Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

misiakowata30
Madika na pewno masz racje :)

No moja tesciowa jeszcze Nie-skurcz,wporzadku jest takze podium moglaby tez zdobyc tych dobrych...ale pewnie wolalaby w domu zostac a nie lazic he he
Oprocz palenia fajek duzo i czasem krzyczenia zamiast mowienia jest fajna..Mati ja lubi to najważniejsze: D
Byla para znajomych..Pampersy i gryzaczek dostalismy..Ona w 7 tyg ciazy..jejku czuje ,ze ten maly bombelek to corcia bedzie..tak sie ciesze ich szczesciem..zeby tylko wszystko dobrze bylo i serduszko bilo :)
Z P.opowiadalismy im o naszej ciazy troche porodzie,o karmieniu,smielismy sie ,ze zaliczyli szkole rodzenia w pigulce :D

P.niedlugo do pracy..ja uspie maluch ai czekaja na mnie czeresnie i karmi i chwila dla siebie:D

Jejku 7tc... kiedy to bylo :D Prawie rok temu...:D Jak ten czas szybko leci...:D

Odkad wyszlysmy ze szpitala z Hanula bardzo trudno sie ja usypia na noc i spi nie spokojnie... nie wiem czy to przez szpital czy przez skok... Nie mam pojecia...

Trzymam kciuki za kolezanke aby byla marcoweczka 2017:D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Ciaza316
Madika
~kalae
Madika może spróbuj jej przesuwać kąpiel o 10min codziennie?

Wiesz kapiel jest tak ok 19. Raz jest o 18:40 innym o 19:15 ale to nic nie zmienialo... ALE poszlam za rada artykulu ktory wrzucilas i zaslaniamy okno w pokoju. Mamy jazne roletki ale budzi sie po 5 panna i do ok 6 daje nam pospac. Tak bylo przez ostatnie 2 dni.... Ale moze to zbieg okolicznosci... Zobaczymy jak to bedzie dalej. Spanie do godziny 6 mnie satysfakcjonuje :D Przynajmniej narazie jak jest jeszcze widno :D heheh

My tez tak kapiemy bo Mala zmeczona. Ja bylabym usatysfakcjonowana gdybysmy wstawaly ok 7:-) planujemy po 6 mcu przeniesc Mala do jej sypialni, a tam male okno, mocno zaciemniajace zaslony i od strony zachodu takze rano bedzie ciemno. Zobaczymy, bo u nas chyba juz nic nie zmienie

Jeju jak mnie podbrzusze ostatnio pobolewa. Nie wiem czy to na okres, czy sobie cos tam naciagnelam...

Mala zaczela spac ze smokiem non stop. Jak jej wypadnie to czasami sie budzi, a jak sie budzi i nie ma smoka to zaraz sie dopomina... Wasze dzieci tez tak maja?

Hanula od czasu szpitala tez potrafi spac caly czas ze smoczkiem. I co troche przez sen go ciumka. Nie wiem o co chodzi...

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Gość misiakowata

Madika
misiakowata30
Madika na pewno masz racje :)

No moja tesciowa jeszcze Nie-skurcz,wporzadku jest takze podium moglaby tez zdobyc tych dobrych...ale pewnie wolalaby w domu zostac a nie lazic he he
Oprocz palenia fajek duzo i czasem krzyczenia zamiast mowienia jest fajna..Mati ja lubi to najważniejsze: D
Byla para znajomych..Pampersy i gryzaczek dostalismy..Ona w 7 tyg ciazy..jejku czuje ,ze ten maly bombelek to corcia bedzie..tak sie ciesze ich szczesciem..zeby tylko wszystko dobrze bylo i serduszko bilo :)
Z P.opowiadalismy im o naszej ciazy troche porodzie,o karmieniu,smielismy sie ,ze zaliczyli szkole rodzenia w pigulce :D

P.niedlugo do pracy..ja uspie maluch ai czekaja na mnie czeresnie i karmi i chwila dla siebie:D

Jejku 7tc... kiedy to bylo :D Prawie rok temu...:D Jak ten czas szybko leci...:D

Odkad wyszlysmy ze szpitala z Hanula bardzo trudno sie ja usypia na noc i spi nie spokojnie... nie wiem czy to przez szpital czy przez skok... Nie mam pojecia...

Trzymam kciuki za kolezanke aby byla marcoweczka 2017:D

no dziekuję w jej imieniu :D
Termin ma na 2go marca :D
Mówiłam jej o nas i zyczyłam,żeby poznała takie kobietki w necie jak my tutaj :D

Gość misiakowata

Mati zasypia ze smokiem praktycznie tylko w wózku jak marudzi,tak to smoczek od święta..
śmieje się ,bo czasem zasnie po cycu i co jakis czas jakby ciumkał dalej sutka tak ustkami rusza :D

Kalae widziałam to,dobre teksty :D

Madika, ma faldki, ciezko to umyc i wysuszyc, szczegolnie ze krzyk przy tym jest. Nie jest czyszczenie tego przyjemne, to napewno. Nie wiem czy to wysuszac, czy nawilzac. Sama sie gubie. Na temat srebra nic nie wiem
U nas ulewanie jest minimalne teraz. Naprawde nie jest zle. Ale slini sie okropnie i wszystko mokre.
Madika a wiesz dlaczego Hania tak ulewa? Bo ja nie wiem czemu to sie tak poprawilo nagle.
Ale sie dzis nasluchalam komplementow dla Malej:-) nawet u mechanika chlopaki sie zachwycali ze taka slodka smieszka:-) w sklepach tez nie przejde przez kasy spokojnie:-) milo tak

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Madika
Ciaza316
~kalae
Ann1ee
Dzieki dziewczyny, wracamy wlasnie z tych cholernych wakacji,maz przyjezdza dzis do moich rodzicow wiec przejmie Mlodego, najwyzej bedzie pil mm, bo nawet nie mam sily odciągnąć, taka jestem obolala. Moze mi piersi nie eksploduja... mam nadzieję, że to mazurski klimat mu nie odpowiadał i wrócimy do normy. Za to nie robi juz tych akcji przy jedzeniu, o których kiedyś pisalam, tylko ladnie ssie,az za ladnie, za długo i za często ;)
Nati moj tez wlasnie posiadł tę umiejętność, co prawda tylko z jednego boku poki co. Wiec moze faktycznie mamy ten slawny skok i nam w koncu dzieciaki wroca do normy, oby! Raz mu sie udalo przekręcić na plecy, jego zdziwiona mina byla bezcenna,prawie tak samo jak wtedy, kiedy sobie nasikal na twarz :D

ja właśnie tego się boję, że jak gdzieś wyjadę to się Tosia przestawi, nie wiem jak zareaguje na nowe otoczenie. A że nie muszę nigdzie jeździć to sobie i jej daruje na ten czas

Dziewczyny ja trzese gaciami! Lecimy do Pl za miesiac. Nie dosc ze nie wiem jak Mala bedzie reagowac, to jeszcze przelot ktory sam w sobie jest stresujacy yyyyyy

Ciaza trzymam kciuki aby cala wyprawa przeszla lagodnie i bezbolesnie :D

Dzieki, przydadza sie kciuki:-)

Kalae, dobre odpowiedzi:-)
Moja tez co troche ciumka smoka a po jakims czasie wypluwa, ale ostatnio bardzo dlugo nie wypluwa.
Mala szczegolnie wczesniej ciumkala przez sen. Teraz smok takze inaczej
W 7 tyg mialam pierwszy skan, zdjecie stoi na komodzie:-) A towarzystwo na forum super. Mialysmy farta;-)
Po 22 a ja przysypiam na kanapie czytajac forum. Nie zebyscie nudne byly:P
Slodkich snow

Gość misiakowata

Ciaza316
Madika, ma faldki, ciezko to umyc i wysuszyc, szczegolnie ze krzyk przy tym jest. Nie jest czyszczenie tego przyjemne, to napewno. Nie wiem czy to wysuszac, czy nawilzac. Sama sie gubie. Na temat srebra nic nie wiem
U nas ulewanie jest minimalne teraz. Naprawde nie jest zle. Ale slini sie okropnie i wszystko mokre.
Madika a wiesz dlaczego Hania tak ulewa? Bo ja nie wiem czemu to sie tak poprawilo nagle.
Ale sie dzis nasluchalam komplementow dla Malej:-) nawet u mechanika chlopaki sie zachwycali ze taka slodka smieszka:-) w sklepach tez nie przejde przez kasy spokojnie:-) milo tak

na pewno ślicznotka z Mayi..szkoda,że nie podzielisz sie fotka na naszej grupie..nawet kalae sie podzieliła :D

Mi to tez mówią ludzie jaki Mati grzeczny,jak się usmiecha,jaki przystojny i ,że koluć albo klusek..dzis usłyszałam,że on klusek i ja kluska ..baaaardzo smieszne :D

Ciaza316
~kalae
na szyje spróbujcie alantan w pudrze, a jeśli chodzi o nakładanie to najlepiej jak dziecko jest na brzuchu wtedy przód szyjki pięknie pokazuje

Musze poczytac o nim. A stosujesz?

Tak stosuje, daje tez na faldki i pod pachy i na pupe z tylu. Ale tylko raz dziennie po kapieli, czasem zamiast daje make ziemniaczana

Smoczek tez wypluwa i sie budzi zazwyczaj, czasem jak jej wlize jeszcze to zasnie.

~misiakowata
Ciaza316

na pewno ślicznotka z Mayi..szkoda,że nie podzielisz sie fotka na naszej grupie..nawet kalae sie podzieliła :D

Mi to tez mówią ludzie jaki Mati grzeczny,jak się usmiecha,jaki przystojny i ,że koluć albo klusek..dzis usłyszałam,że on klusek i ja kluska ..baaaardzo smieszne :D

Zaszalalam w tym tygodniu, nie ma co.

Gość przyjazna

~kalae
Ciaza316
~kalae
na szyje spróbujcie alantan w pudrze, a jeśli chodzi o nakładanie to najlepiej jak dziecko jest na brzuchu wtedy przód szyjki pięknie pokazuje

Musze poczytac o nim. A stosujesz?

Tak stosuje, daje tez na faldki i pod pachy i na pupe z tylu. Ale tylko raz dziennie po kapieli, czasem zamiast daje make ziemniaczana

Smoczek tez wypluwa i sie budzi zazwyczaj, czasem jak jej wlize jeszcze to zasnie.

Ja tez puder Alantan. Po kąpieli, wysuszeniu, ubraniu dziewczynkę na brzuszek puder na rękę i smaruje szyję (wcześniej po wysuszeniu stosuje tez na pupę i pachyi tez polecam :)

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej!
Ach, moja kolderka! Moje łóżeczko!

Wczoraj wracając z Kaszub mieliśmy jedną przerwę na karmienie :) mala dzielnie zniosla podróż :) i w miare szybko wróciliśmy.

Najlepszy motyw jak wracając (a byliśmy ze znajomymi) kolega powiedział, ze jak mala będzie karmiona, to oni tez będą sie karmić :D ze wszyscy będą sie karmić wykorzystując przerwę. Wybilam mu z głowy karmienie piersią i powiedziałam, ze tylko mala pezystawiam do piersi. A reszta niech sie odfajkuje ;) po czym pomyśleliśmy czy dla wszystkich starczyłoby mleka :D moja wyobraźnia siegala zenitu...

Gość misiakowata

cześć :D

O kurczę,6 pobudek?Masakra..Współczuję..no ale jak napisała Strunka bedzie tylko lepiej :)

Kalae no :) ale suuuper..fajnie Cie miec w grupie...Tosieńka jest prześliczna,te oczka i włoski..do schrupania :D

Kurcze,przez wczorajszy dzień w biegu Matiemu nie wietrzyłam pupska..na szczeście nic tam sie nie odparzyło..uff..dzis nadrabiamy..
właśnie szaleje z gołą pupcią na kocu :D
Uwielbiam jak tak przestanie na chwilę,spojrzy na mnie jak piszę i posle ten cudny usmiech :) serce skradzione :)

uff dziś robie swoje pierwsze babeczki z czekoladą..trzymajcie kciuki,żeby sie udały..a nie jak ostatnio te ciasto z borówkami,2/3 ciasta w zakalcu :)

~misiakowata

O kurczę,6 pobudek?Masakra..Współczuję..no ale jak napisała Strunka bedzie tylko lepiej :)

Kalae no :) ale suuuper..fajnie Cie miec w grupie...Tosieńka jest prześliczna,te oczka i włoski..do schrupania :D

Kurcze,przez wczorajszy dzień w biegu Matiemu nie wietrzyłam pupska..na szczeście nic tam sie nie odparzyło..uff..dzis nadrabiamy..
Uwielbiam jak tak przestanie na chwilę,spojrzy na mnie jak piszę i posle ten cudny usmiech :) serce skradzione :)

uff dziś robie swoje pierwsze babeczki z czekoladą..trzymajcie kciuki,żeby sie udały..a nie jak ostatnio te ciasto z borówkami,2/3 ciasta w zakalcu :)

mogłaś powiedzieć że to brownie :D

mi Tosia dzis spała dziwnie obudziła się po północy potem o 5

Gość misiakowata

~kalae
~misiakowata

mogłaś powiedzieć że to brownie :D

mi Tosia dzis spała dziwnie obudziła się po północy potem o 5

Haha White brownie :D

strunka7777
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej!
Ach, moja kolderka! Moje łóżeczko!

Wczoraj wracając z Kaszub mieliśmy jedną przerwę na karmienie :) mala dzielnie zniosla podróż :) i w miare szybko wróciliśmy.

Najlepszy motyw jak wracając (a byliśmy ze znajomymi) kolega powiedział, ze jak mala będzie karmiona, to oni tez będą sie karmić :D ze wszyscy będą sie karmić wykorzystując przerwę. Wybilam mu z głowy karmienie piersią i powiedziałam, ze tylko mala pezystawiam do piersi. A reszta niech sie odfajkuje ;) po czym pomyśleliśmy czy dla wszystkich starczyłoby mleka :D moja wyobraźnia siegala zenitu...

Strunka a jak Twoja córka spala na wakacjach? Normalnie, czy tez co chwila się budzila?

https://www.suwaczki.com/tickers/8p3oflw1ihhgb5gn.png
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkk3e5edd0lm1s2.png

coś mi się kojarzy, że ktoś tu miał problem z wrastajacym paznokciem, mi niestety chyba wrasta, pierwszy raz w życiu mam takie coś, muszę iść do lekarza, ale to dopiero w poniedziałek, tylko co teraz robić, żeby nie bolało?
Najgorsze jest to, że chyba zaczyna się ropa zbierać, tylko że kolor ma biały.