Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

niuska_aw
misiakowata30
~kalae
ja nigdy nie miałam problemu z chudnięciem, a teraz to jakaś masakra jest, nie wiem czy to przez kp czy przez euthyrox, bo to 2 inne rzeczy, ktorych przedtem nie miałam.

Te same pytania sobie zadaje,bo ta sama sytuacja :)

U mnie to samo. Słodyczy zero, często tylko lody sorbetowe, mało jem, nie słodzę itp, a waga zamiast spadać to ostatnio nawet +2kg. Jestem na Letrox 75

Ja nawet nie wiem ile waze bo zaraz bede miala okres to sie nie chce dwnerwowac :D hehe Zwaze sie po :D Ale w cm jest ok :D Wiec moze nie bedzie takiej tragedii :D Choc tak jak u Niuski troche wiecej mam kg. Ale ja jem ciasta z owocami lub bulki z owocami. Nie moge sobie ich podarowac bo jest sezon :D Noi lody :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

~kalae
niuska_aw
misiakowata30
~kalae
ja nigdy nie miałam problemu z chudnięciem, a teraz to jakaś masakra jest, nie wiem czy to przez kp czy przez euthyrox, bo to 2 inne rzeczy, ktorych przedtem nie miałam.

Te same pytania sobie zadaje,bo ta sama sytuacja :)

U mnie to samo. Słodyczy zero, często tylko lody sorbetowe, mało jem, nie słodzę itp, a waga zamiast spadać to ostatnio nawet +2kg. Jestem na Letrox 75

ja własnie jem dużo słodkiego, ale w sobote to podliczyłam i mi wyszło, że zjadłam 1000kcal w słodyczach :D a tak niewiele tego było :(

ale dla mnie zjeść całą tabliczkę czekolady czy nawet litr lodów, opakowanie ciastek to nie problem

Ooo szacun SIOSTO :D Ja bym nie dala rady... Lodow to jak zjem 4 kulki to jest ful wypas :D

Ciaza316
Oh, znowu nie mam jak czytac. Dzis Mala ulewa, obie zazygane. Juz nie mam sily. Zmeczona jest strasznie. Caly czas chce spac. Nie wiem co jest. A na drzemke jak ja klade to dlugo nie spi.
Milego dnia, poczytam pozniej

U nas to samo z ulewaniem dziś! Ciekawe od czego to zależy bo obwinialam nabiał a tu dietę trzymam więc napewno nie od tego. Wczoraj dostał jabłuszko gotowane poprobowac to może od tego?! I bąki straszne idą

Sylwia921125
Strunka troche ma z glowa ta tesciowa... moj stary to tez nikogo nie lubi i dla niego każdy jest poje... tylko nie on. Wiem, ze to w jakiej rodzinie i na jakich ludzi trafimy nie ma znaczenia jednak troche za duzo sie tego nałożylo na raz. Dobrze, ze mam moja coreczke bo ona mnie trzyma w pionie no i MelB :D

Sylwia a o mojej tesciowej tez juz bajki chodza tu na forum :D Swojego czasu to chodzila tutaj jako Skurcz nr. 1 :D hehe

Wiec czym Ty kobieto sie przejmujesz :D

Aaa wlasnie Strunka jakby co to pamietaj dzieciaki pod pachy i do Meksyku :D A jak cos to bede tam czekac :D heheh

misiakowata30
no Madika widze Cie w tym extremalnym prasowaniu..u na szczycie Śnieżki na przykład :) Lubię to :)

Strunka,jak ja Ci wspolczuje Jezu..Masakra jakaś
słuchajcie ja się tak boję tego jak bedzie,jak moja sie zajmie Mateuszem,ze złapałam doła i powiedziałam P.o moich obawach..że najchetniej zostałabym z małym w domu itp..
nie był zachwycony...uff ale choć z siebie wyrzuciłam wszystko,tak mi ciażyło po ostatnich wydarzeniach.

A moze powinnas raz na jakis czas probowac zostawiac Matiego z nia np. I isc na zakupy na 30 min. I tak ich probowac zostawiac. Bedziesz widziala co sie dzieje i bedziesz mogla to kontrolowac i przy okazji naprostowac szybko.

Hej dziewczyny nie wiem czy ten temat byl już poruszany bo jestem strasznie do tyłu a chodzi mi o gondole właściwie o jej brak czy któraś już z niej zrezygnowała? Bo moja Lila jak nie śpi to leży w niej 15 minut i potem ryk niemilosierny jak ją wyciągnę w sekundę przestaje płakać ostatnio spacery to był nieprzyjemny obowiązek chodziłam z nią wystraszona i tylko wkoło bloku żeby szybko wrócić do domu jakby co. Od dwóch dni jeżdże z nią w foteliku niebo a ziemia normalnie interesuje się ogląda i jest super jedyny minus że jest mega spocona i całe mokre plecy i głowa myślę żeby wyciągnąć spacerowke no ale do 4miesiecznego dziecka? Nie za wcześnie? Powinna jeździć jeszcze w gondoli no ale nie da się po prostu:(

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s82c32i0uff4z.png

Gość arwena 89

karolaa
Hej dziewczyny nie wiem czy ten temat byl już poruszany bo jestem strasznie do tyłu a chodzi mi o gondole właściwie o jej brak czy któraś już z niej zrezygnowała? Bo moja Lila jak nie śpi to leży w niej 15 minut i potem ryk niemilosierny jak ją wyciągnę w sekundę przestaje płakać ostatnio spacery to był nieprzyjemny obowiązek chodziłam z nią wystraszona i tylko wkoło bloku żeby szybko wrócić do domu jakby co. Od dwóch dni jeżdże z nią w foteliku niebo a ziemia normalnie interesuje się ogląda i jest super jedyny minus że jest mega spocona i całe mokre plecy i głowa myślę żeby wyciągnąć spacerowke no ale do 4miesiecznego dziecka? Nie za wcześnie? Powinna jeździć jeszcze w gondoli no ale nie da się po prostu:(

U nas podobnie, gondola jest ok tylko jak chce mu się spać i szybko zasypia. Jak nie chce mu się spać to się wierci i ryczy, a jak go wyciągam to jest zaciesz i się rozgląda. Już spacerówkę testowaliśmy, ustawiam oparcie na najniższy ząbek żeby miał pozycję jak w foteliku, a jak uśnie to robię calkiem na płasko

karola staram się nie wozić w foteliku a właśnie w spacerówce z wózka 2w1. Spacerówkę rozkładam na płasko (prawie). Małej to pasuje, choć gondola też jej nie przeszkadza.
ciąża, magdalenka u mnie wczoraj ulewała a dziś super :D raz tylko po beknięciu troszeczkę jej wypłyneło (nie wiecej niż pół łyżeczki).
Ciąża martwię się o Twoją Małą. Jak będziesz mogła skonsultuj ją z alergologiem w Polsce. Bo te objawy wskazują (choć wcale nie muszą, ale lepiej, żeby opinię lekarz wyraził) na nietolerancję albo alergię.
Marta pomyślałam o Augustowie bo można byłoby połączyć przyjemne z przyjemnym :D Choć nie ukrywam z przyjemnością odwiedziłabym Bella Vitę na rynku kościuszki :D mają najlepszą kawe :D normalnie tęsknię za nią.
Od lekarza mam zalecenie ważyć ją co tydzień. Od gastro mam wypisane skierowanie do szpitala tak na wszelki wypadek jakby coś mnie zaniepokoiło. W sobotę ważenie, jeśli nie będzie progresu to wykorzystam skierowanie.

http://www.suwaczki.com/tickers/qb3c8iik408njqat.png
przepisa Agi na gofry strona 3718

Madika

W pasie 3 cm a w talii 1 cm :D Ale jak na 1 tydzien to uwazam ze to sukces. Tymbardziej ze nie wszystkie cwiczenia robilam albo nie robilam dokladnie tak jak kazala bo bym nie dala rady. Noi 2 dni bez cwiczen mialam bo juz sie nie wyrobilam.
Dzis bylismy na szczepieniu. Ciekawa jestem co to bedzie... Poprzednio temperatura 2 dni byla. Teraz Hanula usnela przy jedzeniu jabluszka. Siedziala w foteliku odwrocilam sie po tetre a jak juz patrzylam na nia to juz spala. :D To byl taki slodki widok :D Jejkus... Slodziaczek moj kochany :D
Dzis mam wychodne- fryzjer i kosmetyczka. Dobrze ze mam mame to moge sobie na to pozwolic bo moj mezulek wczoraj mnie mega wkurzyl. 40 min nie mogl sie sam dzieckiem zajac bo plaka a ja cwiczyc nie moglam.

Moja Małą też dziś śpi padnięta. Myślę, że to pogoda :(
Gratuluję sukcesu. Tyle piszecie o tych ćwiczeniach, że mam ochotę też się skusić. Tylko czasu mi brakuje. Marzy mi się relaks w wannie ( a nie szybki prysznic) bo teraz co najwyżej mogę się relaksować przy desce do prasowania (ja również uwielbiam prasować). Z chęcią bym trochę brzuszka zrzuciła, bo wczoraj Marcepan po pracy przebierał się w szorty. Smiałam się na całego jak zobaczyłam, że na du.pę wsadził moje szorty, ale już mi nie było do śmiechu jak się okazało, ze pasują :D. Dlatego wolę jakieś ćwiczenia przed tv niż hula hop (mogłoby się okazać że na mnie też pasuje :D )

Gość Misiakowata

Ernesto
Dziewczyny dziekuję za słowa wsparcia.

kalae na na full karmiłam właśnie 3 miesiące i kiedy przychodziłam na nutra to wspominałam właśnie, że Ty miałaś w planach karmić 3 miesiące. Często to wspominam.
Nie byłabym taka zdeterminowana gdyby nie to, że na nutra Mała nie przybiera na wadze. I tak w miesiąc spadliśmy z ponad 75 centyla poniżej 50 :( Bardzo się o nią martwię, bo jeśli nie nutra to co?

niuśka wspólczuję, pamiętam jak pisałaś, że byłaś na ryżu i wodzie :( Wiesz co przechodzę. Jak mija podróż? Może i my zoorganizujmy spotkanie podlaskich marcówek? Kotka, Ewelina, Marta co wy na to?Niekoniecznie w Białym. W okolicy jest dużo fajnych miejsc, może jakiś weekend w Augustowie?

Sylwia, każda z nas ma jakieś perypetie. Ja trzymam kciuki za szczęscie Twoje i Malutkiej, no i żeby Twoja mama na oczy przejrzała.

Misiulko jakbyś mi mufinnki zrobiła to już się pakuję :D Nie smuć się, w związku nie zawsze jest cukierkowo. Fajna para jesteście, dacie radę z tym małym cieniem nad waszej relacji. Jak znam Ciebie to możesz zarażać pogodą ducha :D

Lilijka pokaż fotki ! pokaż fotki ! ! ! :D

Powiedz na kiedy upiec to będą.: )

Tu akurat nie chodzi o uczucia czy cos..
Boje sie co bedzie w kwietniu.o prace..o opieke nad malutkim..wygarnelam ,ze boje sie wpieprzania w wychowanie jego ciotek itp
No i to ,ze nie ufam no..nikomu jesli chodzi o opieke nad malym,ze jestem przekonana ze tylko ja sie nim dobrze zajmuje..no i moja wada jest to,ze wole na nikim nie polegac zeby nie sluchac potem ,ze ktos musi sie zajmowacmoim dzieckiem bo cos...
Ech wiedzialam ze tak bedzie..moglam postarac sie o zlobek w ciazy.
Boje sie ,ze moja tesciowa bedzie takim Skurczem jal Wasze :/

Gość Lilijka87

Nie mam zajęcia sprzed wyzwania by pokazać efekty. Mogę jedynie zrobić sobie po ale to chyba nie ma sensu.

Ernesto a ile to oznacza, że Miśka mało przybiera? Powoli będą przybierać nam dzieciaki coraz mniej. Znalazłam coś takiego.
Ile niemowlę powinno przybierać na wadze?

W pierwszych 4 miesiącach życia przybiera średnio 120–225 g na tydzień.
W kolejnych miesiącach już tylko 90–150 g na tydzień.
Półroczne niemowlę przybiera jeszcze mniej – 50–80 g na tydzień.
Między 4. a 6. miesiącem życia niemowlę powinno podwoić swoją wagę urodzeniową, a około 1. urodzin ważyć 3 razy więcej.

Karola moja Ania od prawie początku ma awersje do gondoli. Był krótki epizod, że mogła być ale tylko do około 40 minut. Teraz znów odprawia maniane w wózku. Próbowaliśmy już spacerówki ale jest to samo. A wzięta na ręce się uspokaja i ogląda sobie otoczenie. Jest mi smutno, że nie możemy chodzić sobie na spacery tak jak to sobie wyobrażałam przed porodem no ale tłumacze sobie, że jest ciekawa świata i w przyszłości to zaprocentuje rodzinnymi wycieczkami.

Dziewczynom ćwiczącym gratuluję rezultatów po pierwszym tygodniu! Myślę, że jest to niezła motywacja do dalszych ćwiczeń, co?

Teraz nawet przewijanie Anki nie jest takie proste! Ciągle chce się przekręcać na brzuch :)

Serdeczne gratulacje dla ćwiczących !!!!jesteście mega dzielne :) brawo :)

Ernesto znajdz dobrego pediatre,moze razem wynajdziecie cos zeby bylo dobrze..biedactwa ciagle zmartwienia ech

Madika tak zrobie..sprobuje :D

Mati od wczoraj chce siadać..dzis praeie noge do buzi wsadzil..jejuuu :) a ile nowych dzwiekow..dzis po. 9 zastanawiałam sie co mnie budzi :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

~Misiakowata
Ernesto

kalae na na full karmiłam właśnie 3 miesiące i kiedy przychodziłam na nutra to wspominałam właśnie, że Ty miałaś w planach karmić 3 miesiące. Często to wspominam.
Nie byłabym taka zdeterminowana gdyby nie to, że na nutra Mała nie przybiera na wadze. I tak w miesiąc spadliśmy z ponad 75 centyla poniżej 50 :( Bardzo się o nią martwię, bo jeśli nie nutra to co?

niuśka wspólczuję, pamiętam jak pisałaś, że byłaś na ryżu i wodzie :( Wiesz co przechodzę. Jak mija podróż? Może i my zoorganizujmy spotkanie podlaskich marcówek? Kotka, Ewelina, Marta co wy na to?Niekoniecznie w Białym. W okolicy jest dużo fajnych miejsc, może jakiś weekend w Augustowie?

Sylwia, każda z nas ma jakieś perypetie. Ja trzymam kciuki za szczęscie Twoje i Malutkiej, no i żeby Twoja mama na oczy przejrzała.

Misiulko jakbyś mi mufinnki zrobiła to już się pakuję :D Nie smuć się, w związku nie zawsze jest cukierkowo. Fajna para jesteście, dacie radę z tym małym cieniem nad waszej relacji. Jak znam Ciebie to możesz zarażać pogodą ducha :D

Boje sie co bedzie w kwietniu.o prace..o opieke nad malutkim..wygarnelam ,ze boje sie wpieprzania w wychowanie jego ciotek itp
No i to ,ze nie ufam no..nikomu jesli chodzi o opieke nad malym,ze jestem przekonana ze tylko ja sie nim dobrze zajmuje..no i moja wada jest to,ze wole na nikim nie polegac zeby nie sluchac potem ,ze ktos musi sie zajmowacmoim dzieckiem bo cos...

Rozumiem Cię, tez mam ograniczone zaufanie i cenię niezależność. Ufam tylko swojej mamie. Skurcz już kilka razy zawiódł moje zaufanie. Pozwól swojej teściowej wykazać się, moze tak żle nie będzie :) A jakby nie wyszło to wspólnie spotkamy się w Meksyku :D

Gość przyjazna

~Misiakowata
Ernesto

Ja mam to samo. Mala skończyła 4 miesiące i nie została z nikim oprócz marcepana, a z nim to tez góra 3 godziny ..

a swoją drogą to Tosia teraz od ostatniego szczepienia czyli 6 tyg też mniej przybiera, może to taki okres, że zaczyna mnie przybierać, ale faktycznie podwoi wage urodzeniowa na 5 miesiąc. A skoro na roczek ma potroić to musi zacząc wolniej przybierać.

karola - unas podobnie jak u Lilijki, może trochę w mniejszym stopniu gondola jest be, a ja na spacery się nie oddalam za daleko, dobrze, ze mam skwer przy bloku to tam chodze.

Lilijka87
Nie mam zajęcia sprzed wyzwania by pokazać efekty. Mogę jedynie zrobić sobie po ale to chyba nie ma sensu.

Ernesto a ile to oznacza, że Miśka mało przybiera? Powoli będą przybierać nam dzieciaki coraz mniej. Znalazłam coś takiego.
Ile niemowlę powinno przybierać na wadze?

W pierwszych 4 miesiącach życia przybiera średnio 120–225 g na tydzień.
W kolejnych miesiącach już tylko 90–150 g na tydzień.
Półroczne niemowlę przybiera jeszcze mniej – 50–80 g na tydzień.
Między 4. a 6. miesiącem życia niemowlę powinno podwoić swoją wagę urodzeniową, a około 1. urodzin ważyć 3 razy więcej.

Karola moja Ania od prawie początku ma awersje do gondoli. Był krótki epizod, że mogła być ale tylko do około 40 minut. Teraz znów odprawia maniane w wózku. Próbowaliśmy już spacerówki ale jest to samo. A wzięta na ręce się uspokaja i ogląda sobie otoczenie. Jest mi smutno, że nie możemy chodzić sobie na spacery tak jak to sobie wyobrażałam przed porodem no ale tłumacze sobie, że jest ciekawa świata i w przyszłości to zaprocentuje rodzinnymi wycieczkami.

Dziewczynom ćwiczącym gratuluję rezultatów po pierwszym tygodniu! Myślę, że jest to niezła motywacja do dalszych ćwiczeń, co?

Teraz nawet przewijanie Anki nie jest takie proste! Ciągle chce się przekręcać na brzuch :)

Np. 13.07 ważyła 6,44 a dziś 6,4 Przez 2 tygodnie nic nie przybrała na wadze. Z taką tendencją nie podwoi wagi do 6 miesiąca.