Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwia921125
Dzieki dziewczyny. Moja mama nam podniosla oplaty za rachunki bo stwierdzila, ze dzieci kapiemy co chwile... i powiedziala, ze jak nie pasuje to mamy sie wyprowadzic. Podobno oni chca sprzedac dom i wybudowac sobie mniejszy bo im taki nie potrzebny. A teraz maja mieszkac u wujka. Ale sie dzisiaj zbeczalam :/ szukam teraz czegoś nawet wykonalam kilka telefonów, ale ciezko. A po roku chce wyjechac za granicę i sciagnac Martynke i siostry.
Sliczne macie dzieci :) Lilijka Sliczna mamusia :)
Monimoni dziękuję za mile slowa :) wg wszystkim Wam dziękuję :)

oj Sylwia, ciężko coś napisać, przytulam mocno ciebie i Martynkę :)

a z tą dopłatą MDM, albo z TBS nie próbowałas?
albo wynająć z siostrą?
wiesz kawalerki są drogie, lepiej 2 pokoje, wtedy siostrą, to nawet z opłatami łatwiej.

Gość Lilijka87

Sylwia punkty ci lecą automatycznie, nigdzie nie trzeba się rejestrować. W starej wersji bankowości internetowej była osobna ikona by sprawdzić ilość i historię punktów, teraz też gdzieś musi być tylko jeszcze jej nie ogarniałam. Jak nie znajdziesz to daj znać to poszukam.

Niuska, przyjazna dziękuję za komplementy odnośnie wieku. To miłe bo w tym roku w październiku będę mieć ostatnie urodziny z dwójką z przodu :) ale to pewnie przez leżącą obok Anke wam się tak wydaje :)

Madika! O rany! Gdzie są twoje włosy?! Poszłaś na solo z teściową uzbrojoną w maszynkę do strzyżenia? Ekstra wyglądasz! Ale Hania lepiej :) sorry! Taki mamy klimat.

Sylwia nieładnie zachowuje się twoja mama, bardzo nieładnie! Bardzo mi przykro, że tak was potraktowała, szczególnie, że stary to się w ogóle nie dokładał do domu, a własnym córkom, które same wychowują dzieci, a jej wnuki (!), żałuje wody na kąpiel! Straszne jest to, że woli być bita i jak wół pracować na utrzymanie śmiecia (nie obrazisz się za ten epitet?!) zwanego jej mężem niż pomóc i cieszyć się córkom i wnukom. Ona was doceni, a owszem ale jak was zabraknie w jej życiu. Także szukajcie czegoś z siostrami i zostawcie w tyle to parszywe życie u boku takich rodziców.

AgaLodz
maqdallena
Dziewczyny, czy dziecko którejś z was miało podcinane wędzidełko?
Bo u nas się okazało że Inga, musi mieć podcięte :(

My mieliśmy w piątym tygodniu, bo Krzyś nie przybierała masie :) nic się nie bój, u nas nawet znieczulenia nie miał, siedział w foteliku samochodowym, mąż trzymał za paluszki żeby uspokoić i żeby łapką nie zahaczył a pani doktor szybko ciachnęła. Mnie wywalili za drzwi, ale mąż mówi że bardziej go zdenerwował przytrzymanie język niż sami podcięcie :) minutę później już na cycu siedział :)

Neonatolog, która stwierdziła że trzeba te wędzidełko podciąć mówiła że do pół roku robi się to bez znieczulenia, a później już ze znieczuleniem. Bo do pół roku ta błona nie jest unerwiona. Pojutrze jedziemy do niej na wizytę i ma nam dać skierowanie.
A jaki lekarz to wykonuje?
Trochę się boję że będzie to ją bolało :( Bo przecież każdy rozwija się inaczej i może szybciej to mieć unerwione. Teraz ma 4,5 miesiąca. Zanim zrobimy to już pewnie 5 miesięcy będzie miała.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

Narazie myslimy zeby z siostra uruchomic kontakty i spróbować wg wyjechać z kraju. Dzieci sa jeszcze Male to sie szybko zaklimatyzuja. Tylko kurcze Martynka ma dopiero 3 miesiace i nie chce jej tak szybko zostawiac i isc do pracy. Kalae patrzylam na ten TBS, ale nawet jakbym sprzedala samochód to az 66 tys nie wykombinuje a nawet jakby to za co potem bede zyc :/

maqdallena
AgaLodz
maqdallena

My mieliśmy w piątym tygodniu, bo Krzyś nie przybierała masie :) nic się nie bój, u nas nawet znieczulenia nie miał, siedział w foteliku samochodowym, mąż trzymał za paluszki żeby uspokoić i żeby łapką nie zahaczył a pani doktor szybko ciachnęła. Mnie wywalili za drzwi, ale mąż mówi że bardziej go zdenerwował przytrzymanie język niż sami podcięcie :) minutę później już na cycu siedział :)

Neonatolog, która stwierdziła że trzeba te wędzidełko podciąć mówiła że do pół roku robi się to bez znieczulenia, a później już ze znieczuleniem. Bo do pół roku ta błona nie jest unerwiona. Pojutrze jedziemy do niej na wizytę i ma nam dać skierowanie.
Trochę się boję że będzie to ją bolało :( Bo przecież każdy rozwija się inaczej i może szybciej to mieć unerwione. Teraz ma 4,5 miesiąca. Zanim zrobimy to już pewnie 5 miesięcy będzie miała.

Ogólnie robi to logopeda, my byliśmy o chirurga-stomatologa, poleconego przez położną. A czemu to musi mieć teraz zrobione? Wiesz, potem może być jeszcze gorzej - ukłucie strzykawki przy znieczuleniu miejscowym też boli, a u całkiem starszych to czasem pod ogólnym znieczuleniem to robią... może lepiej jak teraz lekko szczypnie, niż potem jak będzie bardziej dziecko świadome :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/siqhmvu.png

AgaLodz
maqdallena
AgaLodz
maqdallena

Ogólnie robi to logopeda, my byliśmy o chirurga-stomatologa, poleconego przez położną. A czemu to musi mieć teraz zrobione? Wiesz, potem może być jeszcze gorzej - ukłucie strzykawki przy znieczuleniu miejscowym też boli, a u całkiem starszych to czasem pod ogólnym znieczuleniem to robią... może lepiej jak teraz lekko szczypnie, niż potem jak będzie bardziej dziecko świadome :)

No właśnie chciałabym jak najszybciej iść do lekarza i podciąć to wędzidełko. W czwartek dowiem się konkretnie co i jak.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72290.png

Gość magdalenka851

Tangoya gratuluje udanego wypoczynku, ja chcę namiary na miejscowke na priv. spotkanie się jezcze nie odbyło i mam nadzieje ze poczekacie aż my tym razem wrócimy;) o ile wyjedziemy bo mi dzis od zeba spuchnal policzek i jutro do dentysty a wyjazd w sobotę, W.sie smarka i kicha nie wspominam już o starszaku, który ma wiecznie katar...niech żyją wakacje..
ale co tam.jak wyjedziemy to i choroby nas nue znajdą :)

Madika i Lilijka piękne zdjęcia a Wy wygladacie tak mlodziutko:D Monimoni to zawsze ma ładne zdjecia i niw ma się co dziwić jak ktoś ładny to i dzieci ladne:D

Sylwia kochana aż ciężko coś napisać, oby to juz koniec tego złego...zeby się wkońcu los do Ciebie uśmiechnął

Haneczkaa spoko;)na ciężko kapujący umysł dobrze jest pomyśleć:D

No Misia w sumie to jeszcze nie mogę sprawdzić czy to czy tamto dokładnie,Adas co prawda już ok tylko skóra chropowata, za to u Nikoli walczę jeszcze na twarzy...

Wzdęty brzuszek miała i ciężko bąki puszczała;( wieczorem wrzeszczała...zdrzemnęła się,dostala Espumisan,kupe walnęła i było ciut lepiej....bo płaczliwa...ale tylko popołudniu,ale też nie wiem czy za bardzo zmęczona nie była,drzemke powinna mieć ok.17 a ona nie chciała i potem marudzi i wszystko, wszędzie źle...

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Hehe, ja akurat będę w Zgierzu w sobotę popołudniu więc to spotkanie by mi pasowało :-D Magdalenka więc przed wyjazdem jeszcze spotkanie Marcóweczek ;-)

Sylwia, tak mi przykro. Tak bardzo Ci się wszystko teraz pokomplikowało...
Tak sobie pomyślałam - może jak Twój mąż się dowie w jakiej sytuacji znalazłaś się z Martynką to się opamięta... Życzę Ci tego z calego serca.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ci09klvyn2j4t.png

Madika
Dzis nie mialam kiedy pisac. Od rana usilowalam ogarnac dom (nie udalo sie zbytnio). Potem pierwszy raz sama bylam z Hanula na zakupach i dziewczyny podziwiam Was jak Wy z wozkami dzieciakami i zakupami musicie dygac np na 3 pietro. Jestescie wielkie dla mnie :D

Aaaa Olka kiedys prosila o zdjecie moje i Hanuli to Wam wrzuce... Ale moja cora ma pewna przypadlosc... Kazde zdjecie popsuje- ma to po swoim przyszlym chrzestnym :D hehe

Pozniej moze nadrobie.

Gosia mam nadzieje ze podroz udala sie i dojechaliscie szczesliwie na miejsce :D

Jakie fajne pyzunie;) normalnie żeś się odszykowała:)

http://s6.suwaczek.com/201011135561.png
http://s6.suwaczek.com/201603311580.png

Gość Monimonii

Maqdallena, mój Ksawi miał podcinane węzidełko, gdzieś w drugim miesiącu życia, to jest naprawdę minisekunda. my dostaliśmy od naszego pediatry skierownie do chirurga dziecięcego. A w ogóle to ja też miałam skrócone wędzidełko, ale nie podcinali mi bo akurat wtedy się czekało czy samo się rozciągnie, a teraz radzą jak najszybciej załatwić sprawę.

Magdalenka, nie przesadzaj. Madika i Lilijka - super mamuśki i słodkie dzieciaczki! i jeszcze wcześniej miałam napisać o Olku i Ani - piękności, a rosną jak na drożdżach.
My w tym tyg jeszcze wybieramy się na szczepienie, to zobaczymy jak tam nasza kruszynka.

~kalae
ciąża - trzeba sobie jakoś radzić, a swoją drogą bym na to nie wpadła, ale sąsiedzi dwa lata tak mieli i zaproponowali, że miejsce odstąpią :D

Kalae prosze Cie :D Parskam smiechem za kazdym razem jak sobie to przypomne :D

Sylwia, ale Ci sie porobilo. Mama sie z ojcem bedzie budowac? Jeny

Kasiamamusia to dawaj znac jak bedziesz wiedziala co to. Oby dzieci szybko wrocily do normy z tymi zmianami skornymi.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72309.png]Tekst linka[/url]

Asia R. M wie o wszystkim bo w weekend zabralam go z soba do pensjonatu zeby mi pomogl z Mala bo wszyscy wyjechali a ja musialam sie gośćmi zajac i karmic Mala. Niby wszystko idzie w dobrym kierunku. Przestal pic jakis tydzień temu. Przeprosil, ale mnie to nie satysfakcjonuje. Musi isc na odwyk i ja potrzebuje duzo czasu zeby mu zaufać o ile to możliwe. Za duzo zepsul i ja wiem, ze w każdej chwili moze sie opic.
Madika służy Ci bycie mamusia i Synowa roku :) wygladasz świetnie :) a Hania Slodziak do schrupania :*

Gość Monimonii

Aaa, jeszcze ciągle zapominam. Misiakowata, myślałam o Tobie ostatnio, bo napisałaś o rocznicy śmierci Twojego taty. Współczuję Ci, tym bardziej, że mówiłaś, że był Ci bardzo bliski. Ściskam mocno:*

Dziewczyny super zdjecia - śliczne dzieciaczki, mamuski wygledne :D

Lilijka ja tez w pazdzierniku swietuje ostatnia 2 z przodu :D

My dzisiaj zwiedzalismy Zamek, bylismy w aquaparku. Corcia na poczatku zdziwiona poplakiwala. Po kilku minutach przytulona plywala i sie usmiechala :) cudna byla :) potem spacer w gory i grill :)

Żarciki :D:D:D

Echhh Sylwia w sumie brak słow.. Poprostu zycze powodzenia. Zebys szybko ogarnela wszystko :)

Tangoya super ze wyjazd sie udał :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ntv73nvew76w4.png

Gość przyjazna

Sylwia jak udało Ci się przełożyć Martynkę w nocy na brzuszek? Na boczek i wtedy ? Czy podniosłaś i położyłaś ba brzuchu? Ja moja próbowałam ale zaczęła się wybudzać i zrezygnowałam..znów będę cala nic główkę na boczki przekładać..na boku tez nie da jej się położyć zaraz się budzi i płacze..no ręce opadają