczuje bo to jest przezycie i dla Martynki i Was:-( oby przeszlo szybko

Ciaza316
Dziewczyny zrobilam placuszki z manny, banana i jablka. Pycha! Tylko martwi mnie ze to smazone na patelni...
ja juz prawie zdrowa:-) w nocy nawetsie nie spocilam
Strunka ciesze sie ze Smerfetka juz w domciu!!! Pewnie doczytam reszte szczegolow pozniej

a czemu cię martwi?
ja robię na suchej patelni zazwyczaj nie dodaje tłuszczu. choć czasem przetrę ręcznikiem papierowym troszku zamoczonym w oleju (przechylam butelkę, papierem zatykam otwór i tyle co tam przez chwilę nasiąknie)

możesz też łyżkę albo łyżeczkę oleju dodać do ciasta, wtedy na suchej też robię, np naleśniki.

Gość KasiaMamusia aa

Madika
Alexann
Kalae, ja dostaje kosiniakowe, bo nie miałam umowy o pracę. Mój mąż jest na kontrakcie, także opieki wziąć nie moze ;( po urodzeniu Kacperka też nie był z nami w domu... :(

Niania jest wyjściem najlepszym, ale musimy policzyć, czy nas stac teraz :/

Wszystko komplikuje ten przeklety remont, bo moja mama pomoc nie może - tam warunków dla dziecka nie ma, a sama też nie przyjedzie bo ciągle jacys robotnicy sa. Mąż co ma wolne to też tam jedzie bo im szybciej zrobią tym szybciej będę miała pomoc.
Teściowa pomaga ile może, ale wiecznie w pracy :/

Wydaje mi się ze nie macie wyjścia tylko musicie kogoś wsiąść... Bo Ty musisz być zdrowa dla 2 dzieci i teraz i po porodzie.

Któraś z dziewczyn miała problem z dużym rozejściem mięśni brzucha... Mama Mi? Czy któraś pamięta która to była z dziewczyn? Wiem ze długo dochodziła do siebie i na rehabilitacje chodziła.

Dokładnie Mama Mi;)

Alexann jak dziewczyny radzą napewno będzie kilka chętnych do zarobienia paru groszy:)swoją drogą niewyobrażalne dla mnie twoja sytuacja więc kochana jeszcze trochę i będzie lżej;)

Dzisiejsza niedziela straszna,od rana tylko się sprzeczamy wszyscy, ogółem ciągle idzie o starszego,eh....Życie
Jedno wiem pewne będę mniej na tablecie gdy dzieci w domu;((pozdrawiam Lilijka)
Obecnie młoda śpi,idą kolejne zęby a starszy z tatą pojechali po obiad;) wolałam z synem pograć, mąż musiał wyjść z domu by ochłonąć,

Moja ciąża z ? Nikolą?Była lekkim zaskoczeniem;) Bardzo chciałam drugie dziecko,ale jak starania nic nie dały to pogodziłam se z myślą, że starszy będzie sam,a potem czerwiec,na początku lipca wracam z pracy, miałam ciągle popołudniówki ,no i wracałam i męża budziłam:D No takie miałam parcie na sex ,że męża to prawie gwałciłam:D , następne dni w pracy siusiu non stop,i te moje gadanie do koleżanek, że jak się w pracy długo nie pojawię to znaczy że w ciąży jestem,i poszłam do gin ta mi że ciąża wczesna 3/4 tydz ledwo,SMS do koleżanki"ku*** jestem w ciąży....." Koleżanka"to chyba dobrze nie?" ......No także ten:)
Ze względu na wcześniejsze poronienie wybłagałam L4, oszczędzałam się,oj ciężko było a dzisiaj łobuz już broi i ma swoje zdanie (pozdrawiamy miśki;))

I kawa mi nie smakowała;)gdzie rano pobudka i kubek kawy być musiał,do dziś nie pije kawy;)

Sylwia stawiaj swoje zdanie bo im dłużej razem będzie ciężko;)
Strunka super ,że młoda zdrowa
RedNails z tym, że nam nic nie dali na tą flegme.....Teraz w środę mamy mieć szczepienie, to ty we Wrocławiu mieszkasz?Szkoda ,że boję się sama jeździć to za pół roku jak znowu będziemy byśmy się spotkali, a tak ja bojąca dupa i nici wyjdą, ale Wrocław i Katowice mijaliśmy:)obok A8 i A4;)