Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Ciaza316
~Ann1eee
Ciaza316
A jakie jedzenie o jakiej porze dajecie dzieciom?
Np rano owoc, ok 12 obiad, potem co? Kolejnosc i rodzaj jedzenia prosze pisac mi tu :)

Jestem trochę w tyle z czytaniem, dlatego dopiero odpisuję. Pytalas jak Dawid je - łyżeczka mu daję u nas na szczęście nie ma z tym problemu. Juz od ponad tygodnia jest tylko na moich obiadkach i bardzo mnie to cieszy :)
U nas jest tak
Ok 8 śniadanie- kaszka na wodzie z owocem surowym starkowanym
Ok 11 2 śniadanie - jogurt albo serek grani/wiejski i owoc
Ok 14 obiadek
Ok 17 podwieczorek - jakieś warzywa gotowane, troche naszego obiadu do poprobowania (wtedy przyprawiamy sobie na talerzach) czasem chrupki kukurydziane itp z podwieczorkami mam najwiekszy problem bo już nie chce dawać owocow po południu, aczkolwiek jak nie mam pomysłu na nic innego to też mi się zdarza.
19.30 po kąpieli 240 ml mm z 2 łyżkami kaszki hippa fine hirse i spanie
Pozniej ok 5 150 ml mm

Czyli je co ok 3 godziny. A zjada ile mu podasz?

Marchewkowe uwielbiam :)

Różnie - czasem zjada, czasem nie, choć przeważnie wszystko, czasem woła o więcej ;) na śniadanie 2 łyzki kaszki ze 100 ml wody i do tego pół owocka surowego, albo pół słoiczka 125 ml, ale teraz słoiczek rzadko, bo chcę już z nich wyjść całkiem. Jogurtu/serka to tak 1/3 -1/2 kubeczka, obiadek to ok 200 ml, objętościowo ten większy słoiczek. Ogólnie Dawid lubi jeść i jest ciekawy jedzenia i nowych smaków, chętnie próbuje i otwiera pyszczydło ;)

Ciaza316
Ann1ee, fajnie ze jeszcze Dawidek zostaje tam gdzie go zostawilas :) to czasami sporo ulatwia
A zamierzacie chrzcic czy nie?
My chrzcimy razem z pierwszymi urodzinami.
Strunka, ja juz internet przeszukalam i znalazlam fajne pamiatkowe zeszyty i chyba sobie sprawie taki
Bananowiec wlasnie sie studzi. Ale jaki zapach w domu! Dodalam kilka truskawek

Tak, będziemy chrzcić, też chyba na roczek w koncu wyjdzie. Teściowa by mi inaczej żyć nie dała ;)

~Lili jka
~Ann1eee
Renia74
Jakieś ciasto przydało by się zrobić, w końcu to dziś sobota. macie jakieś pomysły?

Co prawda to juz niedziela pozny wieczór ale pieklam wczoraj marchewkowe z kwestii smaku omnomnomnomnom nawet teściowej smakowalo ;)

O tak! To marchewkowe jest obłędne!
Bardzo też lubię szpinakowe z MW i świetnie się komponuje z granatem :)

Taka ciekawostka.
Moja koleżanka w styczniu 2015 urodziła syna. W bólach kp tylko trzy miesiące. Była u mnie w lipcu br i powiedziała, że wciąż zdarza się jej, że poleci mleko. Ale tylko z jednej piersi :)

:O normalnie, tajemnice ludzkiego ciała :D albo raczej matczynego ;)

Bry :)
Nocka znowu kiepska :( pobudki, przerwy. Nie wiem co z nia robic w nocy jak nie chce byc odlozona do lozeczka. Tatus ponosil i jakos poszlo.
Z kp teraz ok. Pije mleczko :) Ma czasami jakies zrywy. Niepotrzebnie sie denerwuje, ale ja zaraz mysle, ze nie bedzie jadla, albo co bedzie jadla itd itd :P
Musze powiedziec, ze bananowiec dobry, ale ja az tak za bananami nie przepadam. Chyba bym wolala banany na wpol z czyms innym tylko nie wiem czym mozna byloby zastapic. Ale za kazda pobudka w nocy zapach byl zawrotny :)
Dzieki Alesandra. Musze przestac sie tak spinac! Dzis na sniadanie zjadla troche chlebka i prawie pol sloiczka owocow. W miedzy czasie nie chciala ale potem musialam szybko podawac bo nagle jej sie cos odwidzialo :) potem jeszcze mleczkiem przyprawila i poszla spac hmm
Wspolczuje tej wyrwanej osemki. Jak moja wyrwalam to nic mnie nawet nie bolalo, a bylam zaopatrzonaw przeciwbolowe po zeby. Moze jakas infekcja czy co
Madika, ja sie juz boje jak Mala bedzie miala jeszcze gorne. To bedzie uscisk wtedy auuuc
Madika, patent Twojego taty to i na koniec swiata by powedrowal.
Obnizylismy bo jakos zaczelismy sie bac ze kiedys sie wychyli. Siadala sobie w lozeczku czy lapala sie za szczebelki, probowala podciagac. Dla wlasnego spokoju raczej to zrobilismy :) Chociaz np na kanapie lapie sie oparcia i wstaje. W lozeczku nigdy tego nie zrobila, ale ja w lozeczku jej nie pokazuje zadnych wygibasow i staram sie ja tam nie zachecac do niczego :)
Nie wiem czy tez tak macie, ale my oboje z mezem widzimy jak Mya np wstaje rano i zupelnie inaczej wyglada, czy inaczej sie zachowuje, widac od razu ze sie zmienia, cos sie wydarzylo :) Dorosleje :P Potem ma takie inne spojrzenie, jeszcze bardziej rozumne
Madika, mysle, ze nasze dzieciaczki rozumia wiecej niz nam sie wydaje :)
Lilijka, z tym mlekiem to jest niesamowite. Jak to wszystko jest skonstruowane
Madika, te zeszyty to w UK. Zaraz Ci wysle przyklad.
http://www.ebay.co.uk/itm/like/Bright-Side-Lovely-Little-Mini-Person-Baby-Hardback-Notebook-Pad-Planner-Gift/351833158943?hlpht=true&ops=true&viphx=1&_trksid=p2050601.c100103.m2451&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D37140%26meid%3Dad3f8b67d1cb48f49447a43b3a49d6e7%26pid%3D100103%26rk%3D3%26rkt%3D4%26sd%3D182356548722%26clkid%3D767943199581081012&_qi=RTM2065550
Sa tez takie ksiazeczki, ze zapisujesz rozne fakty jeszcze z czasu ciazy, mozna zdjecia wklejac itp ale jakos nigdy tego nie zrobilam. Zapisywalam na poczatku w zwyklym notesie ale pozniej juz przestalam. Anikod, no dobrze robisz z tymi zapiskami
Ann1eee to calkiem niezle Maly je

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

~Ann1eee
Ciaza316
Ann1ee, fajnie ze jeszcze Dawidek zostaje tam gdzie go zostawilas :) to czasami sporo ulatwia
Strunka, ja juz internet przeszukalam i znalazlam fajne pamiatkowe zeszyty i chyba sobie sprawie taki

Tak, będziemy chrzcić, też chyba na roczek w koncu wyjdzie. Teściowa by mi inaczej żyć nie dała ;)

My bedziemy chrzcic chyba 1 kwietnia. :D Chcemy zeby juz cieplej bylo :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Ciaza316
Bry :)
Nocka znowu kiepska :( pobudki, przerwy. Nie wiem co z nia robic w nocy jak nie chce byc odlozona do lozeczka. Tatus ponosil i jakos poszlo.
Z kp teraz ok. Pije mleczko :) Ma czasami jakies zrywy. Niepotrzebnie sie denerwuje, ale ja zaraz mysle, ze nie bedzie jadla, albo co bedzie jadla itd itd :P
Musze powiedziec, ze bananowiec dobry, ale ja az tak za bananami nie przepadam. Chyba bym wolala banany na wpol z czyms innym tylko nie wiem czym mozna byloby zastapic. Ale za kazda pobudka w nocy zapach byl zawrotny :)
Dzieki Alesandra. Musze przestac sie tak spinac! Dzis na sniadanie zjadla troche chlebka i prawie pol sloiczka owocow. W miedzy czasie nie chciala ale potem musialam szybko podawac bo nagle jej sie cos odwidzialo :) potem jeszcze mleczkiem przyprawila i poszla spac hmm
Wspolczuje tej wyrwanej osemki. Jak moja wyrwalam to nic mnie nawet nie bolalo, a bylam zaopatrzonaw przeciwbolowe po zeby. Moze jakas infekcja czy co
Madika, ja sie juz boje jak Mala bedzie miala jeszcze gorne. To bedzie uscisk wtedy auuuc
Madika, patent Twojego taty to i na koniec swiata by powedrowal.
Obnizylismy bo jakos zaczelismy sie bac ze kiedys sie wychyli. Siadala sobie w lozeczku czy lapala sie za szczebelki, probowala podciagac. Dla wlasnego spokoju raczej to zrobilismy :) Chociaz np na kanapie lapie sie oparcia i wstaje. W lozeczku nigdy tego nie zrobila, ale ja w lozeczku jej nie pokazuje zadnych wygibasow i staram sie ja tam nie zachecac do niczego :)
Nie wiem czy tez tak macie, ale my oboje z mezem widzimy jak Mya np wstaje rano i zupelnie inaczej wyglada, czy inaczej sie zachowuje, widac od razu ze sie zmienia, cos sie wydarzylo :) Dorosleje :P Potem ma takie inne spojrzenie, jeszcze bardziej rozumne
Madika, mysle, ze nasze dzieciaczki rozumia wiecej niz nam sie wydaje :)
Lilijka, z tym mlekiem to jest niesamowite. Jak to wszystko jest skonstruowane
Madika, te zeszyty to w UK. Zaraz Ci wysle przyklad.
http://www.ebay.co.uk/itm/like/Bright-Side-Lovely-Little-Mini-Person-Baby-Hardback-Notebook-Pad-Planner-Gift/351833158943?hlpht=true&ops=true&viphx=1&_trksid=p2050601.c100103.m2451&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D37140%26meid%3Dad3f8b67d1cb48f49447a43b3a49d6e7%26pid%3D100103%26rk%3D3%26rkt%3D4%26sd%3D182356548722%26clkid%3D767943199581081012&_qi=RTM2065550
Sa tez takie ksiazeczki, ze zapisujesz rozne fakty jeszcze z czasu ciazy, mozna zdjecia wklejac itp ale jakos nigdy tego nie zrobilam. Zapisywalam na poczatku w zwyklym notesie ale pozniej juz przestalam. Anikod, no dobrze robisz z tymi zapiskami
Ann1eee to calkiem niezle Maly je

Znowu forum nie dzialalo... :(

Ja mam taka ksiazke " moje pierwsze 3 lata zycia". Ale tam nie ma miejsca na wpisywanie slow. Ale moj mezulek wywolal zdjecia i musze je powklejac :D

Wcale Wam sie nie dziwie ze lozeczko obnizyliscie. Hanula zaczyna sama wstawac ale.... sama usiasc nie potrafi :D Dlatego lozeczka nie obnizamy narazie na sam dol :D Narazie na srodkowym zostajemy :D

Maya tak malo wcale nie je. Jak pisalas ze 2 lyzki kaszy Ci zjada to myslalam ze 2 lyzki. A nie ze z 2 lyzek kaszki jej robisz :D hehe Hanula je z 3 lyzek na 120ml ale to dlatego ze ona lubi taka gesta kasze :D Tak jak mamunia :D hehe

Nie wiem co chcialam napisac jeszcze....

A u nas śniegu napadało tyle że mężulek odśnieżał wjazd i jest temp lekko na minusie, taką zimę to ja lubię. Już chciałam po sanki jechać. Może jutro pojedziemy i kupimy, takie z oparciem oczywiście.
Mój Misiek się zrobił taki przylepka ostatnio. Często chce się przytulać i cycka pomykać trochę, płacze jak wychodzę, chyba ten słynny lęk separacyjny.
A kąpiel ostatnio to hardkor prawdziwy, Misiek chce koniecznie stać w wannie, nie chce usiąść a o położeniu się to już mowy nie ma, I jak tu umyć go i spłukać włosy? Ostatnio wpadłam na genialny plan i wchodzę razem z nim do wanny, myję go i mężul wyciąga go na ręcznik i idzie go ubrać w piżamkę a ja dolewam sobie gorącej wody i leżę sobie w pianie o zapachu nivea baby, taki mały relaksik :) No ale niestety mąż ma w tym tyg drugą zmianę i nie będzie tak wesoło. Byle do piątku, to tylko 5 dni. Jakoś sobie poradzimy, mamy żabki gumowe i inne zwierzaki, repertuar piosenek wannowych, to nie będzie tak zle.

Madika
~Ann1eee
Ciaza316

Chyba żartujesz?! :D

Ciąża do bananowca dodaj, np. Jabłka lub ananasa :)
Też tak mam z Anią, że czasem mi się wydaje, że się bardzo zmieniła przez noc, inaczej patrzy, itp. I też widzę, że dużo rozumie i dużo chce mówić, tyle, że wychodzi jej po swojemu :) nauczyła się klaskać, tzn. Inaczej, próbuje klaskać :D machnie też ręką na papa, na pytanie gdzie jest tata lub kotek to szuka ich wzrokiem :) na lampę też, wtedy na taką stojąca ale jej się boi :( lalek barbie też się boi.

Co do jedzenia to Ania lubi jeść, kosztować. Może nie je dużo ale chętnie dzioba otwiera :)
Rano je kaszke z 40-50 ml wody i z kilkoma łyżeczkami owocu ze słoiczka lub surowego potarkowanego. Kaszke robię na gęsto, więc sypie na oko. Potem pogryzie coś z mojej bułki, jeśli mam z masłem czy z twarożkiem naturalnym lub bieluchem, ewentualnie z pasztetem. Czasem jest ma odwrót, zw zaczyna od jedzenia ze mną bułki a kaszke dostaje jako drugie śniadanie.
Na obiad idzie cały słoiczek 125 g lub połowa ze 220 g.
Później to już jogurt naturalny lub kaszka z owocem. Jogurt to około pół kubeczka. Ale woli jednak sam jogurt niż ten z owocami. W między czasie zdarzają się chrupki czy wafle ryżowe. I to, że daje jej jakieś tam porcje nie oznacza, że zje wszystko. Różnie z tym bywa.
Pierś pomiędzy powyższymi, na żądanie.

Szarlotkę uwielbiam, ale tyle jabłek trzeba do niej obrać żeby był efekt, to trzeba mieć mega chęci i czasu. Ostatnio jak robiłam taką z budyniem jeszcze to pół blachy na ciepło zjedliśmy.
Któraś się bała surowej marchwi, zapomniałam kto, to ja dawałam małemu taką dużą że by jej nie zmieścił do buzi tylko z wierzchu sobie jadł, właściwie jadł to za dużo powiedziane, jezdził sobie po dziąsłach i trochę gryzł tymi dwoma ząbkami jak mysz :) Zresztą trzymałam go przy tym na kolanach i obserwowałam.

Gość KasiaMamusiaa

Madika
Renia74
Madika ja rozumiem że w ramach rehabilitacji ją stawiacie ale przy meblu a nie na środku pokoju i pokaz czy się od razu przewrócisz czy po zrobieniu jednego kroczka. W ogóle nie cierpię robienia z dzieci małpek na pokaz : a podskocz a klaśnij a mlaśnij a powiedz coś, bez sensu, co innego jak dziecko samo chce coś pokazać.

Aaaa to to to nie.... Ja myslalam ze tak przyeblach... Tak mnie tez wkurzaja tacy ludzie... Ja rozumiem jak mowisz do dziecka: powiedz mama, tata, baba itp. Ale nic na sile. Jak dziecko nie chce to nie i koniec.

Hej hej
A takie już duże dziecko tez ma prawo nie odpowiadać?:D

Madika
~Ann1eee
Ciaza316

też chce chrzcić na roczek :) choć 1 kwietnia też mi się podoba. Ale u mnie chrzty są w pierwszą niedziele miesiaca, więc chyba będzie 5 marca :)

Renia74
A u nas śniegu napadało tyle że mężulek odśnieżał wjazd i jest temp lekko na minusie, taką zimę to ja lubię. Już chciałam po sanki jechać. Może jutro pojedziemy i kupimy, takie z oparciem oczywiście.
Mój Misiek się zrobił taki przylepka ostatnio. Często chce się przytulać i cycka pomykać trochę, płacze jak wychodzę, chyba ten słynny lęk separacyjny.
A kąpiel ostatnio to hardkor prawdziwy, Misiek chce koniecznie stać w wannie, nie chce usiąść a o położeniu się to już mowy nie ma, I jak tu umyć go i spłukać włosy? Ostatnio wpadłam na genialny plan i wchodzę razem z nim do wanny, myję go i mężul wyciąga go na ręcznik i idzie go ubrać w piżamkę a ja dolewam sobie gorącej wody i leżę sobie w pianie o zapachu nivea baby, taki mały relaksik :) No ale niestety mąż ma w tym tyg drugą zmianę i nie będzie tak wesoło. Byle do piątku, to tylko 5 dni. Jakoś sobie poradzimy, mamy żabki gumowe i inne zwierzaki, repertuar piosenek wannowych, to nie będzie tak zle.

my tak myjemy akurat M wchodzi do wanny z Tosią, ja ją myje i potem wycieram i ubieram. :) Nawet sobie pochlapie i nie trzeba całej łazienki wycierać :)
a co do mycia głowy to najlepiej żeby jedna osoba przyłożyła rękę do czoła (tak jak słońce razi) i wtedy można lać :) ja akurat prysznicem spłukuje, choć nawet jak jej woda leci po twarzy to jej nie robi różnicy ;)
U mnie w domu jak byliśmy starsi to rodzice dawali nam ręcznik zwinięty i trzymaliśmy sobie na oczach żeby woda nie leciała, osobiście polecam taki spób :)

Renia74

Nooo wlasnie musze zaczac Hanuli puszczac piosenki przy kapieli :D Sama bardzo to lubilam :D

Istatnio ktos mi mowil o tym relaksie mamy w wannie. U nas to nie przejdzie bo ja od prawie 9 miesiecy usypiam Hanie. Wczoraj mezulek prawie ja chcial uspic ale tak zaczela plakac ze weszlam do nich (bylam u kosmetyczki :D i wrocilam troche pozniej). Spytalam sie czy mu pomoc a on do mnie ze tak bo on nigdy nie widzial jak to sie robi :D

Padlam wtedy i oczy z orbit mi wyszly :D

Ja też Michasia usypiam, ale zanim T uda się wytrzeć małego, ubrać, dać witaminkę, jeszcze trochę go puści żeby pobiegał po górze (cały dzień siedzimy na dole) ,to ja zdążę poleżeć, wykąpać się i potem razem z Michasiem wskakuję do łóżka i daję cyca a T idzie się relaksować:) No ale to wtedy jak ma pierwszą zmianę, bo jak ma drugą to jest w pracy do 22, więc muszę sama ogarnąć wszystko.
Ja nie mam problemu z myciem głowy Michasiowi tylko z tym że on chce STAĆ w wannie, a wtedy muszę go trzymać jedną ręką bo boję się że się wywróci, a jak stoi to woda leci na podłogę z jego głowy jak mu spłukuję , więc wolałabym żeby usiadł , a że jest zafascynowany staniem to ciężko go nakłonić do tego żeby spokojnie posiedział.

Madika, granat fajnie komponuje się ze słodkim kremem bo sam jest słodki ale też lekko kwaśny. A na szpinakowym cieście dobrze wygląda jeszcze kolorystycznie.

Wczoraj w końcu wyszedł szósty ząb! Nareszcie! Długo się przebijał ale jest! Ma cztery u górze, jedynki i dwójki, oraz dwie dolne jedynki.

Ania też nie chce się kłaść do mycia włosów. Ostatnio monimoni ns fb zamieściła filmik z rymowanką angażującą nogi (czasem zmieniam na ręce) i to działa, jest chwila skupienia, która pozwala drugiemu rodzicowi umyć włosy lub ubrać piżame. Monimoni jeśli to czytasz to baaardzo dziękuję!

(zaczynamy z uniesionymi nad brzuchem i złączonymi stopami)

Kółko małe (ruch stopami robiących koło, od zewnątrz do wewnątrz)
Kółko duże (jw, większy okrąg)
Nóżki w dole (kładziemy wyprostowane nogi)
Nóżki w górze (nogi do buzi)
Nóżka w lewo
Nóżka w prawo

Hop hop hop (leciutko podnosimy do siebie nogi, czasem tylko zginam i prostuje w Kolanach)
Brawo brawo (klaszczemy stopami)

Madika, granat fajnie komponuje się ze słodkim kremem bo sam jest słodki ale też lekko kwaśny. A na szpinakowym cieście dobrze wygląda jeszcze kolorystycznie.

Wczoraj w końcu wyszedł szósty ząb! Nareszcie! Długo się przebijał ale jest! Ma cztery u górze, jedynki i dwójki, oraz dwie dolne jedynki.

Ania też nie chce się kłaść do mycia włosów. Ostatnio monimoni ns fb zamieściła filmik z rymowanką angażującą nogi (czasem zmieniam na ręce) i to działa, jest chwila skupienia, która pozwala drugiemu rodzicowi umyć włosy lub ubrać piżame. Monimoni jeśli to czytasz to baaardzo dziękuję!

(zaczynamy z uniesionymi nad brzuchem i złączonymi stopami)

Kółko małe (ruch stopami robiących koło, od zewnątrz do wewnątrz)
Kółko duże (jw, większy okrąg)
Nóżki w dole (kładziemy wyprostowane nogi)
Nóżki w górze (nogi do buzi)
Nóżka w lewo
Nóżka w prawo

Hop hop hop (leciutko podnosimy do siebie nogi, czasem tylko zginam i prostuje w Kolanach)
Brawo brawo (klaszczemy stopami)

U nas do kąpieli sprawdza się książeczka, wszystko mogę robić jak ona ją ma i się nią bawi. Nawet na basen ja biorę to po całym basenie za nią biega.

A na przewijaku chyba się nauczyła że tzreba leżeć i się nie przekręcac. Czasem próbuje, ale patrzy się na mnie czy jej pozwolę, a jak powiem 'nie' to rezygnuje.

U nas do kąpieli sprawdza się książeczka, wszystko mogę robić jak ona ją ma i się nią bawi. Nawet na basen ja biorę to po całym basenie za nią biega.

A na przewijaku chyba się nauczyła że tzreba leżeć i się nie przekręcac. Czasem próbuje, ale patrzy się na mnie czy jej pozwolę, a jak powiem 'nie' to rezygnuje.

Mój mąż kupił do płukania główki rondo kąpielowe. Woda nie leci bezpośrednio na twarz. Nasza Hanula zaczęła raczkować dziś. Juz myślałam że pominie ten etap bo zaczyna stawać przy łóżeczku. Jeśli chodzi o przewroty przy zmianie pieluchy próbuje dać jej coś do ręki i tym odwracam uwagę.

Byłam wczoraj u dentysty. Wszystko jest ok, ładnie się goi, tylko nadal mnie boli pomimo antybiotyku. No i wciąż wyglądam jak chomik. Mam nadzieję, że już niedługo koniec moich męczarni.

Mój Misiulek przeprosił się z łóżeczkiem. Dziś znów, po dwutygodniowej przerwie, w nim usnął :)
A co do kąpania to też najchętniej by stał, a o leżeniu mowy nie ma. Jak mąż go kąpie to cała łazienka pływa.

Ach to forum, ostatnio trzeba mieć cierpliwość...

Renia74
Szarlotkę uwielbiam, ale tyle jabłek trzeba do niej obrać żeby był efekt, to trzeba mieć mega chęci i czasu. Ostatnio jak robiłam taką z budyniem jeszcze to pół blachy na ciepło zjedliśmy.
Któraś się bała surowej marchwi, zapomniałam kto, to ja dawałam małemu taką dużą że by jej nie zmieścił do buzi tylko z wierzchu sobie jadł, właściwie jadł to za dużo powiedziane, jezdził sobie po dziąsłach i trochę gryzł tymi dwoma ząbkami jak mysz :) Zresztą trzymałam go przy tym na kolanach i obserwowałam.

Jezu dziewczyny iwielbiam szarlotke :D
Jak ktoras robi to biore lody i wpadam zaraz :D za takie pysznosci to dam sie pokroic :D hehe

Kurcze forum cos szaleje imam problemy zeby czytac i pisac. Wiec chcialam duzo powiedziec ale nie pamietam juz co....

Na pewno chcialam sie zapytac gdzie jest Red Nails, Olija i pare innych dziewczyn. Bo juz zaczynam sie martwic....

~KasiaMamusiaa
Madika
Renia74
Madika ja rozumiem że w ramach rehabilitacji ją stawiacie ale przy meblu a nie na środku pokoju i pokaz czy się od razu przewrócisz czy po zrobieniu jednego kroczka. W ogóle nie cierpię robienia z dzieci małpek na pokaz : a podskocz a klaśnij a mlaśnij a powiedz coś, bez sensu, co innego jak dziecko samo chce coś pokazać.

Aaaa to to to nie.... Ja myslalam ze tak przyeblach... Tak mnie tez wkurzaja tacy ludzie... Ja rozumiem jak mowisz do dziecka: powiedz mama, tata, baba itp. Ale nic na sile. Jak dziecko nie chce to nie i koniec.

Hej hej
A takie już duże dziecko tez ma prawo nie odpowiadać?:D

Tak generalnie to kazde dziecko ma prawo nie odpowiadac :D hehe Moja Hania np leje na wszystko i na wszystkich :D heheh

~kalae
Madika
~Ann1eee
Ciaza316

też chce chrzcić na roczek :) choć 1 kwietnia też mi się podoba. Ale u mnie chrzty są w pierwszą niedziele miesiaca, więc chyba będzie 5 marca :)

Moi rodzice brali slub 1 kwietnia wiec data nam Nie straszna ( sa razem juz 38 lat) . Ale teraz sie skapnelam ze niedziela to 2 kwietnia a nie pierwszy :D