Skocz do zawartości
Forum

Marcóweczki 2016

Rekomendowane odpowiedzi

~przyjazna
O matko co za schiza z tą czekoladą..ja lepiej nie napiszę co zrobiłabym z tą babą..

A tak z inne beczki. Kupował ktoś ubranka z next ?? http://pl.nextdirect.com/pl/girls/newborn-girls/sleepsuit-shop/
Super kolory i motywy. Ciekawa jestem jak po praniu i jak rozmiarówka.

prześliczne, dzieki za link. Gdzieś chyba miałam jakieś ciuszki z next. ale pewna nie estem. sama dla siebie miałam i jakosc była ok. Pamietam też że jak byłam w GB i chodziłam tam do sklepu, to ciuszki dla dzieci zawsze mnie urzekały.

Ciąza chyba moglaby się wypowiedzieć o ciuszkach z tej firmy :)

Gość misiakowata

ale sliczne te ciuszelki,jakie eleganckie dla chłopców..u nas w ciucholandach pełno łaszków z tej firmy..pewnie nie jedne ubranko na starszego Matiego mam w szafie:D

Karolla to teraz możecie podróżować,zazdro:D

Mati śpi,pomyłam podłogi,czas na serial i spać :D

Kupiłam przyjaciółce na trzydziestke taki zestawik:)

http://allegro.pl/crystal-ab-swarovski-migdal-kolczyki-wisior-i6170215295.html

Piekne słuchajcie,jak fajnie zmienia kolory:D
Myślę,że bedzie jej się podobało:D

Dzieku Ciaza, ogarnelam sie w temacie tesciowej, byla slabo przespana noc z bolem glowy przez wkurwa, ale przetrawilam. Niecny plan na jutro - czerwona bluzka :D
Ja zaszczepilam Tolka na rorawirniki na pierwszym szczepieniu i chyba teraz bedzie kolejna dawka, dali mi piekna rozpiske :)
Lody wpitalam codziennie, fazka :P
Te tesciowe to jakis rok konia maja czy jaka cholera ! No przebila moja z ta czekolada, kurła rece bym chyba przetracila.
Misia 2,5 kg zazdro, ciekawe jak moja waga wrrrr .
Dzis dogralam szczegoly na chrzciny, 10 lipca, oj bedzie zas " skurcz dupy " :/
Rednails poswiata hahaha :D

~misiakowata
ale sliczne te ciuszelki,jakie eleganckie dla chłopców..u nas w ciucholandach pełno łaszków z tej firmy..pewnie nie jedne ubranko na starszego Matiego mam w szafie:D

Karolla to teraz możecie podróżować,zazdro:D

Mati śpi,pomyłam podłogi,czas na serial i spać :D

Kupiłam przyjaciółce na trzydziestke taki zestawik:)

http://allegro.pl/crystal-ab-swarovski-migdal-kolczyki-wisior-i6170215295.html

Piekne słuchajcie,jak fajnie zmienia kolory:D
Myślę,że bedzie jej się podobało:D

takie kolczyki dostalam od K, pisalam o tym :)

Gronek
Dzieku Ciaza, ogarnelam sie w temacie tesciowej, byla slabo przespana noc z bolem glowy przez wkurwa, ale przetrawilam. Niecny plan na jutro - czerwona bluzka :D
Ja zaszczepilam Tolka na rorawirniki na pierwszym szczepieniu i chyba teraz bedzie kolejna dawka, dali mi piekna rozpiske :)
Lody wpitalam codziennie, fazka :P
Te tesciowe to jakis rok konia maja czy jaka cholera ! No przebila moja z ta czekolada, kurła rece bym chyba przetracila.
Misia 2,5 kg zazdro, ciekawe jak moja waga wrrrr .
Dzis dogralam szczegoly na chrzciny, 10 lipca, oj bedzie zas " skurcz dupy " :/
Rednails poswiata hahaha :D

Rok konia buahahaha
powodzenia jutro kochana :* wynajmij paparazzo ,żeby skurcz dupy uwiecznił :D

Dzieki,od razu mi się spodobały..tylko szkoda,że łańcuszka do wisiora nie dali..ale ona ma pełno żelastwa w domu także no problema :)
Buziaki:*

http://fajnamama.pl/suwaczki/utrzsua.png

misiakowata30
Oooo Kamilla także K.ma dobry gust :) super :)

Przykładam dzis do ucha i P.mówi,że pieknie mi...no to hm..muszę iść przekłuc uszy to bedzie mi takie kupywał:D

Kiedyś miałam dziurki,ale cholera ropiały mi i na srebro i na złoto,ale może dlatego,że kumpela mi na mrożonke robiła:D
i na miesie i na truskawkach:) hehe
Zmykam buziak

kupil bo wiedział ze mi sie takie podobaja :PP

ja na ziemniaka sobie dziurki robiłam "dodatkowe" miałam ze 4w jednym uchu ale te dodatkowe juz zarosly

Ooooo matko.... Dziewczyny jestem na 5000 stronie!!!!! :D A dopiero pamietam newsa z 1000 stronie :D Pamietacie newsa o blizniakach ale nie dokonca blizniakach??:D Jeeej to byl news :D

Dziewczyny macie cudne dzieciaczki :D Niektore takie kudlate :D Jakby z rok uuz mialy. Noi utoczy zdrchlaczek Mati :D On to jest chyba najcudowniejsza para slodziakow razem z mamusia swoja na forum :D Takie 2 slodziaszcze duszyczki dobre duszki Marcoweczek :D heheh

Sylwia trzymam kciuki za Twoje malzenstwo!!! To nie moze sie tak skonczyc!!!

A teraz co u nas... Chyba przezywamy skok bo Hanula z kazdym dniem wiecej potrafi ale jest tez jakas niespokojna. W nocy znowu skacze i rzuca sie jak na poczatku ale teraz nie gada przynajmniej :D
Zbieglo nam sie to z zielona kupa. Lekarz mi powiedzial ze kupa jak jest troche w pieluszce to moze sie utlenic i byc zielona. Problem zaczyna sie jak juz wychodzi zielona a jak Hanie wycieram to wokol odbytu ma zolto.
Ale lekarz kazal dawac jej wiecej i dluzej Dicoflor ok 15 dni w miesiacu. Jesli nie przejdzie to mamy zmienic na inny lek Bio cos tam :D A jak zmiany nie bedzie to do niego dzwonic.
Mam nadzieje ze bedzie ok :D

Hanula wazy juz 5800g i ma 63 cm :D Lekarz mi powiedzial ze jak bedzie dalej tosla w takim tepie to jak dorosnie to bedzie miala 215cm :D hehe To mu powiedzialam ze to pewnie po mamini :D ( ja mam 160cm).

W sobote moja znajoma urodzila coreczke i nie ma kto jej pomoc a to jej poerwsze dzoecko. Jeszcze na glupia polozna trafila i powiedziala jej ze jak dziecko ma kolki to jest tylko jej wina. Jak bym spotkala ta polozna to bym nakopala jej do tylka!!!!
Wiec od soboty mam goraca linie z ta moja kolezaanka... Bidulka taka sama jest a mala jej jeszcze dokazuje i nie chce z cysia jesc a ona jakby cala porodowke miala wykarmic tyle ma pokarmu.

Olka dzieki ze o mnie pamietasz z Misiakowata!!! To mile ze ktos zauwazyl ze mnie nie ma :D

Ale Wam sie Napisalam... Jutro dokoncze moze czytac i nadgonie i bede na bierzaco a najdalej w niedziele :D

Ale jestem dumna z siebie ze nadrobilam a nie olalam te strony :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpruay3zb7i47bu.png

https://www.suwaczki.com/tickers/mhsv82c37ktobruc.png

Moja tesciowa ma bardzo różne akcje ale myslalam ze z małym bedzie szanowac nasze zdanie ale się przeliczylam. Ona nie slucha jak soe do niej mówi. Jak moczyla małemu smoczek w jednym dniu 4 razy jej tlumaczylismy, nic! Ona swoje zebysmy nie dawali dziecku suchego smoczka bo to bez smaku:| za 4 razem mąż nie odpuścił aż zareagowala na to co mówi, bo udaje ze nie słyszy zazwyczaj. I gada dalej swoje jakby nie zauwazyla. Ale ostro jej zwrócił uwagę ze sobie nie życzy takich zachowań i ma szanować nasze zdanie. Po 2h wlasnie chwila dać okruchy ciastka do spróbowania i pomazala go czekolada. Prawie na zawal padlam! Myslalam ze juz tak nigdy nie zrobi ale nie drugi raz sie powtorzylo. Tak się wkurwilam ze aż mleko mi zanikło na chwile. Sorry tym razem ja musoalam soe wyżalić. Ja rozumiem juz jak prosimy zeby naszego psa nie dokarmiać w ogóle a tym bardziej z reki ona przytakuje i nie mija pól godz i pod stołem jej daje. A nasz pies nie je domowego ma swoje smakolyki i tylko w misce podaje. Ale dobra tu juz kij tam nic jej nie będzie ale kuzwa małego nie popuszczę. Jeszcze raz i jiz moja noga tam nie stanie. Tylko mężowi zrobię przykrość ale ile mozna. Jakos moja mama potrafi zrozumieć nawet jak cos robimy inaczej jak za jej czasów i poproszę zeby zrobila po mojemu to wyrazi swoje zdanie ale zrobi tak jak chcemy. I to lubię! Ach ciśnienie mi sie podniosło na noc. Hmm moja wypowiedz moze byc dosc chaotyczna...

Jola, lacze sie w bolu, moja ma te same akcje z psem. Tu juz nic nie pomoze, ja obiecalam sobie ze nue wychowam swojego syna na mamisynka i nie bede taka tesciowa :)

Madika, ja daje Tolkowi caly czas Biogaie, od chyba 5 tyg :O kupska sa zielone ale to winie zelazo bo i zapach taki metaliczny.

Huehehehe bedzie jutro skurcz oj bedzie. Od wczoraj to ja bede sprite a ona pragnienie huehehehe :)

Gość Lilijka87

Jolu to ona to już dwa razy zrobiła? Nie wiem nawet jak skomentować jej zachowanie. Jak wyjdę z szoku to może wtedy coś napiszę.

Słuchajcie mam otwarte trójki z dady, te różowe i babydreamy fun & fit. O ile Rossmannowskie choć wydają się duże to w udkach są w sam raz. Ale dady? Łooo! Shit bomb by się ewakuował na zewnątrz jak nic. Same w sobie są duże i jeszcze sporo miejsca zostaje wokół ud. I tak przy okazji mi się przypomniało, Ernesto dady nie mają paska wilgoci. Ale fun & fit też nie, przynajmniej nie trójki. Te drugie babydreamy mają?

Ale żeby czekoladę? Serio? Czekoladę? MA-SA-KRA! Swym czynem wygrała miejsce na podium jak nic!

Gość magdalenka851

Dziewczyny pomocy! Nie potrafię własnego dziecka wykarmic:'( od jakiegoś czasu pediatra rzuciła ze W.ma skaze bialkowa i mam dietę bezmleczna trzymać. No i staram się ale to cholerne mleko jest wszędzie!!! Katuje się bo jem suchy chleb na przemian pomidor z ogórkiem, wyglądam jak własny cień a dziecko mi się wije po jedzeniu, kupy pieniste i juz nawet nie ulewa a regularnie wymiotuje! Dziś dzwonimy do pediatry i chyba przejdziemy na mm. Tak cholernie mi ciężko zrezygnować z kp :'( ale jak widzę jak się meczy ... a jeśli mm nie pomoże i to nie wina mleka a mi laktacja zaniknie? Dziewczyny co tu zrobić? Tak bardzo mi żal, ze dziecko. cierpi a ja nie mogę mu pomoc a jeszcze szkodze! Uwylam się i modle zeby mu przeszło juz!
Doczytam Was jutro na spokojnie o ile młodemu przejdzie

Kurcze Magdalenka a mi się właśnie tak synek wil i bolal go brzuszek po tegorocznych warzywach: rzodkiewka pomidor i ogórek były problemem one jeszcze dużo chemii miały no ale to było w maju :/ same warzywa nie spowodują raczej alergii. No i wymioty jak piszesz.... Szczerze wspolczuje może skonsultujcie to jeszcze z innym lekarzem. A jeśli przejdziecie na mm i to pomoże dziecku to znaczy ze dobrze zrobiliscie!

Jola Twojej teściowej chyba nic nie przebije. Masakra i szkoda slow. Dziecka z rak bym nie wypuściła przy niej żeby znowu czegoś nie zrobila.

Magdalenka!!!!
Skonsultuj ta skaze z dermatologiem. Koniecznie.

Ja bylam glupia i tez przy pierwszym dziecku się katowalam jedzeniem. Prawie nic nie jadłam o np jogurt i serek byl dla mnie zbawienny, a tu nagle mam nic nie jesc, bo lekarka stwierdzila, ze ro slaza. A to byl trądzik, tylko trafiła na moment gdy krostki wyschły i skora taka sucha sie zrobila. Po miesiącu widząc, ze dieta mię daje poprawy poszłam do derm, a ta od razu - zadna skaza! Tylko trądzik.

Skonsultuj kochana z dermatologiem. Dobrym dermatologiem.

A ja nie mam problemu z teściową ale za to z ciotka mieszkajaca w domu obok która jak tylko odsłonie rolety jest u nas Nie ma dzieci ale zna się ale wie najlepiej bo słuchała co ludzie mowili Jej rady mnie odbijają wszystko wie najlepiej Pomimo ze to moja ciocia cokolwiek zrobię jest źle a za to mąż robi idealnie Mama bije glodzi wywiezie porzuci itd Gdzie tak k... mówić do dziecka jak ja Je kocham najbardziej na swiecie... Ostatnio mała płakała to kazala zabrać do domu żeby ludzie nie słyszeli A co ja mam się dziecka wstydzić

karolaa
A ja sie chcialam pochwalic ze wyrobiłam dzisiaj Lilce dowod ozobistyw bedziemy mogly jechac na wakacje za granice juupi:) ale mialysmy dzis ciezki dzien przy cycu troche popila potem wyła w kapieli jak zwykle płacz juz nie wiem jak mam ja utulic niedawno zasnela oby noc byla spokojna :(

My też już mamy dowód osobisty od miesiąca. Na początku sierpnia wyjeżdżamy za granicę:)
No szok, smarować usta czekoladą dla takiego niemowlaka? Jakaś nieteges?
Mój to nawet wody nie chce, a czasem bym mu dała bo takie upały u nas, w nocy chyba z tej racji częściej się budzi. Jutro chrzciny mamy, dobrze że chłodniej ma być to będzie łatwiej wysiedziec. Dobrze że w lokalu robimy, nic nie muszę szykować. Tylko tort odebrać i napoje i ciasta (oczywiście kupne) zwieźć.
Magdalenka, ja przy starszej córce też się katowałam dieta bezmleczna, bo miała takie plamy na ciele że szok . I co, nic to nie dało, a W pewnym momencie też byłam na wodzie I ryżu. U nas to już sterydy szły do smarowania. Jak skończyła 3 lata okazało się że jest uczulona na sierć, kurz i roztocza. No I W międzyczasie wyszła glista i myślę że to ona od początku powodowała Tę wysypki - co zresztą też lekarz zasugerował.
Także wysypka I zmiany skórne to nie zawsze wina nabiału - Tak przynajmniej było U nas.

Gość misiakowata

Dzieki Madika :* Fajnie,ze jestes..brakuje tu tej zielonej atmosfery :)(buźki)
Mam nadzieje ,ze kupy sie poprawia.. U nas tez zielone i mam eliminowac zeby zibaczyc od czego to bylo..
Magdalenka jak wymioty to koniecznie znienic lekarza albo do szpitala..matko trzymajcie sie!!
Jola ale Ci sie tesciowa trafila FUCK ojj ja bym chyba nie dopuscila dziecka do niej..mezowi byloby przykro,ale tu akurat nie Ty masz sie ugiac..ale babsko !!!
Betty wspolczuje ciotki..ja bym ja chyba unikala..rolet w domu nie otwierala :p
Wez babie powiedz pare slow :)

Magiego baki wybudzaly w nocy..teraz tez biedny steka kuoe cgce zrobic..baki smierdzace..
Mozliwe ,ze po "napoju: z Rotawirusa???

Przeczytałam o tej teściowej ze dwie godziny temu, a cały czas nie mogę uwierzyć! Jola szczerze Ci współczuję... ja bym jej powiedziała coś tak, żeby zrozumiała, bo najwyraźniej nie ma pojęcia jak wielką krzywdę mogła zrobić dziecku.. bo nie sądzę, żeby aż taka głupia była... kurde, no nie mogę tego przeboleć :/
Magdalenka, może skonsultuj z innym lekarzem? Trzymam kciuki, żeby przeszło małemu :*

Ja znów u rodziców, Iza coś wczoraj nie mogła zasnąć, od 16 nie spała i zasnęła dopiero przed 22. Już myślałam, że mi pośpi dłużej, ale gdzie tam 4h i już na jedzonko. Ech. Potem po 3h i po 2h i 20 min... tak myślę, że może jeszcze się ten skok nie skończył, bo w nocy budzi się z krzykiem, a wcześniej (nawet w trakcie skoku) tak nie było... no i kiedy zacznie przesypiać noce? :p

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6io4p2e2irzwe.png

https://www.suwaczki.com/tickers/zpbn6iyesqoui9t8.png

~magdalenka851
Dziewczyny pomocy! Nie potrafię własnego dziecka wykarmic:'( od jakiegoś czasu pediatra rzuciła ze W.ma skaze bialkowa i mam dietę bezmleczna trzymać. No i staram się ale to cholerne mleko jest wszędzie!!! Katuje się bo jem suchy chleb na przemian pomidor z ogórkiem, wyglądam jak własny cień a dziecko mi się wije po jedzeniu, kupy pieniste i juz nawet nie ulewa a regularnie wymiotuje! Dziś dzwonimy do pediatry i chyba przejdziemy na mm. Tak cholernie mi ciężko zrezygnować z kp :'( ale jak widzę jak się meczy ... a jeśli mm nie pomoże i to nie wina mleka a mi laktacja zaniknie? Dziewczyny co tu zrobić? Tak bardzo mi żal, ze dziecko. cierpi a ja nie mogę mu pomoc a jeszcze szkodze! Uwylam się i modle zeby mu przeszło juz!
Doczytam Was jutro na spokojnie o ile młodemu przejdzie

A probowalas mleko ryzowe, sa jeszcze te bez laktozy tez, kurcze moze faktycznie zmienic pediatre i zbadac malego bo to moze nie skaza a jakas inna alergia albo pasozyt :(

Mi pielegniarka po ratawirniku powiedziala ze przez 2 tyg trzeba uwazac na kupki bardzo bo sa " skazone " dzidka dobrze umyc po kupie i dokladnie rece myc. U nas nie bylo zadnych rewolucji, kufy normalne byly.
Betty, to ciotka przejela role tesciowej huehehe :/

Lilijka szit bomb :D ja zalizylam jedna dade 3 i u nas ok, ale Tolek to grubasek i nigdzie nie odstaje, fałdziasty jest :)

Tesciowa po prostu swoje wie, przytakuje i robi swoje. Nie szanuje zdania drugiej osoby. Tak bylo to dwa razy, juz do kibla nie wychodzę. Jak cokolwiek soe powtórzy jeszcze raz to zrobię taka awanturę, i dziecka jakiś czas noe zobaczy dla przykładu.... Bo nie pozwolę na to! No noc wczoraj mieliśmy jechać ale ja jeszcze nie gotowa na spotkanie z nią wiec nie pojechaliśmy. Maz mówi ze zaraz jej wygarnie wszystko i koe obchodzi go czy soe obrazi...