Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

Matkapolka ja tez się nie spodziewam calej ciąż w domu. Ja leżałam w poprzednich dwóch ciążach, w ostatniej urodzilam w 39 tyg, w 37 mi zdjęli pessar, a poród musial być w końcu wywolywany bo po pessarze i zastrzykach młody nie chcial wyjść. Ostatecznie byla cesarka. Mam nadzieje ze teraz tez tak dlugo wytzymam.
Brzuch mi twardnieje od 2 dni, wczesniej ani razu. Tez mam tam same blizny wiec ciężko z tym rozciaganiem. A tak naprawde dopiero teraz te nasze bobasy zaczną porządnie rosnąć ;) co bierzesz na te skurcze?

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxwl6d878ytfrqp.png

olka135
Nie, przed ciąża nie wymiotowalam, zaczęło się ok. 6 TC... :/ macie rację, jadę coś z tym zrobić, ciul ze mną, ale Groszek! Dzięki dziewczyny za pomoc, dla każdej z Was soczek! :*

też jesteś ważna dla groszka, najważniejsza :)

Kulka88
Olka trzymamy kciuki za Was i dawaj znac co i jak!

Odnosnie szycia - jak sie moj ucieszy ze nie on jeden ma takie zapedy do szycia:) ja to samouk jestem ale frajde mi to sprawia wiec sie dzielimy przerobkami krawieckimi.

mój też umie przeszyć coś tam, ja też, tylko maszyny nie mamy, jedną ma moja mama, a drugą jego mama, tylko że to kawałek jest :) nieraz sobie myślę że coś bym sobie skróciła ale brak maszyny, ostatnio spodnie zaniosłam do skrócenia to 15zł od pary.

Na skurcze biorę teraz od poniedzialku spaznoline przedtem bralam nospe ale mi lekarz zmienił oprócz tego magnez i na razie tyle w poprzedniej ciąży pierwszy raz byłam w szpitalu w 20 tyg i potem w lazym miesiącu po tydz a teraz zobaczymy mnie brzuch twardnieje od poczatku ciąży a powiem ci ze spory juz mam .Ola jedz do szpitala 2dni będziesz powrotem w domu i wszystkie badania ci zrobia

leniwiec_leniwiec
Dziewczyny, jak u was z wydzielina intymna? Ja mam sporo takiej bialej, o ktorj slyszalam, ze czesto pojawia sie na poczatku ciazy, nawet jako jeden z pierwszych objawow. Dzis mam lekarza, to zapytam, ale moze ktoras tez jej ma wiecej niz na poczatku???

ja to mam jakąś saharę dziś i już nie wiem co zrobić, zaparzyłam sobie rumianek i przemywam, i poszłam do apteki po jakiś żel nawilżający. W necie znalazłam Feminum Activ (jest napisane że dla kobiet w ciąży), ale nie było i dostałam coś innego jakiś intimel.
Chyba zmienię tą luteine na podjęzykową bo mnie to wykończy.
A do lekarza jeszcze ponad tydzień.

Też bym chętnie zmieniła luteinę na podjęzykową, wkurza mnie to gmeranie w pochwie 2 razy dziennie :) i to że potem wylatuje. Wydzieliny mam przez to bardzo dużo.
Matkapolka ja też w obu ciążach trafialam do szpitala w okolicach 20-21 tc, wtedy zaczynala się szyjka rozwierać. Mnie raczej brali raz a dobrze, czyli od 20 gdzies do 26-27 tc. Potem mialam lezec w domu.
Wczoraj stanełam na wage, już 5 kg do przodu :/

Renia83
Też bym chętnie zmieniła luteinę na podjęzykową, wkurza mnie to gmeranie w pochwie 2 razy dziennie :) i to że potem wylatuje. Wydzieliny mam przez to bardzo dużo.
Matkapolka ja też w obu ciążach trafialam do szpitala w okolicach 20-21 tc, wtedy zaczynala się szyjka rozwierać. Mnie raczej brali raz a dobrze, czyli od 20 gdzies do 26-27 tc. Potem mialam lezec w domu.

a jakie są objawy tej skracającej szyjki? bo mnie czasem tak kłuje jakby szyjki czy pochwa, mówiłam lekarzowi zmierzył szyjkie i mówi że jest ok prawie 5cm i zamknięta, kazał dalej tą luteine brać.

~kalae
Renia83

a jakie są objawy tej skracającej szyjki? bo mnie czasem tak kłuje jakby szyjki czy pochwa, mówiłam lekarzowi zmierzył szyjkie i mówi że jest ok prawie 5cm i zamknięta, kazał dalej tą luteine brać.

Zazwyczaj nie ma objawów. To wychodzi na usg przezpochwowym. Na fotelu może gin. sprawdzić czy się ewentualnie nie rozwiera.
A kłocia w pochwie miałam w obu ciażach, w tej też mam, ale czy to ma zwiazek z szyjką to ci nie powiem. Ale czytałam że wiele kobiet ma takie kłocia i z szyjką ok.
Ja mam niewydolnośc więc marny ze mnie przykład :)

~kalae
olka135
Nie, przed ciąża nie wymiotowalam, zaczęło się ok. 6 TC... :/ macie rację, jadę coś z tym zrobić, ciul ze mną, ale Groszek! Dzięki dziewczyny za pomoc, dla każdej z Was soczek! :*

też jesteś ważna dla groszka, najważniejsza :)

Buzują mi hormony, właśnie pochlalam się z każdym w domu i wydarlam na mojego Michała, i jak to przeczytałam co napisałas to tak wybuchnelam płaczem... Ale tu chyba ze szczęścia :)))

http://www.suwaczki.com/tickers/km5shdge1jysm8f9.png

W pierwszej ciąży lezalam od 26 do 36 bo miałam rozwarcie na 1,5paalca moja szyjka tez ma prawie 5cm tez mam sprawdzana na usg po wizycie tej 19pazdziernika mam miec juz wizyty co dwa tyg mam nadzieje ze będzie bez niespodzianek według lekarza to ma być syn a ja ciąże męskie lepiej znasze jak kolwiek dziwnie to brzmi luteine zamienilam na duphaston bo mi się infekcja przyplatala a ty Reniu co bierzesz na skurcze

U mnie jeszcze na szczęście kg na minusie bo na początku ciazy trochę zrzucilam :)
Ja tez miewam "humorki" i czasami krzycze po wszytskich. Mąż to wg nie ma lekko. Nie wiem jak on to znosi :) wg bardzo często sie denerwuje. Ostatnio zsypalo sie jeszcze kilka problemów i czesto sie stresuje. Chociaż wiem,że to szkodzi to nie panuje nad tym :/